Dodaj do ulubionych

Grecja 7+7

23.01.07, 20:33
Chcemy z zona wyjechac do Grecji na wakacje.Chodzi nam o wycieczke 7+7.Jezeli
ktos z was byl juz na takiej wycieczce to prosze o wskazowki:
1. Co wybrac Chalkidiki czy Riviere olimpijska?
2. Jaki hotel polecacie, w biurze turystycznym troche nam wypisala, ale sie
jeszcze nie zdecydowalismy.Wiec jak ktos byl i hotel okazal sie Ok to prosze
napiszcie jaki.

Z gory dziekuje.
Pozdrawiamy
Obserwuj wątek
    • zeberkos1 Re: Grecja 7+7 24.01.07, 21:04
      My tez wybieramy się w wakacje do Grecji w ramach opcji 7/7, wydaje się dobrym
      pomysłem, mozna pozwiedzać i potem byczyć sie na plaży (badz w odrwotnej
      kolejności;)
      Wybralismy na leniuchowanie hotel Akti Ouranopoli, w necie znależlismy duzo
      pozytywnych jego komentarzy. Też będziemy wdzięczni za wszelkie wrazenia osób,
      które skorzystały z takiego wyjazdu,
      pozdrawiamy
      • Gość: anka Re: Grecja 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:23
        Witam. To zupełnie tak jak my, też jedziemy na 7+7 z Triadą i też hotel akti na
        pobyt. Napisz w jakim terminie się wybieracie?
        Odpowiadając na wątpliwości niektórych to Triada jest w porządu gdy się od niej
        za dużo nie wymaga. Bylam z Triadą już dwa razy i ogólne wrażenie jest poztywne
        choć do szczegółów zawsze można się przyczepić. W moim przypadku nie byly to
        jednak tak znaczace elemenety,które dyskwalifikowaly by biuro na przyszłość czy
        też zepsuły mi wakacje, ogólnie mówiąc jakość adekwatna do ceny. Jak wszędzie.
        Pozdrawiam
    • Gość: arleta Re: Grecja 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:03
      Byłam na takiej imprezie Triady w roku ubiegłym.
      Minusem tej oferty jest fatalna organizacja przy zbiórce turystów na część
      objazdową. Z oferty katalogowej 2 dni wypadają na zborkę turystów z róznych
      hoteli.
      Poza tym nie mam zastrzeżeń, przewodnik podczas objazdówki super!
      Mieszkaliśmy w Paralii Hotel Europa - najlepszy w tym mieście z oferty TRIADA.
      Jedzonko boskie (jak na tą kateriorię hotelu) , pokoje czyste, ładne do plaży
      doś blisko.
      A w Paralii plaża taka sobie, czystość morza oceniam na 3.

Miłego wypoczywania.

• anulka77 Re: Grecja 7+7 27.01.07, 15:28
        Aż dwa dni straciliście na zbiórkę? My rano pojechaliśmy na lotnisko w
        Salonikach i tam czekaliśmy na innych z godzinę, a potem zapoakowaliśmy się do
        swoich autokarów i pojechaliśmy na wypoczynek do wybranych hoteli. O godz.
        13.00 byliśmy w swoich hotelach, a to przez to, że mieliśmy mały protest apru
        ludzi, którzy nie zgadzali się wysiąść z autokaru. Jak dostali all inclusiv to
        wysiedli i pojechaliśmy dalej do swoich hoteli.
        Ja miałam najpierw objazd, a potem wypoczynek na Halkidiki w Hotelu Paradise w
        Kryopigi. Jest to czysty i spokojny hotel. Obsługa milutka, można dogadać się z
        właścicielką hotelu.
        W ogóle nie mam zastrzeżeń do całego wyjzazdu. Było wszystko w porządku.
        Najgorsze jedzenie i hotel był w Atenach, ale te dwie noce da się przeżyć.
        Jedna uwaga nie zostawiajcie bagaży samopoas przed wejściem do hotelu w
        Atenach. Był u nas taki facet co zostawił jedną z walizek metr od wejścia do
        hotelu i poszedł do recepcji z drugą walizką i w tym czasie jakiś złodziejaszek
        zadbał o jego bagaż - jak Polaczek wrócił już nie miał walizeczki i najlepsze,
        że miał pretensje do hotelu. Przecież hotel nie odpowiada za bagaż pozostawiony
        przed hotelem. Nieraz bezmyślność przez ludzi przemawia. Ja w Warszawie bagażu
        samopas nie zostawiłabym.
        • fixjam Re: Grecja 7+7 30.01.07, 11:54
          Z triady powinna byc wporzadku impreza:) Z tego co wiem, takie sytuacje nie
          zdarzaja sie czesto, ale faktycznie 2 dni to sporo. Jezeli ktos szuka szczegolow
          i opisu takiego 7+7, to triada oferuje cos takiego:
          www.triada.pl/prezentacja.php?AKCJA=IMPREZA&idImprezy=2574,2575,2709&TypWypoczynku=ZW
          Calkiem sympatyczna wycieczka za przyzwoite pieniadze. Pzdr.
    • beti3636 Re: Grecja 7+7 27.01.07, 16:01
      Witajcie !
      Ny również wybieramy się w tym roku na imprezę 7+ 7 i nie możemy się zdecydować
      czy jechać z Triadą czy z Rainbow. Czy ktoś był juz na objezdzie z Rainbow
      "Dokoła Grecji" - a z Triadą jaki wybrać hotel na pobyt? A z jakiego biura
      jadą moi poprzednicy?
      Pozdrawiam
      • anulka77 Re: Grecja 7+7 27.01.07, 16:34
        Ja w zeszłym roku byłam z Triadą i nie narzekam. A przed wyjadzem byłam
        nakręcona negatywnie na ten wyjazd, gdyż w intenrecie wiele złego naczytałam
        się i pomyślałam sobie jak będzie źle to te dwa tygodnie jakoś przeżyje się.
        Może dlatego na miejscu byłam mile zaskoczona :-))
        • Gość: beti3636 Re: Grecja 7+7 IP: 195.205.11.* 27.01.07, 17:59
          co możesz napisać o hotelu na pobycie? Jaka plaża i jakie jedzenie?
          • anulka77 Re: Grecja 7+7 27.01.07, 18:17
            Hotel na pobycie był w porządku. Chociaż tu na formu spotkalam się z
            wypowiedzią, że w hotelu Paradise było bardzo źle. Nie wiem jak u tamtej osoby,
            ale we wrześniu było w tym hotelu OK. Jedzenie mi akurat smakowało. Innym
            współtowarzyszom podróży również.
            Jeśli chodzi o plaże to w Polsce są ładniejsze i czystsze. To był jedyny minus
            jeśli chodzi o część wypoczynkową.
            Trochę napisałam już o hotelu Paradise - poniżej przesyłam linki:
            forum.gazeta.pl/forum/72,72177,3203097,,,60638571,VTP_GRECJA.html
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=38458239&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=55484298&v=2&s=0
            Cóż Tobie akurat może nie spodobać sie tam - ludzie mają różne gusta. Mi
            podobało się. Trochę pozwiedzałam sobie okolicę, bo nie lubię leżeć plackiem na
            słońcu.
            Gdybyś wybrała się tam to pamiętaj, że rozkład autobusowy sobie, a kierowca
            przyjeżdza i tak po swojemu.
            Pozdrawiam
        • sztaba1 Re: Grecja 7+7 30.01.07, 19:22
          Skad ja to znam...? W moim przypadku [wyjazd do Turcji] bylo podobnie. Mnostwo
          obaw a skonczylo sie na wspanialym wypoczynku za ludzką kase.
          • Gość: Kikus Re: Grecja 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:33
            Czytam te wszystkie posty i sam nie wiem, czy dobrze zrobiłem wykupując w
            Triadzie 7+7 Traf **/*** na początku lipca. Nie jestem wymagającym wczasowiczem.
            Zależy mi jedynie na względnie czystych hotelach (ręczniki wymieniane co
            najmniej 2 razy w tygodniu, mydełka dodawane w razie potrzeby), gdzie na
            śniadanie mógłbym się do woli najeść, a obiadokolacja, żeby była ciepła i także
            w miarę syta. Oczywiście, dobrze by było by plaża także była jako tako czysta, z
            darmowymi parasolami. Marzy mi się także część objazdowa z kompetentnym
            przewodnikiem, który nie będzie nabijał nas w butelkę przy pobieraniu opłat za
            wstępy. Czy są to wygórowane wymagania, chyba nie. Może ktoś coś od siebie
            jeszcze doda ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka