Dodaj do ulubionych

Uwaga na Triadę, wróciłem z Leptokarii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:23
Wróciłem dzisiaj rano i nie mam siły opisać dokładnie co i jak ale szczerze
odradzam wyjazdy z Triadą !!!!!!!!!!!!!!!! Hotel Poseidon Palace w Leptokarii
to bajka. Pytajcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawska Re: Uwaga na Triadę, wróciłem z Leptokarii IP: *.153.164.84.zdnet.com.pl 03.07.07, 21:10
      Ale szybko opisz, o co chodzi. Co takiego się wydarzyło? Organizacja
      szwankowała? finanse, czy coś innego?
      • Gość: A Re: Uwaga na Triadę, wróciłem z Leptokarii IP: 195.136.36.* 03.07.07, 21:59
        A moi rodzice wrócili właśnie z Rodos (rownież z Triady) i są bardzo zadowoleni.
        • Gość: piter Re: Uwaga na Triadę, wróciłem z Leptokarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:24
          tylko debile krytykuja nie podajac zadnych faktow ani argumentow....
          • Gość: Krzysztof Re: Uwaga na Triadę, wróciłem z Leptokarii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.07, 08:45
            Cóż, jak widać na forach ludzie są bardzo różni. Ja dwukrotnie byłem z Triadą i byłem bardzo zadowolony. Co prawda niektórzy mieli pretensje do BIURA PODRÓŻY o wysokie temperatury powietrza (w Egipcie!), o brak przystanku tramwajowego obok hotelu, o wysokie krawężniki etc. Jak ktoś bardzo chce, to będzie się czepiał wszystkiego i stawiał najbardziej absurdalne zarzuty.
            • Gość: roxi Re: Uwaga na Triadę, wróciłem z Leptokarii IP: 212.2.101.* 04.07.07, 09:16
              taaa i jeszcze morze było za słone i za mokre:)

też byłam z Triadą i było ok a niezadowoleni zawsze się znajdą.
              Dziwne tylko że potem mówią znajomym , ooo fajnie było na wakacjach!!!
              • Gość: piter Re: Uwaga na Triadę, wróciłem z Leptokarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:16
                ja nigdy z triada nie wyjezdzalem i troche sie boje tego bo za duzo slyszalem ze
                bywa cos nie tak. jak mam watpliwosci to po co korzystac ? jest mnostwo innych
                biur:) ja nie jestem wymagajacy,byle bylo komfortowo, czysto i nie odbiegala
                znaczaco od tego co widzialem w folderze reklamowym:)
    • Gość: ania Re: Uwaga na Triadę!!! IP: 195.117.255.* 04.07.07, 12:59
      znajomi wrocili wlasnie z cypru z triada
      sa bbbb niezadowoleni
      klienci dzis pisza skarge na rezydentke i na biuro

oferta okazala sie na miejscu zupelnie inna o 360 stopni niz napisano w
      katalogu a rezydentka na to ze to byl stary katalog(!!!!!!) - ten co jest
      zamieszczony aktualnie na stronie!

boje sie bardzo o to bo lece z triada za 2 tyg na cypr i wlasnie w to miejsce o
      ktorym pisza ludzie teraz skargi - na hotel i na to ze jest zupelnie inaczej
      niz w katalogu to opisane!

jestem zła na maxa i juz nigdy nie wykupie wycieczki w traidzie!
      • Gość: piter Re: Uwaga na Triadę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 13:52
        po pierwsze nie badz zla bo moze okazac sie ze Tobie bedzie pasowalo. po drugie
        co bylo nie tak?czy jakies konkretne rzeczy? po trzecie nie moglo byc inaczej o
        360 stopni bo wtedy jest tak samo(pelny okrag) co najwyzej o 180 stopni:)
        • Gość: pipi Re: Uwaga na Triadę!!! IP: *.A157.cust.bahnhof.se 04.07.07, 14:39
          ania..odwazna jestes ,ze po takich negatywach, wybierasz sie tez w to samo
          misjsce i to z triada..troche dziwne..:-0

ja bylam z nimi w Turcji i wszystko bylo OK
      • Gość: pipi Re: Uwaga na Triadę!!! IP: *.A157.cust.bahnhof.se 04.07.07, 14:41
        ok..rozumie ze wycieczke wykupilas duzo wczesniej..teraz wszystko jasne :-)

wiesz..to zalezy duzo od nastawienia..czego sie oczekuje i ile sie
        zaplacilo..trzeba to wmniare brac pod uwage..
        • Gość: Misza Re: Uwaga na Triadę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:46
          Rozpocząłem ten wątek więc napiszę w kilku słowach co i jak.
          1.Na 3 dni przed wyjazdem Triada zmieniła dzień odlotu i powrotu.
          2.Przy odbiorze biletów na Okęciu okazało się, że data powrotu jest o dzień
          wcześniejsza.
          3.Dotarliśmy do hotelu o 6 rano, ale policzono nam, że jesteśmy już od dnia
          poprzedniego, czyli 1 dzień stracony.
          4.Hotel bajeczny to fakt !!!!!!!!!!!!!!!
          5.Rezydentka najgorsza z możliwych !!!!!!!!!!!!!
          6.Wycieczka do Aten zamiast planowanych 2 dni z noclegiem zrobiła się
          jednodniową - w sumie prawie 24 godz. Mordęga !!!!
          6.W dniu wyjazdu wyproszono nas z pokoi do godz.12. Autokar przyjeżdżał dopiero
          o północy. Poprzednia grupa koczowała na walizach pod palmami te 12 godz.Nasza
          garstka po codziennych awanturach z rezydentką wymusiła na kilka godzin pokój
          na umycie się i przebranie.Rezydentka miała to gdzieś co z nami będzie.
          7.Wiem, że prawie cała noc na lotnisku w Salonikach to nie wina Triady tylko
          przewożnika ale ze strony rezydentki oczekiwaliśmy choćby wyjaśnienia dlaczego
          odwołano nasz lot! Prawdę mówiąc z oferty 15 dniowej zrobiło się 14 dni i 13 a
          nie zgodnie z umową 14 noclegów. pomijam już to, że potwierdzając na 3 dni
          przed udział dwukrotnie musiałem dzwonić bo nie mogli znaleźć umowy.
          • lidkasm Re: Uwaga na Triadę!!! 05.07.07, 21:12
            Co do rozpoczęcia i zakonczenia doby hotelowej, to tak jest we wszystkich
            hotelach - zakonczenie o 12 (nawet jak samolot jest o 3 w nocy - my tak
            mieliśmy) a początek koło 15-16, czyli jak się przyjedzie rano, to liczą dobe.
            Oczywiście inną sprawą jest załatwienie sprawy przez rezydenta - my mieliśmy
            możliwość przedłużenia wynajęcia pokoju do 18 za 20 euro a potem po 5 euro za
            godzinę. Poinformowała nas o tym rezydentka (nie itaka) ale zdaję sobie sprawę,
            ze w sezonie jest to niemozliwe, bo obłożenie holtelu jest pełne i nie można
            sobie pozwolić na trzymanie pokoju do 22 jak zaraz następni przyjadą do niego.
            • lidkasm Re: Uwaga na Triadę!!! 05.07.07, 21:15
              lidkasm napisała:
              (nie itaka)

miało byc "nie triada" - do itaki nic nie mam
          • Gość: KAROL Re: Uwaga na Triadę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:17
            NO MISZA,
            prawdopodobnie(choć zapewne powiesz zaraz ,że podróżujesz od dawna) wyjechałeś
            pierwszy raz zagranice na wypoczynek ,bo może i byłeś zagranicą wcześniej ale
            chyba na handel albo kierowałeś Tiry)Byłem w Poseidon w zeszłym tygodniu z
            triadą.Szczerze współczułem rezydentce ,że musi obcować z takimi ludzmi ,którzy
            siłą ,wymuszeniami a czasami wyzwyskami próbowali coś uzyskać(może to byłeś ty-
            co w sumie sam podkreślasz pisząc o awanyurach.)Tak to były awantury
            ludzi ,którzy nie wiedzieli ,że pokoje sie zwalnia o 12 stej co zresztą jest
            napisane w katalogu.Ja na miejscu tej rezydentki omijałbym szerokim łukiem ten
            hotel ,bo tacy turyści jak ci których widziałem (zapewne Ty) nie są warci
            żadnej obsługi.Toż to bydło.
            Odnośnie mnie i rodziny miałem to co zapłaciłem.Wspaniały hotel ,dobre
            jedzenie ,transport (fakt ,że przesuniety ,ale w tej chwili problem ten
            dotyczy każdego biura -obok mnie w samolocie siedział klient neckermana)A
            opieki nie potzrebowałem bo dogadać sie umiem sam a chory nie byłem.
            NIEPOZDRAWIAM PSUJĄCYM URLOPY111
            • Gość: Misza Re: Uwaga na Triadę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:31
              NO KAROL.
              Wyobraż sobie, że nie byłem ani razu na spotkaniu z rezydentką, bo chodziła
              moja partnerka.Nie mogłeś mnie więc widzieć. Gdybyś dobrze umiał czytać, to
              przeczytałbyś, że hotel chwaliłem. Natomiast ja widziałem sporo takich
              głupkowato zadowolonych ze wszystkiego turystów którzy w przeciwieństwie do
              bydła o którym piszesz nie mają żadnych wymagań . . . i szacunku dla siebie.
              • mamba80 Re: Uwaga na Triadę!!! 06.07.07, 12:36
                Słuchajcie, nie ma co narzekać na biura, bo w każdym się zdarzają wpadki. Wiele
                zależy od tego jak się trafi. Ja na przykład byłam w Grecji z Triadą i byłam
                bardzo zadowolona, a 2 lata temu byłam w Bułgarii z Itaką i byłam
                niezadowolona. Mam mały uraz do Itaki, bo się przejechałam na nich, ale nie
                twierdzę, że nigdy już z nimi nigdzie nie pojadę. Po prostu z tymi wyjazdami to
                czasem jest ruletka, niezależnie z jakim biurem się jedzie. Ludzie z Neckermana
                czy Tui też bywają niezadowoleni i to nie tak rzadko, więc...to najeżdżanie na
                biura jest chyba bez sensu...
                • Gość: Misza Re: Uwaga na Triadę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 20:50
                  Mamba80 !!!
                  Jesteś mądrym człowiekiem. Nie ma sensu teraz jojczyć, czy Józiolić, bo było,
                  minęło a i tak było cudownie.Wakacje były cudowne, słońce, 40C, super. Każde
                  biuro ma swoje wady, zależy jak sie trafi. Zawsze może być lepiej ale i tak
                  było pięknie. Pozdrawiam.
                • Gość: piter Re: Uwaga na Triadę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 20:53
                  co do "bydla ktore nie ma zadnych wymagan " to sie nie zgodze, poniewaz sa
                  ludzie-ja do nich naleze, ktorzy wyjezdzaja po to zeby wypoczywac-polezec na
                  plazy, przy baseniku, poplywac, troche pozwiedzac i nie robia ciagle awantury o
                  wszystko! to ze nie mam wygorowanych oczekiwan to cos zlego?nie zalezy mi na tym
                  zeby rezydentka latala mi kolo dzyndzla bo po co? sluzba tez nie musi bo po co?
                  wazne zeby robale nie chodzily itp. po co narzekac na jedzenie?wiadomo ze czesto
                  jest monotonne ale co bede plakal z tego powodu?poradze sobie, przezyje nawet na
                  tym monotonnym. o dobie hotelowej nie wpsomne bo smieszni sa ludzie ktorzy o to
                  sie awanturuja, bo wszystko w ofercie jest napisane i po prostu pokazuja swym
                  zachowaniem brak kultury i podstawowej wiedzy o wlasnej wykupionej
                  wycieczce.ludzie jedziecie to cieszcie sie wakacjami a nie szukajcie dziury w
                  calym za wszelka cene!nie wyladowujcie swoich zyciowych frustracji na wakacjach,
                  po co marnowac swoj czas i szarpac nerwy?dostosujcie sie do warunkow i
                  odpoczywajcie lub zwiedzajcie, przeciez nie jest tak zle, nie spicie w bagnie
                  itp.chcesz extra komfortu i sluzby to wykup sobie wycieczke za 5 tys od osoby do
                  5* z dobrym biurem i bedziesz to mial, jak wykupujesz cos za 1500 albo 2000 to
                  nie oczekuj ze bedziesz traktowany jak krol...to po prostu beda zwyle warunki,
                  chociaz i tak duzo wyzsze niz w waszych domach:)
                  • Gość: zedka Re: Uwaga na Triadę!!! IP: *.ghnet.pl 06.07.07, 21:58
                    Piter, co Ty piszesz??

> po co marnowac swoj czas i szarpac nerwy?dostosujcie sie do warunkow i
                    > odpoczywajcie lub zwiedzajcie, przeciez nie jest tak zle, nie spicie w bagnie

Jak ktoś wydaje nawet te 2000zł to ma się cieszyć, że to nie bagno? Czyli jeśli
                    jest ciut lepsze niż bagno to jest ok, tak?
                    Nie chodzi o to, żeby robić awantury na każdym kroku, ale żeby szanować siebie i
                    nie dać się robić w balona! Jeśli biuro tak ustala godziny lotów, że wylot jest
                    późno wieczorem (bo tak jest najtaniej) i klient traci jeden nocleg to ma
                    siedzieć cicho i cieszyć się, że to nie "bagno"? Jasne, dajmy sobą pomiatać.
                    Ważne, że jesteśmy w Grecji czy gdziekolwiek indziej i cieszmy się z tego.
                    Wiem, że doba hotelowa kończy się zazwyczaj ok.10.00 rano ale porządne biura
                    podróży starają się tak dostosowywać godziny lotów, aby turyści jak najkrócej
                    musieli czekać na samolot (albo przynajmniej załatwiają w hotelu jakieś pokoje
                    tymczasowe). Byłam na wczasach ze Scan H. i z Neckermannem i wyloty zawsze były
                    przedpołudniem a powroty wczesnym popołudniem. Jak firmie zależy na renomie i
                    zadowoleniu klientów to wszystko da się załatwić. Spójrz sobie na forum
                    "turystyka zorganizowana" - tam połowe wątków dotyczy Triady, niestety nie są to
                    wątki pochwalne. O czymś to chyba świadczy...
            • Gość: Misza Re: Uwaga na Triadę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 21:05
              A tak na marginesie Karolu naucz sie pisać po polsku, bo nazwę firmy pisze sie
              z dużej litery, nazwę ciężarówki z małej, tzn tir itd, itp ..... Pisząc do
              kogoś "ty" pisze się z duzej litery. "NIEPOZDRAWIAM" również nie pisze się
              razem, bo formy czasownikowej nie łączy się.Odnoszę więc wrażenie,że to bydło o
              którym pisałeś ma chyba lepsze wykształcenie niż Ty, być może dawnego handlarza
              czy kierowcę tirów, którycz obrażasz.Wyobraź sobie, że to bydło ma wyższe,
              prawnicze wykształcenie. Pozdrawiam zadowolonego klienta
              Triady!!!!!!!!!!!!!!!!
    • monalisa.pl wykupilam wycieczje niestety w triadzie i załuje! 06.07.07, 22:06
      okazalo sie (znajomi wrocili wlasnie z tego samego miejsca gdzie ja lece) ze
      hotel miesci sie w scisłym centrum a w katalogu napisane ze 1,5 km od centrum
      (szkoda bo zalezalo mi zeby miszlac na uboczu a nie w imprezowni miasta) i np w
      oferce mam zapewniona lodówke za darmo a znajomi nie mieli darmowej trzeb abylo
      wykupic! moze przyklad z lodówka smieszny ale chodzi o fakt ze klamia w
      ofertach a na miejscu okazuje sie ze jest inaczej niz sie za cos zaplaciło!
      przykro mi bo juz kasy nie wycofam ale jesli cos pojdzie nie tak to napewno
      zloze skarge po powrocie(reklamacje)

ps zadzownilam do triady z ta info co wam opisuje na to pani z call center ze
      katalog jest ze stycznia ;))) ze tak powiem-qowno mnie to obchodzi!!!

za 2 tyg zdam relacje czy triada to szajs czy jednak wyszli z twarza z
      zanieszania jakie rozpetalam na call center.
      • Gość: piter Re: wykupilam wycieczje niestety w triadzie i zał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 22:47
        ja absolutnie nie bronie triady poniewaz z nimi nigdy nie wyjechalem i nie mam
        zamiaru slyszac tak duzo narzekan na nich. chodzi tylko o to ze wiele razy
        spotkalem sie z turystami z polski ktorzy narzekaja na wzystko na co tylko
        mozna, nie wiem czy to wychowanie czy zyciowa frustracja, ale na pewno nie
        szacunek do samego siebie. bo walczac wiecznie nie pokazujesz ze siebie
        szanujesz tylko ze nie szanujesz wlasnego wolnego czasu.oczywistym jest ze
        oferta ktora wykupuje MUSI pokrywac sie z tym co otrzymuje na miejscu. niestety
        wielu turystow za wiele sobie wyobraza wyjezdzajac,czasem sa calkowicie oderwani
        o rzeczywistosci i spodziewaja sie cudow.a neckerman o ktorym wspomniales to
        akurat ma bardzo wuelu niezadowolonych klientow:) trzeba walczyc o swoje ale w
        granicach rozsadku, nie walczyc o wszystko co nie pasuje-kojarzy mi sie to z
        rozpuszczonymi bachorami ktorzy uwazaja ze wszystko im sie nalezy.a jesli chodzi
        o wyloty , to musisz wiedziec ze czesto biuro nie ma najmniejszego wplywu na
        opoznienie, to nie sa ich samoloty, oni zwyczajnie wykupuja loty wiec jaki maja
        wplyw na opoznienia?wiadomo ze z premedytacja nie dzialaja tak aby turysta
        stracil jeden dzien.
        • Gość: zedka Re: wykupilam wycieczje niestety w triadzie i zał IP: *.ghnet.pl 06.07.07, 23:44
          Piter, mnie nie chodzi o opóźnienia lotów ale o planowanie lotów na późny
          wieczór. Autor wątku wyraźnie napisał, że dowiedział się parę dni wcześniej o
          tym, że lot będzie ok.23.00. Moi znajomi też ostatnio lecieli na wakacje z
          Triadą (na 7 dni) i też dziwnym trafem lot mieli zaplanowany na godz.22.00 (we
          wtorek). Na miejscu, w hotelu, mieli być w bardzo wczesnych godzinach rannych w
          środę. A wylot w kolejny wtorek. Więc omówmy się, że nie jest to, jak piszą w
          ofercie 7, ale 6 dni.
          • Gość: zedka Re: wykupilam wycieczje niestety w triadzie i zał IP: *.ghnet.pl 06.07.07, 23:49
            Sorry, pomyliłam wątki, autor tego wątku nie pisał o godzinie wylotu tylko o
            godzinie przybycia do hotelu (6.00 rano). Ale i tak wychodzi na to samo, tzn
            wylot musiał być w nocy.
            A oto link do wątku o podobnym temacie:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=62702865Pozdr.
            • Gość: Ewelina Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... IP: *.szwajcarska.pl 07.07.07, 00:03
              Nasuwa się jedno podstawowe pytanie - dlaczego sowich wyjazdów nie planujecie
              sami? Mielibyście to co sami sobie zaplanowaliście i nie byłoby narzekania.
              Gdzieś czytałam na forum opis kogoś niezadowolonego z wycieczki organizowanej
              przez biuro podróży, ten ktoś był w Rzymie i opisywał, że zwiedzał pośpiesznie
              Rzym z przewodnikiem a potem ten przewodnik zostawił ich samym sobie w centrum
              Rzymu i nie wiedzieli co ze sobą zrobić. Boże! Jak można nie wiedzieć co robić
              w tak pięknym mieście jakim jest niewątpliwie Rzym. W życiu bym nie chciała
              zwiedzać z żadnym przewodnikiem i milionem turystów bo sama sobie potrafię
              zorganizować czas i żaden rezydent nie musi w koło mnie skakać non stop, 3 lat
              nie mam.
              Po co jeździcie z biurami podróży? Nie możecie po prostu wsiąść do samolotu,
              wysiąść a Grecji i robić co wam się podoba?
              • Gość: zedka Re: Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... IP: *.ghnet.pl 07.07.07, 00:13
                Możemy. Ale wygodniej i taniej jest jechać z biurem. Mamy załatwiony samolot +
                hotel, a zwiedzać możemy na własną rękę. My tak robimy. Nie widzę tu żadnej
                kolizji. Nie rozmawiamy o wycieczkach tylko o pobycie.
                • Gość: Ewelina Re: Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... IP: *.szwajcarska.pl 07.07.07, 01:32
                  Z biurem podróży jest taniej? Właśnie, że nie jest taniej. Przecież biuro
                  podróży to nie instytucja charytatywna, oni muszą zarobić na Tobie duże
                  pieniądze i zarabiają.
                  • Gość: Ewelina Re: Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... IP: *.szwajcarska.pl 07.07.07, 01:34
                    A skoro chodzi tylko o załatwienie przelotu i hotelu to po co wam to biuro
                    podróży? Żeby tak marudzić i się denerwować? Ja kupiłam bilety do Grecji za 281
                    zł w dwie strony ze wszystkimi opłatami, hotele też sama znalazłam. I nie mam
                    zamiaru żeby moje wakacje, moja podróż była uzależniona od kogolwiek, po za
                    mną.
                    • Gość: piter Re: Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 09:46
                      jesli chodzi o godziny wylotu to bardzo czesto tak jest ze w godzinach
                      popoludniowych lub wieczornych sie wylatuje , ale przeciez macie oczy i na
                      umowie jest napisane o ktorej jest wylot.czarno na bialym!nie czytacie umow
                      ktore podpisujecie?wybioerajcie oferty ktore nie beda was okradaly z jednego
                      dnia!ja na to patrze!w zeszym roku wylot zaplanowany na 7 dni okazal sie 8
                      dniowy:) poniewaz wylot byl bardzo rano a odlot z rana osmego dnia.patrzecie po
                      prostu co jest napisane-czytanie ze zrozumieniem:) a co do wyjazdu na wlasna
                      reke-hotel na wlasna reke absolutnie sie nie oplaca.to prawda ze biuro musi na
                      tobie zarobic ale jak jedziesz sam to placisz normalna cene za hotel a biura w
                      tym hotelu maja bardzo duze znizki i przykladowo moze wykupic sobie biura pobyt
                      w hotelu za 500 zl a ja pojedziesz sam do tego hotelu to za dobe zaplacisz
                      150-200 zl, wiec co bardziej sie oplaca? bilety owszem mozna dostac, ale trzeba
                      dobrze poszukac. jak chcialem leciec na wlasna reke do znajomej na poludniu
                      hiszpanii to najtanszy bilet jaki znalazlem to 500 zl bez oplat w jedna strone,
                      czyli 2 tys na dwie osoby.do tego pobyt itp... z biura wyjdzie taniej:/ chyba ze
                      nie potrafie szukac biletow, ale do malagi czy madrytu nie ma bardzo tanich
                      biletow. jesli jedziesz z biurem to od czego jestes uzalezniony?tylko wylot i
                      powrot reszte mozesz robic co chcesz!
                      • Gość: zedka Re: Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... IP: *.ghnet.pl 07.07.07, 11:02
                        Ja czytam umowy i dlatego nie jeżdżę z Triadą;)
                        A tak poważnie to uważam, że to jednak świadome działanie biura na niekorzyść
                        klienta, po prostu liczą na to, że klient nie zwróci na to uwagi.
                        Ewelina, nie masz racji. Oczywiście, że biura to nie instytucje charytatywne,
                        ale tak jak napisał Piter, mają duże zniżki i Ty sama nigdy nie dostaniesz
                        takiej ceny za hotel jak z biura. No chyba, że wybierasz pensjonat czy pokoje
                        gościnne, to ok. A jeśli chodzi o tanie bilety lotnicze to i owszem ale do
                        bardzo często odwiedzanych miejsc, a jak zechcesz sobie pojechać w jakieś
                        bardziej nietypowe miejsce to już niestety płacisz dużo. Czarterem zawsze Ci
                        wyjdzie taniej.
                        • Gość: Ewelina Re: Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... IP: *.szwajcarska.pl 07.07.07, 12:56
                          Zapewniam, że wydam o wiele mniej niż w biurze podróży i zobaczę Grecję
                          kontynentalną i wyspę Santorini a które biuro zaproponuje mi taką wycieczkę?
                          Będzie tak jak ktoś tu już opisywał z wycieczką na Santorini - wsiądą bladym
                          świtem na prom, będą jechać ok. 7 godzin, potem 2 godziny albo i mniej na
                          Santorini i spowrotem do hotelu i 7 godzin podróży - całkowity bezsens. Ktoś tu
                          właśnie miał taką przygodę. A ja sobie sama zarządzam czasem i będę tyle na
                          Santorini ile mi się podoba. Czarter z biurem jest tańszy? Nie sądzę. Teraz
                          płacę 280 zł w 2 strony ze wszystkimi opłatami, bilet na prom Pireus-Santorini
                          kosztuje 30 euro w jedną stronę więc jakbym tylko chciała od razu płynąć na
                          cały pobyt na Santorini zapłacę 520 zł w dwie strony. Któreś biuro sprzeda mio
                          przelot taniej? Wycieczki na Santorini z biurem podróży są bardzo drogie. Co do
                          noclegów to owszem biura mają zniżki ale ja nie nocuję w hotelach, tylko w
                          tanich kwaterach a na Santorini znalazłam studio za ok. 30 euro dla 2 osób za
                          dobę. A nocowanie 2 tyg. w jednym hotelu i niby zwiedzanie na własną rękę jest
                          dla mnie bez sensu bo nie zobaczy się wszytskiego bo czasem jest za daleko żeby
                          jechać gdzieś i wrócić na noc do hotelu a nocowanie gdzieś kiedy ma się
                          wykupiony hotel uważam za całkowity bezsens. Po za tym takie wycieczki z biurem
                          podróży są nastawione na miliony turystów i siedzisz w tym hotelu z tymi
                          wszystkimi ludźmi a prawdziwa Grecja jest gdzieś obok. Owszem, każdy jeździ tak
                          jak lubi. Jeden z BP a drugi sam.
                          • Gość: zedka Re: Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... IP: *.ghnet.pl 07.07.07, 15:11
                            > A nocowanie 2 tyg. w jednym hotelu i niby zwiedzanie na własną rękę jest
                            > dla mnie bez sensu bo nie zobaczy się wszytskiego

Ja na wakacjach wcale nie chce zobaczyć WSZYSTKIEGO, tylko trochę pozwiedzać i
                            trochę odpocząć. Z moich 14-dniowych wakacji 4 dni przeznaczam na zwiedzanie (na
                            własną rękę i nie "niby") a 10 dni na odpoczynek.

Druga kwestia. Nie mam czasu grzebać w internecie i czatować na tanie bilety i
                            poszukiwać na własną rękę noclegów. Idę do biura podróży, mówię czego szukam, na
                            czym mi zależy i dostaję kilka propozycji, z których wybieram jedną. Mam
                            zapewniony samolot, transfery, hotel, być może wyżywienie i o nic się nie muszę
                            martwić.

> Po za tym takie wycieczki z biurem
                            > podróży są nastawione na miliony turystów

Niekoniecznie moja droga. Ja akurat jadę z biura podróży wprawdzie, ale do
                            zacisznego kameralnego hotelu, położonego z górach i ok. kilometr od plaży.
                            Jeśli myślisz, że na Santorini zobaczysz prawdziwą Grecję i nie spotkasz tam
                            milionów turystów to się bardzo mylisz;-)) Poza tym nie spodziewaj się za wiele
                            po tej wyspie. Tak się akurat składa, że na niej byłam i zapewniam Cię, że
                            znajdziesz w Grecji dużo ładniejsze i bardziej urokliwe miejsca.

Reasumując przyjmij łaskawie do wiadomości, że nie dla każdego Twoja wersja
                            wyjazdu na wakacje jest lepsza. I nie chodzi tu o różnicę zdań. Po prostu dla
                            jednego lepiej jest jechać z biurem, a dla innego nie.

POZA TYM chciałam zauważyć, że w tym wątku nie rozmawiamy o tym, czy lepiej
                            jechać z biurem podróży czy bez, ale o jednym konkretnym BP - Triada.
                            • Gość: Ewelina Re: Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... IP: *.szwajcarska.pl 07.07.07, 15:16
                              Reasumując przyjmij łaskawie do wiadomości, że nie dla każdego Twoja wersja
                              wyjazdu na wakacje jest lepsza. I nie chodzi tu o różnicę zdań. Po prostu dla
                              jednego lepiej jest jechać z biurem, a dla innego nie." A czy ja coś innego
                              napisałam? "Owszem, każdy jeździ tak jak lubi. Jeden z BP a drugi sam."

"Jeśli myślisz, że na Santorini zobaczysz prawdziwą Grecję i nie spotkasz tam
                              milionów turystów to się bardzo mylisz;-)) Poza tym nie spodziewaj się za wiele
                              po tej wyspie. Tak się akurat składa, że na niej byłam i zapewniam Cię, że
                              znajdziesz w Grecji dużo ładniejsze i bardziej urokliwe miejsca."
                              Rzecz gustu, ty możesz leżec plackiem 10 dni na plaży a ja już niekonicznie.
                              Inni pisali, że to piękna wyspa i ja im wierzę.

• Gość: zedka Re: Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... IP: *.ghnet.pl 07.07.07, 20:10
                                Nie, nie będę leżeć plackiem na plaży. Jadę z moim 2-letnim dzieckiem i będę się
                                z nim kąpać w morzu i robić babki z piasku:-)

Wybrałaś najsłynniejszą i tym samym najpopularniejszą wyspę Grecji i spodziewasz
                                się, że nie będzie na niej tabunów turystów...? Pamiętaj, że codziennie do wyspy
                                przypływają promy właśnie z owymi "milionami turystów". Czego jak czego, ale
                                dzikich tłumów Ci tam na pewno nie zabraknie. Zresztą sama się przekonasz.
                                • Gość: Ewelina Re: Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... IP: *.szwajcarska.pl 08.07.07, 00:02
                                  Nie sądzę żeby te dzikie tłumy w drugiej połowie września były równie dzikie
                                  jak we wrześniu/październiku. Co do tego czy to najsłynniejsza wyspa to nie
                                  wiem, uważam, że są słynniejsze jak choćby Kreta czy Rodos. Jakoś w biurach
                                  podróży nie widziałam wycieczek na Santorini a wszystkie mają na Kretę, Rodos,
                                  Kos, Zakynthos itd.
                                  • Gość: Ewelina Re: Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... IP: *.szwajcarska.pl 08.07.07, 00:04
                                    Nie sądzę żeby te dzikie tłumy w drugiej połowie września były równie dzikie
                                    jak w lipcu-sierpniu oczywiscie-tak mialo byc.
                                    • agameena Re: Nasuwa się jedno podstawowe pytanie... 30.07.07, 16:50
                                      Witam
                                      Zgadzam się z Eweliną : wyjazdy na własną rękę są tańsze , tylko wymagają
                                      odrobinę czasu, wysiłku i umiejętności. Ten kto nie może(nie chce,nie ma
                                      czasu,chęci, umiejętności) idzie do biura.Wyjazdy indywidualne dają swobodę.
                                      Wyjazdy z biurem komfort -czasami pozorny, ale to już inna kwestia :)
                                      Pozdrawiam zwolenników wyjazdów indywidualnych, jak i zorganizowanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka