Dodaj do ulubionych

aparat do zdjęc pod wodą

12.08.07, 12:15
czy macie jakieś doświadczenia z robieniem zdjęc pod wodą? nie
chodzi mi o profesjonalne obudowy do cyfrówek za 900 zł. i więcej,
raczej myślałam o aparatach tradycyjnych w takiej specjalnej
obudowie ale nie wiem czy kupic na allegro za 40 zł czy np tu
www.efotos.pl/x_C_I__P_21410419-21410001.html
czy jest ktoś kto mi doradzi? kto robił już takie zdjęcia- wiem że
jakośc jest nie najlepsza ale tyle ryb kolorowych tam pływa, że
pomyślałam w tym roku o jakiejś "dokumentacji"
Obserwuj wątek
    • pietnacha40 Re: aparat do zdjęc pod wodą 12.08.07, 23:07
      Robiłam zdjęcia takim zwykłym kodakiem za parę zlotych.chyba nie
      wiecej niz 10.Z alle
    • Gość: ewamalgorzata Re: aparat do zdjęc pod wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 00:02
      /ja robiłam takim tańszym, jednorazówką. Efejt taki, że kamienie
      kuuul:) Jezowce nienajgorzej,ale rybki raczej rozmazane były - nie
      chciały, cholera współpracować i się ruszały ciągle..
      To była taka jednorazówka, za kilka eurosów, marki kodak na Krecie
      własnie zakupiona.
    • Gość: staski Re: aparat do zdjęc pod wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 18:44
      Totalne badziewie - nie kupuj.
      • gacek95 za późno!! n/t 16.08.07, 18:54
      • gacek95 Re: aparat do zdjęc pod wodą 16.08.07, 18:58
        ale za to po 7.90 zł - polaroid, może jednak nie będzie tak źle?
        musiałam się powstrzymać przed kupnem osłony do mojej cyfrówki (no kurczę
        wszystkiego nie mogę sobie kupić) ale jak teraz pobawię się tym "badziewiem" to
        w przyszłym roku zainwestuję w sprzęt.
        • Gość: vera Re: aparat do zdjęc pod wodą IP: 89.240.48.* 17.08.07, 12:34
          my wlasnie zakupilismy w tym celu mju 725.
          zaleta jest to, ze poza woda rowniez sie przyda-czy na kolacje ze soba zabrac,
          do lokalu...etc.
          no bo "powazne " zdjecia bede popelniac powazna lustrzanka.

mysle ze nie warto inwestowac w jednorazowe bardziewia, przeciez za rok znow
          pewnie pojedziesz na wakacje...

• gacek95 Re: aparat do zdjęc pod wodą 17.08.07, 15:20
            No właśnie, za rok kupię sobie osłonę do mojej cyfrówki a że nie
            można wszystkiego na raz to w tym roku eksperymentalnie "badziewie"
            (sami wiecie że i pianka by się przydała i osłona do aparatu i
            lepsza maska i lepsze płetwy i WSZYSTKO lepsze- ale tak to nie ma
            końca, chodzi o zabawę bez nadęcia, jak mi się spodoba to
            zainwestuję na przyszły rok:) w tym roku limit wyczerpałam .
            • Gość: vera Re: aparat do zdjęc pod wodą IP: 89.240.48.* 17.08.07, 15:48
              gacek, rozumiem doskonale. ja mam tylko takie szczescie (nieszczescie?:) miec
              chlopa ktory nie dosc ze zna sie na wszelkiej mozliwej elektronice i gadzetach,
              to jeszcze badziewia nie znosi. jak niesmialo zaproponowalam kupno aparatu
              "imprezowo-kieszonkowego", to stwierdzil, ze polaczy to ze swoim planem aparatu
              do zdjec podwodnych. no i polaczyl, a ja sie ciesze, ze mojego lustra tykal nie
              bedzie;))

natomiast zaleta tego aparatu jest to, ze zadnych oslonek mu nie potrzeba, wiec
              dodatkowe koszta odchodza.
              • gacek95 Re: aparat do zdjęc pod wodą 17.08.07, 16:17
                No ja wszystko rozumiem, każdy ma swoją rację a moja np. jest taka
                że mam cyfrówkę z szerokim kątem a Miu tego nie ma.A muszę miec
                szeroki kąt bo do pracy potrzebuję, no więc dlatego jestem zdana
                na "badziewie" póki co. Rozumiem sznownego małżonka, też wolę kupic
                jedno a dobre ale czasami nie da się połączyc potrzeb i trzeba
                dokonac wyboru - w tym wypadku to właśnie ma miejsce. Dzięki Vera za
                dobre chęci:)
                • Gość: vera Re: aparat do zdjęc pod wodą IP: 89.240.48.* 17.08.07, 16:25
                  to troche brzmi, jakbym reklamowala tego miu-a tak nie jest;))
                  myslisz sie jednak, bo jesli chodzi o zdjecia podwodne, to ten akurat aparat ma
                  4 tryby specjalnie do wody-podwodny szeroki kat1, podwodny szeroki kat 2,
                  podwodny makro, zdjecia podwodne.

wyprobujemy, zobaczymy.

ja akurat sie nim nie zachwycam szczegolnie, fotografuje lustrzanka cyfrowa,co
                  rowniez w pracy mi jest potrzebne- wiec to jest inna zupelnie para kaloszy.

wymienilam sie tylko opinia;)

zycze udanych wakacji, i mam nadzieje ujrzec na ff rezultaty nurkowania!
                  • gacek95 Re: aparat do zdjęc pod wodą 17.08.07, 17:24
                    Vera droga, Miu co prawda ma szeroki kąt pod wodą ale w powietrzu ma ogniskową
                    od 38-114, a ja używam głównie aparatu w powietrzu i potrzebuję ogniskową od 28.
                    • Gość: vera Re: aparat do zdjęc pod wodą IP: 89.240.48.* 17.08.07, 17:33
                      gacek, oczywiscie zauwazylam te subtelna roznice; chodzilo mi tylko
                      i wylacznie o aspekt @podwodny@ tego aparaciku:)
                      nastapila mala konfuzja.

od 28?
                      ja uzywam od 18, i wciaz mi za wasko...
                      a jakie parametry maja te jednorazowe aparaciki w ogole?da sie jakas
                      minimalna jakosc nimi wykrzesac?
                      • gacek95 Re: aparat do zdjęc pod wodą 17.08.07, 17:41
                        no właśnie nie wiem ale na górze wątku np. ewamałgorzata napisała, że muszle i
                        skałki mogą być, a rybki za szybkie. Nie ma takiego znaczenia, teraz zabawa a w
                        przyszłym roku...
                  • gacek95 Re: aparat do zdjęc pod wodą 17.08.07, 17:33
                    Vera, żebyśmy się niepotrzebnie nie wkręcały- przymierzając się do tegorocznego
                    wyjazdu i wiedząc że będę chciała robić zdjęcia pod wodą zbadałam temat
                    dokładnie- przepatrzyłam aparaty, obudowy i naszego Miu również brałam pod
                    uwagę,(ale po co mi dwie cyfrówki?) więc dlatego taka decyzja. Pozdrawiam
                    • Gość: vera Re: aparat do zdjęc pod wodą IP: 89.240.48.* 17.08.07, 17:36
                      gacek, jasne, rozumiem, grzecznie tylko pytalam, nie mialam zamiaru
                      cie wkrecac w nic- mysle ze zdrowa dyskusja tylko na dobre nam
                      wyjdzie;))

na twoim miejscu, majac juz kompakta (masz kompakta cyfr?),tez nie
                      myslalabym o dokupowaniu drugiego!
                      zgadzam sie z toba zupelnie w tej kwestii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka