Dodaj do ulubionych

Chyżne - Szeged. Jakie warunki drogowe?

13.07.09, 08:55
Proszę o najświeższe informacje na temat tego odcinka drogi. Wybieram się do
Grecji w niedziele i będę jechał tą drogą w godzinach wieczorno-rannych. Może
macie jakieś informacje i rady co do remontów, korków i utrudnień. Z góry
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiki Re: Chyżne - Szeged. Jakie warunki drogowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 09:25
      wróciłam w piatek, obwodnica w budapeszcie cyba ukończona, ja
      jechalam przez stara lubowną i nie było utrudnień, później też bez
      problemów, mandat w koszycach i kolejka w szeged 5 godz., powodzenia
      • kalinihtaa Re: Chyżne - Szeged. Jakie warunki drogowe? 13.07.09, 09:39
        Z tego co pamiętam to z przejścia Sachy do Budapesztu prowadziły dwie drogi,
        jedna lepsza, druga gorsza. Czy teraz jest dobre oznaczenie, czy łatwo trafię na
        dobrą drogę?
        I jeszcze jedno - ile czasu powinienem sobie założyć na przejazd Chyżne Szeged,
        przy założeniu, że jadę w nocy z przepisową prędkością (pewnie na autostradzie
        za Budapesztem trochę przyspieszę jeśli oczka nie będą mi się zamykać;-))?
        • Gość: wiki Re: Chyżne - Szeged. Jakie warunki drogowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 09:45
          W drodze powrotnej o 20,00 wjechaliśmy na węgry, jechaliśmy w
          granicach 130 km/h ( przez autostradę), rzadko przyspieszaliśmy, w
          słowacji staraliśmy się jechać przepisowo, więc wolno, o 5 rano
          byliśmy w brzesku pod krakowem
          • kalanitka Re: Chyżne - Szeged. Jakie warunki drogowe? 13.07.09, 09:49
            mimo że o nic nie pytałam dzięki za informacje - ja dopiero jadę 7
            sierpnia i tez niestety o okresie piątkowo-niedzielnym, ale mam
            nadzieję że uda się nam trafić na mniejszy ruch na granicy.
            Czyli przestrzegasz przed przyspieszaniem (mandat) :)
            • kalinihtaa Re: Chyżne - Szeged. Jakie warunki drogowe? 13.07.09, 09:56
              Na Słowacji mandaty są ponoć koszmarne, sam jeszcze nie płaciłem ale słyszałem,
              że po zmianie na euro wysokość mandatu za przekroczenie prędkości uderza mocno w
              kieszeń.
              Co do mandatów na Węgrzech nic nie wiem.
              Jedno jest pewne - lepiej jechać przepisowo, a zaoszczędzone w ten sposób
              pieniądze wydać na ouzo i małże w cieście gdzieś w małej tawernie nad brzegiem
              greckiego morza, o zachodzie słońca, przy dźwięku cykad ....
              sorry, za wywody ale już nie mogę się doczekać :-)
              • kalanitka Re: Chyżne - Szeged. Jakie warunki drogowe? 13.07.09, 10:03
                > sorry, za wywody ale już nie mogę się doczekać :-)
                nie ma sprawy ja też nie mogę jeszcze 24 dni.
                Mąż jeździ raczej przepisowo lecz jak będzie miał jeszcze panią hihi
                od GPS i mnie obok i co chwilę "ograniczenie" to nie wiem jak to
                będzie ;)
                • Gość: wiki Re: Chyżne - Szeged. Jakie warunki drogowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 10:08
                  myśmy tez jechali przepisowo, w koszycach było ograniczenie do 80 a
                  zaraz potem przejscie dla pieszych i fotoradar. zrobił nam fotkę a
                  za zakrętam zatrzymala nas policja i stwierdziła, że na przejściach
                  jest ograniczenie do 50. Zapłaciliśmy 60 euro. Tyle dalo się zejść z
                  200
                  • kalanitka Re: Chyżne - Szeged. Jakie warunki drogowe? 13.07.09, 11:33
                    Przykre lecz dobrze że ponegocjowaliście :)
                    Będziemy mieli "przejścia" na uwadze
                    pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka