Dodaj do ulubionych

Thassos - Itaka - porażka !!!!!!

IP: *.bata.pl 20.07.07, 11:56
Wróciłam z Thassos, i wiem, ze już nigdy nie pojadę z ITAKĄ nigdzie, bo to,
jak traktują (okłamują) klientów, to skandal!!!!

Zaczęło się oczywiście od błędnej i kłamliwej oferty w katalogu. Wybraliśmy
HOTEL VILLA NATASHA. Zdjęcia w katalogu i na stronie oczywiście przepiękne,
najlepsze ujęcia, daleko się miały do rzeczywistości. Ale co najważniejsze -
ja jak i wszyscy goście w naszym hotelu wybraliśmy ten hotel ze względu na
bufet (śniadania, lunch i obiadokoloacje). Oferta tego hotelu, w porównaniu z
innymi hotelami na wyspie, była o 300 zł od osoby droższa właśnie ze względu
na ten fakt.
Co się okazało na miejscu: śniadania w formie bufetu, pozostałe posiłki
serwowane.
kilka słów na temat posiłków:
śniadania - przez 14 dni naszych wakacji ( a przypuszczam, że przez całe
lato) ten sam zestaw: chleb, mielonka i ser żółty, pomidory i oliwki,
jajecznica, miód, herbata i okropna kawa - wszystko kończyło się, kiedy 4
osoby już nałożyły sobie na talerz, a o dokładkę trzeba było się dopraszać -
to lekkie upokorzenie i mało sympatyczna sytuacja

lunche - to pomyłka największa, makaron z łyżką sosu paprykowego, smażona
parówka z frytkami, fasola gotowana, i szereg innych "typowo" greckich
potraw. A wszystko w ilościach mini-minimalnych. Do tego ani kropli wody,
którą przecież w greckich tawernach serwują w ilościach jakich się tylko
chce, nie doliczając do rachunku.
Tutaj Vasilis - właściciel hotelu sprzedawał wodę - 1,5 Euro za 1,5 litra
wody ( w sklepie za 1,99 Euro kupić można było zgrzewkę 6 butelek)

obiadokolacje - na początku bardzo małe porcje, po kilku interwencjach u
rezydentki - zwiększyły się. Do każdej potrawy dodawany ryż z groszkiem -
żeby ogólne wrażenie było mnogości i pełności na talerzu. Taki zapychacz -
mówiąc szczerze. Sałatka grecka - na początku serwowana bez fety, po
interwencju u rezydentki dodawali fetę, ale daleko jej było do oryginalnej
fety. Tę fetę pewnie matka Vasilisa, która kręciła się po hotelu robiła z
mleka od kóz, które Vasilis hodował na działce obok.
Jak dał tę paskudną fetę, to zapomniał o oliwie z oliwek, jak dał oliwę z
oliwek, to nie było paskudnej fety.
Desery - kilka razy były nektarynki (1 na osobę), ale też śliwka w kompocie,
jakiś kisiel, jakiś budyń... baklavy nie dostaliśmy ani razu!!!!
Ogólnie Ci, którzy chcieli skosztować i poznać grecką prawdziwą kuchnię,
która zapewne wszyscy tutejsi forumowicze znają i uwielbiają, mięli wielki
problem i musieli dojadać w tawernie.

DRUGA ważna sprawa - HOTEL VILLA NATASHA był reklamowany jako OAZA SPOKOJU,
miejsce, gdzie wszyscy, którzy chcą odpocząć od zgiełku miasta, wśród gajów
oliwnych powinni wybrać. Niestety, rzeczywistość okazała się paskudna!!!.
Obok hotelu, 2 metry od basenu (basen na wzgórzu) i 5 metrów od okien
wszystkich pokojów przebiegała główna droga. Dla tych, którzy nie wiedzą -
Thassos posiada jedną główną drogę, która ma długość 97 km i okrąża całą
wyspę. Nie ma innych równoległych dróg, więc wszystkie auta i motocykle
jeżdżą tą właśnie drogą.
A wyspa jest mała i po tej stronie nie ma wiele do zwiedzania, więc większość
ludzi wypożycza auta. Dodatkowo, wyspa słynie z wydobycia marmuru, który jest
przewożony w wielkich ciężarówkach, które niestety, ale jeżdżą tą właśnie
drogą.
Byli tacy, którzy przeklinali to miejsce, bo musieli spać w zatyczkach w
uszach.
A siedząc na basenie nie dało się normalnie rozmawiać, bo było tak głośno.

Wycieczki fakultatywne - porażka, drogie, i polegały tylko na tym, że
dowożono ludzi do miasta (Kavala, Saloniki)i pozostawiano ich samym sobą.
Każdy z nas był na wycieczce fakultatywnej i wie, że nie tak to powinno
wyglądać, ale Itaka widać takie ma zwyczaje.

Pani rezydentka Aneta nie potrafiła nic załatwić i zwodziła nas z
odpowiedziami na nasze pytania i zażalenia. Poza tym, rozmawiała łamaną
angielszczyzną z Vasilisem, który porozumiewał się też łamaną angielszczyzną.
W innych biurach - z mojego doświadczenia - rezydenci mówią po grecku...
Oni tylko potrafią namawiać na wycieczki fakultatywne, a jak ludzie chcą się
wycofać, to już wtedy nagle są niemiłe...

PLAża - ponoc najpiękniejsza w tej części wyspy... Cóż, szerokość 20 metrów,
ok. 10 leżaków, a ponieważ położona w zatoczce, to słońce operuje tylko do
południa. To jest do przeżycia, ale dojście do niej z hotelu, to dopiero
wyczyn!!! 200 metrów jest może w lini prostej, ale wiedzie do niej kręta i
bardzo stroma !!!! droga, w części asfaltowa, w części kamienista, w części
piaszczysta. Dla starszych osób (męczyły się osoby w wieku ok. 40 lat i
przeklinały tę drogę) nie do pokonania!!!.
Była możliwość korzystania z drugiej plaży, przy hotelu Akti Belwedere,
którego właścicielem jest też Vasilis. Tam już były leżaki i barek płatny bez
ograniczeń. Barek - ale z drakońskimi cenami (sok 3,5 Euro, Piwo 0,5 litra -
3,5 Euro, Frape - 2,5 Euro)

Do najbliższego sklepu, gdzie można było kupić jakieś owoce było 2 km w jedną
stronę, lub 8 km w drugą stronę. Masakra!!!!

Autobusy - zazwyczaj spóźniały się ok. 40 minut.

Największe rozgoryczenie, złość była w okresie poerwszych trzech dni, potem
każdy znalazł już jakiś swój rytm i pogodził się z tym. Wielki żal mamy
jednak do firmy Itaka za podawanie i sprzedawanie nieprawdziwych informacji i
wycieczek. Dodam, ze nie mamy zamiaru tego tak zostawić, i reklamacja jest
już złożona. Wycieczka nie była tania, i więcej Itaka nie zarobi już na mnie
i na żadnym z moich znajomych i znajomych znajomych.... Wiadomo jak jest
handlu, złe i negatywne informacje rozchodzą się szybciej niż dobre.

Obserwuj wątek
    • Gość: ppppppp Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:56
      hmmm...prtzykre to co piszesz i wspolczuje. ja zastanawiam sie wlasnie nad
      wykupieniem wycieczki w itaka, ale hotel o ktorym piszesz odrzucilem bo
      wczesniej czytal;em negatywne opinie. natomiast inne hotele sa w miare dobrze
      oceniane prze tych ktorzy tam byli.biura zazwyczaj naciagaja oferte w
      katalogach. a mozesz powiedziec czy byly jakie opoznienia na lotnisku? czy
      organizacyjnie itaka sie spisala?
      • Gość: vera Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: 82.109.94.* 20.07.07, 13:10
        z jednej strony mi cie zal, z drugiej-nie.
        jesli juz jedziesz na wycieczke z biurem, moze warto wczesniej spedzic troche
        czasu na wyszukiwaniu informacji o miejscu/hotelu/okolicy z innych zrodel, niz
        biuro? istnieja setki niezaleznych stron z ocenami i opisami hoteli,
        destynacji, wystarczy poguglowac troche, a wiele rozczarowan daloby sie uniknac.

druga sprawa: naprawde wierzylas, ze wykupujac opcje all inclusive w hotelu
        (zapewne) trzygwiazdkowym, dostaniesz posilki jak z greckiej tawerny??
        jesli chcesz jadac miejscowe jedzenie, niegdy nie zdawaj sie na hotel, a wiec
        opcje hb czy all.przeciez to oczywiste...

po trzecie: wycieczek nie kuopuje sie u rezydentow. nalezy przejsc sie po
        miejscowych biurach, wybrac i zaplacic polowe ceny.
        • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: 80.54.0.* 20.07.07, 13:17
          Dokładnie jest tak, jak pisze przedmówczyni. Niestety udany urlop nie działa tak, że się kupuje w ciemno i jest super git. Albo raczej - super zgodnie z wyobrażeniem. Niestety trzeba trochę poczytać o specyfice kraju. Tak samo sprawdzić hotel.

Gdybyś sprawdziła hotel, to pewnie byś go nie wybrała. Gdybyś poczytała o hotelachw Grecji, w ogóle to byś wiedziała że po C (bo tyle pewno ma) nie należy się spodziewać solidnego jedzenia. A nawet i w B różnie bywa...są lepsze i gorsze.

Tak samo, pewno byś wybrała inną miejscowość, czy w ogóle lokację.

Pewno to był Twój pierwszy wyjazd. Mam nadzieję, że wyciągniesz wnioski na przyszłość. I pojdziesz dokładnie tam, gdzie się spodoba - a nie gdzie powie Ci pani z jakiegokolwiek biura. W końcu im zależy na SPRZEDAŻY swojej oferty. I to obojętnie, gdzie byś poszła. Czy do Itaki, czy gdziekolwiek indziej:)

Trzeba dbać o swoje pieniążki i urlopy. Powodzenia w walce i przyszłym wyjeździe.

Pozdrawiam
          Marcin

• Gość: d.biel Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.chello.pl 20.07.07, 20:18
            Dobrych opini o tym hotelu jest sporo. Wystarczy poczytac na polecanym tutaj
            wakacje.pl www.wakacje.pl/hotele/grecja/vila-natasha-13156.html
            Dlatego można się było spodziewać dobrych warunków. A z jedzeniem to poprostu
            oszustwo. Ja bym złozyła reklamację.
            POzdrawiam
            Dominika
        • Gość: mysza Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.chello.pl 20.07.07, 22:15
          Nie zgadzam się z Toba !!
          problem polega na tym , że biuro podróży przynajmniej mnie wprowadziło w bład
          już w momencie oglądania katalogu gdzie hotel ten widnieje jako Vila Natasha a
          w rzeczywistości jest Villa Natassa o czym już wiem po powrocie !!!!
          Przed wyjazdem wyszukiwałam właśnie Natasha a to robi drobną różnicę.
          I nie czytasz dokładnie bo nie jest napisane All inclusive tylko pełne
          wyżywienie w formie bufetu !!! A co w tym dziwnego ,ze niby w 3 gwiazdkowym
          hotelu nie mozna "zaznać" greckiej kuchni ??? Byłam wiele razy w Grecji w
          takich hotelach i musze zaprotestować !!!! Właśnie często niższy standard jest
          rekompensowany super jedzonkiem!!!!
          I jeśli chodzi o wycieczki to się zgadzam że można je kupić biurze na mieście ,
          ale rzecz w tym , że biuro podróży Itaka chce swoich przybyłych klientów złupić
          korzystając też ze swojej monopolistycznej pozycji - bo hotel jest położony w
          strasznej dziurze i żeby wybrać się gdziekolwiek to nie jest łatwa sprawa.
          łatwo radzić jak sie nie przeżyło tego na miejscu !!!!
        • Gość: aga Sprawdzajcie informacje o hotelach w Internecie IP: 195.164.124.* 27.07.07, 11:47
          Gdy czytam posty wszystkich dogłębnie rozczarowanych urlopem zastanawiam się,
          dlaczego dopiero teraz weszli na to, czy inne forum turystyczne. Tu przecież
          jest tyle informacji, że prawie o każdym miejscu można znaleźć wiadomości z
          pierwszej ręki i uniknąć zaskoczenia. Byłam w Grecjii już 3 razy (Kos, Thassos,
          Rodos), w tym roku jadę na Kretę i nigdy mnie nic nie zdziwiło, ani nie
          rozczarowało, bo wszystko dokładnie sprawdzałam. Dzięki temu mam dobre zdanie i
          o Itace i o Skan Holiday. Myślę też, że ktoś kto wybiera hotel C i liczy na
          przyzwoity poziom usług jest naiwny. Wybieracie B (pod warunkiem, że ma dobre
          opinie w internecie) i A. Trzeba czasem kilkaset złotych dorzucić, ale ma się
          piękne wakacje i unika się nerwów.
      • Gość: atkaxxx Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.bata.pl 20.07.07, 13:30
        oczywiście, że opóźnienia były. Samolot miał odlot o 5.10 rano, okazałao się,
        że odlecimy dopiero o 7.30.
        Praca rezydentek to zapakowanie nas do autokarów, a potem odbiór i tyle.
        To było o czasie.

W odpowiedzi na inne pytania - oczywiście, że wszystko było sprawdzane, opinie
        pozytywne o tym hotelu były przed moim wyjazdem i nimi też się sugerowałam,
        jednak teraz dziwnym trafem zniknęły...
        Na tym forum nie znalazłam nic o tym hotelu.

Wycieczki fakultatywne - wiadomo, ze kupuje się je w biurach, ale co mają
        zrobić starsi ludzie, którzy nie mówią po angielsku i czują się niepewnie w
        obcym kraju, a chcą coś zobaczyć??? o takich pisałam, bo tacy przyjechali do
        tej oazy spokoju - zwanej Villą Natasha...
    • Gość: sava Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: 156.17.79.* 20.07.07, 13:42
      Ile zaplacilas za ten hotel na 2 tygodnie od osoby ( piszesz ze byl drozszy o
      300 PLN od innych hoteli)? Ja bylam od 11 czerwca w Alexandra Beach na Thassos ,
      2 tygodnie **** i zaplacilam 3030 za osobe. Bylo super!!!!!!!Pozdrawiam.
      • Gość: piter Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:15
        w takim razie opoznienie nie bylo az tak duze wiec nie ma co plakac, zdarza sie
        o wiele gorzej, np. wylot o 23. tak to mialas jeszcze pol dnia dla siebie.a
        jesli chodzi o fora to nie wiem gdzie widzialas supoer opinie na temat tego
        hotelu?ja tu na tym forum sam widzialem zle opinie.a patrzylas np. na
        wakacje.pl? tam sa opinie o hotelach w calej europie i swiecie
        • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 20.07.07, 18:33
          Zaraz, zaraz, co tu niektórzy w ogóle piszą za brednie? Jeśli biuro podróży
          Itaka reklamuje swój hotel jako OAZA SPOKOJU a taką oazą bynajmniej się nie
          okazał to jest to zwykłe oszustko, NIEUCZCIWOŚĆ wobec ludzi.

Dlaczego ktoś ma z góry zakładać, że dana oferta jest kłamliwa? Skoro poważna
          firma coś pisze to można a właściwie to powinnom się jej chyba zaufać, prawda?
          Za to sie płaci! Nie wszyscy wiedzą a na pewno już nie autorka wątku, że trzeba
          dokładnie sprawdzać informacje podawane przez biura podróży ale to się mija z
          celem. Bo po to się jeździ z biurenm podróży żeby już nic samemu nie robić, nie
          szukać, sprawdzać, rezerwować, ale w naszym kraju biurom podróży nie można ufać
          bo coraz wychodzą na jaw różne afery.

A to, że karaluchy w pokoju a ktoś jeszcze pisze, że to normalne w takim kraju
          jak Grecja! No zgroza! Nie po to się jedzie na wakacje do jakiegoś hotelu żeby
          karaluchy psuły wyjazd. Uważacie, że karaluchy to taka normalna rzecz w Grecji?
          Uważacie, że ludzie mieszkający tam zaprzyjaźniły się z karaluchami? Żyjemy w
          cywilizowanym i nowoczesnym świecie, gdzie są odpowiednie i skutuczne środki do
          zwalczania tych obleśnych robaków więc karaluchy w pokoju są niedopuszczalne.

A teraz, że takie biuro jak Itaka reklamuje hotel jako oaza spokoju a w
          rzeczywistości hotel znajduje się koło najbardziej ruchliwej drogi to uważacie,
          że to nic takiego? Uważacie, że to normalne? W naszym kraju to niestety tak.
          Dlatego z tego względu nie jeżdżę z biurami podróży bo trafiają się różni
          oszuści, oczywiście nie wszyscy, ale ciągle jak przychodzi okres wakacji to
          słyszy się coraz to nowe afery więc coś jest nie tak. Planuję swoje wyjazdy
          sama i nikt mnie jeszcze nie oszukał bo sama wszystko sprawdzam.
          • Gość: vera Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: 89.242.83.* 20.07.07, 19:31
            ewelina, ty jestes naprawde?
            jak ci ktos cos powie, od razu bez zastrzezen wierzysz, bo trzeba "ufac"?

dziewczyno, obudz sie, przeciez biznes turystyczny jest jednym z najbardziej
            krwiozerczych na rynku!

oszustwo, nieuczciwosc? byc moze nie istnieja w spolecznosci Amiszow...
            wlasnie ZWLASZCZA gdy biuro lukruje nadmiernie oferte, trzeba sprawdzic
            podwojnie, jak sie sprawy rzeczywiscie maja.

pozniej przychodza sie rozni na forum uzalac...a wystarczylo troche wysilku
            wlozyc przed wyjazdem, mowiac brutalnie.
            • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 20.07.07, 20:13
              Nie, vera, jestem na niby.

Po co w takim razie jeździć z biurem podróży skoro trzeba wszystko sprawdzić 10
              razy? Nie lepiej samemu zorganizować wyjazd? Po co dać zarabiać niektórym
              oszustom?
    • sprytne_kartofelki Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! 20.07.07, 18:51
      > Co się okazało na miejscu: śniadania w formie bufetu, pozostałe posiłki
      > serwowane

Czy dobrze rozumiem, że miał to być bufet? To faktycznie kiepsko.

> śniadania - przez 14 dni naszych wakacji ( a przypuszczam, że przez całe
      > lato) ten sam zestaw

W Grecji nie oczekiwałbym niczego więcej.

> lunche - to pomyłka największa

W moim subiektywnym przekonaniu wykupienie posiłków w hotelu jest największą
      pomyłką. Natomiast faktem jest, że w Grecji nie jada się obfitych posiłków przed
      wieczorem, więc trudno się dziwić, że porcje były niewielkie.

> Do tego ani kropli wody,
      > którą przecież w greckich tawernach serwują w ilościach jakich się tylko
      > chce

Tak, prosto z kranu.

> Tutaj Vasilis - właściciel hotelu sprzedawał wodę - 1,5 Euro za 1,5 litra
      > wody ( w sklepie za 1,99 Euro kupić można było zgrzewkę 6 butelek)

Surowe prawa biznesu.

> Ogólnie Ci, którzy chcieli skosztować i poznać grecką prawdziwą kuchnię,
      > która zapewne wszyscy tutejsi forumowicze znają i uwielbiają, mięli wielki
      > problem i musieli dojadać w tawernie

Nie spotkałem się z hotelem, który serwowałby prawdziwą grecką kuchnię.

> Wycieczki fakultatywne - porażka, drogie

Cóż, to jedna z podstawowych kwestii: nigdy przenigdy nie kupować wycieczek u
      rezydentów. Są od 30 do 120 % droższe niż w kiosku na rogu. Ich zaletą jest
      właśnie fakultatywność, można ich nie wykupić.

> Autobusy - zazwyczaj spóźniały się ok. 40 minut.

W Grecji rozkłady jazdy podają datę odjazdu z punktu startowego, nie z
      przystanku, na którym stoisz. Stąd zapewne różnica.

Rozumiem, że Itaka przyoszczędziła i polukrowała umiarkowaną ofertę, to
      normalne. Gwarantuję Ci, że nawet jeśli ktoś złoży jakąś reklamację - w co
      wątpię - to nic z tego nie wyniknie. Może i dobrze bo najbardziej wakacje psują
      narzekacze, wyszukiwacze karaluchów i dziur w całym.

Miłego,

S.K.
      • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 20.07.07, 19:28
        Sprytny, cwany kartofelku rozumiem, że tobie żadne karaluchy nie strasznie i
        nie przeszkadzają Ci, hotel, który miał być oazą spokoju a okazał się wprost
        przeciwnie oazą niepokoju też Ci by nie przeszkadzał. Tylko pozazdrościć tak
        doskonałego prrzystosowywania się do różnych warunków. Tylko chciałabym
        zobaczyć jak wypoczywasz w takiej "oazie spokoju" z karaluchem przebiegającym
        po Twojej stopie.
        • trust2no1 Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! 20.07.07, 19:45
          Ewelino, po prostu tak jest, że jedni sie przystosowują lepiej inni gorzej. W
          tym wątku wszyscy niestety mają rację. Byłem na Thassos z Itaką pod koniec
          czerwca. Przy wyborze hotelu "Villa Natasha" odpadła z powodu śmiesznego: jak
          bedę chciał Nataszy, to pojadę do Moskwy. Karalucha w pokoju spotkałem raz. Bez
          zbędnego sentymentu przerobiłem go za pomocą kapcia na makatkę i położyłem się
          spać. Na twoje poprzednie pytanie dlaczego nie wierzyć w reklamówki biur
          podróży, odpowiedź jest prosta: bo to są reklamówki (czyli z założenia
          kłamstwa :).
          A ty planując wakacje po swojemu - czy masz gwarancję, że WSZYSTKO będzie
          idealnie?
          • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 20.07.07, 20:15
            Do tej wszystko było tak jak oczekiwałam a wiesz dlaczego? Bo jeżdżę sama bez
            biura podróży i jak mi nie pasuje jakiś nocleg to w nim nie śpię.
        • Gość: ZZ Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 19:52
          ja dodam tylko tyle ze rzeczywiscie baardzo duzo osob skarzy sie na Itake Ja
          osobiscie bylam z nimi 2 razy ale 2 i 3 lata temu (tez thassos i byla
          reklamacja) i uwaam ze ich hotele sa dosc marne jak na ceny ktore oferuja
          Najlepiej grzebac w internecie i sie doglebnie dopytac.
        • sprytne_kartofelki Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! 20.07.07, 20:05
          Wypraszam sobie, kategorycznie nie życzę sobie aby nazywano mnie cwanym
          kartofelkiem. Jeśli nie umiesz przepisywać nicków, to ctrl+c ctrl+v.

Spędziłem tydzień w Hiszpanii w hotelu, który w ogóle nie powinien być
          dopuszczony do obsługi ruchu turystycznego - właśnie dlatego, że pod samymi
          oknami przebiegała trasa szybkiego ruchu, a zaraz za tą trasą wyrastała skalista
          ściana, która tworzyła perfekcyjny rezonans. Ani w dzień ani w nocy nie dało się
          tam wytrzymać. Moja wina - trzeba było zbadać temat przed wyjazdem, a nie na
          miejscu.

Niejednokrotnie w różnych miejscach świata spotykałem jakieś robale, zwykle
          kończyło się ich zejściem śmiertelnym lub - w przypływie mojego dobrego serca -
          zmianą trasy.

Przede wszystkim przed podróżą zbieram maksimum informacji o miejscu, w które
          jadę. W hotelu spędzam tylko noce bo szkoda mi czasu na wysiadywanie odcisków na
          tyłku, choć to oczywiście kwestia modus operandi każdego indywidualnego turysty.
          Szanuję - choć nie rozumiem - osoby jeżdżące do hoteli, a nie w miejsca, jeśli
          klarownie się wypowiadam.

Nie wiem skąd u Ciebie tyle agresji pod moim adresem. To Ty nie dość dokładnie
          zapoznałaś się z informacjami i opiniami nt. miejsca planowanego pobytu i to do
          siebie miej żal. Inna sprawa to to, że z Twojej wypowiedzi wynika, iż
          organizator nie wywiązał się z umowy. Jeśli tak, to zapewne złożyłaś na miejscu
          reklamację. Kropka.
          • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 20.07.07, 20:18
            O czym Ty piszesz? Z jakimi informacjami i opiniami nt. miejsca planowanego
            pobytu nie zapoznałam się? Coś Ci się pomieszało. Ja tylko wzięłam w obronę
            autorkę wątku a sama nie jeżdżę z żadnymi biurami podróży bo wolę mieć
            pretensje jak coś nie wyjdzie wyłącznie do siebie niż użerać się z takimi
            firmami-molochami. Kropka.
          • south38 Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! 20.07.07, 22:21
            haha Dobre z ta zmiana trasy:)) Ja tez raczej staram sie zmienic ich cel
            podrozy bo jakos zamiana ich na dywanik mnie nie bawi:)))
            • Gość: Kasia2 Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.as.kn.pl 21.07.07, 09:30
              Tez bylam na Thassos z Itaka w tym roku, pod koniec czerwca, hotel Astris Sun.
              Wszytsko bylo super. Zgodnie z oferta i opisem w reklamowce. Przed dokonaniem
              rezerwacji pogrzebalam na forum i poczytalm troche o tym hotelu. Oczywiscie
              byly tez opinie bardzo negatywne ale takie sa wszedzie (zawsze sie znajdzie
              taki, ktoremu sie nie dogodzi!). Poza tym wazne jest czego sie oczekuje. Po
              greckich 3* hotelach nie ma co spodziewac sie luksusow ale ja wiem na co sie
              decyduje. Tzreba uwaznie czytac opisy hoteli w folderze, tam z reguly rozne
              rzeczy sa dyplomatycznie "przemycane". Poza tym bardzo mila Pani w biurze Itaki
              tez dobrze mi doradzila.
    • Gość: vivalasvegas Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:27
      przepraszam, mam pytanie, z twojego zalosnego postu wynika ze jechalas tam sie
      nazrec?
    • Gość: bakar Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 15:11
      Jednakże autorka pierwszego postu, pomimo może i słusznych uwag pod adresem
      Itaki i hotelu (za który zresztą Itaka odpowiada) wygląda na taki typ
      niezadowolonego turysty.
      Było nie było za autobusy hotel nie odpowiada - a spóźnienia są w Grecji
      całkowitą normą, tak jak normą (i to w każdym hotelu od A do niczego) są takie
      same śniadania, hotel i Itaka nie odpowiadają też za dystans do sklepów itp.
      Właściwie żadnych pozytywnych stron pobytu.
      • Gość: malga Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.ula5.1000lecie.pl 21.07.07, 18:23
        po przeczytaniu w/w maili mam ochotę zacytować poetę- po co wasze swary głupie?-
        każdemu wolno mieć swoje oceny- ja np. ponownie wybralam Nataszę z Itaką,
        znając i drogę do plazy ( a mam po 50-tce i wiem, że jest pod górkę) i
        odległośc do sklepu, z pewnością nie zraziła mnie też tamtejsza kuchnia, choć
        miałam nadzieję, ze skoro dodali obiad, to może i styl żywienia sie zmienił,
        także halas z drogi pamietam. a jednak i tak wybralam to właśnie miejsce i to
        zupelnie świadomie- różnie więc bywa , Itaka też mnie w tym roku zawiodła, bo
        nie zgodzili się na sprzedaż po promocyjnej styczniowej cenie kombinacji
        tygodniowych pobytów w 2 hotelach na Thassos.Miałabym zatem dostateczne powody,
        żeby tego nie wybierać.Życzę bardziej pozytywnego podejścia i radości z wakacji
        a jakieś mankamenty pewno i w Hiltonie by się znalazły
    • Gość: mysza Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.chello.pl 21.07.07, 23:15
      Dokładnie zgadzam się ze wszystkim co jest opisane ponieważ przeżyłam ten sam
      koszmar w tym miejscu.
      Dziwię sie osobom, że deprecjonują informacje i krytykują autora wątku bo
      przecież ma ona na celu podanie prawdziwych informacji, które umożliwią innym
      podjęcie decyzji czy wybrać ten hotel czy nie . Jeśli komuś nie przeszkadzają
      te wszystkie opisane mankamenty, nie przeszkadza im że ktoś ich chce oszukać i
      jeszcze zedrzeć z niego forsę - bo nie była to tania oferta- to prosze
      bardzo !!!
      ze też nie zapaliło nam się czerwone światełko
      bo brak profesjonalizmu biura podróży Itaka zaczął się już na etapie
      przegladania strony internetowej gdzie jest napisane w informacjach
      praktycznych (Thassos), że paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy !!!!
      Troche się zdenerwowałam bo po wykupieniu wycieczki okazało się , że paszport
      jest ważny 5 miesięcy.
      Na moje pytanie pani w biurze oznajmiła, "że w praktyce na granicy turyści z
      paszportami ważnymi mniej niż 6 miesięcy mają problemy "!!!! jakie tego juz nie
      wiedziała !!! Po moich ustaleniach okazało się (co już wcześniej wydawało mi
      się przecież oczywiste), że nie jest to prawdą . Jak tak poważne ,
      profesjonalne biuro podrózy, wysyłajace setki turystów w ten rejon może tak
      dezinformować turystów !!!!! koszmar
      I niestety do tej pory na stronie internetowej widnieje taka informacja.Nawet
      nie stać ich na telefon do odpowiednich instytucji aby ustalić jak jest w
      rzeczywistości i usunąć tą błędną informację.
      Z Itaką bylismy pierwszy raz , z wielkimi nadziejami bo wydawało się , że z
      nimi nie ma wpadek !! ale był to raz ostatni !! W końcu wielokrotnie
      sprawdziliśmy inne biura podróży , było ok , i co nas podkusiło !!!!
      • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 21.07.07, 23:22
        Przepraszam bardzo a w jakim celu jest Ci potrzebny paszport do kraju, który
        nalezy do Unii Europejskiej???
        • Gość: Mysza Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.chello.pl 21.07.07, 23:55
          aaaa jak doradziłabyś osobie, która z jakiś względów nie ma w danej chwili
          ważnego dowodu osobistego a ma ważny jeszcze 5 miesięcy paszport????
      • Gość: dra Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 23:24
        z paszportem mozesz miec pretensje tylko i wylacznie do siebie! przeciez
        wszedzie pisza ze paszport musi byc wazny przynajmniej 6 miesiecy!
        • Gość: Mysza Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.chello.pl 21.07.07, 23:53
          a ciekawe gdzie piszą, że musi być ważny 6 miesięcy bo ja ustaliłam, że można
          się poruszać w ramach Europy do ostatniego dnia ważności paszportu!!!
          • Gość: dra Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 23:58
            niestety nie mozesz.jesli wyjezdzasz na wakacje to paszport musi byc wazny
            przynajmniej 6 miesiecy.takie jest prawo
          • Gość: bakar Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 10:03
            to zależy od przepisów danego państwa. Szczegóły w MSZ-wskim Polak za granicą
            np. w Chorwacji można, a Austria czy Grecja wymagają 6 miesięcznej ważności,
            tyle że nie zawsze na granicy zwracają na to uwagę - ale zdarza się - z jednego
            z postów "Jeżdżę jako pilot wycieczek i zdarzyły mi się "cofki" klientów z grupy
            (paszport był ważny 4 miesiace i nie przepuścili. Klienci zostali poza Polska na
            własny koszt." natomiast do Polski obywatela polskiego muszą wpuścić zawsze,
            nawet jak ma nieważny już paszport
      • Gość: Thaurus Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 10:33
        "bo nie była to tania oferta" - i tu pozwole sie z Toba nie zgodzic - to byla i
        jest bardzo tania oferta. Przed chwila dla upewnienia sie sprawdzilem na
        stronie Itaki ceny: 2200-2700 za 2 tygodnie z wyzywieniem i przelotem to nie
        jest tania oferta?! Sprobuj nad naszym morzem w sezonie znalezc cos w podobnej
        cenie...
        Jak sie skapi na wlasny wyjazd, to niech nie oczekuje warunkow Sheratona.
        A tekst o waznosci paszportu jest co najmniej zalosny...
        • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 22.07.07, 12:09
          Kolejny przygłup - dam sobie rękę uciąć, że osoby atakujące autorkę wątku to
          jacyś pracownicy tych biur podróży, któzy oszukują klientów. 2200-2700 zł to
          dla jednego dużo, dla drugiego mało a dla trzeciego to normalna cena. Ale czy
          to znaczy, że jak ktoś płaci 2700 zł to może oczekiwać tego, że hotel, który
          miał byc oazą spokoju taką oazą w rzeczywistości nie był, tylko dlatego, że
          ktoś zapłacił 2700 zł a nie 5700 zł? Czy jak ktoś zapłacił 2700 zł to hotel
          może mu poskąpić sera feta do sałatki greckiej? To jakaś żenada, po za tym
          podobno w Grecji jest ustalone prawnie ile ma być czego w takiej właśnie
          sałatce greckiej, gdyż zdarzały się różne oszustwa a, że to potrawa narodowa
          więc jest wszystko ustalone ile ma być i jakich składników.
          Także ktoś płaci 2770 zł za wkacje i ma prawo oczekiwać tego co było w folderze
          danego biura.
          • Gość: g Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 12:55
            widocznie dla tworcy folderu okolica jest spokojna.to tez jest pojecie wzgledne.
            moze chodzilo mu ogolnie o okolice a nie o samo sasiedztwo hotelu.trzeba czytac
            miedzy wierszami....a nie wyzywac od glupcow i pracownikow biur.
            • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 22.07.07, 13:32
              O! Kolejne wcielenie pewnie tej samej osoby, kolejne nicki mnożą się jak grzyby
              po deszczu.
              Względne, powiadasz? Idąc twoim torem myślenia można myśleć, że skoro reklamują
              hotel jako OAZA SPOKOJU a rzeczywiście znajduje się przy GŁÓWNEJ ULICY to dla
              hotelu jest to okolica spokojna a dlatego, którego kupił to okolica niespokojna
              wiec spokoju tam nie zaznam, i tylko dlatego, że nie czytał między wierszami???
              Po to ktoś wydaje pieniądze żeby mieć CZARNO NA BIAŁYM gdzie jedzie a nie
              jeszcze musiał czytać między wierszami.
              • aina40 Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! 22.07.07, 13:48
                Jak ten twój chłopak z tobą wytrzymuje.
                Wolałbym przy lotnisku wypoczywać, niż znlależć się na wczasach z Twoim
                sąsiedztwem.
                • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 22.07.07, 14:06
                  aina40 to chyba twój pierwszy post na tym forum więc pod którym nickiem tu
                  jeszcze pisałaś? Może i ja zacznę pisać pod 10 nickami żeby było niby więcej
                  osób broniących danego zdania?

Ty o mojego chłopaka się nie martw, martw się o swojego.

Wypoczywaj gdzie chcesz, nawet w hotelu w budowie i z karaluchami łażącymi po
                  Tobie.

Podsumowując Wasze wspaniałe rady dot. podróżowania z biurami podróży:

1. Nikomu nie ufać.
                  2. Czytać między wierszami.
                  3. Nie przejmować się karaluchami bo to norma w Grecji.
                  4. Nie przejmować się kiedy biuro reklamuje swój hotel jako oaza spokoju a
                  rzeczywiście jest hotelem przy głównej drodze.
                  5. Nie robić afery jak w sałatce greckiej-narodwej potrawie zabraknie jej
                  głównego składnika-sera fety.
                  6. Jeśli wycieczka kosztowała 2200-2700 zł to nie oczekiwać oferty zgodnej z
                  katalogiem gdyż jak się skąpi na swój wyjazd to niczego nie można oczekiwać.

To są właśnie wasze rady!
                  • aina40 Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! 22.07.07, 14:36
                    Gwoli ścisłości.
                    Mam tylko tego jednego nicka.
                    Jestem facetem i co najwyżej moim zmartwieniem bywa moja ślubna.
                    Nic nie pisałem, iż lubię hotele z karaluchami, więc proszę nie wmawiaj mi
                    niewypowiedzianych słów.
                    Po prostu już nie mogłem znieść Twoich napastliwych postów.
                    Jesteś pyskatą, przemądrzałą babą, zdecydowanie nie w moim typie.
                    • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 22.07.07, 22:47
                      Wiem, bo ty wolisz potulne myszki albo słodkie idiotki co siedzą cichutko i nie
                      mają własnego zdania.
                      • aina40 Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! 23.07.07, 00:58
                        Przede wszystkim nie lubię osób (płeć nieistotna), którym się wydaje, że
                        wszystko wiedzą najlepiej. A Ty akurat do takowych należysz.
                        Proszę Cię więc nie staraj się być tu wyrocznią, bo efekty tego są żałosne.
                        Niekiedy lepiej posłuchać starszych, bardziej doświadczonych, niż samemu się
                        sparzyć. Oni podrużowali już (też się do takowych zaliczam), jak Ty jeszcze na
                        chleb wołałaś "pyp"
                        A tak w ogóle skąd u Ciebie tyle złości i nienawiści do ludzi. Czyżby kompleksy
                        i niską samoocenę próbujesz tu odreagować?
                        • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 23.07.07, 01:15
                          Jak się nie ma argumentów to się mówi, że ktoś ma kompleksy, niską samoocenę?
                          Skąd to wynika? Jest temat na który się dyskutuje, nie mówimi tu o kompleksach
                          i niskiej samoocenie ale skoro zacząłeś, to jaki masz problem? Twoim problemem
                          jest to, że ktoś ma odmienne zdanie od twojego? No cóż...takie jest życie, po
                          to jest forum żeby każdy mógł powiedzieć co myśli.

Starszy=mądrzejszy? Kolejny stereotyp bo wszyscy wiedzą, że mądrość wcale nie
                          idzie zawsze w parze z wiekiem.

Czy twoim problemem jest może to, że wydaje ci się, że ja należę do osób, które
                          wiedzą najlepiej? No najwyraźniej tak bo ja bynajmniej się za taką co wszystko
                          wie najlepiej nie uważam ale uważam, że akurat w tym temacie mam rację bo
                          powtórzę - jak ktoś płaci czy 1700 zł czy 2700 zł ma prawo oczekiwać tego, co
                          widział w katalogu i nie musi wcale czytać między wierszami. Może przytoczę
                          wypowiedź innego forumowicza:

"• Piter- tu nie chodzi o to, że autor wątku IP: *.chello.pl
                          Gość: barbelek 22.07.07, 23:55 + odpowiedz

nie czytał informacji na forum-on nie musiał tego robić, i powinien oczekiwać,
                          że rzeczywistość będzie choć w miarę zgodna z ofertą. Jak czytam tego typu wątki
                          to zawsze mam wrażenie, że broni się biura podróży. Oferta jest ofertą. Jeżeli
                          jest napisane, że coś jest "oazą spokoju" to nastawiam się na "zadupie"
                          (czytając pomiędzy wierszami). Czy kupując meble też przeglądasz forum w
                          poszukiwaniu opinii o producencie? Tak myśląc wpadniemy w paranoję- nie ruszę
                          się z domu jeżeli na jakimś forum nie przeczytam informacji, że jest
                          bezpiecznie. Wycieczka jest takim samym towarem jak każdy inny i powinniśmy mieć
                          prawo wymagać, aby informacja o niej była rzetelna. A tak nawiasem mówiąc co z
                          ludźmi (a jeszcze w Polsce jest ich większość), którzy nie mają dostępu do
                          internetu?. Zgadzam się, że nie można wpaść w taką paranoję jak kakofoniks (nie
                          chodzi mi o "naruszenie jego praw", ale o molestowanie tematem ciągle przez
                          bodajże 2 lata), ale z drugiej strony odpowiadając na tego typu wątki co autor
                          niniejszego nie mówmy "trzeba było sprawdzić na forum".

A o jakiej złości i nienawiści ty mówisz? Bo nie bardzo wiem o co ci chodzi. Ja
                          wzięłam w obronę autorkę wątku. A złości mniej najbardziej NIEUCZCIWOŚĆ.
                          Natomiat wy uważacie ją za narzekającego turystę, któremu się i tak niedogodzi
                          itp. więc to wy tu kogoś nienawidzicie a popieracie NIEUCZCIWE biuro podróży.
                          • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 23.07.07, 01:19
                            Po za tym jeszcze jedno apropo: "Proszę Cię więc nie staraj się być tu
                            wyrocznią, bo efekty tego są żałosne. Niekiedy lepiej posłuchać starszych,
                            bardziej doświadczonych, niż samemu się sparzyć. Oni podrużowali już (też się
                            do takowych zaliczam), jak Ty jeszcze na chleb wołałaś "pyp""
                            Ty niby jesteś tą wyrocznią? W tym wątku nie napisałeś ANI JEDNEGO ZDANIA NA
                            TEMAT WĄTKU więc o jakiej ty wyroczni piszesz? Ty tą wyrocznią z pewnością nie
                            jesteś. Natomiast do wdawania się w pyskówki na forum jesteś pierwszy. A NA
                            TEMAT WĄTKU NADAL ZERO.
                            • barbelek Przepraszam już nie chciałem zabierać 24.07.07, 00:52
                              głosu, ale zostałem wywołany. O ile w całości podtrzymuję to co napisałem (w
                              innym wątku, a tu zostało wklejone) to mimo wszystko jest mi obca retoryka jaką
                              posługuje się Ewelina. Niestety przez nią (retorykę) dyskusja zeszła na zupełnie
                              inny temat.
                              • Gość: Ewelina Re: Przepraszam już nie chciałem zabierać IP: *.szwajcarska.pl 24.07.07, 01:10
                                Nie przeze mnie bo ja tej dyskusji nie prowadzę, tylko większość oburzyła się
                                tym, że w sposób dosadny napisałam co myślę. Bo rażą mnie takie oszukańcze
                                prajktyki biur podróży i nieuczciwość z jaką sprzedają swoje oferty więc nie
                                widzę powodu żeby ubierać to w ładne słowa. Napisałam co myślę a jak wy
                                popieracie to co robią biura podróży to z wami jest coś nie tak a nie ze mną.
                  • wojtek33 Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! 22.07.07, 14:46
                    Gość portalu: Ewelina napisał(a):

> Podsumowując Wasze wspaniałe rady dot. podróżowania z biurami podróży:
                    >
                    > 1. Nikomu nie ufać.

Nie tyle nie ufać, co być bardzo ostrożnym wybierając tanie biura jak itaka,
                    triada, ecco itp. Hotele sprawdzać nie tylko w katalogu (czy katalog formalnie
                    jest częścią umowy?) ale i na forach, nie tylko polskich przed wyjazdem

> 2. Czytać między wierszami.

Trochę tak, jeśli masz napisane, że hotel oddziela od plaży ulica to musisz się
                    liczyć z hałasem i kłopotliwością w dotarciu w klapkach. Przed wyjazdem szukać i
                    sprawdzać, w wielu przypadkach możesz sobie obejrzeć hotel i jego otoczenie na
                    google maps

> 3. Nie przejmować się karaluchami bo to norma w Grecji.

Tak, normą jest obecność karaluchów w cieple i miejscach gdzie mają dużo
                    pożywienia. Jeśli kakofoniks miał taki syf w pokoju jak na zdjęciach z Austrii,
                    to się nie dziwię, że miał współlokatorów. Jak często są sprzątane pokoje i czy
                    jest czysto możesz wcześniej sprawdzić na forach.

> 4. Nie przejmować się kiedy biuro reklamuje swój hotel jako oaza spokoju a
                    > rzeczywiście jest hotelem przy głównej drodze.

wierzysz we wszystkie reklamy?

> 5. Nie robić afery jak w sałatce greckiej-narodwej potrawie zabraknie jej
                    > głównego składnika-sera fety.

o wyżywieniu w danym hotelu też można wcześniej poczytać, można wybrać hotel bez
                    wyżywienia i samemu decydować ile się doda fety, a może to nie była sałatka
                    grecka tylko pomidorowo-ogórkowa?

> 6. Jeśli wycieczka kosztowała 2200-2700 zł to nie oczekiwać oferty zgodnej z
                    > katalogiem gdyż jak się skąpi na swój wyjazd to niczego nie można oczekiwać.

nie oczekiwać tylko sprawdzać przed wydaniem pieniędzy, szczególnie gdy jest to
                    dla wydającego duża kwota. Poświęcić choć jeden wieczór i wygooglać wszystko o
                    tym hotelu, nigdy się chyba nie zdaża, że jesteś pierwszą osobą tam, a jeśli nie
                    ma nic w googlach to zrezygnować przed wyjazdem, bo pewnie tego hotelu w ogóle
                    nie ma ;-)

>
                    > To są właśnie wasze rady!
              • Gość: Iza Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.starnettelecom.pl 24.07.07, 14:54
                w ktorym miejscu jest napisane ,ze tan hotel to oaza spokoju??
                pozdrawiam
          • Gość: Thaurus Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 17:08
            Sluchaj dzieweczko - nie bede tolerowal chamstwa, szczegolnie pod moim adresem!
            Jesli chcesz ze mna dyskutowac w tym stylu, to marny Twoj los, bo potrafie byc
            baaaardzo nieprzyjemny. Chcesz sprawdzic?
            To po pierwsze, a po drugie czytaj ze zrozumieniem, bo nie atakowalem autorki
            watku, tylko Ciebie (no chyba, ze Ty i rzeczona autorka to te sama osoba...).
            Po trzecie: jesli chodzi o Twoja spiskowa teorie dziejow, to mam jeden i ten
            sam nick od bardzo dawna i nie podszywam sie pod nikogo. I nie jestem ani nie
            bylem pracownikiem biura podrozy.
            Po czwarte: skoro tak bardzo literalnie oczekujesz OAZY SPOKOJU, to sugeruje
            pustynie, a nie Grecje...
            Po piate: moje zdanie nt. ceny jest obiektywne, a nie subiektywne. Wystarczy,
            ze policzysz bilety na samolot (500 zl x 2; tylko mi nie wyskakuj pozniej z
            biletami za 1 zl, please...), transfer (ok. 300 zl w obie strony z promem),
            koszty biura i rezydentka (ok. 50 zl), ubezpieczenie (50) - ile juz mamy? 1400?
            zostaje ok. 1200 zl na hotel za 2 tyg., dla rownego rachunku niech bedzie
            100zl/dobe - w Grecji, kraju UE, w ktorym minimalna pensja oscyluje wokol
            naszej sredniej krajowej, gdzie ceny zywnosci przewaznie sa wyzsze i w ogole
            koszty sa wyzsze niz w Polsce. A jaka jest przecietna cena za dobe z
            wyzywieniem w hotelu w Ustce czy Lebie (z basenem, animacja etc.)? Moze zamiast
            mnie atakowac warto by sobie pewne rzeczy skalkulowac, a nie wierzyc na slowo
            jakiemukolwiek biuru podrozy?! A swoja droga, nie dodalem jemu marzy, ale
            pewnie wg Ciebie biuro podrozy takowej nie powinno miec...
            • Gość: bakar Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 17:29
              Nie ma co denerwować się osobą, która nie rozumie po co istnieje takie forum i
              poza obelgami i łgarstwami w stosunku do innych, nic merytorycznie do dyskusji
              nie wnosi
            • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 22.07.07, 22:43
              Słuchaj chłopczyku - chamski to byłeś ty, pisząć, że "jak sie skapi na wlasny
              wyjazd, to niech nie oczekuje warunkow Sheratona.", swojego chamstwa już nie
              widzisz i będziesz tu mnie pouczał?

Może dla kogoś te 2700 zł to jest bardzo duża suma i zapłacił za coś co nie
              było zgodne z ofertą a ty nie masz prawa pisać, że ktoś skąpi na swój wyjazd bo
              ktoś płaci i ma za to prawo oczekiwać oferty zgodnej z tym co mu powiedziano w
              biurze podróży.

I nie strasz mnie jaki to ty możesz być nieprzyjemny bo już jesteś nieprzyjemny
              obrażająć innych bo mają "tylko" 2700 zł na wyjazd więc nie mogą oczekiwać nic
              w zamian po za tym co dostali.
              To po pierwsze - ty pokazałeś swoje chamskie oblicze.

Po drugie - ty czytaj ze zrozumieniem, bo zaatakowałeś ludzi, którzy może nie
              mają 5000 zł żeby wujechać na Thassos.

Po trzecie - może nie podszywasz się pod nikogo, może nie jesteś pracownikiem
              biura ale na pewno jesteś chamem i masz jeszcze czelność pisać, że nie będziesz
              tolerował chamstwa? Po za swoim oczywiście?

Po czwarte - ja niczego nie oczekiwałam bo to nie mój wątek ale wzięłam w
              obronę jego autorkę więc nie dla mnie ta pustynia bo ja z żadnymi biurami nie
              jeżdżę.

Po piąte - skoro biuro sprzedaje ofertę za 2700 zł to znaczy, że może za tyle
              sprzedawać i ten, kto kupuje wycieczkę ma prawo oczekiwać tego co ma w
              katalogui. Po za tym ceny, które podałeś są może dla ciebie, biura podróży mają
              zapewne inne stawki, zniżki, po za tym zarabiają na turystach dużo pieniędzy.
              I nie jeżdżę nad polskie morze do hotelu z basenem hehe...tylko nad morze a nie
              żeby siedzieć w hotelu i pływać w basenie jak niektórzy, a jak będę chciała
              hotel z basenem to nie muszę jechać aż nad morze.
    • Gość: Tania Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 18:23
      Ciesz się:) Ja kilka lat temu wylądowałam z Itaką w zupełnie innym hotelu na
      Thassos,niższej kategorii po drugiej stronie wyspy i z innym gorszym wyżywieniem
      niż wykupiłam:(
      A zamiast w Kavali samolot lądował w Salonikach:(...tak że podróż z Polski
      trwała 12 godzin. Od tej pory jak zarazy unikam Itaki bleeeeeee
      Po prywatnym śledztwie na miejscu, okazało się,że z tym hotelem za który
      zapłaciłam Itaka w ogóle nie podpisała umowy i nie było tam żadnych polskich
      turystów. A dodam ,że sprzedawała go przez cały sezon:D
      • Gość: grad Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:22
        ewelina musi byc bardzo nieszczesliwa frustratka.nie dosc ze wredne babsko - jak
        ktos dobrze zauwazyl nie wiem jak ktos moze zyc z taka osoba, a do tego nie
        czyta chyba swoich wypowiedzi zarozumiala kobitka:/ i dziwic sie ze czepia sie
        wszystkiego w biurze podrozy jak to stworzenie czepia sie wszystkiego co sie
        rusza!czy twoje zycie jest az tak okrutne ze frustracje musisz wyladowywac tu na
        forum? i dla scislosci - kazdy reklamuje upiekszajac, jesli tego nie wiesz to
        skad ty pochodzisz i co wiesz o zyciu dziecino?kazdy kto chociaz troche mysli
        wie ze oferty sa naciagane i nie wazne czy ty chcesz za swoje wydane pieniadze
        dostac rzetelne info czy nie i tak dostaniesz naciagana oferte. mozesz plakac,
        denerwowac sie, wyzywac ludzi a i tak tego nie zmienisz.proste? czy na twoj
        rozumek za skomplikowane? tak tak wiem teraz oczywiscie jestem kolejna osoba z
        wieloma nickami...eh zalosne
        • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 22.07.07, 23:34
          Żałosny jesteś ty bo nie masz nic na temat konkretnego do powiedzenia, tylko
          jakoś dziwnym trafem większość tu nie popiera autorki wątku nie wiedząc czemu.
          Ty nie czytasz ze zrozumieniem żadnych wypowiedzi bo ja już pisałam - nie
          jeżdżę z biurami podróży więc się nie czepiam ale wzięłam w obronę autorkę
          wątku, rozumiesz ptasi móżdżku? "kazdy kto chociaz troche mysli wie ze oferty
          sa naciagane..." Dlaczego obrażasz autorkę wątku twierdząc, że nie myśli bo
          kupiła taką wycieczkę? I nie wiem kim jesteś ale na pewno jeszcze nigdy tu nic
          nie napisałeś, "-aś" pod nickiem "grad" więc pie..sobie te smuty komu innemu
          bo ja mam to w dupie.
          • Gość: Thaurus Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 07:37
            Naprawde, zal mi Twoich rodzicow, to musiala byc dla nich straszna tragedia...
            Bez odbioru, bo o ile z chamstwem mozna walczyc (choc zapewne tylko chamstwem),
            ale z debilem walczyc sie nie da - trzeba pokornie przejsc na druga strone...
            • Gość: grad Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 08:56
              racja, ewelina skrzywdzila swoich rodzicow swoim zyciem....:/ ewelko najdrozsza
              (zeby nie napisac ostrzej bo szkoda slow na ciebie ) jak widac mozdzku nie
              posiadasz bo ciagle twierdzisz ze to co jest reklamowane w folderze musi byc na
              miejscu, niestety jak widac chyba masz opoznienie umyslowe w stopniu znacznym
              skoro nie potrafisz przyuswoic prostej wiedzy - reklama zawsze jest
              naciagana!czy tu jest cos skomplikowanego?kazdy normalny czlowiek jest w stanie
              to przyjac do wiadomosci, ale traz juz wiem ze z normalnym do czynienia nie
              mam...wspolczuje rodzicom i staraj sie nie miec dzieci bo bardzo je skrzywdzisz...
              • Gość: on Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 11:44
                bylem przed chwila na stronie itaka i zobaczylem oferte villa natasha i nie
                widzialem tam nawet slowa o oazie spokoju, wiec skad to wytrzasneliscie?jest
                tylko napisane ze mozna odpoczac od codziennej rutyny. poza tym jak wół jest
                napisane ze trzeba przejsc przez ulice.do kogo wiec macie pretensje o halas z
                ulicy?wyraznie jest napisane ze jest ulica...polecam powrot do szkoly
                podstawowej na lekcje czytania ze zrozumieniem
              • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 23.07.07, 12:17
                Opóźnienie umysłowe to masz ty bo stać cię tylko jak już pisałam na osobiste
                pyskówki a na TEMAT NADAL ZERO. Boże, skąd się tacy ludzie biorą? Pewnie
                przykład z rodziców waszycy bierzecie, tacy sami są pewnie, ale cóż nie każdy
                musi być inteligentny. Jak to śpiewał jeden wspaniały człowiek wokół nas pełno
                jest niepełnosprawnych umysłowo...
            • Gość: Ewelina Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.szwajcarska.pl 23.07.07, 12:12
              Najpierw spójrz na swoje chamstwo i obrażanie innych ludzi bo mają "2700 zł" na
              wakacje więc wg ciebie skąpią więc mają to na co zasłużyli. Z chamstwem, tak
              samo jak z głupotą nie dą się walczyć gdyż jest to walka z wiatrakami. Jak to
              się mówi głupich nie sieją, sami rosną. Głupota ludzka nie zna granic. A tak
              straszyłeś, że będziesz taki nieprzyjemny głupolku.
              • Gość: Jozefa1 Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.crowley.pl 23.07.07, 13:12
                Niestety mogę tylko potwierdzić opinię o Vila Natasha, szczególnie w kwestii
                jedzenia, niezgodnego z ofertą katalogową (miały być bufety, a było jedno
                danie). Najgorsza jednak była indolencja rezydentek, które nic nie umiały
                załatwić, przeżyliśmy też permanentne odwoływanie wycieczek z różnych powodów,
                grożby anulowania ludziom biletu gdyż nie dopłacili do droższego hotelu, który
                biuro wcisnęło im zamiast tańszego wykupionego w first minute itd..Może obrońcy
                biura mają coś jeszcze do dodania
                • Gość: vera Re: ewelinka - porażka !!!!!! IP: 82.109.94.* 23.07.07, 13:30
                  niezaleznie od tematu watku, ktory zdryfowal na wzburzone wody wzajemnego
                  obrzucania sie blotkiem, nalezy stwierdzic jeden fakt: interlokutorka o nicku
                  ewelina jawi sie tu jako straszliwa harpia rozwierajaca paszcze niczym
                  rottweiler w sytuacji, gdy ktokolwiek cokolwiek powie.

nie wiem (i nie chce wiedziec) jaki jest jej rzeczywisty stan intelektualny czy
                  emocjonalny, dosc ze tworzy taki swoj bardzo nieprzyjemny wizerunek.

ewelino, szczekanie i toczenie piany nic dobrego nie przynioslo temu watkowi,
                  ani jego tematowi. zauwaz, jaka jestes agresywna i ...chamska po prostu. nie
                  dziwie sie, ze niektorym nerwy puscily.

odpusc sobie, przyjmij do wiadomosci, ze zycie to nie bajka, i uspokoj sie.
                  • Gość: Ewelina verka-odpie..się ode mnie! IP: *.szwajcarska.pl 23.07.07, 13:40
                    Tak, ten wątek to teraz obrzucanie się nawzajem błotem, cóż za spostrzegawczość
                    vera, że też nikt tego wcześniej nie zauważył, nie wiem tylko czy ty
                    zauwazyłaś, że robisz to samo co inni - obrzucasz błotem mnie ale tego już
                    pewnie nie widzisz tak jak inni dostrzegają moje chamstwo a swojego już nie.
                    Także verko radzę ci to samo co ty mi - "szczekanie i toczenie piany nic
                    dobrego nie przynioslo temu watkowi, ani jego tematowi. zauwaz, jaka jestes
                    agresywna i ...chamska po prostu. nie dziwie sie, ze niektorym nerwy puscily."
                    Pokaż przykład bo jak na razie jesteś tak samo chamska jak większość tu na tym
                    wątku.

A co do: "odpusc sobie, przyjmij do wiadomosci, ze zycie to nie bajka, i
                    uspokoj sie." Nie radź mi bo ja nie chcę twoich rad bo kim ty niby jesteś, że
                    mam skorzystać z twoich rad. Dla mnie nikim. Także odpuść sobie - życie to nie
                    bajka i nikt twoich głupich rad nie będzie słuchał.

A co do tematu - to tak, życie to nie bajka ale to co te biura wyprawiają to
                    się w głowie nie mieści i byłoby naprawdę miło gdyby się coś zmieniło.

• Gość: vera Re: verka-odpie..się ode mnie! IP: 82.109.94.* 23.07.07, 13:45
                      ;)))
                      jak widac, prawda w oczy kole.
                      odniose sie tylko do twojego ostatniego zdania.

to fakt, biura traktuja klientow jak wyzynaczki do pieniedzy. jest to poniekad
                      zrozumiale, w koncu po to istnieja, to tylko biznes.
                      ale wiesz co? madry klient takiego biura bedzie umial sobie poradzic. zada
                      odpowiednie pytania (bedzie wiedzial jakie i jak zadac), by sie dowiedziec, o
                      co naprawde chodzi. zanim kupi oferte, poszuka w innych zrodlach (chocby
                      internet), by po powrocie, juz w celu zakupu wycieczki, skonfrontowac stan
                      rzeczywisty z tym , co przedstawiciel biura mowi.

i tak dalej...ale ty, zdaje sie, nastawiona wylacznie konsumencko do
                      rzeczywistosci, i tak tego nie pojmiesz.
                      • kragmel1 Re: verka-odpie..się ode mnie! 23.07.07, 14:04
                        O Boże co tu się dzieje?Konsumencko to jesteście tylko i wyłącznie wy
                        nastawieni bo jesteście niby tacy mądrzy i wiecie jak kupować wycieczki w
                        biurach podróży!Tylko zanim kupicie thaurus,grad,vera i inne ćwoki z tego wątku
                        to minie z pół roku bo musicie przeprowadzić swoje śledztwa jak Sherlock
                        Holmes,wybadać na każdym forum w całej sieci,sprawdzić hotel,sprawdzić linie
                        lotnicze,wszytsko sprawdzacie,czytacie i dopiero potem kupujecie!Żenada!Ale
                        jesteście porąbani!Taka męka żey kupić zwykłą wycieczkę!Zrozumcie,że w tym
                        wątku chodzi o to,że jak ktoś kupuje wycieczkę to niby dlaczego ma wszystko
                        sprawdzać?DLACZEGO BIURA OSZUKUJĄ?DLACZEGO NIE MOGĄ MÓWIĆ PRAWDY?Dlaczego mam
                        zakładać kupując wycieczkę,że ktoś mnie kłamie?Współczuję wam.niektórzy z was
                        to takie prostaki ze az przykro.Aź dziw bierze,że tylko jedna Ewelina tak
                        zaciekle broni autorki watku.A wy co?Odpowiada wam to co robia BP?Ludzie,trochę
                        wyobraźni!To nie boli.
                        • Gość: vera Re: verka-odpie..się ode mnie! IP: 82.109.94.* 23.07.07, 14:15
                          kragmel, przeciez nikt nie twierdzi, ze autorka watku czy broniaca jej ewelina
                          nie maja racji. jasne, to zle, ze biura oszukuja, ze izba turystyczna nie
                          dziala tak, jak powinna, itd itp. no ale tak jest, i majac tego swiadomosc,
                          trzeba troche sie wysilic, zanim sie zaplaci spore przeciez pieniadze za
                          wakacje.
                          kto ci powiedzial, ze trzeba pol roku? najzupelniej wystarczy kilka spokojnych
                          wieczorow z kubkiem herbaty przed komputerem.a nawet jeden, jak sie ktos uprze.
                          przeciez to nic nie kosztuje.
                          [pomysl, chlopie: czy kiedy kupujesz dom, wierzysz na 100% w to, co
                          developper/sprzedajacy/agencja ci mowia? dajesz im pieniadze bez zastanowienia
                          po obejtrzeniu oferty w katalogu? wierzysz, ze wszystko jest super, nowe,
                          cudowne i wspaniale? czy zastanawiasz sie, probujesz poszukac informacji w
                          innych zrodlach, miec pewnosc, ze na pewno jest dobrze?
                          kaliber wiekszy, jasne, ale jednak na takiej samej zasadzie to dziala.

i zanim wyzwiesz innych od cwokow, spojrz w lustro i sam sie tak nazwij-zobacz,
                          czy dobrze sie z tym czujesz.

bo na razie, dorownujesz ewelinie w poziomie chamstwa i prostactwa, ktore tak
                          chcesz zwalczac.
                        • trust2no1 Re: verka-odpie..się ode mnie! 23.07.07, 14:28
                          Jak to co się dzieje? Nic szczególnego - typowa "wymiana mysli" na forum
                          wakacyjnym... Z pełną kulturą i uprzejmościami. :-)
                          Teraz - jak zauważyłeś zapewne - cały świat jest konsumencko nastawiony do
                          życia, dlaczego więc wakacje miałyby być wyjątkiem?
                          Wszedłem w ten wątek, bo byłem z tymże biurem w tymże miejscu no i zaciekawiło
                          mnie co też ludziska tam piszą. I wiesz co - zdziwiłem się, bo akurat zupełnie
                          nie poczułem się oszukany przez BP. Dostałem to, za co zapłaciłem. A przed
                          wyjazdem sprawdzałem (jak Sherlock Holmes) no, chyba całą godzinę - a nie pół
                          roku :-)
                          Z pominięciem polskich portali, tak dla jasności - bo ich wartość informacyjna
                          jest bliska zera.
                          A tak przy okazji: ty jak coś kupujesz, to nie sprawdzasz? ;-)

• Gość: on Re: verka-odpie..się ode mnie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:11
                            ewelina uwaza ze nikt tu nie porusza watku, a jak zostalo napisane z w ofercie
                            nie ma nic dotyczacego oazy spokoju to co?to sie nie tyczy watku?czy ty naprawde
                            jestes w zakladzie dla oblakanych i uposledzonych i dopuscili cie do komputera?
                            zenada jest twoje zycie, bardzo wspolczuje, szczerze, bo musi byc ci bardzo
                            ciezko zyc tak samotnie...moze miedzy ludzmi ale calkowicie samotnie...
                            • Gość: Ojejus Re: verka-odpie..się ode mnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:31
                              Tak - tylko pani Ewelina prowadzi jakze merytoryczna dyskusje. Oto kilka
                              cytatow: kolejny przygłup; ty pokazałeś swoje chamskie oblicze; żałosny jesteś;
                              rozumiesz ptasi móżdżku?; pie..sobie te smuty komu innemu
                              bo ja mam to w dupie.; opóźnienie umysłowe to masz ty; jesteś tak samo chamska
                              jak większość tu; nikt twoich głupich rad nie będzie słuchał. Starczy? Takich
                              ludzi powinni eliminowac z forum! Przeciez forum to wymiana pogladow- jeden ma
                              takie, drugi ma inne, ale zeby ublizac komus tylko dlatego, ze ma swoje zdanie
                              albo wskazuje czyjas nieuwage czy blad?!
                            • Gość: Ewelina Re: verka-odpie..się ode mnie! IP: *.szwajcarska.pl 24.07.07, 00:28
                              Ono dlaczego obrażasz ludzi obłąkanych i upośledzonych? Oni też są ludźmi i
                              mają prawo żyć tak jak ja takie głupki jak ty więc zaprezentowałeś chamstwo
                              pierwszej klasy dyskryminując ludzi chorych psychicznie.
                          • bestyika Re: verka-odpie..się ode mnie! 23.07.07, 15:18
                            nie bardzo rozumiem o co się tak zaciekle kłócicie...
                            jasne, że kupując wycieczkę (czy też jakikolwiek inny produkt) warto sprawdzić
                            info na temat miejsca w które chcemy jechać, bo każdy ma inne oczekiwania,
                            katalogi BP to reklamówki - służą nie tyle przedstawieniu obiektywnych faktów,
                            co zachętą do kupna i o ile ni ma w nich ewidentnych kłamstw (a w przypadku
                            opisywanym w 1 poście takowe były - liczba posiłków), to nie wiem czy klient ma
                            szanse wygrać z biurem...inna sprawa czy etycznym jest przedstawianie nie w
                            pełni rzetelnych info w katalogach...nie wiem jak to funkcjonuje w innych
                            krajach...
                            Ps a coście się tak przyczepili do niejakiej eweliny? nie zauważyłam by jej
                            posty jakoś odbiegały od poziomu odzywek na tym wątku....
                        • Gość: Ojejus Re: verka-odpie..się ode mnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:32
                          I jeszcze nastepny: "thaurus,grad,vera i inne ćwoki " - co to ma byc?!
    • aina40 Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! 23.07.07, 15:52
      Dorzucę do tej owocnej dyskusji parę moich obiektywnych uwag. Zostałem tu
      zresztą posądzony przez naszą gwiazdę normalną-inaczej o uchylanie się od
      podstawowego wątku.

Żałośż mnie ogarnia czytając te skargi i biadolenia autorki wątku.
      Albo nie potrafi liczyć, albo jest wyjatkowo naiwna.
      Powyzej, już ktoś zrobił mały bilans, ale powtórzę. wczasy za 2700, po
      odliczeniu kosztów dojazdu (lot, transfer, opłaty lotniskowe), ubezpieczenia,
      marzy dla biura zostanie mniej niż połowa, powiedzmy 1300zł.
      Czy ktoś normalny oczekuje za 1300zł/2tyg. luksusów.
      Proszę mi dać przykład z naszego kraju, gdzie za takie pieniądze można nad
      morzem w środku sezonu dostać taki standard - nigdzie. A Grecja jest na dodatek
      droższa od Polski.
      Ja się w ogóle dziwię, że właściciel tego hotelu wyrabia w tej cenie.

Przejrzałem wszystkie dostępne inf. o tym hotelu i potwierdzam, iż nie ma ani
      słowa, jakoby to miała być oaza spokoju.
      Nie ma ani słowa, że posiłki są w formie bufetu - tylko "wyżywienie
      całodzienne".
      W ofercie pisze, jak byk, że hotel położony jest na wzgórzu - dziecko by wpadło
      na to, iż trzeba będzie z tego wzgórza do plaży zejść. Czyżby nigdy gór nie
      widziała.

Autorka pisze, iż oferta była droższa o 300zł od innych hoteli. Tak, tylko
      zapomniała dodać, że w tych innych jest co najwyżej tylko śniadanie.

Podsumowując, autorka postu należy do grupy ludzi wiecznie niezadowolonych i
      zawsze szukających dziury w całym. Osobiście znam ten typ z autopsji (moja
      teściowa)i wiem, że komuś takiemu nigdy się nie dogodzi.

• Gość: d.biel Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.chello.pl 23.07.07, 16:49
        Pozwolę sobie wtrącić "trzy grosze". PO pierwsze- w katalogu "jak byk" jest
        napisane, że posiłki: śniadania, lunch i obiadokolacje są w formie bufetu a do
        obiadokolacji podawane jest 300 ml wina. Jest mowa o drodze, owszem, ale nikt
        nie uprzedza, że jest jedyna droga na Thassos, więc raczej dość ruchliwa.
        No i po trzecie, też moim zdaniem ważne, w katalogu i ofercie podana jest inna
        nazwa, jak ktos juz wspomniał, a to raczej uniemożliwia rzetelne sprawdzenie
        opinii o hotelu. No bo szukamy Vila Natasha, gdy tymczasem to Vila Natassha.
        Pozdrawiam
        Dominika
        • Gość: hehe Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 16:55
          to oczekujesz od biura ze bedzie ci pialo jaka to droga?moze ma jeszcze podac z
          czego jest zbudowana i ile lat temu? a moze ma tez informowac pod jakim katem
          jest zejscie na plaze?popadacie w paranoje...
          • Gość: bakar reklamacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 17:23
            A tak a propo, może nie akurat głównego nurtu wątku. Czy ktoś złożył reklamacje
            - serwowane zamiast bufetu nadaje się jak najbardziej - i co na to Itaka?
            • Gość: bulik Re: reklamacje IP: 81.15.170.* 24.07.07, 09:23
              złożyłe, Natasha, czekam - Itaka ma miesiąc, podzielę się odpowiedzią BP!!
            • Gość: mysza Re: reklamacje IP: 193.109.212.* 25.07.07, 09:10
              oczywiście , że złożyliśmy reklamację bo przecież nie chodzi tylko o
              ponarzekanie na forum.Biuro ma miesiąc czasu na odpowiedz.
        • Gość: Ojejus Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 19:32
          Jesli rzeczywistosc zastana w hotelu byla razaco inna od opisu w katalogu/ na
          stronie biura podrozy, to jasne ze trzeba reklamowac. Sam bym tak zrobil! Ale
          zawsze trzeba sprawdzac, co sie kupuje - czy sa to wczasy czy telewizor czy
          samochod czy cokolwiek innego, na czym nam zalezy i chcielibysmy miec
          satysfakcje.
          Do kazdego touroperatora nalezy podchodzic z duza rezerwa. Nie ma u nas i
          jeszcze chyba dlugo nie bedzie prawdziwie konsumenckiego rynku turystycznego.
          Jego zalazkiem jest pewna segmentacja rynku: biura drogie (niby dla
          wymagajacych) czyli TUI czy Club Med, drozsze sredniaki (Scan, Itaka, czy mimo
          tegorocznych cen z sufitu Neckermann), tansze sredniaki (Triada, Rainbow) i
          taniochy (Witours, Sindbad). I wlasciwie do kazdego sa zastrzezenia (no, moze
          poza Club Med:-)))) i kazde ma bardzo podobne wpadki (ze brak miejsc w hotelu,
          ze hotel nie taki jaki mial byc, ze okolica zupelnie inna, ze ktos koczowal na
          lotnisku etc.etc.). Ale jakos tak jest, ze jedne biura maja wiecej wpadek (w %,
          bo w liczbach rzeczywistych to wiadomo, ze Triada bedzie miala wiecej skarg od
          Biura Tuptus), a inne mniej. Ze jeden biura maja lepsza jakosciowo oferte na
          Grecje, a kiepawa na Wlochy i odwrotnie. Ze jedne hotele maja swietna opinie
          (ale nie liczona w 2-4 opinie!!!, bo to mozna latwo "podrobic"), a inne sa
          zjechane. W obecnych czasach, gdy internet jest wszechobecny, gdy wymiana
          pogladow latwiejsza niz kiedykolwiek, szczerze mowiac az dziwie sie, ze hotele
          klasy Willa Natasha sa wybierane i to nawet za 2700 za 2 tyg. Nie chce bronic
          biura, bo sprawa jest ewidentna, ale ten hotel od dawna mial fatalna opinie -
          po co zatem wybierac knota?! Akurat Thassos "slynie" z bardzo przecietnych
          hoteli poza dwoma perlami - Alexandra Beach i Makryammos. I az dziw bierze, ze
          wybiera sie jakies Natasze, Rachoni Bay czy Astris, gdy Itaka ma w tym roku
          Alexandre zaledwie 10-20% drozsza od wspomnianych hoteli!!! Jesli ktos
          twierdzi, ze ma malo kasy to znaczy, ze nie stac go na zmarnowany urlop! Bogaty
          to oleje i pojedzie drugi raz albo od razu zmieni hotel!
          Mam racje? Co o tym sadzicie?
          P.S. Pani Natalii z gory dziekuje za odpowiedz - jak bede chcial cos ciekawego
          o sobie uslyszec, to pojde pod spozywczy i sie naslucham w wersji live...
          • Gość: Ojejus Male sprostowanie :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 19:35
            Jakiej Natalii, jakiej Natalii?! EWELINIE DZIEKUJE!!!
            • bestyika Re: Male sprostowanie :/ 24.07.07, 09:19
              absolutnie nie zgadzam się z twierdzeniem, że jeśli ktoś wybiera taniszy hotel,
              to znaczy, że BP ma prawo go olewać, czy wręcz oszukiwać (np jak w tym
              przypadku co do liczby i sposobu podawania posiłku)...
              byłam w tym roku na Thassos w Astris Sun, hotel nieco tańszy od Natashy,
              wszystko było zgodne z ofertą w katalogu, standard równy 3*, śniadania jak to
              śniadania wszędzie podobne ale obiadokolacje naprawdę smaczne, wprawdzie nie
              zawsze typowo greckie, tym niemniej można było posmakować greckiej kuchni i
              ilościowo też bez zarzutu...
              wniosek z tego taki, że można w niższej cenie przygotować zupełnie przyzwoitą
              ofertę, która w pełni odzwierciedla stan faktyczny...
              • Gość: Ojejus Re: Male sprostowanie :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 09:51
                Nigdzie nie napisalem, ze jesli jest tansza oferta to znaczy ze BP ma prawo go
                olewac. Napisalem tylko, ze sa pewne hotele, ktore maja tak spaskudzona opinie,
                ze az dziw bierze, ze ktos tam kupuje.
                Przy okazji taka mi mysl przyszla do glowy: czy znajdzie sie kiedys w Polsce
                biuro, ktore zawrze w umowie z klientem bardzo szczegolowy wykaz, co jest w
                cenie, a za co trzeba doplacic, jesli jest zarcie - to przykladowe menu np. z
                ostatniego roku (albo ustalone z hotelem), mapke hotelu i jego okolic z wykazem
                sklepow, plaz, parkow, zabytkow etc.etc. Szczegolowy kontrakt, ktory by rowniez
                okreslal, na jakie odszkodowanie moze liczyc klient w razie jego
                niedopelnienia. Pozostawalby tylko problem udowodnienia, ze wpadki rzeczywiscie
                mialy miejsce, bo zdaje sie, ze zdjecie talerza z greckim daniem bez fety czy
                kompotem z jedna sliwka moze byc niewystarczajace...
                • bestyika Re: Male sprostowanie :/ 24.07.07, 10:16
                  moja wypowiedź nie miała odnosić się bezpośrednio do twojej:) chodzi mi o to,
                  że niektóre osoby wypowiadją się z nieuzasadnioną wyższością, sugerując, że jak
                  ktoś wybiera tańszą ofertę, to nie ma co się dziwić, że biuro robi go w
                  balona...zwłaszcza, że itaka to w końcu nie jest biuro-krzak...ja nie
                  potrzebuję luksusowego hotelu, żeby mieć udane wakcje ale oczekuję, że
                  rzeczywistość będzie choćby zbliżona do opisu z katalogu...
                  • Gość: Ewelina Re: Male sprostowanie :/ IP: *.szwajcarska.pl 24.07.07, 12:29
                    Dokładnie, o to właśnie chodzi...o tę ich wyższość bo ktoś miał "tylko" 2700 zł
                    więc niech nie jęczy bo miał to za co zapłacił. Kompletna bzdura, sami są
                    chamscy w swoich wypowiedziach, bo jak powiedział jeden bodajże Thaurus jak się
                    skąpi na swój wyjazd to ma cię to co się ma i jeszcze się oburza, że ja bronię
                    autorki wątku a sama jestem obłąkana czy chora psychicznie. To jest dopiero
                    chamstwo! Ale cóż...lepiej już tego nie komentować bo zaraz znowy zaczną
                    szczekać...
                    • Gość: damian.kaniu Re: Male sprostowanie :/ IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.07, 16:24
                      Nieczytalem calego watku ale po czesci znam sytuacje,

Moim zdaniem Pani Ewelina troche przesadza, wydaje mi sie ze jest Pani nie
                      powinna czepiac sie takich szczegolow..

Biura podrozy zawsze przymkna oko na niektore fakty z ktorymi pozniej trzeba
                      sie uporac jakos na miejscu.. Sam nie widzialem nigdy oferty ktora dokladnie by
                      opisywala jakie jest zejscie do plazy czy podobne drobnostki.. Fakt faktem
                      biura zawsze beda popelniac male bledy ktore sa poprostu nie uniknione..
                      Organizacja masowych wycieczek to nie lada gratka.. Pani w warzywniaku moze
                      pomylic sie w wydawaniu reszty tak samo biuro podrozy moze popelnic jakis
                      blad..

Nie bronie tutaj absolutnie biur podrozy ale pokazuje moj punkt widzenia..

Sam wyjezdzalem juz nie raz z biurami na wakacje i choc byla grupa ktora zawsze
                      pisala petycje reklamacje itp. to nam zawsze bardzo sie podobalo i wracalismy z
                      mnostwem fantastycznych wspomnien.. To jak spedzi Pani czas zalezy tylko od
                      Pani, bo np. wycieczke jaka zafundowalo nam biuro wydawalaby sie bardzo nudna i
                      malo ciekawa ale troche inwencji turystow, usmiech na twarzy a pozniej same
                      korzysci bo przewodnicy widzacy nasze dobre samopoczucie i nastawienie tez
                      rozpromienili sie i zabierali nas w miejsca ktore nie byly nawet w planie..

Ale jak Pani odrazu nastawia sie na szukanie bledow i wypaczen, nabormuszy sie
                      i chcialby Pani zeby wycieczka byla udana to szczerze zycze powodzenia ale ja
                      na taka wycieczke bym z miejsca sie nie wybieral..

Co jak co jesli chodzi o mnie prosilbym o troche wyrozumialosci co do
                      organizatorow i staranie lapania tych lepszych chwil i korzystanie z nich niz
                      tracenia wakacyjnego czasu na szukaniu dziury w calym..

Powodzenia przy wyborze wycieczki w tym lub kolejnym roku..
                      • Gość: mery Re: Male sprostowanie :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:43
                        Bardzo dobrze to określiłeś . Ludzie czepiają się czasami szczegółów i sami
                        sobie zatruwają życie . Odbieram reakcje ludzi podobnie jak Ty i uważam , że
                        tacy jak oni powinni jechać na własną rękę a nie z biurem podróży .Wówczas
                        mieliby pretensje do siebie a nie do całego świata.
    • Gość: alicja Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.07.07, 22:38
      a ja jestem wdzięczna Ewelinie za wyczerpujący komentaz o willi natasha...
      wyjezdżając w nieznane mi miejsce często korzystam z opinii innych
      uczestników...teraz wiem,że tego miejsca nie bedę brała pod uwagę wyjeżdżając
      na Thassos... A tak się składa,że w czerwcu byłam na wyspie Thassos, tyle ,że w
      Astris Sun -3 gw.hotel, przemiła obsługa , czysto , miło i przytulnie, i z
      chęcią bedę polecać to miejsce innym... Paradoks polega na tym,że równiez
      korzystałam z usług biura Itaka i naprawdę nie mam nic do zarzucenia ... bardzo
      miło wspominam wycieczkę autokarową wokół wyspy-co prawda odbyła się ona w
      szalonym tempie,ale ważniejsze miejsca zwiedziliśmy... Ja tam wrócę !!! Tak
      piękne miejsca i tylko 2 godz lotu z W-wy... Ewelina ! poleć do Astris Sun !
      Pozdrowionka , Alicja.
      • Gość: Thaurus Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 07:00
        Nastepna, co czyta ze zrozumieniem... Jesli ktos szczeka najglosniej nie
        oznacza, ze jest akurat glodny... P.S. Komentarz pisze sie przez "rz" :/
    • Gość: Wojtek Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 23:25
      Byłem w tym hotelu w 2004 r. (I połowa czerwca) z żoną i 2 letnią córką z
      Triady. Wtedy było jeszcze spokojnie, mało turystów, ruch drogowy nie był
      zauważalny. Hotel zrobił na nas fajne wrażenie. Faktycznie co do jedzenia to
      nie Hilton. Sklepy z tego miejsca daleko, najbliższy chyba w Skala Rachoni.
      Zejście do morza faktycznie strome, najgorzej z powrotem (przejść przez ulicę i
      stromo w dół). Później można skręcić na prawo i dojść do miłej zatoczki z
      tawerną lub w lewo i dojść do plaży przy ośrodku właściciela "Villa Natassa".
      Generalnie byliśmy zadowoleni, bo mieliśmy samochód na 4 dni i zwiedziliśmy
      całą wyspę. Jeżeli Triada nie lata do Kavali,tylko do Salonik (tak było w
      naszym wypadku) to nie polecam z uwagi na koszmarny trnsfer, zwłaszcza powrotny.
      • Gość: a Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 27.07.07, 12:13
        a jakby ktos chcial poczytac merytoryczne dyskusje o podrozach, a nie
        personalne pyskowki, to polecam forum tripadvisor. niestety, jest to forum
        anglojezyczne...
        • tatavariata Re: Thassos - Itaka - porażka !!!!!! 31.07.07, 23:43
          A ja właśnie wczoraj wróciłem z Thassos. I byłem z Itaką.
          Co prawda w hotelu Tripiti. Było bardzo sympatycznie.

A opinii szukałem na www.holidaycheck.com
          I właśnie dlatego wybrałem ten hotel, zaufałem niemieckim ocenom. Mojej dwuletniej córce bardzo się podobało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka