Gość: mariusz IP: *.outsourcing.atman.pl 29.08.06, 12:54 proponuję wklejać ciekawe oferty biur. napewno każdy chce zaoszczędzić :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika ecco/kreta IP: *.outsourcing.atman.pl 29.08.06, 12:56 www.eccoholiday.com/hotel,369.php tanio ale nie wiadomo jak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: ecco/kreta 29.08.06, 13:02 wcale nie tak tanio, ceny są bez ubezpieczeń i opłat lotniskowych..wychodzi tak samo jak wszedzie indziej.. przy okazji...czemu wycięto mój wątek o poszukiwaniu wsółtrawellera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azra19 Re: ecco/kreta IP: *.com.pl 29.08.06, 13:02 Od wczoraj jest tam mój syn. Skromnie, ale czysto i bez problemów. Dobra baza wypadowa dla młodych i nie szukających luksusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: ecco/kreta IP: *.outsourcing.atman.pl 29.08.06, 13:06 o super ze jest jakaś opinia czy mogę prosić o przesłanie fotek okolicy i samego hotelu po powrocie syna. ta oferta wydaje się być naprawde tania ciekawa jestem pogody na krecie pod koniec wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azra19 Re: ecco/kreta IP: *.com.pl 29.08.06, 13:10 to trochę potrwa, bo pojechali na 10 dni. Zapłacili (ze wszystkimi opłatami 1241 PLN/os.). Hotel w spokojnej okolicy, kawałek od centrum (jakieś 500 m), nad rzeką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: ecco/kreta IP: *.outsourcing.atman.pl 29.08.06, 13:15 jestem bardzo ciekawa opini. ile się wydaje na krecie bez wyzywienia w hotelu no i co mozna zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata Re: ecco/kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 15:08 My do tej pory zawsze się miesciliśmy w 400-500 euro na 2 osoby na tydzień - w tym samochód na cały pobyt, paliwo do niego (ciut taniej niż w Polsce, ale trochę poszlo, bo my cały czas gdzieś jeździmy), żarcie w tawernach bo na wakacjach jedyne co robię w kuchni to poranna kawa i wieczorna herbatka, jakies rzeczy kupowane do domu (jakies wino, koniecznie feta, taka w pudelkach!, jakies duperele) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: ecco/kreta IP: *.outsourcing.atman.pl 31.08.06, 07:33 a jak wy to robicie że mieścicie się w 2 000zł? podpowiedz coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata Re: ecco/kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 08:35 Kurczę, nie wiem? A ile powinnismy wydawać? Może mało jemy?:))) Ups.. może fakt, który dopiero teraz mi przyszedł do głowy, a którego- uczciwie rzecz biorąc - nie dopisałam: że jeździmy poza szczytem sezonu ma wpływ na ceny? Nie wiem, czy w knajpach, ale na wynajęcie samochodu ma na pewno. I uczciwie mówiąc: w kanjpach raczej jadamy, nie przesiadujemy i pijemy:) Najdroższy obiad, jaki pamietam to 30E, ale większość takich po 12-14 E (2os.) jedliśmy. Od czasu do czasu mój ulubiony "gyros in pita" robi za posiłek (2 - 2,5 E szt.). Zakupy raczej w dużych sklepach - np. Champion koło Chanii czy Ierapetry lub ostatecznie INKA - tam ceny sporo niższe niż w małych sklepikach. Kurczę, no nie wiem, ale tyle wydajemy Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f nasze prywatne wyjazdy: 31.08.06, 08:56 nie wierzyłem, ale ...... dla 2 osób 10 dni: bilety 1600 auto 800 noce 1200 jedzenie 800 razem 10 dni minimum 4400 to 1 osoba = 2200 ale rzeczywiscie. Oczywiscie cena biletu lotniczego rządzi, sezon tez - wlasnie samochód... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f no dobra, na jedzenie powinno byc wiecej 31.08.06, 08:58 .. bo średnio po 30 euro - ale na mksa - jemy wile rzeczy, duzo :-)popijamy itp.... ale nawet.... to wychodzi okolo 2400 na osobe ze wszystkim w najpieknijeszych przez nas wybranych prywatnie miejscach z autem na caly pobuyt i bez oszczedzania ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bayon Re: no dobra, na jedzenie powinno byc wiecej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 19:20 Bez oszczedzania,naprawde.... Wlasnie wrocilismy,po podliczeniu wyszlo jak zwykle czyli okolo 10 na 3 osoby,a mielismy w tym roku naprawde tanie bilety za w sumie 433 euro. Nie jemy za wiele,wrecz same startery + cos do picia i nie udalo nam sie zejsc ani razu z koacja ponizej 20 euro,natomiast regula bylo 30.Pozostaje jeszcze reszta dnia,jakies owoce,soki,lezaki na plazy, no i noclegi 40-65 euro. Oczywiscie mozna znalezc taniej,ale jesli chce sie miec lepsze warunki w połaczeniu z pieknym widokiem to jednak trzeba zaplacic. Jedno co mnie szokuje to tempo wzrostu cen na Krecie,za ten sam apartament w Xerokambos ktory mozna bylo wynajac w ubieglym roku za 25 euro w tym zaządano 50 i w dodatku bylo fully booked.Ceny zywnosci 2 razt takie jak w Polsce,to samo tawerny.W porownaiu z czasami sprzed euro skok jest zaiste powalajacy,dosc powiedziec ze 3 w hotelu na Patmos w 98 roku kosztowala 30 $ dzisiaj zadaja 70 euro za to samo,przeciez to jest jakis obłęd. Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: nasze prywatne wyjazdy: 31.08.06, 15:11 cześć, jeśli dobrze rozumiem, organizowaliscie wyjazd samodzielnie? Jeśli tak, to z własnego doświadczenia widzę (i potwierdzam Twoją wypowiedź), że nawet do tak turystycznego miejsca, jak Grecja, opłaca się szukać mozliwości samodzielnej organizacji wyjazdu. My byliśmy na Rodos w 2-giej połowie lipca (14 nocy), a więc w szczycie sezonu. Kupiliśmy osobno przelot (Condor z Lipska), osobno hotel (Princess Flora obok Kalithei, bez fajerwerków, ale czysto i ze świetnym - naszym zdaniem - jedzeniem) i osobno wynajęliśmy samochód (renault clio z A/C na 5 dni). Łącznie za 2 0s. dorosłe i 6-letnie dziecko koszty były takie: -samolot - 1000,00 zł. -hotel - 2.500,00 zł. (2 posiłki dziennie) -wynajem samochodu - ok. 470,00 zł. + paliwo -paliwo na dojazd do Lipska samochodem - ok. 400,00 zł. -nocleg w hotelu niedaleko lotniska lipskiego - ok. 350,00 zł. (w tym śniadanie i parking na 2 tygodnie) tak więc, łacznie z jakimiś drobnymi wydatkami ok. 5000 za 3 osoby. To chyba nieźle? Trochę zdjęć z tego wyjazdu znajdziecie tutaj: www.tropikey.com/copperminegallery/thumbnails.php?album=16 Wkrótce również relacja... Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f bardzo nieźle:-) Ten samaolot dla 3 os za 1000 31.08.06, 15:16 zrobił Wam wyjazd! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
agawa123 Re: ecco/kreta 07.09.06, 23:31 Ewomalgorzto-my też planujemy połączyć Kretę i Santorini i mamy problem z promem;] będziemy baaardzo wdzięczni za kontakt, wyruszamy 17 IX, nasz adres: agawa123@gazeta.pl Pozdrawiamy, L&M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: najtansze oferty do grecji IP: *.outsourcing.atman.pl 29.08.06, 13:09 www.eccoholiday.pl/hotel,1233.php moze ktos tu był? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Chcesz zaoszczedzic,siedz w domu n/t 29.08.06, 16:03 ach...dziekujemy za tak cenną uwagę, bez niej nasze życie byłoby uboższe... hmm czyli zaoszczędzili byśmy...? noooo chyba tak...? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Tomskey ma troche racji - najtańsze oferty 29.08.06, 16:09 ŻADNE - nie sa godne polecania, sorry. Albo ladujesz w kiepskich warunkach, albo od podwórka, albo od smietnika, albo w głośnym miejscu... Wybaczcie, ale cudów w biznesie turystycznym nie ma! Potem sa same złe opinie i wielkie rozczarowania, dlatego "polecanie tanich ofert" nie ma sensu jak "dom kultury MO" - jak to ładnie kiedyś Fedorowicz mawiał :-) taka prawda. Trzeba: samemu zawsze po zlokalizowaniu taniej oferty wydzwonic na miejscu włąścicieli (wszyscy mówia po angielsku) i sprawdzic wszystko, co podaje biro, dopytac.... i najczęściej ... wybrac inna ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Tomskey ma troche racji - najtańsze oferty IP: *.outsourcing.atman.pl 29.08.06, 17:00 po co kupować wycieczkę w 5* hotelu jeśli nastawiam się na zwiedzanie i prawie mnie w tym hotelu nie bedzie. czy teraz złośliwe osoby wiedzą o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f alez wtedy i wtedy właśnie nie bierz biura... kup 29.08.06, 17:55 bilet i weż prywatnie wybrane przez siebie miejsce. I tyle. Nie byłem złośliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata Re: alez wtedy i wtedy właśnie nie bierz biura... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:50 Kwestia kasy. Ceny jakie się trafiają poza sezonem (zwłaszcza w czerwcu) trudno czasmai przeskoczyć przy indywidualnym wyjeździe. W tym roku w czerwcu np z Ecco można bylo z lasta pojechac na Kos, apartamenty Pelopas - w których bylam, 2 tygodnie za 900 zł/os. IMHO niedrogo - a np dla mnie kasa jest dość istotnym wyznacznikiem. A zaoszczędzoną wolę wydać na np. wynajęcie samochodu na caly pobyt, bilety na promy na sąsiednie wyspy, czy nawet dodatkowe noclegi na tychże:) Odpowiedz Link Zgłoś
belika Re: alez wtedy i wtedy właśnie nie bierz biura... 08.09.06, 14:06 Z nieba mi spadłaś :))) Lecimy tam 01.10, opowiadaj proszę :) Jak TOTO wyglada? My mamy Apt dwupokojowy. Jaka plaża, ceny itp, w zasadzie możesz mi opowiedzieć całe 14 dni ;) Rezydenci Ecco mnie nie interesują, Ecco znam i nic od nich na miejscu nie chcę i nic nie wymagam. Jak lot Fischerem? Możesz mi napisac na maila, żeby nie zasmiecać tematu :) dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: alez wtedy i wtedy właśnie nie bierz biura... 30.08.06, 10:55 > bilet i weż prywatnie wybrane przez siebie miejsce. Alez właśnie wtedy też czasmi jest porównywalnie: jesli taki jakiś "last" czy traf" czy inny jest bajecznie tani - traktujesz go jako bilet i "miejscówkę" na np. pierwszą noc. Jak Ci się przypadkiem spodoba- zostajesz, jak nie - na spokojnie sobie szukasz innego miejsca:) Nawet słynna i nasza ulubiona Podrózniczka Bebiak tak czasami robi:)--> vide jej ubiegloroczny Rodos i Karpathos - to byla oferta z biura na Rodos:) Nadal będe bronila opinii, że najtańsze oferty z biur są czasami bardzo przydatne. A jak ktos lubi spędzać czas na wakacjach w wypasionych hotelach i magicznym trójkącie "hotel, basen, plaża" - to ja i tak takim osobom odradzam Grecję - za podobne pieniądze dużo większy "wypas" oferują hotele w Egipcie i Tunezji:) Te wszystkie złota, grające fontanny...;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa,algorzata Re: Tomskey ma troche racji - najtańsze oferty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:47 > ŻADNE - nie sa godne polecania, sorry. No tu się z Tobą nie zgodzę:) Ja jadąc z biurem podróży korzystam TYLKO z najtańszych ofert. I tylko moim zdanim cudów się nie należy spodziewać. Ale jak do tej pory ja zawsze trafiałam bardzo okej, o czym już wiele razy na obu grupach pisalam. I z Ecco i z Triadą bylo zawsze nawet lepiej niż się spodziewałam:) Acha, jesli to ważne: zasadniczo czas w pokoju spędzam od późnego wieczora do wczesnego ranka:) Satysfakcjonuje mnie, jeśli jest czysty i ma balkon:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata Re: najtansze oferty do grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:42 Ja byłam:) W czerwcu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=43971720&a=43971720 Odpowiedz Link Zgłoś
goska52 Re: najtansze oferty do grecji 30.08.06, 10:38 Tu byłam w Afitos w apartamentach Posejdon, było cudnie zawadzkie.com.pl/lato/oferta.php Tu się wybieram, zobaczymy (opinie na forum biura ok) www.liatsastours.net/ Minus autobus, ale te 1500km można przeżyć. Zawsze bierzemy w Grecji apartamenty bez wyżywienia (preferujemy tawerny lub małe co nieco ugotowane z miejscowych produktów). Szukamy miejscowosci gdzie mieszkają grecy, gdzie się bawią, grają, gdzie można oliwki kupić na wagę wybierając z wielu gatunków. A zaoszczędzona kasa przydaje się na dwa wyjazdy w roku i zwiedzanie. pozdrowienia gośka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: najtansze oferty do grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:50 Witam :) Ja bylam w tym roku z Ecco w hotelu LILI (opinia na www.ocenyhoteli.pl) i moge z czystym sumieniem polecic, jesli ktos woli wydac mniej na hotel a wiecej na zwiedzanie :) pozdrawiam! n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: najtansze oferty do grecji IP: *.outsourcing.atman.pl 31.08.06, 07:51 możesz przesłać jakies fotki i rady na gazetowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: najtansze oferty do grecji IP: *.imz.pl 31.08.06, 09:16 Kości są zawsze najtańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: najtansze oferty do grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 12:05 Piszesz jako Gosc, wiec nie wiem czy mail ten sam :) kilka fotek dolaczylam wlasnie na stronie z ocenami hoteli pozdrawiam n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: najtansze oferty do grecji IP: *.outsourcing.atman.pl 31.08.06, 13:25 mój adres justus007@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
belika Kos / Ecco Holiday 08.09.06, 14:02 01.10-08.10, tydzień Dwupokojowy apartament 4-osobowy / PELOPAS, Miasto Kos 1142 / osoba, bez wyżywienia. Odpowiedz Link Zgłoś