aniawroclaw1 06.04.07, 08:48 Jedziemy pierwszy raz z mężem i córeczką 4 - letnią. Niestety jęz. ang, baaardzo słabiutko. Wczasy z opieką polskiego rezydenta. Proszę, podpowiedzcie czy brak znajomości języka będzie wielką przeszkodą ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kavos Re: wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języ 06.04.07, 09:25 Nie obawiaj się niczego bywam w Grecji od wielu lat są przyjaźni i lubią Polaków Bardzo się cieszą, gdy koś chce się uczyć ich języka, więc próbujcie w Polsce proponuje kupić mini "Kurs językowy rozmówki polsko-greckie" z płytą CD ususzycie wtedy język grecki i słonik empiku niedawno kupiłem za 19.90 Dobry, ponieważ obok polskiego słowa jest greckie w cyrylicy i fonetyka, więc wiesz jak to teoretycznie wymówić. Pozdrawiam Yasas pedia kalo pasha kie kalo kalokieri ( kup słownik i wiesz co napisałem} Odpowiedz Link Zgłoś
aniawroclaw1 Re: wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języ 06.04.07, 10:00 Baaardzo dziękuję za odp. Z tymi mini rozmówkami to rzeczywiście trafny pomysł :-) Do sierpnia mam czas, hehh Zastanawiam się nad wyspą Lesbos, Thassos. Ewentualnie Kreta bądź RTodos....qrcze, ciężki wybór :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języ 06.04.07, 10:08 nie będziecie mieć problemu;) W bardzo małych wioskach, jak kupowaliśmy coś, to może i umieliśmy angielski i po co, jak pani sprzedawczyni nie;) i nic się nie stało, jakoś się dogadaliśmy. Poza tym, faktycznie, pouczcie się przynajmniej podstawowych zwrotów, będzie im miło. Odpowiedz Link Zgłoś
kavos Re: wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języ 06.04.07, 10:37 Jeszcze ras, jeśli szukacie czegoś na Krecie zaglądnij na moją stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języ IP: 156.17.79.* 06.04.07, 10:59 Aniu, lecimy 11 czerwca z Wrocławia na Thassos do hotelu Alexandra Beach.Wyspa jest piekna. Widzialam ja z samolotu gdy ladowalismy w Kavali.Mam nadzieje ze moje marzenie sie spelni i zobacze ja w czerwcu. Jest to zielona wyspa.Sa piekne plaze i czysta woda.Jezyki znamy tez slabo.Jezdzimy juz od 1996 roku po swiecie i jakos sobie radzimy.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thaurus Re: wyjazd na wyspę Thassos / bez znajomości języ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 17:48 Dobry wybor - i wyspa i osrodek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniawroclaw1 do kavos 08.04.07, 11:24 proponujesz odwiedzenie Twojej strony. NIestety nie wiem jak na nią trafić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kavos Re: do kavos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 22:20 do aniawroclaw1 kreta-grecja.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kavos do aniawroclaw1 08.04.07, 22:22 zobacz grecja-kreta.pl jeśli Ci się spodoba napisz niawroclaw1 napisała: > > proponujesz odwiedzenie Twojej strony. NIestety nie wiem jak na nią trafić :-) Odpowiedz Link Zgłoś