Dodaj do ulubionych

wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języka

06.04.07, 08:48

Jedziemy pierwszy raz z mężem i córeczką 4 - letnią. Niestety jęz. ang,
baaardzo słabiutko.
Wczasy z opieką polskiego rezydenta.
Proszę, podpowiedzcie czy brak znajomości języka będzie wielką przeszkodą ??
Obserwuj wątek
    • kavos Re: wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języ 06.04.07, 09:25
      Nie obawiaj się niczego bywam w Grecji od wielu lat są przyjaźni i lubią Polaków
      Bardzo się cieszą, gdy koś chce się uczyć ich języka, więc próbujcie w Polsce
      proponuje kupić mini "Kurs językowy rozmówki polsko-greckie" z płytą CD
      ususzycie wtedy język grecki i słonik empiku niedawno kupiłem za 19.90 Dobry,
      ponieważ obok polskiego słowa jest greckie w cyrylicy i fonetyka, więc wiesz
      jak to teoretycznie wymówić.
      Pozdrawiam Yasas pedia kalo pasha kie kalo kalokieri ( kup słownik i wiesz co
      napisałem}
    • aniawroclaw1 Re: wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języ 06.04.07, 10:00

Baaardzo dziękuję za odp.
      Z tymi mini rozmówkami to rzeczywiście trafny pomysł :-) Do sierpnia mam czas,
      hehh

Zastanawiam się nad wyspą Lesbos, Thassos. Ewentualnie Kreta bądź
      RTodos....qrcze, ciężki wybór :-)
      • chiara76 Re: wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języ 06.04.07, 10:08
        nie będziecie mieć problemu;)
        W bardzo małych wioskach, jak kupowaliśmy coś, to może i umieliśmy angielski i
        po co, jak pani sprzedawczyni nie;) i nic się nie stało, jakoś się dogadaliśmy.
        Poza tym, faktycznie, pouczcie się przynajmniej podstawowych zwrotów, będzie im
        miło.
    • kavos Re: wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języ 06.04.07, 10:37
      Jeszcze ras, jeśli szukacie czegoś na Krecie zaglądnij na moją stronę.
    • Gość: sava Re: wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języ IP: 156.17.79.* 06.04.07, 10:59
      Aniu, lecimy 11 czerwca z Wrocławia na Thassos do hotelu Alexandra Beach.Wyspa
      jest piekna. Widzialam ja z samolotu gdy ladowalismy w Kavali.Mam nadzieje ze
      moje marzenie sie spelni i zobacze ja w czerwcu. Jest to zielona wyspa.Sa piekne
      plaze i czysta woda.Jezyki znamy tez slabo.Jezdzimy juz od 1996 roku po swiecie
      i jakos sobie radzimy.pozdrawiam.
      • Gość: Thaurus Re: wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 17:48
        Dobry wybor - i wyspa i osrodek.
    • aniawroclaw1 do kavos 08.04.07, 11:24

proponujesz odwiedzenie Twojej strony. NIestety nie wiem jak na nią trafić :-)
      • Gość: kavos Re: do kavos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 22:20
        do aniawroclaw1 kreta-grecja.pl
      • kavos do aniawroclaw1 08.04.07, 22:22

zobacz grecja-kreta.pl jeśli Ci się spodoba napisz
        niawroclaw1 napisała:

>
        > proponujesz odwiedzenie Twojej strony. NIestety nie wiem jak na nią trafić :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka