Gość: marek IP: *.zep.com.pl 10.06.08, 10:12 Wróciłem z Korfu - hotel Silver Beach. Biuro Itaka. Lot Centralwings. Wszystko OK. Lot bez przeszkód. Jedzenie w hotelu bardzo dobre, Korfu bardzo ładne;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kris Re: Korfu wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 13:57 A jaka pogoda bo na prognozach wygladalo ze wiecej pada niz nie pada. Odpowiedz Link Zgłoś
memorablemoments Re: Korfu wróciłem 12.06.08, 18:57 W dniach 28 maja - 4 czerwca temperatura od 30 do 33 stopni. Deszcz padal 5 minut 3 czerwca:) Wiem, że po 20 maja kilka dni padalo. Miejscowość Roda mało rozrywkowa i spokojna. Oczywiście bary, tawerny, restauracje i inne lokale z muzyką. Każdy znajdzie coś dla siebie, ale przynajmniej podpitej młodzieży z wysp nie było zbyt dużo. Ogólnie spokojnie, dobre miasteczko wypadowe na północy wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marinka Re: Korfu wróciłem IP: *.pul.tke.pl 17.06.08, 19:59 Co zwiedziłeś? Czy wypożyczałeś samochód? My jedziemy w sierpniu na Korfu, wprawdzie do innej miejscowości (Agios Georgios), ale to bez znaczenia. Aha - i banalne pytanie (zapewne) :) Czy na plaży koniecznie trzeba wypożyczać leżak, parasol? My nie planujemy jakiegoś leżenia, raczej nastawiamy się na zwiedzanie, więc czy rozłożenie kocyka (czy czegoś w tym stylu) jest, jak by tu rzec, niepoprawne? Odpowiedz Link Zgłoś
turcja1 Re: Korfu wróciłem 17.06.08, 22:21 Z kocykiem to moze przesada ale ręczniczki mile widziane.Tez lecę w sierpniu do Sandy Beach. Odpowiedz Link Zgłoś
memorablemoments Re: Korfu wróciłem 20.06.08, 12:51 Wypozyczyłem samochód na 5 dni - firma autoway/ Przejechałem 570km i zwiedziłem spory kawałek wyspy. Na plazy nie trzeba wypożyczac leżaka, możesz polezeć na ręczniku:)Północ wyspy zdecydowanie ładniejsza od południa. Polecam plaże Lobos niedaleko Sidari oraz samo Sidari. Korfu oferuje sporo plaż od piaszczystych po kamieniste więc każdy znajdzeie cos dla siebie. Obowiązkowo stolica wyspy, choć na zakupy polecam supermarkiety. W Korfu likier z kumkwatów - karafka za 16 E a taka sama w supermarkiecie 9 euro. Obowiązkowo Kanoni z wysepkami blisko pasa lotniska, Kassiopi również sympatyczne. Wkrótce dodam na stronkę zdjęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: Korfu wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 20:05 też tam byłem świetna atmosfera i obsługa np.alexandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia2 Re: Korfu wróciłem IP: *.ar.wroc.pl 01.10.08, 10:19 Ja bylam na pocztaku wrzesnia w hotelu Belle Helene w Agios Georgios. Miejsce super, piekna zatoka, piaszczysta plaża, cisza i spokój. Bardzo przyjemny hotel. Korfu przepiękna. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Korfu wróciłem IP: *.piekary.net 03.10.08, 21:45 Sledzę opinie na temat Korfu bo chciałabym tam pojechać.Interesuje mnie szczególnie hotel Belle Helene,czy możeszo odpowiedziec na kilka pytań? Z jakiego biura byłaś? Czy leciałaś samolotem czy jechałaś autokarem jezeli tak to czy podróż uciążliwa? Czy woda w morzu jest ciepła? Bo słyszałam, że na Korfu morze jest chłodne. Czy może widziałas apartamenty Helene? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia2 Re: Korfu wróciłem IP: *.ar.wroc.pl 06.10.08, 13:40 Bylam z Grecosa, ale załatwiałam wyjazd przez wakacje.pl. Wszystko bylo bez zarzutu. Leciałam samolotem, wylot z Katowic, linie czarterowe Aegean- bardzo fajne, nawet w cenie biletu był skromny bo skromny ale catering. Woda w morzu była ciepła ale ja byłam na poczatku wrzesnia, wczesniej podobno w tym rejonie jest faktycznie dosyć zimna (mówił nam o tym nasz znajomy kelner). W apartamentach Helene nie byłam. Hotel Belle Helene mogę śmialo polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Korfu wróciłem IP: *.piekary.net 07.10.08, 16:01 Bardzo dziękuje za szybką odpowiedz. Z pozdrowieniami Ada Odpowiedz Link Zgłoś