Dodaj do ulubionych

najtansze oferty do grecji

IP: *.outsourcing.atman.pl 29.08.06, 12:54
proponuję wklejać ciekawe oferty biur.
napewno każdy chce zaoszczędzić :)
Obserwuj wątek
    • Gość: monika ecco/kreta IP: *.outsourcing.atman.pl 29.08.06, 12:56
      www.eccoholiday.com/hotel,369.php
      tanio ale nie wiadomo jak ;)
      • drzejms-buond Re: ecco/kreta 29.08.06, 13:02
        wcale nie tak tanio, ceny są bez ubezpieczeń i opłat lotniskowych..wychodzi tak
        samo jak wszedzie indziej..

przy okazji...czemu wycięto mój wątek o poszukiwaniu wsółtrawellera?
      • Gość: azra19 Re: ecco/kreta IP: *.com.pl 29.08.06, 13:02
        Od wczoraj jest tam mój syn. Skromnie, ale czysto i bez problemów. Dobra baza
        wypadowa dla młodych i nie szukających luksusu.
        • Gość: monika Re: ecco/kreta IP: *.outsourcing.atman.pl 29.08.06, 13:06
          o super ze jest jakaś opinia
          czy mogę prosić o przesłanie fotek okolicy i samego hotelu po powrocie syna. ta
          oferta wydaje się być naprawde tania
          ciekawa jestem pogody na krecie pod koniec wrzesnia
          • Gość: azra19 Re: ecco/kreta IP: *.com.pl 29.08.06, 13:10
            to trochę potrwa, bo pojechali na 10 dni. Zapłacili (ze wszystkimi opłatami
            1241 PLN/os.).
            Hotel w spokojnej okolicy, kawałek od centrum (jakieś 500 m), nad rzeką.
            • Gość: monika Re: ecco/kreta IP: *.outsourcing.atman.pl 29.08.06, 13:15
              jestem bardzo ciekawa opini. ile się wydaje na krecie bez wyzywienia w hotelu no
              i co mozna zobaczyć
              • Gość: ewamalgorzata Re: ecco/kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 15:08
                My do tej pory zawsze się miesciliśmy w 400-500 euro na 2 osoby na tydzień - w
                tym samochód na cały pobyt, paliwo do niego (ciut taniej niż w Polsce, ale
                trochę poszlo, bo my cały czas gdzieś jeździmy), żarcie w tawernach bo na
                wakacjach jedyne co robię w kuchni to poranna kawa i wieczorna herbatka, jakies
                rzeczy kupowane do domu (jakies wino, koniecznie feta, taka w pudelkach!,
                jakies duperele)
                • Gość: justyna Re: ecco/kreta IP: *.outsourcing.atman.pl 31.08.06, 07:33
                  a jak wy to robicie że mieścicie się w 2 000zł? podpowiedz coś
                  • Gość: ewamalgorzata Re: ecco/kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 08:35
                    Kurczę, nie wiem? A ile powinnismy wydawać? Może mało jemy?:)))
                    Ups.. może fakt, który dopiero teraz mi przyszedł do głowy, a którego- uczciwie
                    rzecz biorąc - nie dopisałam: że jeździmy poza szczytem sezonu ma wpływ na
                    ceny? Nie wiem, czy w knajpach, ale na wynajęcie samochodu ma na pewno. I
                    uczciwie mówiąc: w kanjpach raczej jadamy, nie przesiadujemy i pijemy:)
                    Najdroższy obiad, jaki pamietam to 30E, ale większość takich po 12-14 E (2os.)
                    jedliśmy. Od czasu do czasu mój ulubiony "gyros in pita" robi za posiłek (2 -
                    2,5 E szt.). Zakupy raczej w dużych sklepach - np. Champion koło Chanii czy
                    Ierapetry lub ostatecznie INKA - tam ceny sporo niższe niż w małych sklepikach.
                    Kurczę, no nie wiem, ale tyle wydajemy
                    • jacek1f nasze prywatne wyjazdy: 31.08.06, 08:56
                      nie wierzyłem, ale ......

dla 2 osób 10 dni:
                      bilety 1600
                      auto 800
                      noce 1200
                      jedzenie 800
                      razem 10 dni minimum 4400
                      to 1 osoba = 2200

ale rzeczywiscie.
                      Oczywiscie cena biletu lotniczego rządzi, sezon tez - wlasnie samochód...
                      :-))
                      • jacek1f no dobra, na jedzenie powinno byc wiecej 31.08.06, 08:58
                        .. bo średnio po 30 euro - ale na mksa - jemy wile rzeczy, duzo :-)popijamy
                        itp....

ale nawet.... to wychodzi okolo 2400 na osobe ze wszystkim w najpieknijeszych
                        przez nas wybranych prywatnie miejscach z autem na caly pobuyt i bez
                        oszczedzania ...

• Gość: bayon Re: no dobra, na jedzenie powinno byc wiecej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 19:20
                          Bez oszczedzania,naprawde....
                          Wlasnie wrocilismy,po podliczeniu wyszlo jak zwykle czyli okolo 10 na 3 osoby,a
                          mielismy w tym roku naprawde tanie bilety za w sumie 433 euro.
                          Nie jemy za wiele,wrecz same startery + cos do picia i nie udalo nam sie zejsc
                          ani razu z koacja ponizej 20 euro,natomiast regula bylo 30.Pozostaje jeszcze
                          reszta dnia,jakies owoce,soki,lezaki na plazy, no i noclegi 40-65 euro.
                          Oczywiscie mozna znalezc taniej,ale jesli chce sie miec lepsze warunki w
                          połaczeniu z pieknym widokiem to jednak trzeba zaplacic.
                          Jedno co mnie szokuje to tempo wzrostu cen na Krecie,za ten sam apartament w
                          Xerokambos ktory mozna bylo wynajac w ubieglym roku za 25 euro w tym zaządano 50
                          i w dodatku bylo fully booked.Ceny zywnosci 2 razt takie jak w Polsce,to samo
                          tawerny.W porownaiu z czasami sprzed euro skok jest zaiste powalajacy,dosc
                          powiedziec ze 3 w hotelu na Patmos w 98 roku kosztowala 30 $ dzisiaj zadaja 70
                          euro za to samo,przeciez to jest jakis obłęd.
                      • tropikey Re: nasze prywatne wyjazdy: 31.08.06, 15:11
                        cześć,

jeśli dobrze rozumiem, organizowaliscie wyjazd samodzielnie? Jeśli tak, to z
                        własnego doświadczenia widzę (i potwierdzam Twoją wypowiedź), że nawet do tak
                        turystycznego miejsca, jak Grecja, opłaca się szukać mozliwości samodzielnej
                        organizacji wyjazdu. My byliśmy na Rodos w 2-giej połowie lipca (14 nocy), a
                        więc w szczycie sezonu. Kupiliśmy osobno przelot (Condor z Lipska), osobno
                        hotel (Princess Flora obok Kalithei, bez fajerwerków, ale czysto i ze świetnym -
                        naszym zdaniem - jedzeniem) i osobno wynajęliśmy samochód (renault clio z A/C
                        na 5 dni). Łącznie za 2 0s. dorosłe i 6-letnie dziecko koszty były takie:
                        -samolot - 1000,00 zł.
                        -hotel - 2.500,00 zł. (2 posiłki dziennie)
                        -wynajem samochodu - ok. 470,00 zł. + paliwo
                        -paliwo na dojazd do Lipska samochodem - ok. 400,00 zł.
                        -nocleg w hotelu niedaleko lotniska lipskiego - ok. 350,00 zł. (w tym śniadanie
                        i parking na 2 tygodnie)

tak więc, łacznie z jakimiś drobnymi wydatkami ok. 5000 za 3 osoby. To chyba
                        nieźle?
                        Trochę zdjęć z tego wyjazdu znajdziecie tutaj:
                        www.tropikey.com/copperminegallery/thumbnails.php?album=16
                        Wkrótce również relacja...
                        Pozdrawiam, Bartek
                        • jacek1f bardzo nieźle:-) Ten samaolot dla 3 os za 1000 31.08.06, 15:16
                          zrobił Wam wyjazd!
                          :-))
                • agawa123 Re: ecco/kreta 07.09.06, 23:31
                  Ewomalgorzto-my też planujemy połączyć Kretę i Santorini i mamy problem z
                  promem;] będziemy baaardzo wdzięczni za kontakt, wyruszamy 17 IX, nasz adres:
                  agawa123@gazeta.pl
                  Pozdrawiamy, L&M
    • Gość: mariusz Re: najtansze oferty do grecji IP: *.outsourcing.atman.pl 29.08.06, 13:09
      www.eccoholiday.pl/hotel,1233.php
      moze ktos tu był?
      • tomskey Chcesz zaoszczedzic,siedz w domu n/t 29.08.06, 14:49
        ..
        • drzejms-buond Re: Chcesz zaoszczedzic,siedz w domu n/t 29.08.06, 16:03
          ach...dziekujemy za tak cenną uwagę, bez niej nasze życie byłoby uboższe...
          hmm czyli zaoszczędzili byśmy...? noooo chyba tak...?
          • jacek1f Tomskey ma troche racji - najtańsze oferty 29.08.06, 16:09
            ŻADNE - nie sa godne polecania, sorry.
            Albo ladujesz w kiepskich warunkach, albo od podwórka, albo od smietnika, albo
            w głośnym miejscu...
            Wybaczcie, ale cudów w biznesie turystycznym nie ma!

Potem sa same złe opinie i wielkie rozczarowania, dlatego "polecanie tanich
            ofert" nie ma sensu jak "dom kultury MO" - jak to ładnie kiedyś Fedorowicz
            mawiał
            :-)

taka prawda.

Trzeba: samemu zawsze po zlokalizowaniu taniej oferty wydzwonic na miejscu
            włąścicieli (wszyscy mówia po angielsku) i sprawdzic wszystko, co podaje biro,
            dopytac.... i najczęściej ... wybrac inna ofertę.
            • Gość: mariusz Re: Tomskey ma troche racji - najtańsze oferty IP: *.outsourcing.atman.pl 29.08.06, 17:00
              po co kupować wycieczkę w 5* hotelu jeśli nastawiam się na zwiedzanie i prawie
              mnie w tym hotelu nie bedzie. czy teraz złośliwe osoby wiedzą o co chodzi?
              • jacek1f alez wtedy i wtedy właśnie nie bierz biura... kup 29.08.06, 17:55
                bilet i weż prywatnie wybrane przez siebie miejsce.
                I tyle.

Nie byłem złośliwy.
                • Gość: ewamalgorzata Re: alez wtedy i wtedy właśnie nie bierz biura... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:50
                  Kwestia kasy. Ceny jakie się trafiają poza sezonem (zwłaszcza w czerwcu) trudno
                  czasmai przeskoczyć przy indywidualnym wyjeździe. W tym roku w czerwcu np z
                  Ecco można bylo z lasta pojechac na Kos, apartamenty Pelopas - w których bylam,
                  2 tygodnie za 900 zł/os. IMHO niedrogo - a np dla mnie kasa jest dość istotnym
                  wyznacznikiem. A zaoszczędzoną wolę wydać na np. wynajęcie samochodu na caly
                  pobyt, bilety na promy na sąsiednie wyspy, czy nawet dodatkowe noclegi na
                  tychże:)
                  • belika Re: alez wtedy i wtedy właśnie nie bierz biura... 08.09.06, 14:06
                    Z nieba mi spadłaś :)))
                    Lecimy tam 01.10, opowiadaj proszę :)
                    Jak TOTO wyglada? My mamy Apt dwupokojowy.
                    Jaka plaża, ceny itp, w zasadzie możesz mi opowiedzieć całe 14 dni ;)
                    Rezydenci Ecco mnie nie interesują, Ecco znam i nic od nich na miejscu nie chcę
                    i nic nie wymagam. Jak lot Fischerem?
                    Możesz mi napisac na maila, żeby nie zasmiecać tematu :)

dzieki!
                • ewamalgorzata Re: alez wtedy i wtedy właśnie nie bierz biura... 30.08.06, 10:55

> bilet i weż prywatnie wybrane przez siebie miejsce.

