Gość: kaśka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.08, 18:55 Był ktoś może w Scotinie? JAk tak to bardzo prosze o jakieś wrażenia i informacje, które mogą mi się przydać;) Z góry dzięki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tolon_2 Re: Scotina Beach 04.05.08, 01:07 Jeżeli chodzi tutaj o miejscowość Scotina Paralia , to jest to typowy kurort jakich wiele na Riwierze Olimpijskiej położony na jej południowym krańcu. Droga wzdłuż plaży z hotelami i campingami. Plaża piaszczysta , w stronę Platamonas kamienista, w miarę czysta , woda również. Niezła baza wypadowa do Meteorów , doliny Tembi , pewnie też i na Skhiatos są tam wycieczki organizowane. Ze Skotiny można się udać ma dłuższy spacer do Platamonas i zwiedzić średniowieczną fortecę zbudowaną chyba przez Krzyżowców. Przez kurort biegnie linia kolejowa , która nie stanowi większego problemu. Ogólnie rzecz biorąc przeciętna miejscowość. Zastrzegam , że to wiadomości sprzed kilku lat , sporo mogło się zmienić. Przyjemnych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roso Re: Scotina Beach IP: *.cable.smsnet.pl 04.05.08, 09:52 Jade tam 3 raz . Do tego co dopisał Tolon można dodać spokój i brak miejsc na wydanie kasy . To spokojne małe miasteczko bez dyskotek i innych przybytków rozpusty. Plaża szeroka i piaszczysta bez tłumów . Co do wycieczek radze podjechać do Leptokarii (będzie taniej o min. 10E na osobe) i tam załatwiać wypad do Meteorów , Aten , czy innych atrakcji Grecji - pakiet (Santorini , Ateny , Meteory) 72 E 2 lata temu. Do jakiego hotelu się wybieracie ? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MADEY Re: Scotina Beach IP: *.itcomp.pl 04.05.08, 14:51 Byłem 10 razy ,w tym roku znowu jadę.Ja zawsze jeżdżę autem to też bez żadnego problemu codziennie wieczorem zmieniamy miasteczka - Leptokaria,Panteleimonas,Platamonas.Niedaleko jest też do Nei Pori- Tu największa ,piaszcysta plaża na Riwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Scotina Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 21:45 Ja jadę do Scotina Beach , czy to to samo miejsce, które mi opisaliście? Bardzo dziękuję za informacje i wskazowki dotyczące pobytu.;) Mamy mieszkać w hotelu Orfeas . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roso Re: Scotina Beach IP: *.cable.smsnet.pl 06.05.08, 00:26 Hotel w "centrum" mieściny. Polecam spacer do ruin zamku . Za ruinami jakiś 1 km. jest dyskoteka jedna z bardziej widocznych w okolicy , czy dobra nie wiem nie byłem . Pisze o Scotinie Beach , z tego co czytam kolega również. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Scotina Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 19:50 Już sobie wyobrażam to "centrum";) z tego co wiem to na nocene życie przenosimy się do Leptokarii, więc mam nadzieje, że nie będzie tak źle. Spacery bardzo lubię, więc na pewno się wybiorę do ruin zamku. Pakiet wycieczek rówież mamy chyba ok. 68 E (Ateny, Meteory wycieczka na Olimp, miasteczko Litohoro). A byliście może na wyspie Skiatos ? Warto tam płynąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodzio Re: Scotina Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 20:21 kaska z jakiego jestes miasta ?? ;d pls odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roso Re: Scotina Beach IP: *.cable.smsnet.pl 12.05.08, 23:02 wycieczka na Skiatos : wyjazd okolo 6.00 rano :/ w porcie około 9.00 i wypływamy. Na statku zabawa non-stop - śpiewy , tańce , metaxa :-). Pobyt na wyspie 2 h od bodajże od 12 do 14. Poźniej 1h na jednej z najpiękniejszych plaż w Grecji z brokatowym piaskiem. Powrót podobny jak trasa na wyspę. W domku byliśmy w okolicy 20-21. WARTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Scotina Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 21:16 Autor: Gość: miodzio kaska z jakiego jestes miasta ?? ;d pls odpowiedz Z rzeszowa :D A o co chodzi?:> roso dziękuję bardzo za informacje;] mam już jakiś mały scenarusz wakacji;] jak o 6 wyjazd to pewnie sie zdrzemne z godzine:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Scotina Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 12:27 Wybieram się co Scotiny ale zaczynam się zastanawiać :P Powiedzcie czy warto tam jechać, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roso Re: Scotina Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 16:55 Nie , nie warto . :-) Ja jade tam 3 raz , kolega wyżej 10. Konkretnie jakie masz pytanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Scotina Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 19:55 trzeci raz i nie warto:D więc po co jedziesz?:> xD a z czenami to tam jak?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miooo Re: Scotina Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 07:31 Kasia ,a kiedy masz ten wyjazd do grecji ?? Jakie dni i jaki miesiąc bo ja tez tam jade i nawet do tego samego hotelu :> (Jedziesz z jakiegos biura czy jakas kolonia>) Ja też nawet blisko mieszkam Rzeszowa ! ;d;d Tak wiec oczekuje na odpowiedz :p Jak mozesz to odpowiedz :):D Pozdaffiam ;s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Scotina Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 13:48 Czy jest to miejscowość cicha i spokojna? Czy życie nocne jest tam w miare rozwinięte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Scotina Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:51 10.21.08. jak na przesłuchaniu;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Scotina Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:51 10-21.08. jak na przesłuchaniu;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łomatko Re: Scotina Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 11:33 Przecież w drugim poście masz odpowiedź . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Scotina Beach IP: *.hcz.com.pl 28.05.08, 14:31 Witam ja również jadę do Scotina, koniec czerwca zakwaterowanie w hotelu Sintrivanis, czy ktoś z was był? Jaki standart hotelowy? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dark_angel Re: Scotina Beach 28.05.08, 20:22 Aniu, to jak wrócisz to poproszę Cię o "świeżą" relację z pobytu;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_cz5 Re: Scotina Beach 27.07.08, 17:49 I jak Hotel ? podobał Ci się pobyt, też wybieram sie do tego Hotelu ale we wrześniu, słyszałam że jest remont basenu :/ a może juz zakonczony ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Scotina Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 15:42 Ania, ja tez jadę do hotelu Sintrivanis :) i tez pod koniec czerwca :)a jedziesz na obóz czy skąd? Wogóle powiedzcie czy tam można sie dobrze bawić i o wszystkim zapomniec ;) Odpowiedz Link Zgłoś