Gość: grubas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 08:23 wrocilem z wyspy thassos ,chetnie odpowiem na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milla.5 Re: thassos 19.06.09, 11:01 Witam :) Interesuje mnie hotel Diamond w miejscowości Limenaria. Ma go w swojej ofercie Itaka, miał ruszyć dopiero w tym sezonie, stąd nie ma o nim żadnych opinii. Czy może słyszałeś coś o nim lub może widziałeś, czy w ogóle działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: thassos IP: *.sgh.waw.pl 19.06.09, 11:28 opinie są na wakacjach.pl Byłam w tym hotelu jesli chcesz cos wiedziec pytaj konkretnie o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: thassos IP: *.aster.pl 19.06.09, 11:46 Sam organizowałeś wyjazd czy z biurem? Na jakie lotnisko trzeba dotrzec zeby było najbliżej do przeprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubas Re: thassos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 16:24 byłem z biurem Sindbad w hotelu Astris Sun. Najbliższe lotnisko to Saloniki a przeprawa w Keramoti (45 minut)lub Kavala (okolo 1,5 h) Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: thassos 19.06.09, 20:22 W Kavala też jest lotnisko i dość częste loty z/do Aten (Olympic Airlines) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teacher11 Re: thassos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 10:08 Czy mozesz podać orientacyjne ceny przeprawy dla dzieci i doroslych z Kavali na Thassos i ewentualnie dla porównania z Keramoti. Bedziemy we Vrasna Beach i planujemy tam wycieczke. Z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
orlos63 Re: thassos 21.06.09, 10:59 www.thassos-ferries.gr/limenas-keramoti/en/may.html www.thassos-ferries.gr/schedule-en.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko Re: thassos IP: *.chello.pl 21.06.09, 13:28 Wybieram si e tam końcem lipca samochodem, ale w ciemno. Doradz jakie miasto i czy jest szansa sam znalesc jakieś fajne lokum na 4 osoby. Moze sie orientujesz ile taki app. kosztuje na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: thassos IP: *.sgh.waw.pl 23.06.09, 09:21 Ja dla bezpieczeństwa zaklepałabym sobie choc 2 niclegi. Thassos w okresie wakacyjnym sie zapełnia - turystami linni czarterowych oraz grekami z lądu (oni tam maja swoje domki wakacyjne). Z tego co wiem to w wakacje moze byc ciezko tak od razu cos znaleźć. Wyspa jest mała więc aby miec cos na poczatek, potem pojeździcie i sobie cos wypatrzycie. Wypływasz z Kavali lub Keramoti i dopływasz do Limenas, lub Skala Prinos. A potem w lewo lub w prawo:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: thassos 23.06.09, 09:43 Ja byłem (z biurem) w pierwszej połowie sierpnia. Tabliczki z info o wolnych apartamentach stały w wielu miejscach, ale znikały na weekend. Co do miejscowości - całe Thassos objedziesz dookoła w jakieś 3-4h. Tam jest jedna droga. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lauraona Re: thassos 23.06.09, 13:18 Mam pytanie.Jaka jest wyspa Thassos?Mieliśmy pojechać w tym roku ale zdecydowaliśmy się na Kretę.Jakie są tam plaże bo to nas najbardziej interesuje?Jakie widoki i co można zwiedzić?Warto tam pojechać?Jest tam spokojnie czy raczej tłoczno? Dziękuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: thassos 23.06.09, 13:28 plaże można sobie poglądac tutaj: www.greeka.com/eastern_aegean/thassos/thassos-beaches.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: thassos 23.06.09, 14:22 To jest jak dla mnie przeciwieństwo Krety. Ale super. Wyspa jest zielona, spokojna i ma piękne, piaszczyste plaże. Nawet w pierwszej połowie sierpnia plaże były pustawe. In minus - stosunkowo niewiele do zwiedzania, ale na 3-4 dni coś się znajdzie. Poza tym, z uwagi na położenie, jest chyba bardziej wrażliwa na zmiany pogody. Zaliczyłem tam i 40 stC i oberwanie chmury. Poza tym na tym forum napisano już chyba na ten temat wszytsko... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
www.podroze.kondi.pl Re: thassos 05.07.09, 09:33 Witaj, Będąc w Skala Potamia spisałem sobie adres jednego z apartamentów, położonych blisko plaży. Sam apart bardzo się spodobał, być może i Tobie przypadnie do gustu : apartments-giota.net Pozdrawiam Moje podróże małe i duże | thassos | wynajem busów kraków Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_monamix Re: thassos 10.07.09, 07:27 Gość portalu: grubas napisał(a): > byłem z biurem Sindbad w hotelu Astris Sun. Najbliższe lotnisko to Saloniki a > przeprawa w Keramoti (45 minut)lub Kavala (okolo 1,5 h) Ja także w sierpniu jadę do tego hotelu i z tym biurem.Mam parę pytań.Czy jest blisko do plaży i czy są na niej jeżowce? Czy zaopatrzyć się w buty do pływania?Jaki ogólnie jest hotelik ,posiłki i rezydent?Jakie ceny(czy ok500euro starczy mi na 3osoby?mam 2 posiłki wykupione).Jakie Sindbad ma autokary i jak minęła podroż(rok temu byłam z Gandalfem-porażka-kierowcy jechali pierwszy raz ta trasa ,nie znali drogi ,błądzili,jechali -z oszczędności-małymi dróżkami ,a nie trasa),Jeśli możesz przesłać jakieś fotki to podam Ci e-maila; mona1976@interia.pl. Odpowiedz Link Zgłoś