Gość: dantopik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 08:08 Byl tu ktos? prosze o opinie na temat hotolu i okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iga Re: Lisa Mari, Bali Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 08:11 Witam, byłam tam rok temu. Hotel skromny ale czysty- przynajmniej tak gdzie ja byłam (są budynki po obu stronach drogi, te przy morzu ponoć gorsze warunki). Typowo- pokój z dwoma łóżkami, toaletką i szafą, mała łazienka. Balkon z widokiem na morze ( no chyba że dostaniesz pokój na parterze to wtedy widok na basem i ogród). basen bardzo mały- nie wiem jak zrobili te zdjecia w necie na którym wygląda na duży- ale ja tam z niego nie korzysałam. jak ma się na wyciagnięcie reki taaaakie morze!!! ciepłe i błekitne to kto pływa w basenie? Ogólnie miejscowośc bardzo ładnie połozona, jest promenada z kajpkami, jakieś dyskoteki ale generalnie ciszej i bardziej kameralnie niż w rethymno czy hanii, ale to już jak kto lubi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dantopik Re: Lisa Mari, Bali Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 09:17 poniewaz tylko Ty sie odezwalas to pozwole sobie jeszcze zbombardowac Cie pytaniami: jak u nich z gastronomia i czy warto doplacac do all inclusive 200zl os? chcemy jechac z dzieckiem 2 lata , jakie sa tam warunki dla maluchow? jesli pamietasz to podaj prosze nazwy sprawdzonych wypozyczalni samocjhodow, tawern itp.. z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Lisa Mari, Bali Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 12:19 bardzo mi samkowała ich kuchnia - szczególnie dania główne- dużo regionalnych tzn. geckiego jedzenia- ale to oczywiście kwestia gustu- plus to to, że posiłki spożywa sie na tarasie nad samym morzem :-), owoce i słodkości bez ograniczen, Ja miałam opcje HB i wytarczało więc nie wiem jak z all inclusive. Jeśli chodzi o dziecko to nie widziałam jakiegoś placu zabaw na terenie hotelu- jest on zresztą trochę rozciągnięty- rozrzucone po ładnym ogrodzie dwupiętrowe domki. basen też raczej dla dzieci nie jest przystosowany, chyba, nie wiem bo z niego nie korzystałam. Nie jest to duża miejscowość, przechodzi jedna wieksza droga główna wieć jak dla dzieci jest bezpiecznie (nie ma słynących z brawury miejscowych kierowców.)Generalnie mało było dzieci z tym że my byliśmy we wrzesniu więc to raczej normalne. Plaża piaszczysta z łagodnym wejściem do morza. Jeśli chodzi o wypożyczalnie samochodów to nie korzystaliśmy- podróżowaliśmy ichnim PKS-em- ale sasiedzi wypożyczali i mówili że taniej jest w wypożyczalni blizej drugiej zatoczki w stronę portu a nie w tych przy Lisa Marii. Sklepiki i tawerny jak wszedzie sa i to czynne do późnego wieczora, wzdłuż plaż (są trzy zatoczki z plażami ,leżakami) są tawerny więc jest gdzie posiedzieć i wypić frappe lub coś zjeść- aczkolwiek ja po obiadokolacji już nie miałam miejsca na dojadanie ;-)Byliśmy tylko tydzień w tym na dwóch całodziennych wycieczkach na Santorinii i Elafonissi więc nie wiele tych wieczorów zostało na chodzenie po knajpkach. częściej kupowalismy winko (dobre i tanie)i piliśmy na balkonie słuchając cykad. Generalnie hotel i miejscowość dla ludzi o nie wygórowanych potrzebach luksusu i rozrywki, nam to odpowiadało. Jesli jeszcze masz jakieś pytania to chetnie odpowiem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dantopik Re: Lisa Mari, Bali Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 02:53 no to postanowilem, wlasnie przelalem forse i jade tam 11.08.(tzn jedziemy ja, mala 2latka, nastepna 11 lat i 4miesiace z zona:)) Iga to Ty ostatecznie przesadzilas. Podziekuje jak przyjade :) moze mi puscisz jakies fotki z terenu na priva i napisz ktore pokoje najlepiej brac i czy bede mial wogole na to wplyw. dk@dantop.ti.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dantopik Re: Lisa Mari, Bali Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 22:05 byl tam jeszcze ktos? lub moze ktos jedzie 11.08? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Lisa Mari, Bali Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 19:22 witam!, wysłałm zdjęcia z Bali na podanego mila, doszły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dantopik Re: Lisa Mari, Bali Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 10:00 niestety nic nie doszlo:( podaje jeszcze raz dk@dantop.ti.pl, dantop@dantop.ti.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś