Gość: loczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.03, 09:34 ten hotel jest teraz w ofercie big blue. czy ktos byl??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malina Re: KRETA- Kissamos Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.03, 09:45 Tak byłam .Hotel oddany w zeszłym roku . Duże pokoje ok. 4 na 5m. Duży codziennie czyszczony basen. W łazienkach wanna , suszarka i co tam trzeba, Położony jest na skraju miasteczka , dojście ok 500m ,a więc cisza i spokój. Pokoje część wychodzi na basen część na morze.Śniadania trochę monotonne :wędlina ( 1 rodzaj) dżem ,pomidory,feta,twarożek, jaja, kawa, sok .Co jeszcze ?Pytaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: KRETA- Kissamos Palace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.03, 12:58 Czy możesz napisać coś więcej na temat miejscowości Kissamos? Ile tawern, sklepików itd. Interesuje mnie również plaża przy hotelu, jaka jest twoja opinia? czy w pobliżu hotelu są jakieś skaliste laguny gdzie można nurkować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: KRETA- Kissamos Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.03, 16:03 Miejscowość Kissamos lub inaczej Kastelli jest raczej spokojna i niewielka.Ruch turystyczny zawitał tam chyba 2 sezony temu.Dodaje jej to uroku, gdyż jeszcze niewielu Greków goni za euro.Widok punktu krawieckiego ze staruszkiem krawcem szyjącym na wystawie zachwycił nas.Czy też w innym miejccu siedząca na ławeczce starsza Greczynka cała w czerni.W mieście znajduje się kilka/kilkanaście tawern i oczywiście tyle samo nad samym morzem.Spotkany Polak pracujący tam twierdził, że te nad morzem są droższe.Jeśli tak to niewiele.Sklepiki rozrzucone są w różnych punktach, ale jest i supermarket. Kreta jest wyspą pochodzenia wulkanicznego , dlatego takiego piaseczku jak u nas raczej nie spotkacie.Ma on kolor ciemny, a plaża jest mieszaniną tego piasku i otoczaków. Kilka osób z naszego turnusu chodziło na plażę w kierunku wschodnim i tam mówili, że jest większa łacha piasku. Aby ponurkować ludzie jeździli jeszcze dalej na zachód do Platanos (nie jestem pewna spytajcie rezydentki) Odpowiedz Link Zgłoś