Dodaj do ulubionych

Blue Waves w Laganas

24.07.06, 11:50
witam!
pomimo różnych obaw i niechęci do biur turystycznych zdecydowalismy się z
mężem na opcję wypoczynku w apt Blue Waves w Laganas <brak wyżywienia i
innych animacji to dla nas plus:))>
mam pytanko do pozostałych forumowiczów jakie są Wasze wrażenia z tegoż
przybytku? szukałamw archiwum i dokopałam się, ze owszem wyjazdy były, ale
relacji nie bardzo:) może skrobniecie słów kilka?
jak na razie jestem dość ponuro nastawiona do tłumów anglików i mocno
turystycznego Laganas...ale ten wyjazd jest swego rodzaju kompromisem...
czy w apt faktycznie jest w miarę przyzwoita łazienka i aneks <nie oczekuje
luksusów!>?
czy bardzo głośno? i jak plaża, da się z niej korzystać ?<jak na razie
nastawiam się na opcję wypożyczenia samochodu i szukanie czegoś bardziej
ustronnego>
pozdrawiam tych szczęśliwców którzy wakację mają jeszcze przed sobą i tych
którzy już wrócili z opalenizna i wspomnieniami:)
bzy
Obserwuj wątek
    • bzy1 Re: Blue Waves w Laganas 24.07.06, 15:27
      jakoś mało popularne czy co?
      :D
    • Gość: martini Re: Blue Waves w Laganas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:38
      Tez z checia poslucham. Rozwazam wyjazd tam.
    • greeks Re: Blue Waves w Laganas 10.08.06, 18:46
      A nie lepiej wykupic sam przelot w owym biurze i zarezerwowac jakis apartament
      przez net? Laganas to najgorsze miejsce na wyspie -horror,jesli nie lubisz
      mieszkac w centrum dyskoteki:) Sama plaza nie najgorsza,ale nie ma gdzie
      przykucnąć;)
      • bolo94 Re: Blue Waves w Laganas 11.08.06, 10:52
        Witam! Byłem w tych apartamentach na początku maja tego roku.Bardzo sobie je
        chwale :) było czysto,często sprzątali,łazienka oki, aneks kuchenny z chyba
        dwoma garnkami talerzami i sztućcami tyloma na ile jest pokój.Balkonik super,
        tylko trzeba zwrócić uwage czy jest on wysunięty czy schowany (balkon)tzn.sa
        one tam zrobione takimi "schodkami" wtedy lepiej lub gorzej widać morze. Nie
        wiem jak tam jest w PEŁNYM sezonie ale i tak myśle,że nie będzie najgorzej bo
        te apartamenty sa przy samej plaży dość daleko od CENTRUM ROZRYWKI tej
        miejscowości. Pozdrawiam! Jak jeszcze jakieś pytania to pisać!! Ten temat niech
        Pan poszuka w archiwach,dużo o nim na forum się pisało w kwietniu i maju!
        • Gość: martini Re: Blue Waves w Laganas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:47
          A jak kształtuja sie ceny? Byłem w Paralii ( raczej tanio) ale to bylo dawno no
          i Zakynthos to wyspa... Jakie wycieczki sa godne uwagi?
          • Gość: bolo94 Re: Blue Waves w Laganas IP: *.chem.pg.gda.pl 11.08.06, 11:53
            Ceny w sumie jak w Polsce hihi tylko że są w Euro więc piwo około 2-3euro,
            pizza koło 8e itd. aha hamburger spoko :) jak w Polsce TYLKO 4 ale euro haha!
            Wycieczki są różne, nijlepiej je kupować od różnych biur na miescie a nie od
            rezydenta.Ja byłem tylko na tej wyspie więc nie poradze czy ciekawe! Pozdrawiam!
            • bzy1 Re: Blue Waves w Laganas 16.08.06, 10:57
              no i po wakacjach:)
              wróciłam i służę wszelkimi informacjami.
              kilka uwag na gorąco. apt sa spoko, na szczęście daleko od głównej ulicy uciech
              gdyby nie pies po sąsiedzku to powiedziałabym że cicho:))nowa, działająca
              klimatyzacja z pilotem pozwalającym precyzyjnie nastawić temperaturę, co
              dwa/trzy dni zmiana pościeli i ręczników, sprzątanie. Bardzo przyzwoicie. Choć
              osoby spodziewające się luksusów bedą mocno rozczarowane sprzętami pokojowymi.
              Dla mnie to były nieistotne detale, grunt, że działało i było gdzie porozkładać
              rzeczy.
              plaża szeroka dużo miejsca, można znaleźć swoje miejsce i nie czuć się
              obstawionym (ten kto pisał o niemożności siadania na plaży był chyba
              zdecydowanie bliżej CENTRUM)
              ceny leżaków z parasolem dość zabójcze 8/7eur za 2 plus parasol, ale można było
              znaleźć i takie za 2 eur, o czym głosił napis nawet w naszym ojczystym języku:)
              wycieczki to temat rzeka:) na pewno warto wypożyczyć samochód, żeby dostać się
              w miejsca zupełnie odludne z dziką przyrodą i widokami zapierającymi dech w
              piersiach.My wzięliśmy z napędem na 4 koła <suzuki jimmy> i to był strzał w
              10.widzielismy niesamowite miejsca!
              bylismy także na Kefalonii i w Atenach (tu z wycieczką zorganizowaną)
              wynajęcie na cały dzień łódki też jest bardzo fajna opcją, ale dość kosztowną.
              mimo wszystko zostawia niezapomniane wrażenia.
              • Gość: Kasia Re: Blue Waves w Laganas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:11
                A jak oceniasz wycieczkę do Aten i Kefalonię. Warto się na nie wybrać?
                • bzy1 Re: Blue Waves w Laganas 16.08.06, 17:00
                  w Atenach byłam na wykupionej wycieczce w miejscowym biurze za 92euro od osoby.
                  Jak dla mnie była bardzo bardzo udana. Ale być może to kwestia oczekiwań więc
                  sprecyzuję co było grane:)
                  7:15 zbiórka pod Zante Park, potem odbiór wycieczkowiczów z Argassi i do portu.
                  Na prom każdy dostał bilet od przewodnika <baaardzo charakterystyczna
                  angielka :) > autobus z nami nie wjeżdżał, w po 1:15minutach byliśmy w Kilini i
                  tam czekał na nas juz kolejny autobus (konfortowy, wydajna klmatyzacja) z
                  przewodnikiem. Jechalismy przez Peloponez, przystanek w Koryncie, gdzie ogólnie
                  wszyscy poszli na lunch do tawerny polecanej przez przewodnika z widokiem na
                  wykopaliska i cuda archeologiczne Koryntu. My z lunchu nie kozystaliśmy tylko
                  poszliśmy zwiedzać te cuda archeologiczne na własną rękę (było 1,5h czasu) moim
                  zdaniem warto, ciekawe muzeum.
                  W Atenach bylismy około 15, zostaliśmy zakwaterowani w hotelu (klimatyzacja,
                  przeciętny standard, ale czyto i niesamowity widok na Akropol). Hotel 2
                  przystanki metra od Plaki. więc lokalizacja bardzo ok.
                  o 18:30 był przewidziany transport autokarem na Plakę w celach zakupowych i
                  samodzielnego zwiedzania, potem chętni o 21:00 zaczynali "bazuki night" i o
                  23:00 autokar wiózł ich do hotelu.
                  My sobie odpuściliśmy te atrakcje i zwiedzaliśmy plakę na własną rękę,
                  knajpeczki i widok na akropol w zachodzącym słońcu po prostu niesamowite. Wiele
                  zabytków i pieknych widoków! Po za tym zawsze ceniłąm samotne pałętanie się po
                  miescie:)
                  dznia następnego czekało na nas śniadanie o 6 rano ! o 7:15 wyruszylismy
                  autokarem i z niego przewodnik opowiadał nam o ciekawych miejscach w Atenach,
                  byliśmy na zmainie warty pod parlamentem, ale punktem głównym był oczywiście
                  akropol. Byliśmy tam o 8:30 i to świetna godzina, bo jeszcze nie było gorąco i
                  nie było innych wycieczek. Na Akropolu oprócz zwiedzania z przewodnikiem
                  mielismy jeszcze 1h na samodzielne zwiedzanie, robienie zdjęć etc. wybywaliśmy
                  z niego jak tłumy były juz nieprzebrana a upał odbierał świadomość.
                  W drodze powrotnej dłuższe przystanki były przy kanale Korynckim (m.in.lunch) i
                  w Patrze.
                  Kanał robi wrażenie spore, Katedra w Patrze urokliwa.
                  prom do Zakinthos mielismy o 18:00.
                  bylismy bardzo zadowoleni!

natomiast na Kefalonię wybraliśmy się sami wynajętym samochodem, więc nie mogę
                  ocenić wycieczek oferowanych... Wyspa nam się bardzo podobała, bylismy m.in na
                  Zamku którego nie ma w ofercie biur <a szkoda> za to odpuściliśmy sobie jeden
                  monastyr <mocne skojarzenie ze świątynią Opatrzności Bożej - z zewnątrz, w
                  porównaniu z urokliwymi starymi, trochę sypiącymi się monastyrami z Zante>
                  zwiedzaliśmy jaskinie - nam się bardzo podobało,
                  kąpalismy się na Mytros beach (około godzinki)- niesamowita ! ale może być
                  trochę niebezpiecznie, przeganialiśmy kozy które zatarasowały nam drogę :)) i
                  mieliśmy wiele wiele innych atrakcji:)
                  ech, szkoda, że juz po wakacjach.
              • katka76 Re: Blue Waves w Laganas 16.08.06, 12:46
                Gdzie polecacie się wybrać samochodem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka