Dodaj do ulubionych

laganas/zakynthos

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:48
Planuję wyjazd wyjazd w lpcu do hotelu Posiedon Beach. Czy ktoś w nim był i w
miejscowści Laganas? Czy to fajny kurort czy lepeiej poszukać czegoś innego?
nie szukam tłumów i setek barów, ale nie chcę też zapadłej dziury.
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: laganas/zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:58
      byłem w laganas ale w zante park hotel jak masz konkretne pytania to słucham
    • Gość: mi Re: laganas/zakynthos IP: 149.148.228.* 07.05.07, 22:04
      laganas jest fatalne, wyglada jak jeden wielki lunapark i tlumy i setki barow
      koncentruja sie tu jak nigdzie indziej (!!!) na calej wyspie, a zwiedzilismy ja
      dosc dokladnie. Hotelu nie znam, ale j3esli to mozliwe szukaj czegos z dala od
      tego miasteczka. Ta wyspa jest zbyt cudowna, aby pakowac sie w takie miejsce.
      Owocnych poszukiwan
      • Gość: eric Re: laganas/zakynthos IP: *.gdansk.agora.pl 10.05.07, 17:25
        a może ktoś coś napisze o sąsiedniej miejscości Kalamaki? zdecydowałem się na
        studia kalidonio właśnie w tym kurorcie
        • Gość: max Re: laganas/zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 22:42
          kalamaki troszke mniejsze os laganas. Wieczorami plaża zamykana i strzeżona bo
          żłowiki chodzą. Minusem jest tam to że samoloty latają prawie nad głowami przez
          cały dzien. I nie jest to wyssane z palca centralnie nad plażą naja linie
          podejscia do lądowania a że lotnisko jest ok 500m od kalamaki to samoloty
          latają nizutko nad głowani.
    • Gość: zrazony Re: laganas/zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.07, 17:34
      to wyspa dla anglików tylko chałas i ogólnie bródno
    • Gość: agagrusz Re: laganas/zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 16:17
      My byliśmy na Zante we wrzesniu 2006 - wyspa cudowna, piekna, malownicza, po
      prostu wspaniała. CHAŁAS i BRÓDNO - jak to napisał ktoś powyżej - jak wszędzie,
      zależy gdzie i zależy kiedy. I nie uważam, żeby to byla wyspa dla Anglików - my
      jesteśmy Polakami i bylo nam tam bardzo dobrze.
      Nie mieszkalismy w Laganas, tylko w Alikanas, ale zwiedzając wyspę zahaczylismy
      o tę miejscowość. Szczerze mówiąc, ci, którzy szukają spokojnego miejsca, z dala
      od zgiełku, barów i dyskotek, powinni wybrać jakieś inne miejsce na wyspie, bo
      akurat Laganas jest chyba najbardziej rozrywkową mieścina na całym Zakynthos -
      przynajmniej takie odnieslismy wrazenie.
      Ale ogólnie wyspa jako miejsce na spędzenie wakacji jest idealna - słonce, woda,
      piekne widoki... czego chciec wiecej?
    • Gość: eric Re: laganas/zakynthos IP: *.gdansk.agora.pl 18.05.07, 21:34
      jakie tawerny polecacie w Kalamaki i Laganas, jaką wypożyczalnię samochodów?
    • majka-to-ja Re: laganas/zakynthos 06.06.07, 19:09
      Wlasnie wrocilismy z Zakynthos z Kalamaki. Cisza i spokoj w porownaniu do
      Laganas. Faktycznie samoloty lataja nad glowami ze wzgledu na bliskosc lotniska,
      ale w pewnym sensie to tez atrakcja. Co do brudu, zalezy czy ktos mial na mysli
      hotel, czy ogolnie wyspe. Jesli o hotel-zle trafil, jesli o wyspe, no coz, wyspy
      greckie nie naleza do czystych, ale piekne widoki, gory, morze, klimat
      wynagradza Ci wszystko. Pozdrawiam i milego wypoczynku.
      • bebicka Re: laganas/zakynthos 06.06.07, 22:11
        a w jakim hotelu byliscie, jesli mozna spytac?
        gdybys mogla cos o tym hotelu napisac...
        i jaka jest plaza w Kalamaki?
        dziekuje bardzo
        pozdrawiam
        Maraska
        • majka-to-ja Re: laganas/zakynthos 06.06.07, 23:56
          Z hotelem to mielismy troche zamieszania, postaram sie w skrocie :). Z rainbow'a
          na last minute kupilismy hotel Bitzaro Place z HB, na lotnisku w Zakynthos
          okazalo sie, ze dostalismy Bitzaro Grande z All inclusive (hotel obok).
          Lecielismy z synkiem 1.5 rocznym, wiec nie marudzilismy. Wiekszosc na taka
          zamiane nawet by sie ucieszyla, bo hotel wiekszy, wiekszy basen, lepsze pokoje
          no i te All. My jednak bardziej od wszystkiego cenimy kameralnosc, spokoj i
          cisze, a tu tego nie bylo, hotel pelen angoli, muzyka do pozna, jedynym dla nas
          plusem bylo te All, w koncu z dzieckiem to duza wygoda. Zalezy wiec, kto, co
          lubi. Teraz jesli chodzi o plaze-szalu nie ma, piasek szary-bury, no i ze
          wzgledu na zolwiki plaza jest zamknieta 19-7. Zdecydowanie ladniejsze plaze sa
          na pn-wsch wyspy, ale tam znowu tlumy. My zawsze, tak i tym razem bierzemy autko
          i zwiedzamy, jezdzimy, wiec zawsze znajdziemy cos dla siebie. Pozdrawiam. Jakby
          co-pytaj, chetnie odpowiem :)
          • Gość: eric Re: laganas/zakynthos IP: *.gdansk.agora.pl 08.06.07, 13:57
            hey,
            a może widzieliście jak wyglądają studia kalidonio albo rozmawialiście z kimś
            kto tam był?
            chciałem zapytać o tawerny, ale skoro mieliście all inclus. to pewnie nie
            stołowaliście się na mieście....
            jaką wypożyczalnię sanmochodów polecacie, jakie wycieczki?
            no i mam pytanie o lot z Proma Chartres? czy bezpieczny, czy są opóźnienia, itp.
            Dzięki na info
            pzdr
          • bebicka Re: laganas/zakynthos 12.06.07, 12:34
            Przepraszam ze dopiero teraz ale dziekuje za info...
            rozuemiem ze pomimo braku All hotel Bitzaro Palace jest fajniejszy???
            pozdrawiam
            maraska
            • majka-to-ja Re: laganas/zakynthos 16.06.07, 07:27
              Do Maraski
              Tak, pomimo braku all proponuje bitzaro palace, gdybym miala ponownie wybierac
              postawilabym na cisze i spokoj.
              Teraz ktos pytal o tawerny. Dokladnie, mielismy all, wiec nie stolowalismy sie
              na miescie i...zalujemy. Siegajac pamiecia do innych wysp: Krety, Rodos, czy
              Korfu zarcie wysmienite i stosunkowo tanie. Przekaski 1.5-2 euro. Obiad, to
              zalezy, kto, co lubi 10-20.
              Pozdrawiam i zycze milych wakacji :)
        • Gość: ewa Re: laganas/zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:35
          zdjęcia z plaży w kalamaki znajdziesz tu:
          zakynthos.blog.onet.pl
          Plaża wyglądała na bardzo sympatyczną. Jej urok to białe skały między którymi
          można przechodzić i znaleźć sobie zaciszne miejsce.
          Kalamaki jest na pewno sympatyczniejsze niż Laganas (które polecam tylko osobom
          szukającym rozrywki)
          pozdrawiam
    • Gość: eric Re: laganas/zakynthos IP: *.gdansk.agora.pl 12.06.07, 09:50
      odświeżam wątek, bo właśnie skończył się pierwszy turnus z Rainbow w którym
      można było pojechać do st. Kalidonio?
      czy ktoś był tam? czekam na opinie!
    • Gość: leon alycanas/zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:14
      Witam, w sierpniu wybieram sie z triada do miejscowosci alycanas do hotelu kali
      pigi, czy ktos juz moze tam byl, bardzo interesuja mnie opinie o hotelu i
      miejscu, czy sa tam jakies imprezy, sporty wodne ile to wszystko kosztuje,
      pozdrawiam :-))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka