Dodaj do ulubionych

tanie loty do Heraklionu w tym roku

17.01.07, 14:15
Czy może ktoś już coś wie na temat letnich lotów do Heraklionu (generalnie z
polskich lotnisk, ale ew. również bliskich im, np. z Berlina)? Wiem, że z
Warszawy lata centralwings, ale na ich stronie internetowej nie ma jeszcze
żadnych rozkładów, ani cen. Chciałabym porównać terminy i ceny.
Obserwuj wątek
    • Gość: barbelek Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku IP: *.chello.pl 17.01.07, 14:25
      zobacz wizzair z Katowic
      • infowroclaw.pl Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 17.01.07, 18:53
        Myśleliśmy w tym roku, żeby polecieć samemu, ale w końcu zostało jak zwykle.

Ale trochę szperałem i fajne i tanie połączenie:
        WAW-Ateny www.norwegian.no/
        Ateny-Chania www.aegeanair.com (do Heraklionu też są)
        Na początku stycznia cena dla 4 osób ze wszystkimi opłatami tam i z powrotem
        wychodziła 2,6 tys. (wylot w lipcu).
        tomek zaród

--
        www.INFOwroclaw.pl/
        • jacek1f za wczesnie... jeszcze bidne biura nie wiedza ile 17.01.07, 19:03
          zamawiac czarterów... to i nie ma planu.
          Marzec...
    • barbelek Jecek- trzymam Cię za słowo 17.01.07, 23:41
      już chyba na tą chwilę wszystkie środki transportu na Kretę opatrzyłem.
      Zastanawiałem się nawet nad lotem z Katowic do Aten Norwegian i stamtąd Greckimi
      do heraklionu (w pewnym momencie wychodziło ok. 2500zł za naszą czwórkę- teraz
      wzrosło), ale obawiam się niekompatybilnych połączeń. Zgodnie z Twoimi
      sugestiami będę czekał- a na razie studiuję wszystko o Krecie.
      • barbelek przepraszam za literówkę 17.01.07, 23:44
      • infowroclaw.pl Re: Jecek- trzymam Cię za słowo 18.01.07, 10:11
        Zawsze możesz z Aten promem (www.anek.gr), do Heraklionu codziennie o 20.30,
        nie ma siły, żeby nie zdążyć z przesiadką z lotniska :D norwegiany przylatują
        koło 10 rano wedle rozkładu.

tz
        --
        www.INFOwroclaw.pl/
    • bob75rob1 Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 17.01.07, 23:49
      Pierwsze czartery powinny pojawić się 25 kwietnia, na tę datę biura proponują
      pierwsze wycieczki.
      Polecam te norweskie linie - polscy piloci i obsługa.
      Bilet (Ateny - Warszawa - Ateny) kupiony koło Wigilii, na 21 stycznia kosztował
      245zł, plus Aegean 64 EUR na trasie Chania - Ateny - Chania.
      • kocio22 Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 18.01.07, 15:55
        Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Rzeczywiście najtaniej wypada chyba połączenie
        norweskich linii z miejscowymi greckimi. Prom jednak trochę kosztuje, a poza tym
        zabiera całą noc (chyba, że ktoś lubi szczególnie morskie kołysanie), no i to
        taszczenie się z manelami...
        Czy norweskie linie są punktualne? Wiem, że to tzw. tanie linie, więc są
        ostatnie w kolejce do startów i lądowań, ale zasadniczo jakie mieliście z nimi
        doświadczenia?
        • jacek1f o rzeczywiscei, Ci juz odpalili... 18.01.07, 16:09
          tiny.pl/w547
        • bob75rob1 Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 21.01.07, 22:20
          Na trzy przeloty, nie było żadnych problemów. Polski pilot, polska obsługa i
          byli zawsze punktualni. W Warszawie lądują na Etiudzie.
    • hania404 Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 18.01.07, 10:11
      oferte czarterow ma juz Ecco H ,ale jak to z ecco nigdy nic nie wiadomo:-)
      W lipcu i sierpniu: W-wa-Her_Warszawa - 599 zł
      Lecialam w 2006 z nimi 3 razy i wrocilam:-)
      a teraz lece z Norwegian do Aten (1-11 lutego) i bede kombinowac z promami.
      Trzymajcie ksciuki:-)
      • kocio22 Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 18.01.07, 16:21
        Jak wrócisz, to daj znać i opisz swoje wrażenia. Wysokich lotów! I szczęśliwych
        lądowań!
        • hania404 Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 18.01.07, 16:52
          opisze opisze:-) o lot norwegian mniej sie martwie - moj znajomy wracal w
          niedziele z w-wy do aten i bardzo sobie chwalil:-) gorzej z tym promem bo chyba
          teraz to troche buja, ale w razie czego zawsze jest aegean bladym switem za 19
          euro:-)
          ciekawe tylko jaka pogoda czeka mnie w lutym na Krecie: alkionides (bo tak sie
          chyba nazywa lato w srodku zimy) czy stale opady monsunowe:-))
          • Gość: aza Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.01.07, 20:29
            Prom na trasie Ateny-Heraklion to superluksusowa jednostka z kilkoma
            restauracjami,barami salą kinową i podróż nim jest bardzo przyjemna,można
            wykupić tzw. VIP sits za niewielką dopłatą ,to takie fotele lotnicze
            rozkładane z własnym tv i czas szybko mija
          • kocio22 Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 23.01.07, 18:25
            Wejdź sobie na stronkę poniżej i zobacz prognozę pogody. Nie wygląda źle, da
            się chyba nawet opalić :)))
            wwwa.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=forecastfox&traveler=0&locCode=EUR|GR|GR020|HERAKLION&metric=1
          • kocio22 Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 25.02.07, 19:20
            Czekam na Twoje wrażenia...
            pozdrawiam

hania404 napisała:

> opisze opisze:-) o lot norwegian mniej sie martwie - moj znajomy wracal w
            > niedziele z w-wy do aten i bardzo sobie chwalil:-) gorzej z tym promem bo chyba
            >
            > teraz to troche buja, ale w razie czego zawsze jest aegean bladym switem za 19
            > euro:-)
            > ciekawe tylko jaka pogoda czeka mnie w lutym na Krecie: alkionides (bo tak sie
            > chyba nazywa lato w srodku zimy) czy stale opady monsunowe:-))
    • Gość: justyna Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 21:36
      cokolwiek zrobisz nie płyń na santorini statkiem golden prince
    • yanga Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 22.01.07, 11:51
      Czy można wykupić bilet w Norwegian bez karty kredytowej? Bo gdzieś czytałam,
      że bilety na tanie linie można wykupić tylko przez internet. Chcemy lecieć do
      Heraklionu w końcu maja na 3 tygodnie, wolelibysmy bez przesiadki - najchętniej
      z Warszawy, ale niekoniecznie.
      • bob75rob1 Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 22.01.07, 11:59
        Kupując przez ich stronę jedynie kartą, ale na swojej stronie głównej
        www.norwegian.no/sw22123.asp w prawej dolnej części wymianiają biura, w
        których można zakupić ich bilety.
        • jacek1f poczekajcie na inne czartrowe oferty - teraz norwe 22.01.07, 12:19
          gian nie ma nic na Krete...
          • bob75rob1 Re: poczekajcie na inne czartrowe oferty - teraz 23.01.07, 18:49
            Jacku, i pewnie nie będą mieli, ale czasami przelot do Aten i stamtąd na Kretę
            może wyjść taniej niż czarter. Bartek teraz poleciał za 245zł (obie strony)
            Ateny - Chania - Ateny + 64 EUR za trasę Chania - Ateny - Chania (Aegean).
            Oczywiscie trwa to dłuzej i jest przesiadka, ale można bez problemu poza
            sezonem się tutaj dostać, a w czasie sezonu powinno być bodźcem do obniżenia
            cen na czartery.
            • jacek1f popieram! 23.01.07, 20:18
    • tropikey Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 05.03.07, 13:54
      cześć,
      trochę się spóźniłem z odpowiedzią, ale dam znać - a nóż będą jeszcze podobne
      oferty. Otóż, w ub. czwartek (01.03) kupiłem bilety na www.condor.de dla
      2 os. dorosłych i 7-latka na 06.07 (powrót 20.07.) z Berlina Tegla za łączną
      cenę 1.150 zł. Tak więc, zaglądajcie tam czasem, a może też traficie...
      Pozdrawiam, Bartek
    • Gość: vioka Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku IP: *.derbynet.pl 05.03.07, 14:47
      Sa juz roklady lotu Central Wings na czartery :) Na 2 osoby dorosle + niemowle
      w obie strony wyszlo ok 1800 zl....
      • Gość: ewa Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku IP: *.acx.pl 05.03.07, 23:09
        sprawdzilam przed chwila, lot z Berlin Tegel do Chanu 354 euro od osoby w obie
        strony
        Kiedy i jak szukac, zeby za te sumke mogly poleciec 3 osoby?
    • yanga Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku 08.03.07, 11:09
      Wczoraj zarezerwowałam Air Berlin na 20 maja. Było mało miejsc, na wybrany
      przedtem termin 27 maja nie było w ogóle! Za dwie dorosłe osoby tam i z
      powrotem 794 e. Odlot z Berlina, więc trzeba było dokupić trasę Warszawa-
      Berlin. Najtaniej w Locie - 1121 PLN, ale uwaga: już po potwierdzeniu
      rezerwacji wyskakuje informacja o opłacie za usługę: 180PLN. Air Berlin ma
      limit bagazu 20 kg. Ponieważ lecimy na 3 tygodnie, nie mogliśmy zarezerwować
      żadnego bezpośredniego czarteru z Warszawy - przyjmują tylko na dwa. Jako chyba
      jedyna tania linia Air Berlin zapewnia posiłek w cenie biletu. Odlot z Tegla o
      13.45, więc jest spory margines czasu od przylotu z Warszawy ok. 8.
      • jacek1f hmmm, Yango, nie rozumiem..? 08.03.07, 11:42
        www.bilety.eccoholiday.com/?page=1&month=05&dest=Kreta&flight_type1=1&search=Szukaj

po 999 zł sa bez łaski bilety na maj w Ecco na loty..tyle ze do Heraklionu.

Nie dalo sie tak. To straszne pieniadze placicie za te z Niemiec, straszne!
        • jacek1f hm, widze klopot dniami, ale wtedy warto na 2x14. 08.03.07, 11:47
          • bob75rob1 Re: hm, widze klopot dniami, ale wtedy warto na 08.03.07, 11:59
            Jacku, ale to jest 1499 + 299 opłat od osoby, czyli wychodzi na to samo.
            • jacek1f hmmm, to nie jest w obie strony...te 999 z? 08.03.07, 12:17
        • bob75rob1 Re: hmmm, Yango, nie rozumiem..? 08.03.07, 11:58
          Jacku, chciałam zarezerwować klientom 4 bilety na 28 kwietnia w Ecco i mimo, że
          na stronie było OK, to dostałam maila, że niestety, ale nie ma biletów.
          Można również spróbować norweskimi do Aten i dalej greckimi, też powinno wyjść
          taniej niż to 800 EUR.
        • yanga Re: hmmm, Yango, nie rozumiem..? 08.03.07, 18:08
          Ale Ecco nie chciało mi sprzedać na powrót za 3 tygodnie. Właśnie do
          Heraklionu, przecież wiesz, gdzie jedziemy.
          • yanga Re: hmmm, Yango, nie rozumiem..? 08.03.07, 18:28
            No i to jest tam i z powrotem za dwie osoby - łączny koszt. Pewnie Norwegianem
            do Aten taniej, ale mąż woli nie przesiadać się w Atenach na greckie linie. A w
            ogóle to musieliśmy najpierw założyć konto w mBanku, zamówić e-kartę, to
            wszystko zajęło sporo czasu. To nasze pierwsze doświadczenie z zakupami w
            necie, spędziliśmy przy kompie i telefonie kilka godzin. Potem przeżyłam chwilę
            prawdziwej grozy, kiedy przed ostatnim kliknięciem, tym, po którym ściągają już
            kasę z karty, zobaczyłam, że źle wpisałam datę powrotu. A w nocy śniło mi się,
            że ktoś mówi do mnie tym sztucznym telefonicznym głosem: "Proszę wcisnąć drugą
            literę telekodu... proszę wcisnąć szóstą literę telekodu... Aby przejść do...
            wciśnij jeden..." Tak czy inaczej klamka zapadła, a jeśli jestem o coś zła, to
            tylko o tę dodatkową opłatę. Wszystko przez to, że nie zamawiałam bezpośrednio
            w Locie, cóż, pierwsze koty za płoty.
        • tropikey Re: hmmm, Yango, nie rozumiem..? 10.03.07, 12:28
          jacek1f napisał:

> po 999 zł sa bez łaski bilety na maj w Ecco na loty..tyle ze do Heraklionu.
          >
          > Nie dalo sie tak. To straszne pieniadze placicie za te z Niemiec, straszne!

Nie rozumiem - jak to straszne, skoro za 2 os. dorosłe i 7-letnie dziecko
          zapłaciłem ŁĄCZNIE 1.150 ZŁOTYCH. Przecież to tylko troszkę więcej, niż
          podawana przez ciebie cena za bilet dla JEDNEJ osoby.
          Bartek
          • jacek1f Bartu - to bylo do Yangi nie Ciebie:-)) Sam bym 10.03.07, 17:01
            chcial jak Ty :-))
            • tropikey w takim razie Jacku... 11.03.07, 23:03
              ...nie ma sprawy;-) Teraz już rozumiem.
              Bartek
    • Gość: ewa Re: tanie loty do Heraklionu w tym roku IP: *.acx.pl 10.03.07, 22:34
      sprawdzalam polaczenia z Kreta, przed chwila ... termin czerwiec
      1/ z Berlina Easyjet do Aten i potem lokalne do Chanii na dwie osoby i dziecko
      wychodzi 2.437,22 PLN
      2/z Warszawy Norweg. do Aten i potem lokalne do Chanii na ten sam sklad osobowy
      wyszlo 2.031,80 PLN
      3/ z Poznania Eccoholiday do Herakliony wyliczylo mi 2.694,oo PLN

hehe i co tu brac?
      • Gość: barbelek Do Ewy IP: *.chello.pl 10.03.07, 23:16
        Centralem z Warszawy do Heraklionu dla Ciebie wychodzi 2 548,40 PLN a wizzem
        z Katowic:2,616.00 PLN. Ja- choć się nie sugeruj- jeszcze czekam. Pozytywne
        sygnały już są, bowiem na niektóre loty Central obniżył na 199zł (fakt że na
        niektóre podwyższył na 419zł). Ja sobie kalkuluję tak: lotów na Kretę
        bezpośrednio z Polski jest w bród (wliczając w to czartery, wizz i central). Na
        razie wszystkie są na podobnym poziomie cenowym. Od początku tj. od końca
        grudnia obserwuję wizz- przez cały czas cena jest ta sama. Ceny czarterów
        również się nie zmieniają. Wygląda na to, że na czerwiec (dla Ciebie pierwsza
        połowa, dla mnie druga) połączeń jest dużo, klientów na razie mniej. Kierując
        się logiką- muszą obniżyć. Cóż- jeżeli logika nie jest tu najważniejsza ja
        przegram czekając, a Ty wygrasz kupując teraz. Pozdrawiam
        • Gość: blush tragedia IP: *.bsk.vectranet.pl 21.03.07, 09:26
          centralwings krete ma niestety dopiero od czerwca. mnie interesuje przelot do
          heraklionu w polowie maja, w jedna strone. i najlepsza opcja jest lotem do aten
          a stamtad aegean airlines. dogodne polaczenia (codziennie, o roznych porach) i
          mozliwa cena (narazie wyszlo mi ok 600zl- zalezy do pory dnia i terminu wiec
          jeszcze bede kombinowac). ciekawostka jest, ze lot british airwais do londynu i
          stamtad tymi samymmi liniami na krete kosztuje mniej niz czarter z ecco
          holidays. :))))
          dzwonilam tez do neckermanna ale tam nie ma opcji w jedna strone- na maj w obie
          1139zl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka