Dodaj do ulubionych

Thassos z Itaką

IP: *.crowley.pl 11.07.07, 08:11
Mam wiele uwag krytycznych do Itaki jeśli chodzi o ten kierunek-rezydentki
kompletne ignorantki, zmienianie hoteli wykupionych w styczniu (sama
doświadczyłam), nagminne odwoływanie wycieczek-z powodu małej ilości chętnych
lub braku miesc (obcji pośrednich raczej nie było), niezgodność oferty z
katalogiem-serwowany posiłek bez żadnego wyboru zamiast bufetu. Hotel Vila
Natasha bardzo fajny, ale jedzenie beznadziejne-kupka ryżu (prawie
codziennie),kawałek mięska lub pieczone jarzyny, na deser 1 śliwka z kompotu-
wszystko w ilości dla krasnala. Ale wyspa i tak piękna.

Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia2 Re: Thassos z Itaką IP: *.ar.wroc.pl 11.07.07, 14:10
      Ja tez bylam z Itaka na Thassos koniec czerwca poczatek lipca w hotelu Astris
      Sun i jestem bardzo zadowolona. Wszystko zgodnie z oferta, mile rezydentki
      (panie Ania i Aneta), hotel rowniez zgodny z opisem (bez luksusow ale
      sympatyczny, typowy rodzinny grecki 3*). Z wycieczek fakultatywnych nie
      korzystalam (tylko z jednej, ktora mielismy w cenie- Limenas noca, bardzo
      sympatyczna). Bylo naprawde super!
      • Gość: jozefa1 Re: Thassos z Itaką IP: *.crowley.pl 12.07.07, 12:12
        Widocznie dobrze trafiłaś z hotelem. U nas o bufecie nikt nie słyszał, wszyscy
        byli niezadowoleni z jedzenia. Co do rezydentek to po prostu niewiele z nimi
        miałaś wspólnego. U nas od ludzi, dla których nie było zamówionego w styczniu
        hotelu zarządały 1000 E dopłaty i groziły anulowaniem biletu.Pani Aneta
        przychodzą do hotelu na zebranie inf. nie wiedziała, że należy nam się poza
        kolacją lunch.
        • pietnacha40 jozefa1 12.07.07, 15:35
          Napisz dokładniej co z tym hotelem.Wykupywałaś w Itace ofertę z first ,bo tak by
          wynikało z Twojego postu ? Dlaczego nie było miejsca ? Za co dopłata i czy ktoś
          dopłacił ? Szkoda,że tak się stało - Green Bay jest świetnym hotelikiem. Byłam z
          Itaką dwa razy i nie było nigdy problemu ( oprócz rezydentek,ale one mi akurat
          niepotrzebne).Za każdym razem byłam z oferty first.Dostaniecie zwrot ?
          • Gość: jozefa1 Re: jozefa1 IP: *.crowley.pl 13.07.07, 07:51
            Green Bay wykupiłam w first minute-apartament 2 pokojowy dla 3 osób. Reztdentka
            przyznała się że już w marcu było wiadomo że tych ap.brak bo właściciel
            przerobił je na studia 2 osobowe.Biuro zawiodomiło nas na 4 dni przed wylotem i
            zapropon.studio z dostawką dla 3 dorosłych osób. Dopiero po interwencji w
            centrali zaproponowali inny hotel Vila Natasha. Oczywiściw mogliśmy zrezygnować
            i odzyskać pieniądze, ale wiadomo, że na 3 dni przed wylotem trudno coś
            znaleść. Natomiast Państwo, którzy mieszkali obok nas opłacili w styczniu
            ap.którego też fizycznie nie było, ale im powiedziano dopiero po wylądowaniu na
            Thassos i kazano dopłacić do droższego, co też uczynili-nie wiem jak sprawa się
            zakończyła, ale za dużo trochę tych wpadek.
            • jot.be Re: jozefa1 13.07.07, 11:38

> Natomiast Państwo, którzy mieszkali obok nas opłacili w styczniu
              > ap.którego też fizycznie nie było, ale im powiedziano dopiero po wylądowaniu na
              >
              > Thassos i kazano dopłacić do droższego, co też uczynili-nie wiem jak sprawa się
              > zakończyła, ale za dużo trochę tych wpadek.

A cóż to był za nieistniejący apartament????
              Pamiętasz nazwę???
              Wzbudziłaś mój niepokój...........

Pozdr
            • pietnacha40 Re: jozefa1 16.07.07, 00:02
              Wiele już rzeczy czytałam,ale pierwszy raz coś takiego.Chyba bym się zaparła i
              nie dopłaciła.Wydaje mi się,że nie mieli prawa tego żądać.Kubeł zimnej wody mi
              wylałaś.Zawsze miałam obawy z nimi jeżdzić,ale zawsze było super. Chyba się nie
              zdecyduję nigdy więcej.
              • Gość: piter Re: jozefa1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:30
                rety przestan narzekac!! coz za typowa polka! nic sie tobie nie stalo a
                narzekasz i zazekasz sie ze juz nigdy z nimi nie pojdziesz! dwa razy bylas i
                bylo wszystko ok a teraz trzesiesz gaciami! moze pochwal biuro za to ze dwa razy
                zorganizowalo Ci wspaniale wakacje zamiast wygrazac ze juz nigdy nie pojedziesz
                bo ktos cos powiedzial....zalosne....bazuj na swoich doswiadczeniach a nie
                innych ludzi
                • pietnacha40 piter 16.07.07, 19:07
                  Po pierwsze nie narzekam,po drugie nie wygrażam,po trzecie moje wyjazdy z Itaką
                  chwaliłam i nadal tak robić będę,po czwarte polka to czeski taniec ,ja jestem
                  Polka,po piąte bazuję na swoich i cudzych doswiadczeniach,bo tak lubię,po
                  szóste nie pouczaj mnie co i jak mam pisać i po ostatnie,jako ,że to chyba
                  Twój drugi tak głupio i bez sensu agresywny post,który dzisiaj przeczytałam -
                  policz do dziesięciu,weż oddech głęboki,albo wykup jakieś
                  wczasy.Odpoczniesz,nabierzesz dystansu.Nauka czytania ze zrozumieniem tez sie
                  przyda.W tym i w drugim wątku.
                  • Gość: piter Re: piter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 19:40
                    z czytaniem ze zrozumieniem akurat ty masz problem polko. i jakby nie
                    patrzec....typowa zalosna kobitka-tylko narzeka i narzeka coz za marny
                    zywot...wspolczuje...
                    • pietnacha40 Re: piter 16.07.07, 19:56
                      No to mi dowaliłaś :( buuuuuuuuu
            • Gość: nusia Re: jozefa1 IP: 134.146.212.* 17.07.07, 12:41
              Niestety muszę się dołączyć do grona oszukanych przez Itakę. Moja historia
              wygląda tak: w styczniu wykupiłam dla mojej rodzinki wyjazd dwutygodniowy do
              apartamentu w Green Bay. Ja, mój mąż, 13-miesięczna córeczka i moja mama. Na
              miesiąc przed wyjazdem (widzę z postów, że mogę siebie nazwać szczęściarą, że
              nie dowiedziałam się o zmianie na miejscu) zadzwoniła Itaka i powiadomiła mnie,
              że niestety dostali list z Centrali, że jakoby apartamenty w Green Bay nie
              spełniają warunków budowlanych (niezła bzdura co???:)) i że zostały wycofane z
              oferty. Dali nam trzy dni na wybranie innego miejsca. Inaczej zwrot kasy
              (zgodnie z umową). I jak wygląda sytuacja takiego klienta: czerwiec - kompletny
              brak ofert (brak apartamentów, tak żebyśmy mogli pojechać w czwórkę), za
              wartość wycieczki, którą zapłaciliśmy w styczniu ze zniżką 30 % i pół ceny dla
              trzeciej dorosłej osoby nie mieliśmy szans na znalezienie czegokolwiek. Owszem
              próbowali coś dla nas znaleść, ale moja mama musiałaby dopłacić 2 000, ponieważ
              inne hotele nie miały opcji "pół ceny za trzecią osobę" oraz ze względu na brak
              apartamentów musiałaby dopłacić do pokoju dwuosobowego. Coż nam pozostało...
              Mama wkurzona na Itakę za totalny brak zainteresowania klientem zrezygnowała z
              wyjazdu, a my... Byliśmy na 100% zdecydowani pojechać z jakiegoś innego biura,
              gdziekolwiek, ale niczego nie znaleźlimy za te same lub podobne pieniądze
              (Itaka ma dodatkowo trzy tygodnie na zwrot kasy!!!:)). Więc chcąc niechcąc
              jedziemy z Itaką. Wzieliśmy studio. Musieliśmy zmienić termin urlopu, ustalony
              już pół roku wcześniej, bo w naszym terminie nie było miejsc. Znamy Green Bay
              bo już tam byliśmy. Mamy teraz małego Smyka dla którego otoczenie hotelu i
              miejsce jest idealne. Szkoda tylko, że Itaka tak oszukała starych klientów. W
              przyszłym roku w styczniu napewno nie będę czekała na ich katalog.
              • Gość: jozefa1 Re: jozefa1 IP: *.crowley.pl 17.07.07, 14:15
                Wpadka z apartementami w Green bayu jest ewidentna i nie jest to marudzenie
                tylko jak widać zmuszenie nas przez Itakę do zmiany planów. My wybraliśmy tę
                ofertę ze względu na 2 osobne pokoje, które miały być w apartamencie, po
                przepychankach z biurem na 3 dni przed wyjazdem zapewniono nam w końcu 2 osobne
                pokoje w Vila Natasha bez dopłaty, ale dopiero po interwencji w centrali w Opolu
                (w biurze w W-wie kazali nam dopłacać) i w hotelu na pewno słabszym. Rezerwując
                wyjazd w styczniu mam prawo wymagać tego za co zapłaciłam i chociaż wyjazd był
                ogólnie udany, pewnie też nie zdecyduję się jechać z Itaką z first minute.
                • Gość: piter Re: jozefa1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:29
                  no to faktycznie zle was potraktowali, ale ja od razu bym wycofal kase, bez 2
                  zdan.prosze nie mowic ze nie ma ofert w czerwcu bo wszedzie jest ich pelno a
                  slyszeliscie o czyms takim jak last minute? pelno tego wiec wystarczylo troche
                  poszukac i jeszcze za mniejsze pieniadze byscie wyjechali
    • Gość: malga Re: Thassos z Itaką IP: *.ula5.1000lecie.pl 17.07.07, 16:53
      też jadę w sierpniu do Nataszy - czy rzeczywiście jedzenie jest takie
      beznadziejne? czy pokoje są odnowione i bar przy basenie działa?, napisz
      proszę więcej o warunkach - byłam tam 2 lata temu, więc raczej chodzi mi o
      aktualne informacje a nie o uroki widoków i plaży- bo te są niezaprzeczalne
      pozdrowienia
      • Gość: jozefa1 Re: Thassos z Itaką IP: *.crowley.pl 18.07.07, 09:28
        Pokoje są odnowione-ale nie wszystkie. Ja byłam na parterze, blisko basenu i
        nie były. Na 2 piętrze były odnowione bo byłam i widziałam, czy wszyskie nie
        wiem?Moim zdaniem pokoje są ok., w odnowionych łazienka wygląda znacznie
        lepiej. Kącik jadalny w pokoju jest niewyposażony (my mieliśmy 2 łyżki,1 talerz
        i 2 kubki), ale można poprosić o dodatkowe sztućce i na pewno dadzą, lodówka
        działa, co uratowało nas przed śmiercią głodową, bar przy basenie działa, ale
        mało kto korzystał bo napoje 3 razy droższe niż w sklepie. Za 3-5E można kupić
        też coś do jedzenia np. tost. Jedzenie jest na prawdę kiepskie i nie było to
        tylko nasze zdanie- a najgorszy brak wyboru, jeśli np. na obiad masz fasolkę,
        której nie jadasz to pozostje ci napchanie chlebem (my kupowaliśmy sobie do
        chleba sery).Poza tym porcyjki naprawdę małe-kilka razy były frytki, to słownie
        6 frytek.Najlepsze śniadania bo bufet.My mieliśmy 8 dni samochód, więc
        napełniliśmy lodówkę serami i owocami.
      • Gość: bulik Re: Thassos z Itaką IP: 81.15.170.* 19.07.07, 11:43
        Natassa!!szkoda gadać!właśnie wróciliśmy z tej Natassy!tj .16.07.07Grek próbował
        nas zaglodzić!!oferta calkowicie niezgodna z katalogiem!!miał być bufet, było
        serwowane jedzenie!szok!to co ten facet podaje na lunch i kolacje (ilość i
        jakość) to PRL z lat 80-tych!!jedzenia bardzo mało zimne, niedobre, nie
        przypomina Grecji!!!Interweniowaliśmy u rezydenta, Pani była zaskoczona, że cos
        takiego ma miejsce, po jej interwencji było.....jeszcze gorzej! oczywiście nie
        było mowy o jakimkolwiek bufecie bo....nigdy nie było go w tym hotelu!!Poza tym
        to hotel jest fatalnie polożony-obok obwodnicy Tassos - sąsiaduje z tą ruchliwą
        drogą!!mam nagrany film jak to "pięknie wygląda"!!!
    • Gość: jozefa1 Re: Thassos z Itaką IP: *.crowley.pl 18.07.07, 09:37
      zapomniałam napisać, że właściciel hotelu ma drugi hotel przy plaży Belwedere i
      tam można bezpł. korzystać z leżaków parasoli i basenu. Jest tam też barek.
      • Gość: malga Re: Thassos z Itaką IP: *.ula5.1000lecie.pl 18.07.07, 19:40
        dzięki za aktualności- jak widze, niewiele sie zmieniło przez te 2 lata, ale i
        tak uwielbiamy tamtejszy widok i plazę- tę "naszą" i już się cieszymy z
        kolejnego wyjazdu, mam nadziję, że i Ty w sumie byłaś zadowolona pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka