Dodaj do ulubionych

KORFU / Pelekas czu Agios Gordios

IP: 217.97.181.* 15.01.08, 15:17
Witam. Szukam ciekawiego miejsca koło miasta Korfu. Bardzo podoba mi
się Pelekas i Agios Gordios. Która z tych miejscowości ndaje się
barzdiej na 2 tygodniowy pobyt? Pozdrwiam Tomek
Obserwuj wątek
    • Gość: mariusz Re: KORFU / Pelekas czu Agios Gordios IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 23:50
      ja jade do agios gordios, hotel o tej samej nazwie z itaki :) super miejsce, zreszta wezme moze jakis skuter z moja i bedziemy jezdzic po wyspie :D
    • Gość: mariusz Re: KORFU / Pelekas czu Agios Gordios IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 23:52
      jeszcze ja. pelekas nie ma wlasciwie konkretnej plazy z tego co wiem, a agios gordis ma fajna piaszczysta dluga plaze ;) mam nadzieje ze nie jest cala zawalona lezakami bo lubie wylegiwac sie centralnie na piachu ;))
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: KORFU / Pelekas czu Agios Gordios IP: 80.54.0.* 02.04.08, 00:18
        Podstawowy układ jest taki, że Pelakas to miasteczko znajdujące się na wzniesieniu, czy raczej górze już. Większość hoteli jest kawałek od miejscowości, przy plaży. No i to jest podstawowy problem z tym miejscem. Wiele osób nie wie, że to okolica dla osób ortodoksyjnie szukających spokoju, a potem wylewa żale, że do miasteczka było pod górę lub, że to pustkowie. Jeśli wolisz coś żywego, to Agios Gordios będzie lepsze.

Pozdrawiam
        Marcin
    • Gość: alika Re: KORFU / Pelekas czu Agios Gordios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 10:22
      Miasteczko Pelekas (urocze) leży w pewnej odległości od plaży (na
      dużym wzniesieniu); hotel Pelekas leży tuż przy plaży. Plaża
      piaszczysta, zamknięta z obu stron skałkami, morze b. fajne (bywają
      spore fale) ale jest dużo płycizn. Wg. mnie - jedna z lepszych plaż
      na Korfu no chyba że ktoś lubi morze typu bajoro ze stojąca wodą.
      Plaża jest otwarta i od zachodniej strony dojeżdża do niej sporo
      miejscowych - stąd jest raczej tłoczno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka