Dodaj do ulubionych

Ktora wyspa ??

IP: *.Astral.Lodz.PL 12.06.03, 20:26
Obserwuj wątek
    • Gość: Radek Re: Ktora wyspa ?? IP: *.Astral.Lodz.PL 12.06.03, 20:26
      chodzilo mi o to ktora wyspe polecacie, ( wyspy grecki) oprocz Krety??
      • Gość: hh Re: Ktora wyspa ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 21:20
        Chios!!! Piękna wyspa..nie pożałujesz..najlepsze wakacje w moim życiu..
        • Gość: Radek Re: Ktora wyspa ?? IP: *.Astral.Lodz.PL 12.06.03, 21:57
          nie wiesz jakie biuro ma ta wyspe w swojej ofercie??
          • Gość: Bebiak Re: Ktora wyspa ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 22:16
            W zeszłym roku miał Neckermann z wylotem z Niemiec. Generalnie nie mamy
            wielkiego wyboru jeśli chodzi o wyspy greckie w sensie naszych biur podróży, a
            na te świetne (dla mnie Syros, dla kilkorga z moich znajomych Patmos, dla
            jeszcze innych Karpathos) trzeba się wybierać indywidualnie, co w/g mnie nie
            stanowi problemu. We wrześniu wybieram się na Kefalonię i wymyśliłam tak:
            samolot do Aten + autobus przez Peloponez do portu i prom na wyspę. Ateny
            (ściślej: Pireus) to świetny węzeł promowy dla wielu wspaniałych wysp.
            Pozdrowionka:-)))
            • ptasia Re: Ktora wyspa ?? 13.06.03, 11:53
              Cyklady :))), a najlepiej Małe Cyklady :)
              np. Iraklia. tylko indywidualnie.
              Bebiak, nie dobijaj tą Kefalonią. albo przynajmniej
              obiecaj, że wszystko opiszesz :)))
              • Gość: Bebiak Re: Ptasia, Ptasia:-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.03, 19:49
                ptasia napisała:

> Bebiak, nie dobijaj tą Kefalonią. albo przynajmniej
                > obiecaj, że wszystko opiszesz :)))

Jasu! Absolutnie nie było moim zamiarem dobijanie Ciebie:-(((( Signomi Ptasia
                mou, i obiecuję, że opiszę, opiszę. Jak nie będę miała czasu na www, to w
                takiej formie jak po powrocie z Epiru. Przecież byłaś zadowolona, czyż nie?
                Dostałam mail - efcharisto poli - i skrobnę coś wieczorkiem. Pozdrowionka
                cieplutkie.
    • Gość: a Re: Ktora wyspa ?? IP: *.srvsquid2.gln / localhost 13.06.03, 15:20
      Goraco polecam Cyklady. Bylam tam 2 lata temu i wrocilam oczarowana. Ja akurat
      lecialam samolotem do Aten, a dalej juz promem: z Pireusu na Santorini, stamtad
      na Paros i Antiparos, dalej na Mykonos i Delos. Ale moze niektore biura maja
      czartery na Santorini... Podrozowanie promami, jak i znalezienie noclegow na
      wyspach, jest proste i stosunkowo niedrogie. Polaczenia z malymi wyspami sa
      troche gorsze, dlatego na pierwszy rzut wybralismy sie tylko na te, do ktorych
      latwiej bylo dotrzec, ale na pewno bede chciala tam jeszcze wrocic i zwiedzic
      inne, jak Amorgos czy Milos.

Santorini - wiadomo - nic dodac, nic ujac.

Paros jest urocze ze swoimi pokreconymi uliczkami, gdzie czlowiek ciagle sie
      gubi, a Antiparos, na ktore plynie sie z Paros 10 min. jest bardziej odludne i
      spokojniejsze.

Mykonos ma przecudne (!) plaze. Jest tez chyba najbardziej rozrywkowa z wysp
      Cyklad. A Delos jest jednym wielkim stanowiskiem archeologicznym.

Oczywiscie wszystkie wysepki maja biale domki z niebieskimi okiennicami i sa
      przecudowne.

Goraco polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka