Gość: AB IP: 89.174.54.* 02.10.08, 13:35 Która ciekawsza na tygodniowy pobyt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pg179 Re: NAXOS czy PAROS 02.10.08, 13:59 Nie wiem na czym Ci bardziej zależy, na zwiedzaniu czy na leżeniu na plaży. Jeżeli w równym stopniu na tym i na tym to spokojnie możesz odwiedzić je obie. Jeżeli tylko plaża to raczej nie ma znaczenia. Naxos ma jedną z najdłuższych piaszczystych plaż w całej Grecji. Jeżeli natomiast nastawiasz sie głównie na zwiedzanie to polecam jeszcze dodatkowo Delos i Mykonos z których na które pływają promy oraz małe wodoloty z jednej jaki i z drugiej wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: NAXOS czy PAROS IP: 89.174.54.* 02.10.08, 14:18 wypoczynek i zwiedzanie pół na pół, ale wolę unikać miejsc hałaśliwych i tłocznych (dyskoteki itp) Odpowiedz Link Zgłoś
pg179 Re: NAXOS czy PAROS 02.10.08, 14:48 Naxos jest dużo większą wyspą więc prawdopodobieństwo znalezienia spokojnego miejsca jest większe :) Na obu tych wyspach byłem 4 lata temu i wtedy były spokojne. Niestety czytałem ostatnio, że Paros stało się bardzo "trendy" miejscem wśród angielskiej młodzieży, co oznaczać może tylko jedno... Poza tym zależy o jakiej porze roku sie wybierasz. Ja polecam połowę września, wtedy jest dużo mniej ludzi, taniej, woda cieplutka no i słońce już tak nie praży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: NAXOS czy PAROS IP: *.home.otenet.gr 06.10.08, 08:17 Spędziłam na Naxos 4 dni w połowie września, przede wszystkim zwiedzając i włócząc się po górach. POtwierdzam, ze wrzesien, nawet jego druga połowa, badz poczatek pazdziernika jest bardzo dobrym okresem na zwiedzenie tej wyspy. Wciąz jest b. ciepło (dziś piszę z Paros), nie ma tłumu turystów i co ważne - nie ma tłumu samochodów - dzięki czemu drogi na Naxos sa całkiem przejezdne...:-D Niezorientowanym powiem, że komunikacja autobusowa na Naxos jes dość marna, aby pojezdzic po górach trzeba wynając samochów a przejazd przez naxanskie wioski przypomina przejazd przez czyjes podwórko - bardzo często nie ma możliwości minięcia sie z czymkolwiek... A widoki w sa piekne...Naxos zrobiła na mnie większe wrażenie niż Santorini. A dziś piszę z Paros...:-D Odpowiedz Link Zgłoś