mbabecki 09.08.06, 13:13 witam, wylatuje za rodos 13 sierpnia macie jakies rady? jakie ceny? co trzba zabrac a co czego nie? tthx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sava Re: RODOS!!! IP: 156.17.79.* 09.08.06, 13:44 Jaki hotel i jaka miejscowosc? Bylam w tym roku w Kolymbii w hotelu Kolymbia Star. Odpowiedz Link Zgłoś
amisia15 Re: RODOS!!! 10.08.06, 08:31 Z nieba mi spadasz ;-)A mogę prosić o jakieś informacje o tym hotelu? Wybieram się tam za 2 tyg. Interesuje mnie czy to są rzeczywiście 4 * bo zaoferowano mi na ten hotel bardzo atrakcyjną cenę i zastaniowiam się nad "haczykiem". No i jedzenie - jak wygląda to HB? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
greeks Nest 10.08.06, 08:54 4*?????????? On na moje oko(przechodzilem tylko obok) moze miec max dwie gwiazdki.. Typowy aparthotel dla bardzo niewymagajacych turystow,ktorzy raczej zwiedzaja wyspe i chca miec jedynie dach nad głową. Jezeli ktos ci wmawia,ze ma 4 gwiazdki zmien wybór biura:) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: RODOS!!! IP: 156.17.79.* 10.08.06, 09:26 Hotel Nest ma 2**, ja bylam w hotelu 4****. Nie wiem o ktory Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
amisia15 Re: RODOS!!! 10.08.06, 09:49 Gdzie ja napisałam, że chodzi mi o Nest? Pytałam "Savę" o hotel Kolymbia Star bo chyba napisała, że tam była. Bardzo mi zależy ona tych informacjach bo nie mogę nigdzie znaleźć żadnych sensowych opinii o tym hotelu. Pliz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: RODOS!!! IP: *.bis.top.pl 10.08.06, 09:38 Gratulacje super. kokotech.republika.pl/GRECJA/rodos/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: RODOS!!! IP: *.bellona.pl 10.08.06, 09:43 to może się spotkamy, zastanawiamy się nad nest, ale orbis podaje ze to są 2 gwaiazdki, więc nie wiem skąd masz 4???poza tym tam gwarantują jedynie śniadania... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: RODOS!!! - NEST IP: *.zvid.net 10.08.06, 10:28 Przyłączam się tutaj do tego, że Nest nie ma 4*. To aparathotel, ewentualnie apartamentowiec o niskim standardzie. W polskich biurach od 2-3* (raczej 2). Grecka kategoria E, gdzie C to już nominalnie 2,5-3*. Są to po prostu apartamenty niskiego standardu... Odpowiedz Link Zgłoś
amisia15 Re: RODOS!!! - NEST 10.08.06, 10:39 Jeszcze raz proszę o informacje na temat hotelu Kolymbia Star ona ponoć 4*. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: RODOS!!! - NEST IP: *.zvid.net 10.08.06, 10:47 Kolymbia Star istotnie ma 4*. Możesz poczytać o hotelu na Ocenyhoteli.pl Jest tam bardzo pozytywna ocena tego hotelu z tego roku. Niemcy ten hotel oceniają na 3,5-4*. Jedynym minusem wg. nich jest jedzenie. Nie jest to jednak regułą. Jedni oceniają je nisko. Innym smakuje. Niemcy często mają dziwne podejście do jedzenie w hotelu i bywa, że co osoba to inna ocena, więc można się tutaj nie przejmować aż tak. Bo obok ocen niższych są i wysokie... Reszta jest na poziomie 3,5-4* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: RODOS!!! - NEST IP: 156.17.79.* 10.08.06, 11:09 Pisalam na ocenyhoteli o Kolymbii Star. www.ocenyhoteli.pl na www.wakacje.pl hotele tez sa opinie.Pozdrawiam. Ja wrocilam bardzo zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: RODOS!!! IP: 156.17.79.* 10.08.06, 11:12 www.wakacje.pl hotele jest 6 opini.Oj leniuszku, troszeczke swojej inwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
amisia15 Re: RODOS!!! 10.08.06, 12:08 no przepraszam, nie zabijajcie mnie od razu ... myślałam, że pojawiła się może jakaś nowa osoba, ze "świeżymi" informacjami. Chodzi mi głównie o to jedzenie czy jest duży wybór bo już się kiedyś w Grecji tak nacięłam - miał być duży wybór i "normalny" bufet a skończyło się na "bufecie kontynentalnym" a to naprawde jest duuuża różnica w ilości jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
greeks Re: RODOS!!! 10.08.06, 12:14 Jedziesz do Grecji sie najeśc w hotelu???;))) Odpowiedz Link Zgłoś
amisia15 Re: RODOS!!! 10.08.06, 12:16 greeks napisał: > Jedziesz do Grecji sie najeśc w hotelu???;))) No wyobraź sobie ... nie dojadałam cały rok żeby móc pojechać i teraz właśnie chcę się najeść ... mogę? Zadałam pytanie - to też chyba mogę ale jak mi nikt nie odpowie to świat mi się napewno nie zawali. Odpowiedz Link Zgłoś
greeks Re: RODOS!!! 10.08.06, 12:22 Mozesz wszystko:)Tylko w greckich hotelach z jedzeniem jest baaaardzo średnio.. Wiele ciekawego tam nie spróbujesz..Trzeba miec szczęście. Za to tawerny do uczt sa znakomite:) Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: RODOS!!! IP: *.zvid.net 10.08.06, 12:26 No nie uśredniajmy. Są hotele z bardzo dobrym jedzeniem i ze słabszym. Jak wszędzie. Co do Kolymbii to sprawa jest dyskusyjna. Części ludzi smakowało i uważają, że była wystarczająca ilość. Część jednak twierdzi, że atmosfera jest słaba. Personel restauracyjny nieciekawy, a i samo jedzenie słabo i mało. Zdania są bardzo podzielone. Więc cos na rzeczy być może. Może odezwie się jeszcze ta osoba, która tam sama była. W moim serwisie o jedzeniu wypowiadała się bardzo dobrze, więc można ją przypisać do obozu, któremu się podobało... Odpowiedz Link Zgłoś
greeks Re: RODOS!!! 10.08.06, 12:44 Pozwolisz,ze bede sie trzymał swojej wersji:) GENERALNIE jest średnio.. Na tyle,ze jak ktos lubi zjeśc smacznie,popróbowac lokalnych specjałów,w miłej oprawie,to wogóle nie warto wykupować jedzenia w hotelu. A co do tego ze zdarza sie dobre jedzenie to sie zgadzam.. Ale tylko sie zdarza. Dotyczy to jednak(nie wszystkich) najdrozszych hoteli,z szerokim menu i incydentalnie hoteli nizszej klasy. Stad wspomnialem ze trzeba miec farta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: RODOS!!! IP: 156.17.79.* 10.08.06, 12:29 Sniadania bufet. Musli, mleko, maslo, kielbaski, jajka na twardo lub jajecznica, dzemy, jogurt, miod, bulki, chleb, ciasto, pomidory, kawa, herbata i soki. Kolacje: rozne miesa, ryba, spagetti, duzy wybor zieleniny, ciasta i ciasteczka, budyn lub galaretka, lody. Napoje do kolacji platne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: RODOS!!! IP: *.zvid.net 10.08.06, 12:35 A jak personel. Nie czułaś się jakaś zaszczuta itd? Jeśli to jak widać niektórzy po prostu przesadzają. Dzięki Sava za odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: RODOS!!! IP: 156.17.79.* 10.08.06, 12:52 Personel w porzadku.Zycze udanego wypoczynku. Do plazy 300 metrow,nad zatoczka, obok hotelu jest sklep ceny przystepne cynny od rana do poznego wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: RODOS!!! IP: 156.17.79.* 10.08.06, 12:59 Bylam z Itaka od 14 -29 czerwca tego roku.Pokoj:klima z pilotem, lodowka, TV-Polonia, szszarka do wlosow, balkon-2 krzesla i stolik.Duza szafa, toaletka, stolik krzesla. Do centrum Kolymbi okolo 30 min wzdluz hoteli idac w strone plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: RODOS!!! IP: *.zvid.net 10.08.06, 13:05 Ja również życzę udanego urlopu i zapraszam do oceny hotelu na Ocenyhoteli.pl po powrocie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mbabecki Re: RODOS!!! 10.08.06, 14:56 dzieki:) juz nie moge sie doczekac wyjazdu:)) Odpowiedz Link Zgłoś