Alez właśnie wtedy też czasmi jest porównywalnie: jesli taki jakiś "last" czy
                  traf" czy inny jest bajecznie tani - traktujesz go jako bilet i "miejscówkę" na
                  np. pierwszą noc. Jak Ci się przypadkiem spodoba- zostajesz, jak nie - na
                  spokojnie sobie szukasz innego miejsca:) Nawet słynna i nasza ulubiona
                  Podrózniczka Bebiak tak czasami robi:)--> vide jej ubiegloroczny Rodos i
                  Karpathos - to byla oferta z biura na Rodos:)
                  Nadal będe bronila opinii, że najtańsze oferty z biur są czasami bardzo
                  przydatne.
                  A jak ktos lubi spędzać czas na wakacjach w wypasionych hotelach i magicznym
                  trójkącie "hotel, basen, plaża" - to ja i tak takim osobom odradzam Grecję - za
                  podobne pieniądze dużo większy "wypas" oferują hotele w Egipcie i Tunezji:) Te
                  wszystkie złota, grające fontanny...;D
            • Gość: ewa,algorzata Re: Tomskey ma troche racji - najtańsze oferty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:47
              > ŻADNE - nie sa godne polecania, sorry.

No tu się z Tobą nie zgodzę:) Ja jadąc z biurem podróży korzystam TYLKO z
              najtańszych ofert. I tylko moim zdanim cudów się nie należy spodziewać.
              Ale jak do tej pory ja zawsze trafiałam bardzo okej, o czym już wiele razy na
              obu grupach pisalam. I z Ecco i z Triadą bylo zawsze nawet lepiej niż się
              spodziewałam:)
              Acha, jesli to ważne: zasadniczo czas w pokoju spędzam od późnego wieczora do
              wczesnego ranka:) Satysfakcjonuje mnie, jeśli jest czysty i ma balkon:)
      • Gość: ewamalgorzata Re: najtansze oferty do grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:42
        Ja byłam:) W czerwcu.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=43971720&a=43971720
    • goska52 Re: najtansze oferty do grecji 30.08.06, 10:38
      Tu byłam w Afitos w apartamentach Posejdon, było cudnie
      zawadzkie.com.pl/lato/oferta.php
      Tu się wybieram, zobaczymy (opinie na forum biura ok)
      www.liatsastours.net/
      Minus autobus, ale te 1500km można przeżyć.
      Zawsze bierzemy w Grecji apartamenty bez wyżywienia (preferujemy tawerny lub
      małe co nieco ugotowane z miejscowych produktów). Szukamy miejscowosci gdzie
      mieszkają grecy, gdzie się bawią, grają, gdzie można oliwki kupić na wagę
      wybierając z wielu gatunków.
      A zaoszczędzona kasa przydaje się na dwa wyjazdy w roku i zwiedzanie.
      pozdrowienia

gośka
    • Gość: nadja Re: najtansze oferty do grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:50

Witam :)
      Ja bylam w tym roku z Ecco w hotelu LILI (opinia na www.ocenyhoteli.pl)
      i moge z czystym sumieniem polecic, jesli ktos woli wydac mniej na hotel a
      wiecej na zwiedzanie :)
      pozdrawiam!
      n.
      • Gość: justyna Re: najtansze oferty do grecji IP: *.outsourcing.atman.pl 31.08.06, 07:51
        możesz przesłać jakies fotki i rady na gazetowego?
        • Gość: Basia Re: najtansze oferty do grecji IP: *.imz.pl 31.08.06, 09:16
          Kości są zawsze najtańsze.
        • Gość: nadja Re: najtansze oferty do grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 12:05

Piszesz jako Gosc, wiec nie wiem czy mail ten sam :)
          kilka fotek dolaczylam wlasnie na stronie z ocenami hoteli
          pozdrawiam
          n
          • Gość: justyna Re: najtansze oferty do grecji IP: *.outsourcing.atman.pl 31.08.06, 13:25
            mój adres justus007@poczta.fm
    • belika Kos / Ecco Holiday 08.09.06, 14:02
      01.10-08.10, tydzień
      Dwupokojowy apartament 4-osobowy / PELOPAS, Miasto Kos
      1142 / osoba, bez wyżywienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka