Dodaj do ulubionych

Hotel Iberostar Regency Beach Korfu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 15:38
Wybieram się na przełomie lipca i sierpnia z rodziną na Korfu z Necka do hotelu Iberostar Regency Beach. Czy ktoś był w tym hotelu i mógłby opisać swoje wrażenia? Jaki jest tam standard? Czy daleko do plaży? Jaka jest plaża? I ogólnie jakie warunki?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • martushka1 Re: Hotel Iberostar Regency Beach Korfu 22.01.07, 16:35
      Hej! ja Ci niestety nie bardzo pomogę, ale wybieram się tam we wrześniu więc
      bardzo prosiłabym o Twoją opinię po powrocie. Na polskich stronach informacji
      właściwie brak, za to patrząc na tripadvisor i holidaycheck wygląda to całkiem
      interesująco:)
      • Gość: es-ka Re: Hotel Iberostar Regency Beach Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 16:50
        to jest własnie ten problem, że na polskich stronach nic nie znalazłam na temat tego hotelu
        dlatego byłabym bardzo wdzięczna za każdą informację
        może jednak ktoś tam był i się odezwie?

ja na pewno po powrocie opiszę swoje wrażenia
        • martushka1 Re: Hotel Iberostar Regency Beach Korfu 23.01.07, 21:22
          Ja Ci powiem tylko tyle, że Niemcy i Anglicy są zachwycenie jedzonkiem, podobno
          bardzo duży wybór i pyszne, zwłaszcza naleśniki i mini pizze popołudniu (bardzo
          greckie co). Pokoje są podobno ok, raczej spore, może trochę zużyte i fajną
          sprawa jest sprzęt do kawy i herbaty. Ludzie najbardziej narzekają, że hotel
          położony na uboczu. Ja w zeszłym roku byłam w 4* Iberostarze na Kos i wróciłam
          bardzo zadowolona:)
    • Gość: gość Re: Hotel Iberostar Regency Beach Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 13:22
      umoże ktoś się odezwie?
    • czarodziejka1 Re: Hotel Iberostar Regency Beach Korfu 26.02.07, 15:04
      Też brałam ten hotel pod uwagę, ale zminiłam destynację wkacji w tym roku z
      Korfu na Maltę. Sieć hoteli Iberostar to bardzo dobra sieć. Byłam już w ich
      dwóch hotelach na Krecie w Iberostar Creta Marine oraz na Zakynthos w Iberostar
      Plagos Beach. Mają obłędne jedzenie! Jeśli chodzi o Iberostar Regency Beach to
      leży na wzgórzu ponad drogą. Do plaży przechodzi się podziemnym tunelem. Plaża
      jest żwirowa, ale dość ładna. Basen hotelu usytuowany jest na dachu hotelu.
      Jest tam też bar gdzie serwowany jest lunch. Hotel jest położony kaskadowo.
      Nalepiej obejrz go sopie na stronie sieci Iberostar.
      www.iberostar.com/EN/Corfu-hotels/Iberostar-Regency-Beach_3_102.html
      Jedyny mankament to oddalenie od najbliższej wioski(miejscowości) ok. 2,5 km.
      Ale obok hotelu jest przystanek autobusowy, z ktorego można dostać się do
      stolicy Korfu (16 km). Generalnie hotel jest bardzo ładnie położony wśród
      zielonych drzew rosnących na wzgórzu. Gdybym zdecydowała się na wyjazd na
      Korfu to wybrałambym właśnie ten hotel. Serdecznie pozdrawiam :)

• nnmonika Re: Hotel Iberostar Regency Beach Korfu 27.02.07, 08:47
      Witam. Spędziłam w tym hotelu 2 tygodnie na przełomie czerwca i lipca w 2005
      roku. Mogło się coś od tego czasu zmienić ale mam nadzieję, że nie na gorsze :).
      Hotel jest OK. Bardzo dobre, zróżnicowane jedzenie. Dla każdego - zarówno dla
      wybrednych jak i dla dzieci. Ładna, żwirowa plaża tylko dla hotelu (nie kręca
      się "obcy" ludzie) z bufetem. Moje dzieci były zachwycone faktem picia do woli
      wszelkich napoi prosto na plaży i stałego dostępu do lodów. Plaża jest co prawda
      oddzielona ulicą od hotelu ale pod ulicą jest tunel prosto z hotelu na plażę. W
      hotelu znajdują się jeszcze 2 baseny z barami i inne atrakcje. 2 lata temu
      animacje prowadziły 3 słowaczki, wiec dzieci nie maiły problemów z komunikacją.
      Hotel faktycznie leży na uboczu ale jest dość bogaty program animacji
      wieczornych więc na nudę nie można narzekać. Korfu jest na tyle małą wyspą, że
      wypożyczenie samochodu umożliwia zwiedzenie jej całej praktycznie w ciągu 2-3
      dni. Polecam wycieczkę objazdową z polską przewodniczką (Polaka mieszkająca od
      lat na Korfu).
      Jedyne 2 mankamenty jakie znalazłam w hotelu to zepsute okno (zostało
      naprawione) i winda, w której utknęliśmy :)
      • martushka1 Re: Hotel Iberostar Regency Beach Korfu 27.02.07, 10:43
        Wielkie dzięki za wiadomości:) Jesteś pierwszą osobą z Polski od której można
        się tyle dowiedzieć, teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać, pozdrawiam
    • Gość: es-ka Re: Hotel Iberostar Regency Beach Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:15
      cieszę się, że ktoś opisał wrażenia z tego hotelu, bardzo dziękuję
      uspokoiły mnie te wiadomości, niecierpliwie czekam na lipiec i wyjazd

bardzo chętnie poczytam jeszcze informacje o tym hotelu, jeśli ktoś się zechce nimi podzielić
      • Gość: gosc1974 Re: Hotel Iberostar Regency Beach Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 13:59
        może ktoś odwiedził jeszcze ostatnio ten hotel?
        jak wrażenia?
        • martushka1 Re: Hotel Iberostar Regency Beach Korfu 08.08.07, 22:32
          a może ktoś już wrócił?
    • Gość: Przemek Anglia Re: Hotel Iberostar Regency Beach Korfu IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.08.07, 22:41
      Polecam w 100%.Hotel fantastyczny.Do plazy zjezdza sie winda.Stol
      szwedzki.Jedzenie tez fantastyczne-kilkanascie rodzjoe do wyboey na
      zimno i na cieplo.Obsluga hotelu na najwyzszym poziomie.Jednym
      slowem super.Bylismy tam w tym roku od 04.05 11.05.POlecam
      • martushka1 Re: Hotel Iberostar Regency Beach Korfu 23.08.07, 10:19
        a masz może jakieś zdjęcia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka