Gość: Radek IP: *.Astral.Lodz.PL 12.06.03, 20:26 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radek Re: Ktora wyspa ?? IP: *.Astral.Lodz.PL 12.06.03, 20:26 chodzilo mi o to ktora wyspe polecacie, ( wyspy grecki) oprocz Krety?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: Ktora wyspa ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 21:20 Chios!!! Piękna wyspa..nie pożałujesz..najlepsze wakacje w moim życiu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Ktora wyspa ?? IP: *.Astral.Lodz.PL 12.06.03, 21:57 nie wiesz jakie biuro ma ta wyspe w swojej ofercie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebiak Re: Ktora wyspa ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 22:16 W zeszłym roku miał Neckermann z wylotem z Niemiec. Generalnie nie mamy wielkiego wyboru jeśli chodzi o wyspy greckie w sensie naszych biur podróży, a na te świetne (dla mnie Syros, dla kilkorga z moich znajomych Patmos, dla jeszcze innych Karpathos) trzeba się wybierać indywidualnie, co w/g mnie nie stanowi problemu. We wrześniu wybieram się na Kefalonię i wymyśliłam tak: samolot do Aten + autobus przez Peloponez do portu i prom na wyspę. Ateny (ściślej: Pireus) to świetny węzeł promowy dla wielu wspaniałych wysp. Pozdrowionka:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: Ktora wyspa ?? 13.06.03, 11:53 Cyklady :))), a najlepiej Małe Cyklady :) np. Iraklia. tylko indywidualnie. Bebiak, nie dobijaj tą Kefalonią. albo przynajmniej obiecaj, że wszystko opiszesz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebiak Re: Ptasia, Ptasia:-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.03, 19:49 ptasia napisała: > Bebiak, nie dobijaj tą Kefalonią. albo przynajmniej > obiecaj, że wszystko opiszesz :))) Jasu! Absolutnie nie było moim zamiarem dobijanie Ciebie:-(((( Signomi Ptasia mou, i obiecuję, że opiszę, opiszę. Jak nie będę miała czasu na www, to w takiej formie jak po powrocie z Epiru. Przecież byłaś zadowolona, czyż nie? Dostałam mail - efcharisto poli - i skrobnę coś wieczorkiem. Pozdrowionka cieplutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ktora wyspa ?? IP: *.srvsquid2.gln / localhost 13.06.03, 15:20 Goraco polecam Cyklady. Bylam tam 2 lata temu i wrocilam oczarowana. Ja akurat lecialam samolotem do Aten, a dalej juz promem: z Pireusu na Santorini, stamtad na Paros i Antiparos, dalej na Mykonos i Delos. Ale moze niektore biura maja czartery na Santorini... Podrozowanie promami, jak i znalezienie noclegow na wyspach, jest proste i stosunkowo niedrogie. Polaczenia z malymi wyspami sa troche gorsze, dlatego na pierwszy rzut wybralismy sie tylko na te, do ktorych latwiej bylo dotrzec, ale na pewno bede chciala tam jeszcze wrocic i zwiedzic inne, jak Amorgos czy Milos. Santorini - wiadomo - nic dodac, nic ujac. Paros jest urocze ze swoimi pokreconymi uliczkami, gdzie czlowiek ciagle sie gubi, a Antiparos, na ktore plynie sie z Paros 10 min. jest bardziej odludne i spokojniejsze. Mykonos ma przecudne (!) plaze. Jest tez chyba najbardziej rozrywkowa z wysp Cyklad. A Delos jest jednym wielkim stanowiskiem archeologicznym. Oczywiscie wszystkie wysepki maja biale domki z niebieskimi okiennicami i sa przecudowne. Goraco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś