Gość: pal IP: 89.202.236.* 04.08.08, 22:58 Chcialbym poznac wasze opinie na temat Matali na Krecie i okolic, tzn, plaże, tawerny itp. Mam zamiar sie tam wybrac. Planowalem zatrzymac sie w hotelu Zafiria. Wiecie cos na tan tamat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlotajagoda Re: Matala 04.08.08, 23:53 Matala jest małą miejscowością - raczej spokojną i w miarę cichą. Byłam tam dwukrotnie i tylko na kilka dni - dłużej to już lekka nuda. Nie mieszkałam w hotelu Zafiria ale hotel widziałam, bo trudno go nie zauważyć - jest w samym centrum ( raz jedliśmy śniadanie w hotelowym ogródku). Z hotelu do plaży bliziutko, około 50 metrów. Hotel wygląda przyzwoicie, ale nie wszystkie pokoje mają widok na morze i niektóre są położone obok i nad klubem, który funkcjonuje dość długo. Jak jest wewnątrz, nie wiem. Polecam tawernę Mare Mare - mniej więcej w połowie drogi "handlowej" w Matali - świetne owoce morza i kelner, który mieszkał trochę w Polsce ( przynajmniej tak twierdził) ale nawet gdyby nie, to szalenie przyjazny i towarzyski. Polecam wycieczkę na Czerwoną Plażę i do Komos. W Matali jest bankomat i uwaga... Carrefour pod tamtejszym szyldem. Plaża dość zatłoczona ale widoki podwodne super - polem zabranie maski i fajki. W razie pytań, służę informacjami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pal Re: Matala IP: 89.202.236.* 05.08.08, 00:49 Dziekuje za odpowidz. Mam jeszcze jedno pytanie: czy wiesz cos na temat naturyzmu na Czerwonej Plaży a także na Komos. Chcialbym sie bowiem wybrac i na takie plaze gdyz podoba mi sie zupelne obcowanie z natura. Nie wiem jednak czy jest to dobre miejsce na przebywanie nago na plaży. Gdybys miala jakiekolwiek informacje, albo doswiadczenia nagiego plażowania w okolicy <atali, to prosze o sugestie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zlotajagoda Re: Matala 05.08.08, 11:51 Jedyna oficjalna plaża naturystyczna na Krecie znajduje się w okolicy Chora Sfakion. Usiłowaliśmy na nią trafić, znaleźliśmy zatoczkę, gdzie ludzie opalali się nago, więc dołączyliśmy. Dopiero po powrocie okazało się, że to wcale nie była ta plaża...:-) Jak jednak wynika z powyższego, można spokojnie znaleźć sobie miejsce, gdzie bez krępacji można opalać się i pływać nago. Również na Czerwonej Plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppww Re: Matala IP: 89.202.236.* 05.08.08, 12:11 Rozmumiem wiec ze nie spotka mnie, jesli wybiore taki wlasnie sposob spedzenia czasu, jakas niemila niespodzianka ze strony tekstylnych. Czy na Czerwonej Plazy duzo ludzi opala sie nago? Czy wiekszosc to jednak tekstylni? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotajagoda Re: Matala 05.08.08, 12:58 Większość to tekstylni. Myślę, że warto się nieco oddalić od "centrum" i znaleźć sobie spokojne miejsce. Miłego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pal Re: Matala IP: 89.202.236.* 05.08.08, 12:15 Dzieki, mam nadzieje ze wakacje spedze tam jak najlepiej i wroce opalony w kazdym miejscu:) Niech zyje dobry kontakt z przyroda w takim stroju w jakim przyszlismy na ten swiat. Odpowiedz Link Zgłoś