Dodaj do ulubionych

Linie small planet

IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 18:25
Hej,

Mam pytanie o linie small planet. Znalazłem z necie informacje, ze airbusy, którymi latają mają mocno zagęszczone siedzenia, więc jest ciasno. Czy jest ktoś kto leciał już z nimi w tym roku na Thassos i może ew. coś powiedzieć ?
Pozdrawiam
Robert
Obserwuj wątek
    • julaws Re: Linie small planet 19.06.13, 19:44
      leciałam w 2011 i wspominam bardzo dobrze - nowiutki, obsługa baaardzo miła, lot ok; nie pamiętam by miejsca było mniej niż w innych liniach
    • Gość: ja Re: Linie small planet IP: *.ip.netia.com.pl 20.06.13, 07:31
      leciałam tydzień temu na kefalonie i z powrotem , miejsca tyle samo co w boeningach latajacych na innych charterach( czyli mało, malutko ), samolot nie nowy ale czysto, miła obsluga, catering platny ale ceny nizsze niz np. na lotnisku na kefaloni, duża bagietka z szynka i serem 14,- zł a bardzo podobna na lotnisku 5,5 eur. Przy wejściu rozdawano landrynki, wybór z karty menu jest np. sa hamburgery. generalnie linie nie różnia sie od innych charterów. aha lt punktualny bez opóźnień.
      • Gość: Aga Re: Linie small planet IP: *.akson.waw.supermedia.pl 20.06.13, 12:16
        Lecieliśmy na początku czerwca na Rodos tymi liniami. W tamtą stronę był problem z wylotem (do tej pory nie wiadomo czym spowodowany) i dostaliśmy informację na lotnisku, że zamiast w sobotę polecimy w niedzielę. Jednak linia wysłała dodatkowy samolot (jakiś mały boeing) i udało nam się polecieć w sobotę (jakieś 4 godziny później, więc nie było tak źle). Z powrotem samolot airbus 320 punktualnie, bardzo przyjemny lot i lądowanie. Fakt bardzo mało miejsca (a nie należę do wysokich).
    • Gość: alundra79 Re: Linie small planet IP: *.kghm.pl 20.06.13, 12:23
      dwa tygodnie temu byłam na Korfu tymi liniami.. lot na wyspę 7 godzin spóźnienia, spowrotem 1 godzina..
      ale obsługa bardzo miła.. dzieciaki dostały kolorowe-piankowe piłeczki od stewardess :)
      lecieliśmy airbus a320.. siedzenia z materiału skóropodobnego - mega komfortowe.. nie było mało miejsca..

jedno czym byłam zaskoczona a nie doczytałam wcześniej.. na pokładzie samolotu nie było bezcłówki :( bo nie opuściliśmy UE :(
      • Gość: Aga Re: Linie small planet IP: *.akson.waw.supermedia.pl 20.06.13, 15:33
        u nas była...:)
        Acha i jeszcze zapomniałam dodać, że na opóźnionym locie dostaliśmy wodę (jak ktoś chciał to więcej niż jedna butelkę) i wafle / batony
    • Gość: Rob Re: Linie small planet IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 06:27
      Dzięki wszystkim za informacje !

R
    • Gość: wojtek2222 Re: Linie small planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 07:25
      a ja mam takie pytanie, czy gdzies można śledzić ich planowane loty ?
      Lecę na rodos 3 sieprnia dośc późno ( 19:55 wylot ) - może coś się zmieni :)
      • Gość: Qba Re: Linie small planet IP: *.szczecin.mm.pl 21.06.13, 07:33
        Na stronie www biura podrozy,zwykle jest to zakladka rozkklad lotow.
      • alundra79 Re: Linie small planet 21.06.13, 08:12
        ja zawsze obserwuję ten sam lot ale z wcześniejszych turnusów (tydzień, 2, 3..przed)..

na stronie biura podróży jest informacja o godzinach wylotu, ewentualnych zmianach jeśli nastąpi to wcześniej niż ok. 24h.. ostateczni to tylko tablica odlotów lotniska :) a te są dostępne w internecie nawet do 24h przed odlotem..

w tym roku pechowo było, bo byliśmy pierwszym rejsem na Korfu.. i taka wpadka.. ale faktycznie: dostaliśmy na lotniku w czasie oczekiwania wodę, wafelka i rogalika 7days :-)
        • Gość: wojtek2222 Re: Linie small planet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.13, 11:01
          No tak :) pozostaje śledzić stronę BPodróży.

dzięki :)
    • uk.k Re: Linie small planet 31.08.13, 18:54
      Witam, my lecieliśmy z liniami Small Planet na Kretę do Heraklionu. Ilość miejsca - niewielka, jak to w klasie turystycznej w samolotach czarterowych. Najgorsze jednak jest to, że lot powrotny z Heraklionu był opóźniony aż o 8 godzin!!!!! Samolot miał awarię i stał na Okęciu, a my na walizkach, w tłoku czekaliśmy na informację, kiedy wyleci po nas na Kretę. Na lotnisku w Heraklionie byliśmy około 17:00 - planowany wylot miał odbyć się o 19:20. Odlecieliśmy o 3:30 !
      Przez kilka godzin nie otrzymaliśmy żadnej informacji - nikt nie wiedział, kiedy będziemy mogli wrócić do Polski. Podano nam kilka numerów telefonu do linii lotniczych - niestety nie udało nam się uzyskać połączenia. Dodam, że czekaliśmy z dziećmi. Koszmar! Obsługa samolotu nawet nas nie przeprosiła, wyraziła natomiast nadzieję, że mieliśmy miłą i udaną podróż ...?!
      • Gość: Wakacjanka Re: Linie small planet IP: *.jmdi.pl 13.07.15, 16:03
        Podobna sytuacja miała miejsce wczoraj tzn. 12.07.15. Lot powrotny z Heraklionu do Warszawy był opóźniony pierwotnie o 7 godzin , a ostatecznie na Okęcie przybyliśmy 7godzin i 54 minuty później w stosunku do planu. Rezydentka poinformowała nas o opóźnieniu kiedy jeszcze nie wysiedliśmy z autokaru odwożącego nas z hotelu na lotnisko. Później kilka godzin dezinformacji i do ostatnich minut tak naprawdę nie wiedzieliśmy kiedy wylecimy do Warszawy . Wszystko na wariackich papierach , warunki oczekiwania koszmarne , brak wolnych miejsc do siedzenia w hali odlotów. Wiedzieliśmy tylko , że powodem opóźnienia są problemy techniczne samolotu linii small planet.
        • 83aniulka83 Re: Linie small planet 13.07.15, 23:07
          ja leciałam z nimi koniec maja/czerwiec na Zakynthos i z powrotem do Poznania i wszystko było ok. Miejsca tyle jak i w innych czarterach, więc mi z długimi nogami łatwo nie było ;)
        • Gość: poszkodowany Re: Linie small planet IP: *.centertel.pl 14.07.15, 18:27
          W takiej sytuacji należy Ci się 400 EUR odszkodowania
    • kasiulek15 Re: Linie small planet 14.07.15, 06:46
      Jest ciasno , lekko klaustrofobicznie. Leciałam z nimi do Egiptu, mam 174 cm wzrostu. Z nogami nie było jakiś strasznych problemów, ale czułam lekką kalustrofobię a latam kilka razy do roku i nie mam zwykle jakiś lęków z tego powodu.
      • Gość: Alka Re: Linie small planet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.15, 10:50
        Lecę tymi liniami za 5 dni do Chania->Grecja, czy możecie mi powiedzieć jaki limit bagażowy?
        • ledza Re: Linie small planet 14.07.15, 11:30
          Witam
          Ja leciałem nie dawno na i z Rodos wersja dla 180 osób. Generalnie miejsca jak w czarterach, czyli rewelacji nie ma, ale ja 180 cm wzrostu dałem radę i nawet przy klanach miałem odrobinkę luzu.
          Samoloty czyste i zadbane. Obsługa miła. Wszystko zgodnie z rozkładem, a więc polecam.
        • Gość: lolo Re: Linie small planet IP: *.play-internet.pl 14.07.15, 12:05
          Masz taką informację u sprzedawcy wycieczki!!
          Nie potrafisz znaleźć?Może spytaj jeszcze jak znaleźć lotnisko.Podpowiem:taki duży,duży plac z samolotami.
          • Gość: x5656 Re: Linie small planet IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.15, 12:27
            Oczekiwanie na samolot w Heraklionie to dramat -ciasno ,brudno,w hali odlotów za tablice info.o odlotach służy 40calowy telewizor powieszony nad wejściem do hali...
            • Gość: Sid1 Re: Linie small planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.15, 20:10
              I to też wina linii lotniczej Small Planet?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka