Gość: Tony IP: *.solidex.com.pl 31.07.09, 12:19 Ktoś może był w tym roku. My lecimy 14/08/2009 z Neckermannem. Z góry dziękuję za opinie na temat hotelu i biura/obsługi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ann Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 23:47 Może nie na temat bo byłam w 2007r, ale ogólnie nie było źle. Jedzenie i drinki bardzo smaczne,sporo osób z obsługi barków i w stołówce to polacy, pokoje czyste tylko urządzenie łazienki skromne (umywalka na nodze i z małą półeczką pod lustrem).Pokoje codziennie sprzątane, tylko chodniki na korytarzach i windy mogłyby być w lepszym stanie.Może na dziś wszystko wygląda lepiej. Położenie hotelu wspaniałe,przy piaszczystej plaży (mogą się przydać buty do kąpieli bo przy wejściu do morza są drobne kamyczki) i jednocześnie z drugiej strony ulica z przystankiem autobusowym w kierunku Rodos(10km) i Faliraki(2km). Po przeciwnej stronie ulicy znany Aquapark, małe centra handlowe i wypożyczalnie samochodów, quadów, skuterów. Jeśli interesują cię jakieś szczegóły to odpowiem. Podobno w budynku bocznym były gorsze pokoje ale nie widziałam bo mieszkałam w budynku głównym od str. morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: *.solidex.com.pl 05.08.09, 11:26 Dziękuję za informację. Czy ktoś ma może wrażenia bieżące z 2009...? Może ktoś był w lipcu tego roku - proszę o wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: 194.59.172.* 06.08.09, 09:54 Ja byłam, ale kilka lat temu i baaardzo mi się podobało. Czy możesz napisać ile zapłaciłeś za pobyt, bo już nie ma miejsc i nie jestem w stanie sprawdzić, a myślę o wyjeździe tam w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: *.solidex.com.pl 06.08.09, 13:36 Czy możesz napisać ile zapłaciłeś za pobyt, bo już nie ma miejsc i > nie jestem w stanie sprawdzić, a myślę o wyjeździe tam w przyszłym > roku. - 9kPLN za cztery osoby -pokój rodzinny ALL - trochę się tylko tego hotelu obawaimy...(?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: 194.59.172.* 06.08.09, 14:32 A na ile dni? Nie macie się czego obawiać. Ja tam naprawdę chętnie bym wróciła. Hotel na samej plaży, ładnej (co na Rodos jest rzadkością, dużo jest wąskich i kamienistych plaż i to przy samej ulicy), hotel też był w porządku, czysty, smaczne jedzonko, bardzo fajne animacje. Jest gdzie pochodzić. Nie wiem czy jeszcze istnieje, ale jak ja byłam, to niedaleko było nieduże wesołe miasteczko. Generalnie nie pamiętam, żeby coś mi się tam nie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: *.solidex.com.pl 06.08.09, 16:26 -7dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_06 Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: *.kalisz.mm.pl 06.08.09, 17:19 A jakie masz obawy ? My byliśmy rok temu, wróciliśmy zadowoleni... Wesołe miasteczko jest na obrzeżach Faliraki (nic specjalnego). JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 00:46 Pozdrawiam! Cieszę się że z urlopu w Colossosie byliście zadowoleni. Ja też swój miło wspominam. Mam nadzieję że moje nieco zbyt rozbudowane ubiegłoroczne opisy udało się zweryfikować na miejscu. Życzę równie udanych urlopów w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: *.solidex.com.pl 07.08.09, 09:56 Byłbym zapomniał, czy ktoś pamięta, czy w wypożyczalni samochodów w hotelu (o ile jest wypożyczalnia na miejscu) mają foteliki dla dziecka (młodszy syn ma 4 lata)? Przy okazji - jakie są ceny. Może możecie mi polecić jakąś wypożyczalnie aut w okolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_06 Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: *.kalisz.mm.pl 07.08.09, 19:05 Z fotelikami nie pomogę (nasza córka miała 11 lat). Braliśmy z wypożyczalni Fiat Panda z klimą (były też inne auta). Baaardzo mile wspominamy czas spędzony w czasie naszej podróży po Rodos tym małym, żółciótkim autkiem. Kosztował nas - na koniec czerwca - 29 EUR/dzień (braliśmy tylko na 1 dzień), z pełnym ubezpieczeniem. W okolicy jest sporo wypożyczalni (w kierunku Falraki), myślę, że tańszych. My jednak zdecydowaliśmy się na hotelową wypożyczalnię. Rozejrzyj się po okolicy, z pewnością coś znajdziecie. A tak przy okazji - blisko Colossos jest aquapark (mieliśmy widok z okan na jego zjeżdżalnie). Dla dzieci z pewnością frajda... JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: *.centertel.pl 12.08.09, 23:35 Uradzilismy z Zoną że bierzemy fotelik dla naszego młodszego (4lata) - a przynajmniej podkladkę (!) -obawiam się ze na fotelik w wypozyczalni aut nie mozna liczyć. A moze Ktoś sobie przypomni... :) Nie chce mi się targać podkladki do samolotu... - Colossos w Faliraki... a moze tam sa w poplizu konkretne wypozyczalnie - ktoś wałsnie moze wrocił... -lecimy w piatek o 6.00 - napiszcie -proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hortensja Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: *.mst.gov.pl 13.08.09, 11:26 nie mieliśmy na Rodos żadnych kłopotów z fotelikami (były zarówno podkładki, jak i foteliki z zakresu 9-18 kg, czasami nieco wysłużone trzeba przyznać pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Re: Colossos Beach w Faliraki na Rodos IP: *.solidex.com.pl 26.08.09, 11:41 Wrocilismy - widzielismy - to opiszę rzetelnie dla potomnych A więc tak hotel - to neckermann daje Polakom najgorsze pokoje (TAK PRAWDA!!!) - hotel zakwaterował nas wg. wytycznych: "pokój rodzinny z bocznym widokiem na morze" - tragedia!!! (prawie lata 80-te w Bieszczadach, lub gorzej!). ...Ale po negocjacji w recepcji pokazano nam inny pokój - trochę lepszy - a za trzecim "podejściem" NORMANY pokój z widokiem na morze (taki sam jak dostawali Anglicy czy Niemcy...) w budynku obok hotelu. W sumie negocjacje trwały 20 min. i były bezproblemowe - obsługa była miła. Więc to chyba nasze biuro podróży nie wie jaki SYF sprzedaje lub ... robi to świadomie :( - jedzenie - trochę monotonne, ale dużo -trzeba uważać i wybierać lepsze rzeczy lub robione na miejscu (były stoiska na których kucharz przygotowywał coś na oczach gości). Zupy z proszku - info od kelnerki(!). - napoje - jak to w All - trochę rozwodnione alkohole - ale wybór spory w miarę OK. - baseny OK - plaża ładna z zewnątrz ale na dnie w morzu śliskie skały i trzeba uważać - my dużo jeździliśmy po wyspie więc kąpaliśmy się w różnych miejscach (polecam Pefkos i Tsambikę!) - bardzo fajne animacje - codziennie dyskoteka dla dzieci i show dla dorosłych (codziennie o innej tematyce, więc mimo że wokaliści ci sami - to było ciekawie). Generalnie - wyspa PIĘKNA! hotel średni! Polecam park wodny - jest tuż obok hotelu! Odpowiedz Link Zgłoś