Dodaj do ulubionych

SDS początek serii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 09:42
I mamy już pierwszą duża w tym roku ofiarę polityki gospodarczej SLD i przez
nasze niedoedukowane społeczeństwo popierania gigantów z zachodu typu NN i
TUI. Poczytajcie artykuł sponsorowany, napiasany na specjalne zamowienie,
który ukazał się w tygodniku WPROST - jakże kiedyś szanowanym przez mnie.
A i tak nasi rodacy nie zrozumieją, że za 1100 zl to najwyżej dostaną w
dobrym kurorcie południa miejsce w środku plaży obok leżaka. A nasi chcą mieć
wszystko od hotelu**** do all inclusive.
Ola - z branzy turystycznej
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek Re: SDS początek serii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 10:05
      Ciekawe kto następny?
      Obstawiam TRIADE i BB
      Mirek
    • Gość: Radek Re: SDS początek serii IP: *.Astral.Lodz.PL 30.07.03, 12:37
      Gość portalu: Ola napisał(a):

> I mamy już pierwszą duża w tym roku ofiarę polityki gospodarczej SLD i przez
      > nasze niedoedukowane społeczeństwo popierania gigantów z zachodu typu NN i
      > TUI. Poczytajcie artykuł sponsorowany, napiasany na specjalne zamowienie,
      > który ukazał się w tygodniku WPROST - jakże kiedyś szanowanym przez mnie.
      > A i tak nasi rodacy nie zrozumieją, że za 1100 zl to najwyżej dostaną w
      > dobrym kurorcie południa miejsce w środku plaży obok leżaka. A nasi chcą mieć
      > wszystko od hotelu**** do all inclusive.
      > Ola - z branzy turystycznej

Ola chyba cos ci sie pomieszało w głowie. zaden Polak którego stac na
      zagraniczne wczasy nie spodziewa sie za 1100zł super luxusów, natomiast moge ci
      powiedziec czego sie spodziewa: ze osoba która wciska/sprzedaje ta wycieczke
      nie bedzie KŁAMAC. nie chodzi o to ze Polak jest wiecznie niezadowolony, jesli
      placi sie 1100zl i widzi sie do jakiego hotelu jedziemy to chyba mozna
      przynajmniej oczekiwac ze w tej kwestu nie zostaniemy oszukani!!!
      PS. BB nigdy nie upadnie, bo maja dobre zaplecze finansowe.
      • Gość: nika Re: SDS początek serii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 13:23
        No to nieźle by nas zrobili. W poniedziałek byliśmy w biurze podróży VIP we
        Wrocławiu, pracownicy tegoż to biura oferowali nam wczasy właśnie z SDS'em,
        wybraliśmy ze trzy oferty (dwie z SDS'a)i poszliśmy do domu przemyśleć. We
        wtorek rano dzwoniłam do SDS, ponieważ miałam wątpliwości pewne, ale związane z
        konkretnym hotelem. Pani w biurze SDS w Poznaniu, ani słowem nie wspomniała o
        jakichkolwiek problemach a tu w ten sam dzień ogłaszają upadłość, o czym
        dowiedzieliśmy się w jeszcze innym biurze podróży. Na miłość boską czy Polacy
        nie mają litości, czy już tak będzie zawsze, że Polak Polaka będzie się bał.
        Wszędzie tylko nabijanie w butelkę, oszustwa i kanty? Jak długo?
        • Gość: Radek Re: SDS początek serii IP: *.Astral.Lodz.PL 30.07.03, 13:27
          Gość portalu: nika napisał(a):

> No to nieźle by nas zrobili. W poniedziałek byliśmy w biurze podróży VIP we
          > Wrocławiu, pracownicy tegoż to biura oferowali nam wczasy właśnie z SDS'em,
          > wybraliśmy ze trzy oferty (dwie z SDS'a)i poszliśmy do domu przemyśleć. We
          > wtorek rano dzwoniłam do SDS, ponieważ miałam wątpliwości pewne, ale związane
          z
          >
          > konkretnym hotelem. Pani w biurze SDS w Poznaniu, ani słowem nie wspomniała o
          > jakichkolwiek problemach a tu w ten sam dzień ogłaszają upadłość, o czym
          > dowiedzieliśmy się w jeszcze innym biurze podróży. Na miłość boską czy Polacy
          > nie mają litości, czy już tak będzie zawsze, że Polak Polaka będzie się bał.
          > Wszędzie tylko nabijanie w butelkę, oszustwa i kanty? Jak długo?

tacy sa juz ludzie sprzedajacy wycieczki
          • Gość: nika Re: SDS początek serii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 13:33
            Tylko wiesz co Radku nie tylko tacy są ludzie co sprzedają wycieczki, ale i
            większość innych z niemalże każdej dziedziny. Zanim człowiek wyłoży na coś kasę
            musi się niesamowicie zastanowić czy to nie wtopa.
            • Gość: Radek Re: SDS początek serii IP: *.Astral.Lodz.PL 30.07.03, 13:41

> Tylko wiesz co Radku nie tylko tacy są ludzie co sprzedają wycieczki, ale i
              > większość innych z niemalże każdej dziedziny. Zanim człowiek wyłoży na coś
              kasę
              >
              > musi się niesamowicie zastanowić czy to nie wtopa.

zgadzam sie z tobą w 100%, jednak wkurza mnie to ze pozniej gdy klient wraca
              niezadowolony z wczasow, bo w katalogu widzial cos innego niz bylo na miejscu
              to jedyna odpowiedzia agenta jest to ze przy last minute wszystko sie moze
              przytrafic.
              • Gość: nika Re: SDS początek serii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 13:57
                Gość portalu: Radek napisał(a):

> Gość portalu: nika napisał(a):
                >
                > > Tylko wiesz co Radku nie tylko tacy są ludzie co sprzedają wycieczki, ale
                > i
                > > większość innych z niemalże każdej dziedziny. Zanim człowiek wyłoży na coś
                >
                > kasę
                > >
                > > musi się niesamowicie zastanowić czy to nie wtopa.
                >
                >
                > zgadzam sie z tobą w 100%, jednak wkurza mnie to ze pozniej gdy klient wraca
                > niezadowolony z wczasow, bo w katalogu widzial cos innego niz bylo na miejscu
                > to jedyna odpowiedzia agenta jest to ze przy last minute wszystko sie moze
                > przytrafic.

Oczywiście mnie to również strasznie wkurza. Ale jeszcze lepszy motyw jest
                taki, że jak już wspomniałam wcześniej, zadzwoniłam do biura SDS w Poznaniu
                ponieważ w ofercie była bardzo skąpa informacja o hotelu Kaissa Beach,
                znaleźliśmy na innych stronach coś więcej ale w nie polskim portalu, a tam było
                jeszcze co innego. Więc dzwonię w ofercie SDS napisane jest iż oferują
                apartamenty, Pani odpowiada, że oni mogą zagwarantować po prostu pokój 2 os.,
                itp... itd... poza tym Pani chyba była na mnie zła, że jestem taka dociekliwa i
                była średnio miła i to dzięki jej dziwnym odpowiedziom zrezygnowałam z usług
                SDS. Co w rezultacie okazało się zbawienne, bo w inny przypadku z wczasów nici
                i z kasy nici. Ale ani słowem nie wspomniała, że to jest ich żałosny koniec.
      • Gość: Johny Re: SDS początek serii IP: hpcache:* 30.07.03, 13:52
        Święta racja Radek. Chodzi o zwykłą uczciwość. Po co te wciskanie kitu -żeby
        tylko sprzedać wycieczkę? To krótkowzroczna polityka sprzedawców wczasów. Niech
        ludzie mieją od początku świadomość na co się decydują. Bo jak słyszą że za
        1500 to będzie wszystko lux to oni w to wierzą a potem są rozczarowani. Polskim
        biurom brakuje niestety profesjonalizmu.
        • Gość: nika Re: SDS początek serii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 14:04
          Gość portalu: Johny napisał(a):

> Święta racja Radek. Chodzi o zwykłą uczciwość. Po co te wciskanie kitu -żeby
          > tylko sprzedać wycieczkę? To krótkowzroczna polityka sprzedawców wczasów.
          Niech
          >
          > ludzie mieją od początku świadomość na co się decydują. Bo jak słyszą że za
          > 1500 to będzie wszystko lux to oni w to wierzą a potem są rozczarowani.
          Polskim
          >
          > biurom brakuje niestety profesjonalizmu.

Jak to przecież bardzo profesjonalnie kantują i w żywe oczy kłamią i to z
          uśmieszkiem na twarzy.
        • Gość: Jasne Re: SDS początek serii IP: *.Astral.Lodz.PL 30.07.03, 14:05
          Gość portalu: Johny napisał(a):

> Święta racja Radek. Chodzi o zwykłą uczciwość. Po co te wciskanie kitu -żeby
          > tylko sprzedać wycieczkę? To krótkowzroczna polityka sprzedawców wczasów.
          Niech
          >
          > ludzie mieją od początku świadomość na co się decydują. Bo jak słyszą że za
          > 1500 to będzie wszystko lux to oni w to wierzą a potem są rozczarowani.
          Polskim
          >
          > biurom brakuje niestety profesjonalizmu.

i te wypowiedzi powinni sobie poczytac pseudo-agenci a dopiero pozniej zabierac
          glos na forum!!!
          • Gość: Radek Re: SDS początek serii IP: *.Astral.Lodz.PL 30.07.03, 14:08
            poza tym juz na forum ogolnoturystycznym poruszylem ten watek ale zaden agent
            nie chcial podjac dyskusji
            • Gość: nika Re: SDS początek serii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 14:10

> poza tym juz na forum ogolnoturystycznym poruszylem ten watek ale zaden agent
              > nie chcial podjac dyskusji

Myślę, że oni czytają ale to wykorzystują dla siebie, żeby być cwańszym i znowu
              nabrać kogoś. A po co mają dyskutować i się ujawniać?
              • Gość: Radek Re: SDS początek serii IP: *.Astral.Lodz.PL 30.07.03, 14:14

> Gość portalu: Radek napisał(a):
                >
                > > poza tym juz na forum ogolnoturystycznym poruszylem ten watek ale zaden ag
                > ent
                > > nie chcial podjac dyskusji
                >
                > Myślę, że oni czytają ale to wykorzystują dla siebie, żeby być cwańszym i
                znowu
                >
                > nabrać kogoś. A po co mają dyskutować i się ujawniać?

:)
                pozdrawiam i nie dyskutujmy juz na ich temat ;)
                • Gość: nika Re: SDS początek serii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 14:16

>
                  > > Gość portalu: Radek napisał(a):
                  > >
                  > > > poza tym juz na forum ogolnoturystycznym poruszylem ten watek ale zad
                  > en ag
                  > > ent
                  > > > nie chcial podjac dyskusji
                  > >
                  > > Myślę, że oni czytają ale to wykorzystują dla siebie, żeby być cwańszym i
                  > znowu
                  > >
                  > > nabrać kogoś. A po co mają dyskutować i się ujawniać?
                  >
                  >
                  > :)
                  > pozdrawiam i nie dyskutujmy juz na ich temat ;)

Dlaczego? A może jesteś jednym z nich?
                  • Gość: Radek Re: SDS początek serii IP: *.Astral.Lodz.PL 30.07.03, 14:18

>
                    > > Gość portalu: nika napisał(a):
                    > >
                    > > > Gość portalu: Radek napisał(a):
                    > > >
                    > > > > poza tym juz na forum ogolnoturystycznym poruszylem ten watek al
                    > e zad
                    > > en ag
                    > > > ent
                    > > > > nie chcial podjac dyskusji
                    > > >
                    > > > Myślę, że oni czytają ale to wykorzystują dla siebie, żeby być cwańsz
                    > ym i
                    > > znowu
                    > > >
                    > > > nabrać kogoś. A po co mają dyskutować i się ujawniać?
                    > >
                    > >
                    > > :)
                    > > pozdrawiam i nie dyskutujmy juz na ich temat ;)
                    >
                    > Dlaczego? A może jesteś jednym z nich?

Tak, odkryłas mnie!! jestem agentem i chcialem ci sprzedac jakas wycieczke,
                    mowie ci polecam za pol darmo 5* all incl. WARTO :)
                    • Gość: nika Re: SDS początek serii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 14:20

>
                      > > Gość portalu: Radek napisał(a):
                      > >
                      > > > Gość portalu: nika napisał(a):
                      > > >
                      > > > > Gość portalu: Radek napisał(a):
                      > > > >
                      > > > > > poza tym juz na forum ogolnoturystycznym poruszylem ten wat
                      > ek al
                      > > e zad
                      > > > en ag
                      > > > > ent
                      > > > > > nie chcial podjac dyskusji
                      > > > >
                      > > > > Myślę, że oni czytają ale to wykorzystują dla siebie, żeby być c
                      > wańsz
                      > > ym i
                      > > > znowu
                      > > > >
                      > > > > nabrać kogoś. A po co mają dyskutować i się ujawniać?
                      > > >
                      > > >
                      > > > :)
                      > > > pozdrawiam i nie dyskutujmy juz na ich temat ;)
                      > >
                      > > Dlaczego? A może jesteś jednym z nich?
                      >
                      > Tak, odkryłas mnie!! jestem agentem i chcialem ci sprzedac jakas wycieczke,
                      > mowie ci polecam za pol darmo 5* all incl. WARTO :)

Musisz chwilkę poczekać, bo nie mam drobnych.
                      • Gość: Radek Re: SDS początek serii IP: *.Astral.Lodz.PL 30.07.03, 14:21

>
                        > > Gość portalu: nika napisał(a):
                        > >
                        > > > Gość portalu: Radek napisał(a):
                        > > >
                        > > > > Gość portalu: nika napisał(a):
                        > > > >
                        > > > > > Gość portalu: Radek napisał(a):
                        > > > > >
                        > > > > > > poza tym juz na forum ogolnoturystycznym poruszylem te
                        > n wat
                        > > ek al
                        > > > e zad
                        > > > > en ag
                        > > > > > ent
                        > > > > > > nie chcial podjac dyskusji
                        > > > > >
                        > > > > > Myślę, że oni czytają ale to wykorzystują dla siebie, żeby
                        > być c
                        > > wańsz
                        > > > ym i
                        > > > > znowu
                        > > > > >
                        > > > > > nabrać kogoś. A po co mają dyskutować i się ujawniać?
                        > > > >
                        > > > >
                        > > > > :)
                        > > > > pozdrawiam i nie dyskutujmy juz na ich temat ;)
                        > > >
                        > > > Dlaczego? A może jesteś jednym z nich?
                        > >
                        > > Tak, odkryłas mnie!! jestem agentem i chcialem ci sprzedac jakas wycieczke
                        > ,
                        > > mowie ci polecam za pol darmo 5* all incl. WARTO :)
                        >
                        >
                        > Musisz chwilkę poczekać, bo nie mam drobnych.

CZEKAM, ale musisz sie spieszyc bo są juz ostatnie miejsca ( to tez slynne
                        zdanie wypowiadane przez sprzedawców wycieczek )!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka