Gość: Brydzia IP: *.firma / 192.168.20.* 21.05.03, 08:19 Czy, ktoś był na Halkidiki? Wybieram się tam z rodzinką i jestem ciekawa czy Wam się tam podobało? Ja jadę konkretnie do Hotelu Forest Park (Kriopigi- Kalithea) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: Halkidiki IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.03, 11:12 Gość portalu: Brydzia napisał(a): > Czy, ktoś był na Halkidiki? Wybieram się tam z rodzinką i jestem ciekawa czy > Wam się tam podobało? Ja jadę konkretnie do Hotelu Forest Park (Kriopigi- > Kalithea) Bylam w zeszlym roku i wybieram sie w tym roku ponownie. Kriopigi jest malym spokojnym miasteczkiem polozonym na skarpie, Kalithea jest oddalona pare kilometrow od Kriopigi i jest prawdziwym centrum turystycznym z niezliczona iloscia knajpek, sklepikow, dyskotek itd. Jakos nie moge skojarzyc hotelu Forest Park - jet w Kalithei czy raczej w Kriopigi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brydzia Re: Halkidiki IP: *.firma / 192.168.20.* 22.05.03, 13:33 Madziu! Dziękuję za informacje. Hotel Forest Park znajduje się na skarpie pomiędzy dwoma miejsowościami Kallithea-Kriopigi.Tak poinformowało mnie biuro podróży.Madziu? Czy są tam przepiękne plaże, czyste morze, zatoczki i mało turystów? Bo wolałabym odpoczywać zdala od tłumów.Czy zwiedziłaś całą Kassandrę i Sithoni.Może byś poleciła co warto zobaczyć.Czy jest tam tak przepięknie, jak zachwalają na stronach internetowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Halkidiki IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.03, 19:23 Gość portalu: Brydzia napisał(a): > Madziu! Dziękuję za informacje. Hotel Forest Park znajduje się na skarpie > pomiędzy dwoma miejsowościami Kallithea-Kriopigi.Tak poinformowało mnie > biuro podróży.Madziu? Czy są tam przepiękne plaże, czyste morze, zatoczki i > mało turystów? Bo wolałabym odpoczywać zdala od tłumów.Czy zwiedziłaś całą > Kassandrę i Sithoni.Może byś poleciła co warto zobaczyć.Czy jest tam tak > przepięknie, jak zachwalają na stronach internetowych? Brydziu, juz wiem mniej wjecej gdzie jest Twoj hotel. Plaze sa czyste ale takie raczej zwirowo-piaszczyste. Chociaz trafiaja sie i piaszczyste. Ja po przyjezdzie odrazu zakupilam plastikowe buty, w ktorych wchodzilam do wody poniewaz trafiaja sie tam jeze morskie. Zazwyczaj tam gdzie dno jest troche zarosniete i dobrze nie widac na co sie wlazi. Tam gdzie sa parasole i lozka do wypozyczenia na plazy jest oczywiscie sporo ludzi Ale mozna troche odejsc i jest przyjemnie. Kassandra jest ladna ale juz bardzo opanowana przez turystyke. Sithonia jest napewno ladniejsza jezeli chodzi o krajobraz, warto wypozyczyc samochod i tam pojezdzic. Bylam tez na wycieczce do republiki mnichow Atos - mozna na klasztory popatrzec z odleglosci ok. 200m (blizej nie wolno podplywac). Miejscowosc na granicy, w ktorej mozna zejsc na lad nie jest specjalna. Mozna wybrac sie na Toroneos Tour (organizuja wszystkie biura podrozy) plynie sie wzdluz Sithonii, tam tez jest przerwa na plywanie. Niby nic specjalnego ale przyjemne. Organizowane tez sa jednodniowe wycieczki so Salonik ale bardziej oplaca sie na wlasna reke, samochodem albo autobusem. Ja jade w sierpniu, a Ty? Magda Odpowiedz Link Zgłoś