Gość: nika IP: 213.17.171.* 19.05.03, 09:55 w czerwcu wybieram się na Korfu do miejscowości Agios Georgios na północnym zachodzie wyspy. Może ktoś z was był tam będę wdzięczna za wszelkie informacje. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elka Re: Korfu Agios Georgios IP: *.hti.pl 19.05.03, 12:30 No to swietnie wybralas, bo wybrzeze zachodnie jest cudowne, a w tej miejscowosci jest wspaniala piaszczysta plaza. Generalnie Agios Georgios lezy w zatoce otoczonej zielonymi wzgorzami i jest rajem dla osob, ktore chca wypoczac z dala od typowo turystycznych, nijakich kurortow. Pozdrawiam i do zobaczenia - tez tam sie wybieram (po raz kolejny zreszta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysia Re: Korfu Agios Georgios IP: *.mps.com.pl 19.05.03, 12:43 Ja również gratuluję wyboru! Miejsce przeurocze. W ogóle północno-zachodnie wybrzeże jest na Korfu najładniejsze. Zielone wzgórza, śródziemnomorska roślinność, lazurowe morze, cisza, słońce! Agios Georgios jest małą miejscowością, stamtąd polecam szczególnie spacer do sąsiedniego Afionas położonego na wzgórzach (trzeba się będzie chwilkę powspinać) - zobacz: www.dionysos-korfu.de/afionas.html Pozdrów ode mnie Agios Georgios. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Korfu Agios Georgios IP: 213.17.171.* 19.05.03, 13:11 dziękuję bardzo za informacje naprawdę podbudowały mnie duchowo gdyz miałam wątpliwości czy jest tam w poblizu jakaś wypożyczalnia samochodów? jeszce trochę chciałabym wydobyc od Ciebie informacji co warto zobaczyć na Korfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysia Re: Korfu Agios Georgios IP: *.mps.com.pl 19.05.03, 13:35 Na pewno warto zobaczyć Paleokastrisę, Kerkyrę (stolicę) i na północy Sidari (ze słynnym Canal d'Amur - kanałem miłości). Nie wiem, czy jest tam wypozyczalnia samochodów, ja mieszkałam w pobliskim Arillas i tam wypożyczalnia jest, z tym że żeby się tam dostać trzeba pokonać niezłą górkę (piechotką to koło 1 godz.). Podaj maila to wyslę ci artykuł z opisem tego rejonu wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Korfu Agios Georgios IP: *.mks.com.pl 19.05.03, 14:09 mój mail monikao@mks.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Godiva Re: Korfu Agios Georgios IP: *.ertel.com.pl 22.05.03, 10:24 A ja właśnie w poniedziałek wybieram się do Arillas. Jeśli zatem mogę prosić też o info, bardzo będę wdzięczna:) Mój mail: godiva@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś