Dodaj do ulubionych

Hotel Lili Amoudara ECCO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 11:39
czy ktos z was moze tam byl i moglby mi cos napisac o tym hoteliku? Jakie
pokoje, czy jest czysto, czy jest bardzo daleko do morza? Interesuje mnie tez
jak wygladaja obiadokolcje - czy jest to bufet czy sa podawane do stolika i
czy wtedy ewentualnie jest jakis wybor?
Bede wdzieczna za kazda informacje.
Edyta
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Hotel Lili Amoudara ECCO IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 18.09.03, 15:50
      Akurat w LILI nie byłam, ale hoteliki tego typu najczęsciej mają
      obiady "łączone" - tzn. danie główne wybierasz z 2, 3 propozycji kelnera, i
      jest to serwowane, natomiast bufet sałatkowy jest do twojej dyspozycji, tak
      samo jak i desery. oczywiście napoje płatne extra.
      • Gość: majka Re: Hotel Lili Amoudara ECCO IP: *.acn.pl 19.09.03, 15:19
        hotel lili jest bardzo fajny, ma ładny basen, jest czysto, na zewnątrz, przy
        basenie jest mała tawerna, do jedzenia souvlaki, bryzol, schabowe :)
        wszyscy w hotelu mówią po polsku. Naprawde polecam.
        • Gość: edyta Re: Hotel Lili Amoudara ECCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 16:30
          wielkie dzieki, powiedzcie mi jeszcze prosze czy na te obiadokolacje jest jakis
          wybor czy musze jesc schabowego jak dadza...
    • Gość: Adam Re: Hotel Lili Amoudara ECCO IP: *.poznan.tpnet.pl 19.09.03, 15:35
      pokoje w miare czyste, klimatyzacja, basen ok zadbany, jedzenie - schabowe, na
      prawde, lepiej wykupic tylko sniadania, monotonne, ale zawsze cos
    • Gość: witold17 Re: Hotel Lili Amoudara ECCO IP: *.rzeszow-moniuszki.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 02:04
      Byłem w tym hotelu 4 lata temu, ze Scan Holiday. Hotel niezbyt duży, bez
      luksusów, ale bardzo sympatyczny, prowadzony przez kilkupokoleniową rodzinę-
      wszystko wtedy robili sami- od sprzątania pokoi do wydawania posiłków. Pękniętą
      rurę od prysznica w łazience wymieniła nam starsza pani- żona właściciela-
      szybko i sprawnie! Klimatyzacja była w cenie, bez ograniczeń przez całą dobę.
      Sejf bez dopłat. Ładny basen, ogród z najróżniejszymi roślinami, bufet przy
      basenie z cenami często niższymi niż w sklepie obok. Dużo Polaków - co nie
      zawsze jest zaletą. Dla wielbicieli TV- polskie programy z satelity. Pokój od
      ulicy może być uciążliwy (ja mieszkałem od strony ogrodu)- Ammoudara to osada
      letniskowa pod Heraklionem składająca się praktycznie z jednej ulicy- właśnie
      tej. Pocieszające, że hotel Lili leży prawie na samym jej końcu i część
      szalejących do rana motocyklistów już tam nie dociera. Do plaży
      ogólnodostępnej, piaszczystej, trzeba się trochę przejść, ale nie jest to
      daleko. Leżaki i parasole na plaży są płatne. Wtedy kiedy ja tam byłem, nie
      można było wykupić obiadokolacji w tym hotelu. Tam były tylko śniadania-
      rzeczywiście trochę monotonne, ale rekompensowała to miła obsługa.
      Obiadokolacje mieliśmy wykupione - jak było w katalogu - w 4 gwiazdkowym hotelu
      Dolphin Bay po drugiej stronie ulicy, nad morzem. Bez zarzutu- szwedzki stół,
      duży wybór. W Lili można było zjeść w bufecie i część gości tam jadało, było
      dość tanio i smacznie. Powinnaś być zadowolona z wyjazdu, choć sama miejscowość
      nie jest atrakcyjna. Polecam wycieczki- wąwóz Samaria, Knossos-jak lubisz
      starocie, koniecznie rejs na Santorini- bo widoki są tam niezwykłe. Jeśli nie
      musisz mieć superluksusów- powinnaś być zadowolona z pobytu. Życzę udanych
      wakacji.
      Witek
      • Gość: Edyta Re: Hotel Lili Amoudara ECCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 11:21
        Bardzo dziekuje za tak obszerny opis:-)). Nie wymagam luksosow, dlatego
        wybieram sredni standard hoteli, natomiast Amoudare traktuje jako baze wypadowa
        do zwiedzania wyspy. Dopytuje sie o to jedzenia dlatego, ze chce pod tym katem
        oszacowac wakacyjne wydatki... a wiem, ze czasem Grecy w slabszych hotelach
        lubia niestety zaoszczedzic wlasnie na jedzeniu...
        Tez mysle, ze bedzie dobrze:-))
        Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki.
        Edyta
        • Gość: witold17 Re: Hotel Lili Amoudara ECCO IP: *.rzeszow-moniuszki.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 14:56
          Cieszę się, że Ci pomogłem. Pamiętaj, że to co pisałem było 4 lata temu i zwróć
          uwagę, czy jedzenie będzie w Dolphin Bay czy gdzie indziej. Ja byłem ze Scanem.
          Ecco- choć właściciel ten sam- jest biurem tańszym i może oferować posiłki w
          innym miejscu (w okolicy jest kilka gorszych niż 4 gwiazdki hoteli). W samym
          Lili pojedyncze posiłki do wykupienia na miejscu były dobre, ale jeśli będą
          sprzedawane jako całość- w tej cenie co oferta Ecco, może być gorzej. Kuchnia -
          przynajmniej wtedy- była mała i nie była przygotowana do regularnego żywienia
          wszystkich gości tego hotelu. Tak więc trochę rezerwy weź. I jeszcze jedno
          basen jest podświetlany, można się kąpać przy księżycu.
          Pozdrawiam
          Witek
        • Gość: magda Re: Hotel Lili Amoudara ECCO IP: *.acn.pl 23.09.03, 13:51
          ja byłam w lili pod koniec sierpnia - pamiętam ceny
          schabowy/souvlaki/bryzol + frytki + tzatziki 4 euro (najtaniej w
          całym,miasteczku)
          same frytki 2 euro
          hamburger, pizza - 3 euro
          sałatka grecka 3 euro
          sałatka z tuńczykiem 4 euro
          napoje 1 euro
          kawa mrożona 1.5 euro

naprawde wszystko jest bardzo dobre, jeżeli chcesz, to mam zdjęcia gdzie widać
          hotel, basen i ten bufet, napisz na giselle69@poczta.onet.pl a podeślę ci te,
          na których najlepiej widać.
          pozdrawiam
          • Gość: Edyta Re: Hotel Lili Amoudara ECCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 10:24
            Bardzo dziekuje za zdjecia, wglada to b.przytulnie, juz sie ciesze na mysl o
            wyjezdzie:-))
            pozdrawiam
            Edyta
    • Gość: Tomstar W GRECJI NIE WYKUPUJ NIGDY OBIADOKOLACJI IP: 192.11.224.* 25.09.03, 16:27
      Kiedys mieszkałem w sąsiednim hotelu Minoas. Przechodząc obok Lili zawsze
      zazdrościłem fajnego ogrodu od strony ulicy. Ten hotel miał zawsze wysokie
      notowania. W GRECJI NIE WYKUPUJ NIGDY OBIADOKOLACJI.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka