Dodaj do ulubionych

Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie cos

IP: 195.205.44.* 16.01.02, 15:55
jesli ktos tam byl dajcie znac, jade na Krete 1 raz
dajcie znac czy warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rajza Re: Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie cos IP: 10.133.131.* 16.01.02, 16:38
      Gość portalu: mariusz napisał(a):

> jesli ktos tam byl dajcie znac, jade na Krete 1 raz
      > dajcie znac czy warto?

Jesli Adelianos Kampos to nazwa miejscowości to chyba jest to albo jakaś mala
      miejscowosc albo hotelowa dzielnica jakiegos miasta. Kolo jakiej wiekszej
      miejscowosci to jest ? to odpisze Ci cos wiecej.

• Gość: mariusz Re: Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie cos IP: 195.205.44.* 17.01.02, 08:44
        dokladnie sa to przedmiescia Rethymnon ok 6 km na wschod
        powiedz mi jesli wiesz jakie sa ceny komunikacji autobusowej na Krecie czy maja
        oni jakies sezonowe albo np dekadowe bilety na autobusy?
        czy w 3 dni da sie zwiedzic wyspe wynajetym samochodem czy potrzeba na to
        wiecej czasu twoim zdaniem?
        dzieki za reakcje
        • rajza Re: Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie 17.01.02, 09:53
          Odpowiem po poludniu. W domu mam wiecej danych i czasu. Rethimnon
          bardzo ladny, kursuja do niego miejskie autobusy. Hotelu nie znam. Biuro
          w porzadku. W trzy dni calej Krety nie obejrzysz ale sporo i to co
          najwazniejsze. (zalezy co Cie interesuje)
          pozdrawiam
          • Gość: mariusz Re: Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie IP: 195.205.44.* 17.01.02, 14:27
            ok czekam a czy wiesz cos na temat hotelu Macaris albo Rethymnon Bay obydwa w
            Rethymnon?
    • rajza Re: Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie cos 17.01.02, 18:43
      Czesc.
      Hoteli nie znam. generalnie Rethimno jest bardzo ladnym starym miastem z duza
      iloscia urokliwych uliczek, knajpek i.t.p Na wschod i zachod od miasta ciagnie
      sie droga a wzdluz niej, blizej i dalej hoteliki.Mieszkalam w hotelu 2 km o
      miasta przy tej ulicy i chociaz bylam uprzedzona o mozliwosci halasu, to jak
      powiedzial moj maz nikt nie mowil, ze jezdza tu czolgi. Nie spedzam duzo czasu
      w hotelu, wiec wszystko prztrzymam. (Przy zamknietych oknach cisza) Ta droga
      oddziela morze od "reszty". Autobus miejski kosztuje bodajze 400 drachm. (nie
      wiem ile teraz na euro)Nic nie wiem o "specjalnych biletach". Autobusy
      miedzymiastowe, ktorymi jezdzialam po roznych zakatkach Krety kosztuja od 700
      drachm (blisko-np. klasztor Arkadia) do 3500 dalej (w jedna strone)Jezeli nie
      stresuje Was jazda samochodem i jest Was wiecej niz jedna osoba,wynajecie
      samochodu jest bardzo dobrym pomyslem. Trzeba po prostu skalkulowac. Kreta nie
      jest duza wyspa.Zalezy od tego co czlowiek lubi ale bedac w Retimno ja (!) na
      pewno:
      pojechalabym do Chani. polazic po uliczkach, posiedziec w porcie. w zaleznosci
      od kasy mozna albo usiasc w jednej z restauracyjek, jest tam nawet jedna
      calkiem tania (stojac twarza do latarni trzeba isc w lewo w kierunku murow)
      albo warto kupic w sklepie wino z beczki, chleb,usiasc na lawce i patrzac na
      port pojadac chleb z winem (pycha- ale kierowca ma przechlapane)
      Warto oczywiscie pojechac z Rethimno do Iraklionu, knossos (niby obowiazkowe
      ale rozczarowuje)Ciekawe jest Agios Nikolaos z wyspa Spinalonga. To jesli
      chodzi o najbardziej znane wybrzeze. Na pewno warto pojechac w gory, przejechac
      przez wyspe na druga strone. To troche inna Kreta. A najpiekniejsze sa schowane
      przed ludzmi wisoki, wioseczki. pozdrawiam, bawcie sie dobrze.
      • Gość: Olka Re: Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie cos IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.03.02, 10:23
        Właśnie jestem zaciekawiona dokładnie tym samym hotelem. Jeżeli zgromadziłeś
        jakieś dodatkowe informaje byłabym wdzięczna. Zwróciłam też uwagę na hotel
        Balos w Kaliviani k/Chani (zwłaszcza, że moż zjeś w knajpie za 12 złotych -
        obiad ) oferta wydaje sie ciekawa.
        • Gość: mariusz Re: Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie cos IP: 195.205.44.* 18.03.02, 09:24
          znalazlem dokladny opis tego hotelu w internecie zrobiony przez jakiegos
          napalenca z Polski, musisz sama poszukac bo nie pamietam w tej chwili adresu. A
          jest wszystko dokladnie sotografowane i powiem szczerze wyglada bardzo kiepsko.
          to taki typowy grecki budynek z widocznymi rysami szalunku na scianach, kwestia
          tego oczywiscie czy komus to przeszkadza.Mnie tak wiec dalem sobie spokoj.
          • Gość: Szymo Re: Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie cos IP: 217.29.140.* 18.03.02, 22:10
            najpierw do Olki: za 12 zl obiad? dziewczyno za tyle to sie je gyrosy skad inad
            bardzo smaczne z budek na ulicy. Jesli nie stac cie na przynajmniej 50 PLN
            dziennie na zycie to jedz do Ciechocinka, bez obrazy ale widzialem rodakow,
            ktorzy na wszystko narzekaja bo kupuja wszystko za psie grosze! nikt nie
            szanuje nas za to, ze jestesmy Polakami, szanuja nas za to ile kasy wydajemy!
            tak dlugo jak bedziecie skapic grosza na wszystko i wozic te wasze wiesniackie
            grzalki do wody-dopoty bedziecie traktowani jak piate kolo u wozu.
            Hotel Golden Sun znam, bylem tam bodaj 2 lata temu ze Scan Holiday, tzrba bylo
            naciskac na nich bo obsluga byla beznadziejna ale moze juz sie cos poprawilo.
            Ladne polozenie, choc daleko do plazy.
            Jesli nie bedziecie robic z siebie dziadow - bedziecie traktowani jak turysci!
            glowa do gory!
            • Gość: mariusz Re: Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie cos IP: 195.205.44.* 19.03.02, 14:48
              szymo czy ten tekst byl do mnie?
              bo nie rozumiem
              hotel Golden Sun nie polecam bo widzialem zdjecia z niego i jest kiepski
              12zl ? zgadzam sie ktos tu przesadzil
              • Gość: Szymo Re: Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie cos IP: 217.29.140.* 19.03.02, 16:52
                Gość portalu: mariusz napisał(a):

> szymo czy ten tekst byl do mnie?
                > bo nie rozumiem
                > hotel Golden Sun nie polecam bo widzialem zdjecia z niego i jest kiepski
                > 12zl ? zgadzam sie ktos tu przesadzil

tamten tekst byl do niejakiej Olki. Przepraszam jesli kogos urazilem ale takie
                posty wprowadzaja ludzi w blad, w Grecji nie ma nic za darmo.
                Pozdrawiam wszystkich

• Gość: Olka Re: Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie cos IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.03.02, 19:08
                  No bardzo dziękuję za szczerą odpowiedź, ale juz trochę świata widziałam i
                  grosz też wydałam ale nigdzie nie czułam się jak dziad. A obiad za 12 zetów
                  nocóz takie dostałam informację od kogoś kto tam był. Cóż przykro mi że
                  wprowadził mnie w błąd. Mam nadzieje że mimo iż jestem Polką o normalnych
                  dochodach to obiadki w tej uroczej krainy nie zrobią ze mnie żebraka :)
            • Gość: Olka Re: Adelianos Kampos h.Golden Sun-Big Blue wiecie cos IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.03.02, 19:14
              To znowu ten dziad Olka . Może w takim razie byś coś polecił na Krecie. Jestem
              otwarta na propozycję doświadczinego kolegi - bez urazy :)
              • Gość: Szymo do Olki IP: 217.29.140.* 20.03.02, 21:17
                Gość portalu: Olka napisał(a):

> To znowu ten dziad Olka . Może w takim razie byś coś polecił na Krecie. Jestem
                > otwarta na propozycję doświadczinego kolegi - bez urazy :)

Olu,
                juz przepraszalem wszystkich, ktorych moglem urazic. Dziadow zostawmy Mickiewiczu!
                obok Golden Sun w Adelianos kampos byl hotel Georgiana,oficjalnie nizszej
                kategorii ale za to na plazy a goscie byli tam bardziej zadowoleni niz my z
                Golden Sun. Nie wiem jakie biuro ma ten hotel w ofercie teraz. Nieco dalej
                znajdziesz wiele tawern, restauracji i slynne gyrosy z pita wiec z glodu nie
                zginiesz ale na obiad-kolacje przygotuj jakies 30 PLn wtedy poznasz smak
                prawdziwej greckiej kuchni. W ciagu dnia mozesz ograniczyc sie do salatek bo jest
                goraco a te nie sa drogie. I pij biale greckie wino zywiczne - retzine, na
                poczatku smakuje dziwnie ale potem docenisz jego walory.
                • Gość: MARIUSZ Re: do Olki IP: 195.205.44.* 21.03.02, 09:07
                  WEJDZ NA wirtualna polske poszukaj na haslo kreta a znajdziesz dokladny opis i
                  mase zdjec z tego hotelu. Wszystkie pytania rozwiaza sie same.
                  • Gość: Olka Re: do Olki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.03.02, 18:44
                    Jestem szczerze zobowiązana :)
                • Gość: Olka Re: do Olki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.03.02, 18:41
                  Ależ ja się nie gniewam. Jakbyś mnie zobaczył to byś od razu stwierdził że ta
                  baba to tylko taka gniewna z gęby. Bardzo dziękuje za spostrzeżenia z pewnością
                  się przydadzą. Jak na razie mam większy problem, bo muszę naciągnąć mojego
                  kochanego męża (pracocholika)na wyjazd. Ale cały czas zastanawiam sie czy
                  jechać z biura czy we własnym zakresie ?!
                • Gość: Olka Re: do Olki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.03.02, 18:43
                  A jeszcze jedno, ten hotel Georgina to znalazłeś z biura czy miałeś prywatny
                  namiar.
                  • Gość: Szymo Re: do Olki IP: 217.29.140.* 22.03.02, 18:36
                    Gość portalu: Olka napisał(a):

> A jeszcze jedno, ten hotel Georgina to znalazłeś z biura czy miałeś prywatny
                    > namiar.

ja w georgianie nie mieszkalem ale spotykalem ludzi, ktorzy tam mieszkali byli
                    bardzo zadowoleni. Wowczas byl on w ofercie Scan Holiday a teraz nie mam pojecia.
                    Ale napewno sa inne hotele o podobnym standardzie w tamtej okolicy, podobno Big
                    Blue ma tam sporo hoteli-sprawdz ich oferte.
                    Naciagaj meza, bedzie ci wdzieczny za te wakacje, tylko nie wypozyczaj skutera -
                    bardzo latwo o upadek bo sa bardzo niestabilne. pozdrawiam
                    • Gość: Olka Re: do Olki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.03.02, 23:39
                      On by z chęcią spróbował nart wodnych lub skoku na bangi (zazdrości mi):) :)
                    • Gość: Olka Re: do Olki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.03.02, 20:25
                      Dobra z Big Blue nic innego w podobnej cenie nie znalazłam (są do wyboru
                      jeszcze tylko dwa hotele). Oglądałam na wirtualnej coś o Golden Sun i
                      rzeczywiście rewelacja to to nie jest , ale przecież jadę do Grecji a nie do
                      hotelu w którym będę 24 godz/na dobę. Georgina jest w prawdzie w ofercie Itaki
                      ale po sprawdzeniu oferty to nic ciekawszego wręcz na minus. Także bardzo
                      byłabym Ci wdzięczna za słowa otuchy i argumenty dla mojego męża.
                      Mam nadzieję , że chyba nie masz mnie dosyć. Trzymaj się !!! :)
                      • Gość: mariusz Re: do Olki IP: 195.205.44.* 25.03.02, 15:11
                        ja bym sie mocno zastanowil, wiesz to nie musi byc apartament zgoda ale slady
                        po szalunku i brak malowania na scianach to przesada. Zwlaszcza ze z ta cene
                        mozna cos znalezc serio. Popytaj w scanie?
                        • Gość: Olka Re: do Olki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.03.02, 19:55
                          Już nie aktualnny ten Golden Sun, Sami z niego zrezygnowali. Tak więc na pewno
                          tam mnie nie będzie. Drugi hotel nad którym się zastanawiam to Sissi Bay.
                          Cholera tak naprawdę nie wiem co robić. Mogę wydać na sam wyjazd niewiele bo
                          2000 na osobę (bez wydatków na swoje widzimisie) , a Kreta co raz bardziej
                          wydaje mi się droższa. A nie chcę dziadować, tylko się zabawić- a uparłam się
                          na tą Kretę jak idiotka.
                          • Gość: mariusz Re: do Olki IP: 195.205.44.* 26.03.02, 12:30
                            to niestety jest problem
                            ja w takim wypadku zjezdzam z kategoria hotelu
                            byle zobaczyc jak najwiecej
                            • Gość: Olka Re: do Olki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.03.02, 17:50
                              Juz podjęłam dezyzję. Sissi Bay jest w miarę OK. A ja właśnie chcę coś
                              zobaczyć, więc jadę - przepraszam jedziemy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka