Gość: miso9 IP: *.chello.pl 03.06.09, 11:15 Jak wygląda sytuacja z komarami na Korfu (Agios Georgios)-czerwiec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amelka Re: komary na Korfu IP: *.tzmo.com.pl 03.06.09, 12:52 nie zauważyłam takowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizi Re: komary na Korfu IP: *.grs-k0.g1.pl 04.06.09, 10:24 Zauważyłem, ale nie były jakimś uciążliwym problemem. Nie wiem czy miałem jedno czy dwa ukłucia. Leć bez obaw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: komary na Korfu IP: *.astral.lodz.pl 04.06.09, 18:41 to oczywiście zależy wszystko od sezonu. Pamiętam jak 3 lata temu w Grecji mnie pogryzło jak cholera. Dwa miesiące temu wróciłam z Korfu i muszę przyznać że nie było z nimi najmniejszego problemu. Wiadomo oczywiście ze przezorny zawsze ubezpieczone , dlatego polecam mimo wszystko kupic jakiś preparat na te pasożyty. Ogólnie nie powinno byc z nimi problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
moniquelli Re: komary na Korfu 05.06.09, 14:58 Rzeczywiście komary są na korfu, to nie ulega wątpliwości. Każdego roku sytuacja jest inna, i różnie ludzie reagują na ukąszenia. Niektórzy Anglicy, którzy są nieprzyzwyczajeni do jadu, mogą mieć problemy, ale w Polsce przecież też są komary, więc Polacy nie powinni mieć problemów. W razie takowych w każdym sklepie można kupić wtyczki do prądu i wymienne wkłady, jest to koszt kilku euro. Poza tym są dostępne różne preparaty przed i po ukąszeniu. Pozdrawiam ze slonecznego Korfu www.aktiarillahotel.gr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iss2009 Re: komary na Korfu IP: *.chello.pl 06.06.09, 21:38 cytuję fragment. ""Rzeczywiście komary są na korfu,"" są i u nas w Polsce,ale. W jakim miesiącu następuje ich "wyrój" na Korfu. Może następuje to w w pobliżu ośrodków, które odprowadzają ścieki ? Odpowiedz Link Zgłoś
daleka_droga Re: komary na Korfu 05.06.09, 16:10 Byłam kilka lat temu pod samą stolicą - wtedy bardzo gryzły moim skromnym zdaniem wieczorami (czerwiec) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miso9 Re: komary na Korfu IP: *.chello.pl 06.06.09, 19:45 Dziękuję za informacje, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivka Re: komary na Korfu IP: *.static.otenet.gr 07.06.09, 08:37 komarow nie ma. jestem obecnie na korfu i jak na razie nic mnie nie ucielo. No chyba, ze mam blekitna krew:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: komary na Korfu IP: *.devs.futuro.pl 11.06.09, 19:17 A w jakiej miejscowości jesteś? - kiedy wracasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olivka Re: komary na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 12:12 Byłam w Sidari. Już wóciłam 10 czerwca. Było ok:-) Ja nie mam zastrzeżeń.A komar pogryzł mnie w drodze powotnej na lotnisku:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: komary na Korfu IP: *.astral.lodz.pl 15.06.09, 11:42 możesz spokojnie jechać, wróciłem tydzień temu z wyspy i ani jednego ukłucia. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miso9 Re: komary na Korfu IP: *.chello.pl 25.06.09, 07:46 Właśnie wróciłam z Korfu , z Agios Giorgos,komary są ,przyda się Raid do kontaktu Odpowiedz Link Zgłoś