Dodaj do ulubionych

TENERYFA - EL MEDANO

02.02.04, 08:17
przeczytalam na stronce o Teneryfie, ze w tej okolicy wieje....dobre miejsce
dla "deskarzy" , organizowane sa rozne zawody? a hotel "green park "leży
właśnie tam?????? czy to prawda????? polecaja mi PLAYA DE LAS
AMERICAS ....ale znowu tam oferty maja "te droższe" biura podrózy.....
Obserwuj wątek
    • Gość: iwa Re: TENERYFA - EL MEDANO IP: *.torun.mm.pl 02.02.04, 22:05
      To napewno prawda. Wieje ogromny wiatr o kazdej porze roku, byłam we wrzesniu
      dwa lat temu i w styczniu dwa tygodnie temu. "Deskarzy" bardzo dużo. Odbywaja
      sie tam zawody sportowe, jest to najbardziej wietrzne miejsce w świecie tak
      słyszała.
      Pozdrawiam i życzę przyjemnosci!!
      • Gość: Dunia Re: TENERYFA - EL MEDANO IP: *.kis.uni-freiburg.de 03.02.04, 12:30
        > To napewno prawda. Wieje ogromny wiatr o kazdej porze roku, byłam we wrzesniu
        > dwa lat temu i w styczniu dwa tygodnie temu.

Ja bylam na Teneryfie piec razy, za kazdym razem spedzalam sporo dni w El Medano
        i tylko ze dwa z nich byly _naprawde_ wietrzne.... Moze mamy inna definicje
        'ogromnego' wiatru ?
    • Gość: Dunia Re: TENERYFA - EL MEDANO IP: *.kis.uni-freiburg.de 03.02.04, 12:34
      Wiatru jest z pewnoscia wiecej niz w Las Americas... ale miejsce ladniejsze,
      wiecej miejsca na plazy i generalnie spokoj. Las Americas jest najbardziej
      rozrywkowe na wyspie, wiec jesli lubisz imprezy, to jedz tam, bo w Medano
      zanudzisz sie na smierc.
      Co do wiatru... to jednak glownie po poludniu, wtedy sa rowniez wieksze fale i
      ciezko sie kapac. Nie dramatyzowalabym jednak.
      • Gość: camyk Re: TENERYFA - EL MEDANO IP: *.chello.pl 08.02.04, 14:23
        Wczoraj wróciłem. Przez ostatnie dwa tygodnie wiał bardzo silny wiatr na Playa
        del Medano, mało głowy nie urwał. Cała masa windserferów ze spadochronami
        (przepraszam za określenie, nie wiem jak nazywa się ten sport wg. fachowego
        języka), deski z żaglami w mniejszości. Napewno nie jest to plaża dla laików;)
        Wysokie fale mieli serfingowcy w Playa de Las Americas pod Hotelem Las
        Palmeras i na cyplu pod Parque Santiago IV (oj było na co popatrzeć).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka