Dodaj do ulubionych

Kto na Costa de La Luz ?

IP: *.aniro.pl 01.02.10, 08:28
Witam
Wybieramy się z sierpniu do hotelu Barcelo Isla Cristina na Costa de La Luz.
Może ktoś się wybiera w tym terminie ?
Planujemy też połowę pobytu przeznaczyć na zwiedzanie samochodem.
Może jakieś porady i sugestie - co warto a co lepiej odpuścić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: iga Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 01.02.10, 23:27
      My też wybieramy sie do Cosra de La Luz od 01.08:)
      Chętnie "podczytam" info,pozdrawiam
      • daniel_torun Re: Kto na Costa de La Luz ? 02.02.10, 07:51
        do jakiego hotelu się wybieracie ?
        • daniel_torun Re: Kto na Costa de La Luz ? 10.02.10, 08:41
          Po kilku dniach przemyśleń ...
          Hotel zmieniliśmy na Punta Umbria .
          Jedziemy z 5 letnim dzieckiem i chcielibyśmy podzielić czas na wypoczynek i zwiedzanie. Zawsze tak robiliśmy i odpowiada nam taka forma.Wyjazd w sierpniu.
          Wstępny plan :
          A)
          1 wycieczka 2 dniowa z noclegiem
          1 dzień - Sewilla
          2 dzień - Jerez de La Frontera , Cadiz, Rota , Zahara De La Sierra , Tarifa, Vejer de la Frontera ( kolejnośc na razie przypadkowa)
          powrót do Punta Umbira
          2 . Wycieczka Huelva i okolice - Huelva , Palos de La Frontera (La Rabida), Moguer
          3. Portugalia - Ayamonte , Tavira, Faro? - nie mam więcej pomysłów na razie.

B)
          1 wycieczka 2 dniowa z noclegiem
          1 dzień - Sewilla - wieczorem przejazd do Granady - nocleg
          2 dzień - Granada ( Alhambra ) , Ronda , - powrót do Punta Umbria

2 wycieczka - Jerez de La Frontera , Cadiz, Rota , Zahara De La Sierra , Tarifa, Vejer de la Frontera ( kolejnośc na razie przypadkowa)
          powrót do Punta Umbira
          3 . Wycieczka Huelva i okolice - Huelva , Palos de La Frontera (La Rabida), Moguer
          4. Portugalia - Ayamonte , Tavira, Faro? - nie mam więcej pomysłów na razie.

Ad A)
          1 wycieczka - gdzie zaplanować nocleg? Sewilla ? czy juz wieczorem pojechać do któregoś w punktów 2 dnia wycieczki ?
          Ad B)
          1 wycieczka - obawiam się powrotu - Granada - Punta- to jest ok 380 km . Nie byłem w tym rejonie Hiszpanii i nie znam tych tras .

Jak oceniacie te plany?
          • Gość: iga Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 14.02.10, 15:14
            My też wybieramy się do Punta Umbria, od kiedy dokładnie lecicie i
            skąd?
            My z 6 letnim Brzdącem:)
            A może coś z Waszego Plany podpartzymy:) Pozdrawiam
            • daniel_torun Re: Kto na Costa de La Luz ? 15.02.10, 07:50
              Lecimy 8 sierpnia . Nasz chłopak będzie miał wtedy prawie 5 lat.
              • Gość: iga Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.agf-wrobel.pl 15.02.10, 12:21
                a my od 01.08 lecimy:)
                • daniel_torun Re: Kto na Costa de La Luz ? 16.02.10, 07:45
                  No to wygląda , że przez tydzień będziemy razem :- )
                  Macie jakieś plany wycieczkowe ?
                  • Gość: iga Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.agf-wrobel.pl 16.02.10, 11:16
                    na dzień dzisiejszy jeszcze planów nie mamy, ale z pewnością
                    samochód i gdzieś poeżdzimy, chociąż małą ma chorobę lokomocyjną,
                    więc musimy wybierac takie trasy aby było w miarę płynnie. My lecimy
                    z Katowic. Mam pytanie a skąd zmiana hotelu na punta umbria? macie
                    jakies dodatkowe info na temat samego hotelu? z jakim biurem lecicie?
                    Pozdrawiam
                    • daniel_torun Re: Kto na Costa de La Luz ? 16.02.10, 15:27
                      My wylatujemy z Warszawy z Itaka . Wydaje mi się , że tylko oni w Polsce mają
                      ten hotel w ofercie .
                      Hotel zmieniliśmy z tego powodu , że jest nowszy , ma podobno lepsze animacje
                      dla dzieci , no i bliżej to naszych punktów wycieczek. Myślę , że oba te hotele
                      są dobrym wyborem.
                      • Gość: iga Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 16.02.10, 21:33
                        My też z Itaką, i sam Hotel bardzo nam się spodobał i super miejsce
                        wypadowe, ja też pod względem takim, że Portugalia tuż obok:)
                        Jeśli bedziecie mieli jakieś info ciekawe, to chętnie poczytam:)
                        • daniel_torun Re: Kto na Costa de La Luz ? 19.07.10, 12:46

Witam
                          Wyjazd coraz bliżej :-)
                          Po wielu godzinach spędzonych w internecie postanowiłem zmodyfikować nasze plany.

Dzień 1
                          1. Przejazd do Sevilla
                          2. Zwiedzanie Sevilla - ok. 4h
                          3. Przejazd Sevilla – Granada - ok. 260 km
                          4. Zakwaterowanie w hotelu
                          5. Wieczorne zwiedzanie Granady – kolacja
                          6. Nocleg
                          Dzień 2
                          1. Zwiedzanie Alhambry
                          2. Przejazd (obiad po drodze ) Granada – Ronda – ok. 190 km
                          3. Zakwaterowanie w hotelu
                          4. Zwiedzanie Rondy ok. 1.5 h (17.00-19.00)
                          5. Kolacja i nocleg

Dzień 3
                          1. Przejazd i zwiedzanie – Jerez de La Frontera
                          2. Przejazd i zwiedzanie – Cadiz
                          3. Przejazd i zwiedzanie – Rota
                          4. Przejazd do Punta Umbria

Samochód zarezerwowany , hotele w Granadzie i Rondzie też ;-)
                          Pozostało czekać na 8 sierpnia :-)
                          • Gość: chico Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.chello.pl 25.07.10, 13:25
                            hej - troszke "napiete macie te plany":)ja zwiedzialem te czesc
                            hiszpanii rok temu. trzeba wziac pod uwage kilka rzeczy...po
                            pierwsze - zwiedzanie sevilli w cztery godziny to zdecydowanie za
                            krótko - ja tam spedzilem w sumie dwa tygodnie i calej nie poznalem.
                            tylko zwiedzanie katedry z grobem kolumba, pomaranczowymi ogrodami i
                            wieza to okolo 2 godzin plus real alcazar to kolejne 3, wszedzie
                            kolejki...a jako ze jest to najwazniejsze miejsce na poludniu
                            hiszpanii i jedno z najpiekniejszych w calym kraju to naprawde warto
                            poswiecic mu wieczej czasu. na alhabmre trzeba sobie zarezerwowac
                            prawie caly dzien (w ten sposob mozecie sobie odpuścic real alcazar
                            w sevilli - bo to miejsca "podobne". bilety chyba najlepiej
                            zarezerwowac sobie przez neta.ja tak nie mialem. ale wejscie do
                            poszczegolnych miejsc sa o wyznaczonych godzinach i w ten sposob
                            jesli wchodzimy o 13 - wychodzimy o okolo 18, 19-stej. wiec czym
                            wczesniej tym lepiej. i nie wiem czy sie wyrobicie z tymi miastami w
                            ostatni dzien - cadiz chyba najciekawsze:)ale i tak zazdrosze. to
                            chyba najpiekniejsze miejsca w hiszpanii. ja wróciłem wczoraj z
                            valencii.acha - a gibraltar??????koniecznie!!!!
                            • Gość: kk Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 25.07.10, 20:48
                              Chico napisz jakieś ważne wskazówki i spostrzeżenia co do ważnych
                              miejsc, na co warto zwrócić uwagę...my lecimy za tydzień,
                              stacjonarnie do Punta Umbria z sześciolatkiem:) Pozdrawiam
                              • Gość: chico Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.centertel.pl 25.07.10, 23:07
                                witam, uważajcie na upały - w dzien jest okolo 40 -42 stopni, w nocy
                                niewiele mniej,dzieciak koniecznie z blokerem albo duzym filtrem,
                                poza tym to hiszpania wiec wszystko spokojnie, jesli masz jakies
                                konktetne pytania odpowiem.pozdrawiam
                              • daniel_torun Re: Kto na Costa de La Luz ? 26.07.10, 19:51
                                kk jedziecie do Barcelo ?
                                • Gość: kk Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 27.07.10, 20:42
                                  tak tak, do punta umbria beach resort, juz tylko 5 dni;)hurra
                                  my pozwiedzamy tak "lekko" cały rok biegiem, więc odpoczynku trochę
                                  potrzeba...ale obowiązkowo samochód i trochę pojeździmy, pozdrawiam
                                  Ps.a czy ktoś wie coś na temat KOMARÓW w punta umbria...?
                            • daniel_torun Re: Kto na Costa de La Luz ? 26.07.10, 19:50
                              hej
                              Jedziemy z 5-letnim dzieckiem więc nie planujemy prawdziwego zwiedzania lecz
                              tylko namiastkę tego. Np Sewillę - opracowałem plan zwiedzania na ok 2h.
                              Odpuszczamy sobie zwiedzanie zabytków w "środku".
                              Znalazłem w przewodniku "SEWILLA i ANDALUZJA" trasę na ok 90min. i dodałem
                              jeszcze kilka rzeczy. Jakoś to będzie.
                              Tak samo Alhambra - 3 godziny i koniec - ze względu na dziecko.
                              Bilety do Alhambry mam już zarezerwowane i zapłacone :-)
                              Ostatni dzień - hmmm ja bardziej nastawiam się na Jerez i zwiedzanie bodegi.
                              Giblartar- tu najdłużej się zastawialiśmy - ale wyszło nam - albo Granada i
                              Alhambra - albo Giblartar.
                              Dla mnie Giblartar z tego co wyczytałem - sorry- ale ja nie widzę tam dużo
                              ciekawego :
                              - najdalej wysunięty kraniec Europy - nieprawda - Tarifa
                              - ładne widoki - mam ładniejsze z Majorki - Formentor
                              - małpy - bez komentarza
                              - ????
                              - miejsce " kultowe " ok - zgadzam się
                              Ale chyba lepiej Granada i Alhambra ?

A poza tym nie mogę się juz doczekać
                              zostały 2 tygodnie :-)

• Gość: chico Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.centertel.pl 27.07.10, 00:01
                                :)troszke wam zazdroszcze tej andaluzji - bez watpienia jakakolwiek
                                trase wybierzecie tam wszedzie jest cudnie.granada reczywiscie robi
                                wrazenie. wieczorkiem wejdzcie sobie na szczyt albacin - tam jest
                                piekny widok na cala alhambre i moza dobrze zjeść a poza tym
                                zbieraja sie hiszpanie grajacy na gitarach...ale gibrataru nie
                                skreslajcie podczas przyszlych podroży...wrazenie sa rzeczywscie
                                piorunujące.bawcie sie dobrze.
                                • Gość: apolonia Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.chello.pl 27.07.10, 23:55
                                  Byłam tam 10 lat temu w hotelu Playaballena w Rocie. Fantastyczne
                                  szerokie plaze.
                                  • Gość: Beata Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 18:22
                                    Witam, z tego co się zorientowałam lecicie z Itaki Barcelo Punto
                                    Umbria Beach Resort. To miło, bo ja z rodziną również zamierzam
                                    zameldować się w tym hotelu od 1.08. Też planujemy kilka wycieczek i
                                    też lecimy z dziećmi córa 17 lat (to już chyba nie dziecko) i syn 4
                                    latka.Cieszę się,bo szykuje się fajna ekipa. Pozdrawia Beata
                                    • Gość: kk Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 29.07.10, 21:18
                                      My też o1.08 mamy się zjawić, a skąd lecicie??? My z
                                      Katowic...pozdrawiam
                                      Masz może jakieś informacje odnośnie obecności Komarów...?:)
                                      • Gość: Beata Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 22:03
                                        Witam,
                                        my lecimy z W-wy, ale na miejscu to jak w tej piosence " wszycsy
                                        olacy to jedna rodzina". Na temat komarów będę miała info jutro.
                                        Pozdrawiam Beata
                                        • Gość: kk Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 29.07.10, 22:12
                                          dzięki i czekam na info...:) już prawie wakacje..huuura;)pozdrawiam
                                          • daniel_torun Re: Kto na Costa de La Luz ? 29.07.10, 23:34
                                            w takim razie wyczekujcie nas 8 sierpnia ;-)
                                          • Gość: Beata Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 14:34
                                            Witam,
                                            komarów nie ma, ale ja biorę coś na te owady, tak na wszelki
                                            wypadek.Też już odliczam dni.Do zobaczenia w Hiszpani.
                                            • Gość: kk Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 31.07.10, 08:44
                                              Uffff...ale ja też wezmę...spakowani??:)dzięki i do zobaczenia
                                              ...a 08.08 czekamy:) Pozdrowienia dla Was
                                              • Gość: Beata Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 13:55
                                                My też już prawie spakowanie, a jutro rano odprawa i lecimy...
                                                Jednym słowem zaczynamy wakacje. Do zobaczenia-będziemy Was
                                                wypatrywać. Pozdrawiamy
                                                • Gość: kk Re: Kto na Costa de La Luz ? IP: *.agf-wrobel.pl 15.09.10, 16:02
                                                  Pozdrowienia dla Rodzinki:)...my juz tęsknimy za urlopem...dzięki za wspólne urlopowanie w Punta Umbia;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka