Gość: mała IP: 195.114.177.* 14.01.09, 20:09 Chcielibysmy wynajac auto w grecji,jedziemy z czteroletbim dzieckiem.Jak to jest z fotelikiem samochodowym?Czy dziecko w grecji musi byc w nim przewozone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Samochod,dziecko -grecja!!! IP: *.bsk.vectranet.pl 15.01.09, 07:14 Nie wiem czy musi ale chyba ze względów bezpieczeństwa powinno. W każdej wypożyczalni można dostac odpowiedni do wieku fotelik. Odpowiedz Link Zgłoś
pathfinder.1 Re: Samochod,dziecko -grecja!!! 15.01.09, 07:14 Musi ! To konieczne w całej UE i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Samochod,dziecko -grecja!!! IP: 195.114.177.* 15.01.09, 08:23 Wielkie dzieki.A czy dostane go w wypozyczalni? Odpowiedz Link Zgłoś
pathfinder.1 Re: Samochod,dziecko -grecja!!! 15.01.09, 08:31 Gość portalu: mała napisał(a): Wielkie dzieki.A czy dostane go w wypozyczalni? Tak, bez problemu. Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie przewozić dziecko bez fotelika. Wypożyczelnie również i są na to przygotowane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Samochod,dziecko -grecja!!! IP: 195.114.177.* 15.01.09, 08:35 Ja tez nie wyobrazam sobie jazdy corki bez fotelika .Wiez bardzo mnie ucieszylo ta wiadomosc.Dzieki wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
kulki Re: Samochod,dziecko -grecja!!! 23.01.09, 20:42 Też dręczy mnie ten temat, przeglądam oferty internetowe i tam jest "baby seat", ale nie jest napisane, czy jest wybór różnych fotelików dla starszego i młodszego dziecka. Szczególnie starszego, bo niektórych stronach jest coś o wieku do 3 lat. Bardzo proszę kogoś z doświadczeniem o wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: Samochod,dziecko -grecja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 09:14 Nam powiedziano, ze na wyspach greckich w fotelikach obowiązkowo mają jeździć dzieci do 3 lat. Starszym nie potrzeba nawet podkładek. I tak było na Rodosie, Krecie i Kosie. Pozdrawiam Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Samochod,dziecko -grecja!!! 15.01.09, 09:57 > d.biel napisał(a): Nam powiedziano, ze na wyspach greckich w fotelikach obowiązkowo mają jeździć dzieci do 3 lat. Starszym nie potrzeba nawet podkładek. I tak było na Rodosie, Krecie i Kosie. Tak Wam powidziano ae w wypozyczalni, zakladam. Kodeks drogowy jest w temacie fotelikow "odgornie" unijny. Inna rzecz, ze w Grecji jest kompletnie frywolne podejscie do fotelikow. Widok niemowlaka na kolanach kierowcy czy dziecka spiacego na "parapecie" okiennym z tylu nie nalezy niestety do rzadkosci. Podobnie jak przeswiadczenie, ze przyczyna choroby lokomocyjnej jest wueizienie dziecka w foteliku wlasnie. Pozdrawiam zza greciej kierownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pathfinder.1 Re: Samochod,dziecko -grecja!!! 15.01.09, 10:53 bachula_gr całkowicie sie z tobą zgadzam. Dodając chciałem powiedzieć, że jesli na Kos czy Krecie są takie przepisy (baaardzo dziwne)...to niech sobie są - ja i tak bez fotelika bym swojej córki w aucie nie posadził. To nawet już nie chodzi o przepisy ale o zdrowy rozsądek i wyobraźnie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś