Gość: Tomasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 11:48 Witam, czy ktoś może był w tym Hotelu Chrisi w Grecji bo nigdzie nie mogę znaleźć opinii i informacji, jak tam jest i co można tam polecić. Wiem że jest w ofercie ITAKI. Pozdrawiam Tomasz.Cz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbigniew Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 16:01 Czy nie chodzi Ci o hotel Chrispy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: 195.205.186.* 06.04.09, 20:49 Chodzi mi o tem hotel w ofercie Itaki: www.itaka.pl/wczasy/grecja/kreta/hotel_chrisi_2354.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=ST4&SEARCH_HOTEL [wyzywienie]=A& Odpowiedz Link Zgłoś
titulek4 Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? 14.05.09, 09:22 Mnie też interesuje ten hotel. Z informacji na stronie ITAKI wynika , że hotel jest po remoncie. Może zmienił się właściciel i w związku z tym zmieniła się też nazwa hotelu? Jest to chyba najbardziej prawdopodobne. Niestety w biurze podróży nikt nie potrafił powiedzieć mi nic bliższego o tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrisi Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: 78.8.145.* 14.05.09, 09:48 Też tam lecę i bardzo mnie zaniepokoiły komentarze na forach. Polecam link: forum.wakacje.pl/read.php?4,1063514,1063563 Tego hotelu ponoć nie ma. Ja właśnie dzisiaj zaczynam korespondencję z Itaką na ten temat. Jeśli tak jest naprawdę to niezła afera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.09, 09:52 forum.wakacje.pl/read.php?4,1063514 do poczytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.09, 17:38 I jak tam, istnieje ten hotel czy nie??? W ofercie Itaki nadal widnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: 95.160.151.* 31.05.09, 20:42 co dala korespondencja bo my tez mamy tam leciec prosimy o jakas wiadomosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzywagrzywka Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 11:29 ja mialam tam leciec 3 czerwca, itaka zadzwonila do mnie ze hotel nie otworzyl jeszcze sezonu i w zamian proponują inny, tez w stalidzie, heliotrope sie nazywa. to jakas sciema z tym chrisi....wybierzcie lepiej od razu cos innego:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 21:08 ja wlasnie zrobilam tam rezerwacje .... piszcie cos na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 23:09 no sluchajcie nie straszcie bo wlasnie zaplacilem za wycieczke wylot w przyszlym tygodniu - hotel chrisi - stalida Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? 10.06.09, 23:19 wiecej postow na temat tego hotelu (otworza-nie otworza)znajdziecie na portalu wakacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: *.bartoszyce.vectranet.pl 13.06.09, 15:21 Jak juz otworzą dajcie znać jak tam jest,gdyż też tam się wybieram..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruber Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: *.chello.pl 13.06.09, 21:40 Ludzie poczytajcie wcześniej opinie o hotelu zanim zdecydujecie się wykupić wczasy, nie wierzcie we wszystko co wam powiedzą w biurze podrózy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odważny Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: 212.87.240.* 16.06.09, 14:05 jutro lecę, a jak było - to napiszę po powrocie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fxe Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? 25.06.09, 11:00 Właśnie wróciliśmy.Hotel działa.Goście z pokoi na piętrach byli zadowoleni.My mieliśmy pokój na parterze-bez okna.Mały taras graniczył z drogą pomiędzy basenem a barem.W ostatni dzień pojawiły się w łazience ogromne karaluchy.Na tydzień dostaliśmy dwa papiery toaletowe-dobrze że mieliśmy własny zapas.Mieliśmy wrażenie że sprzątanie polegało na wylaniu wiadra wody na podłogę.W pokoju bez okna zalana podłoga schła pół dnia.Pilota do klimatyzacji dostaliśny po kilku dniach próśb-wcześniej podobno nie było baterii.Jedzenie dość smaczne.Plaża ładna chociaż pojawiały się co jakiś czas ogromne ilości glonów.Na szczęście można spacerować wzdłuż plaż prawie bez końca.Przepiękna szeroka plaża znajduje się za portem w Mali. Gdyby nie pokój pobyt byłby bardzo udany.Ale my byliśmy pierwszym turnusem(gdy podjechaliśmy właśnie kończyli przygotowywać basen)myślę że następni będą mieć tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdrawko Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: 81.95.192.* 13.08.09, 11:09 Sgadzam się z przedmówcą. Właśnie z żoną wróciliśmy wczoraj ze Stalidy. Sam pobyt byłby jak najbardziej na plus właśnie gdyby nie HOTEL CHRISI :( Tak jak zostało to już napisane, obsługa nieuprzejma, niczym żandarmi chodzą po hotelu i pilnują czy np nikt nie wział sobie 2 kufelków (0,25l) piwa od razu, bo wydaje barman tylko po 1. Jeśli chodzi o napoje to również masakra. Ciągle tylko napoje gazowane (Lemon Lime, Coke, Lemonade i Orange). Są wyznaczone SZTYWNO godziny w których można sie stołować i tylko w tych godzinach możliwe jest dostać kawę lub herbatę (w żadnych innych już nie). Jeśli chodzi o SNACK BAR oferowany przez Itakę to jest to tależ ciasteczek (dokładnie koło 20 sztuk - z nudów kiedyś policzyłem) na około 50 gości hotelowych + kawa z maszyny. Dziwna zasada panuje również jeśli chodzi o basen. Jak pytaliśmy ludzi z innych hoteli to mogli z niego korzystać do 24 (bo później już cisza nocna obowiązuje), a w Chrisi tylko do 20 :/ Wracając do barmana (nieszczęsnego Lazo-bo tak człekowi na imię), to rzeczywiście ma o Polakach jak najniższe mniemanie. Podsłyszałem jak rozmawiał z jednym z jego znajomych (Brytyjczyk jakiś), że Polacy to,cytuje: "people below basic manners". Nie jeden raz głośno narzekał jak przychodziły np 4 osoby po cole i każda z osobna zamawiała, a on oczekiwał żeby zebrać całe zamówienie i żeby wiedział od razu czego wszyscy chcą (lekko to chore no ale każdy ma swoje odchyły). Aaaa, zapomiałem o jedzeniu napisać. Codziennie prawie jota w jote to samo :/ z małymi zmianami. Nie radzę brać ziemniaków bo są strasznie kwaśne. A tak na śniadanie: tosty/chleb+jajecznica(jajka)+wedlina+ser,obiad:makaron/ryż/ziemniaki+dziwne eksperymenty z mięsem (choć muszę przynzać że czasami udane)+sałatki (ciągle te same)+arbuz(innego owoca nie było), kolacja:makaron/ryż/ziemniaki+dziwne eksperymenty z mięsem+sałatki. Wszystko to dostępne do wyczerpania zapasów i ramowych godzin posiłków. Sami byliśmy w takiej sytuacji jak poszliśmy na śniedanie, które jest od 830-10, o 950 i o równo 10 babka już chciała nam zabierać tależe :/ nie mówiąc że o 10 juz nie mogliśmy sobie niczego dołożyć bo się czas skończył (też mi tutaj All Inclusive) To tyle na gorąco mogę napisać, jeśli ktoś potrzebuje jakichś konkretnych odpowiedzi to czekam na maile, chętnie odpowiem scholes18@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: *.ip.netia.com.pl 13.08.09, 19:13 sorry, że się wtrącam - ale to chyba wasz pierwszy pobyt w hotelu??? bo większość zarzutów to standardy w nich obowiązujące - takie jak stałe godziny posiłków czy wydawania napoi lub basen do 20.00 (nie spotkałem się w Grecji w hotelu z basenem czynnym do 24.00) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej i ala Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: *.chello.pl 20.08.09, 21:03 hotel chrisi z prospektu Itaki, to niestety wielka bujda!!!all inclusive wyglada jak ubogie HB i jest do znudzenia monotonne. obsluga( barman przez swoje podejscie do klientów został nazwany Kutasosem, a pani ze stołówki pilnująca jak żandarm aby nie zjeść za dużo-Marika) chamska i arogancka, poniżająca Polaków, niewywiązująca się ze swoich zadań, opieszała i utrudniająca klientom pobyt. Nie można się tam doprosić nawet wrzątku, bo o tv, suszarce czy czajniku to nikt tam nawet nie słyszał.Co niektórym szczęście dopisało i mieli pokoje z oknami i działającą klimatyzację-pozostali żyli w małych klidkach. Wprawdzie są dwa baseny ale tylko jeden z nich nadaje się do pływania- w drugim woda jest tak brudna że część wczasowiczów dostała od niej wysypki( ale 2 basen przydaje się chociaż sprzątaczkom, bo wodą z niego myją podłogi w hotelu - tak więc zapach chloru towarzyszy urlopowiczom niemal w każdym pomieszczeniu).W hotelu cisza nocna obowiązuje praktycznie całą dobę- barman biega i sprawdza czujnie czy czasem ktoś nie słucha głośniej radia na basenie, a po 23 to już nawet nie wszystkich obsługują bo mogłoby być za głośno. Wad hotelu możnaby wyliczać godzinami ale to już w reklamacji do Itaki... Dobrze wszystkim życząc przestrzegamy aby tam nie jechać, bo to co opisuje Itaka nijak ma się do rzeczywistośći!Pozdrawiamy gorąco cały nasz turnus, tylko dzięki któremu urlop nie został spisany na straty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 15:27 haha! Zdrawko , Andrzej i ala, jak i wiele innych pseudonimow ktore ten gosc przybral zeby "ocenic" ten hotel. Wyjatkowo zreszta udzielal sie na opiniach o hotelach. I wszedzie wypisywal te swoje bzdurne pretensje. Kto do licha szuka w hotelu czajnika bezprzewodowego albo deski do prasowania, czy w koncu koniecznie szuka "studia" i uparcie twierdzi ze ich tam nie ma. Jezdze 2, 3 razy w roku i nie odrozniam studia od pokoju, hehe normalnie mozna walnac ze smiechu czytajac te jego opinie. Polecam lekture. A wracajac do Chrisi to nie wiem jak tam jest bo nie bylem. Pewnie nie jest to luksusowy hotel sadzac po jego cenie a all inclusive w takich pieniadzach to zawsze jakies rozwodnione soki i beznadziejne drinki, kawa z automatu to standard nawet w dobrych hotelach. Pokoj bez okna ( o ile to prawda ) to rzeczywiscie nie zgodzilbym sie na to i juz. Denerwuje mnie jednak jak ktos sie loguje 10 razy i wpisuje opinie bo to sprawia z nie moge wlasciwie i obiektywnie ocenic hotelu a szukalem wlasnie obiektywnych ocen tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AŃ Re: Hotel Chrisi, Grecja ??? 03-09-09 IP: *.lokis.net.pl 31.08.09, 00:53 Czy jest tu ktoś kto leci z Gdańska 3 września 2009 -z Itaki??? Może są jeszcze jakieś opinie aktualne o tym hotelu i okolicy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ań Byliśmy od 03-09-09 IP: *.lokis.net.pl 22.09.09, 22:45 Hmmmm.... dużo by pisać, ale po co powtarzać po innych, więc + i - zostały już opisane i z większością się zgodze. Dodam, że w miare opłacalny jest wyjazd do tego hotelu i z tym all... tylko w ostatniej chwili, czyli najtaniej w last minut, my tak zrobiliśmy i było ok, ale i tak drożej niż ofery i standarty jakie proponują na Majorce - porównuje, bo obie wyspy zwiedziliśmy w tym roku. Hotel na pierwsze wrażenie to prawie go nie widać z autokaru, potem za to duzo lepiej, mieliśmy studio przy samym basenie, niby z widokiem na morze, do którego w sumie było chyba z 250m. Studio ok, codziennie sprzątane w czasie obiadu. Obsługa ni w ząb nie umiejąca ani jednego słowa po polsku, miimo, że od kwietnia tego roku ma 100% turystów polskich, szok..., troche na wyrost "hitlerowska", brak kawy i herbaty w ciągu dnia, po za tym starają się uśmiechać. Oklice ciekawe, ładne plaże, wogóle Stalida i okoliczne miejscowości, w super miejscu, bo na pałskim terenie z ładną plażą i deptakiem z butikami w których można kupić pamiątki - lecz ceny 2 a nawet 3 razy droższe niż na Majorce. Jeśli chodzi o korzystanie z wycieczek fakultatywnych itaki, to znowu wszędzie trzeba dojechać kilkadziesiąt kilometrów, co akurat nie uważam za komfortowe. Następnym razem wybiore inny hotel, bo temu bym przypisała 1,5 do 2* Odpowiedz Link Zgłoś