cradle 24.05.10, 12:57 witam Wybieramy się do tego hotelu we wrześniu.Czy ktoś może podzielić się aktualnymi spostrzeżeniami?Znalazłem tu tylko z 2007 i wcześniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kanarzyca Re: Hotel Caprici w Santa Susanna IP: *.xdsl.centertel.pl 24.05.10, 21:44 Byłam w ub roku. Polecam, świetnie położony, przy plaży.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jendrek Re: Hotel Caprici w Santa Susanna IP: *.um.poznan.pl 18.06.10, 14:18 Byłem w czerwcu w Santa Susana. Obok Caprici śmierdzi od kanału ściekowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Hotel Caprici w Santa Susanna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 10:42 my byliśmy w zeszłym roku hotel jest w miarę,bardzo dużo rosjan hotel położony jest przy samej plaży,po drugiej stronie jest pasaż z dużą ilością sklepów ok 1 km są 2 duże sklepy jeden to lidl a drugi carrefour,obok hotelu jest kolejka,którą mozna dojechać do barcelony jeśli będą pytania chętnie odpowiem życzę miłego urlopu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinko Re: Hotel Caprici w Santa Susanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 07:50 Wrociłem w sobote z tego hotelu . Nawet zadowolony. Zarcie niezłe , trzeba sie przyzwyczaic do niektorych kulinarnych przyjemnosci typu ryby niepatroszone z ośćmi , grilowany boczek , lub karczochy łykowate . W razie czego masz frytki i pyszny makaron plus pulpeciki :). Hotel niezły , nie smierdzi zaden kanałek , jedyny minus to drzwi do pokoju ktore sa na karte magnetyczna i aby je zamknąć trzeba po prosty fest ,, pie... ąć ,, co w nocy powoduje lekki wku...nie. W hotelu pełno polaków , rosjan , niemców i czechów . Sympatyczna obsługa , ceny takie w miare , piwko Don Miguel 3 euro ( nie polecam ), w carefourze masz pycha piwko CruzCampo za 0,57 centów ( oficjalne piwo reprezentacji Hiszpanii ). Sangria o dziwo najlepsza w kartonie :) za 1,8 euro . Drogie w wymyslnych butelkach po ok 5 euro sa beznadziejne. Wycieczka fakultet do barcelony to nieustanne bieganie - proporcje jak dla mnie mozna inaczej rozłozyc . Park Gaell 1,20 H a camp Nou 1 H ? to idiotyzm . Jako kibic musiałem biegac po stadionie i sklepie a nudziłem sie na tej słynnej kiczowatej !!! :) ławce . Jak cos to pytaj wiecej . Woda zimna , pogoda ok 20-25 stopni była . Kolejki nie słychac w ruchu ale zapomina sie ze przy odjezdzi daje donosny sygnał przed zamknieciem drzwi !!1 Powtarzam kanał nie smierdzi . Nie bardziej niz szambo u tych malkontentów ktorzy na niego narzekają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Hotel Caprici w Santa Susanna IP: *.ghnet.pl 23.06.10, 11:27 A co to znaczy "zimna woda"? Lecimy 11.07 z dzieckiem i liczyliśmy na coś cieplejszego niż Baltico...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinko Re: Hotel Caprici w Santa Susanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 13:07 Zimna, wejsc idzie . Pływac w basenie tez . Do Waszego wyjazdu nagrzeje sie to morze :). Koszulki Barcy w sklepie na stadionie ok 65 euro a to samo na lotnisku w Gironie 47 euro. Pizze maja cieńką jak naleśniki, paelli trzeba spróbowac . Porcje masakrycznie duze - ceny od 6 euro przy Montserrat do 13 euro - przy La Rambla . Obie pycha . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinko Re: Hotel Caprici w Santa Susanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 22:02 Weź suszarke do włosów . Nie słuchaj baranów którzy tam je jakoby widzieli . Suszarki w hotelu sa do wypozyczenia w recepcji , jest ich tam kilka sztuk i sa w ciagłym obrocie . Szansa ze Ty na nia trafisz jest mizerna . Pilota do Tv tez nie szukaj , jest w recepcji dostepny za kaucją 20 euro . W sumie i tak w Tv same niemieckie , hiszp i rosyjskie kanały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Hotel Caprici w Santa Susanna IP: *.ghnet.pl 28.06.10, 11:30 Trinko, mam jeszcze parę pytań. Jeżeli masz chwilę i odpowiesz, będę wdzięczna. Ile kosztuje serwis plażowy? Czy morze rzeczywiście szybko robi się głębokie? Jakieś rady, co do wyboru pokoju? Jedziemy pryw. więc mam chyba więszy wybór:) A jakie ceny napojów do posiłków? Planujemy się wybrać na wycieczkę statkiem do Tossa del Mar. Coś wiesz na ten temat? Wielkie dzięki za ewentualne podpowiedzi. Trochę sobie pluję w brodę, że się wystraszyłam Grecji w tym roku:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinko Re: Hotel Caprici w Santa Susanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 22:46 Serwisu plazowego nie ma . Wszystkie lezaki nad basenem gratis , a na plazy nie ma . Tak , moze robi sie głebokie , a woda była zimna i nie wielu sie i tak kapało. Trafiłem na pokój boczny z widokiem na moze i na stacje kolejki. Dokładnie na wprost był plac pusty . ! pietro wiec do polnocy bylo słychac muzyke z dyskoteki . Moja rada - zabierz troche płyt do tanczenia i zostaw u animatora . Cieszy sie jak dziecko np z Hela - grupy Piersi , Rodowicz ma itp. Troche np disco polo na balangi polaków mu nie zaszkodzi zostawic a przyszle turnusy będą Ci błogosławić :P. Serwis do kolacji - Pepsi chyba 1,2 e , Piwo 3 , wino domowe heh 6,5 o ile pamietam - ale nie warto bo słabe. Kawa , herbata ok 1,2-1,5 czyli ceny jak w centrum handlowym w Polsce :). Statek do Tossa jest codziennie o 9:00 ok 50 metrow do hotelu - zobaczysz butke z biletami . Cena , kilkanascie euro , nie widzialem by duzo osób korzystało. Ja nie płynąłem. Generalnie kazdy był zadowolony z przydzielonych pokoi , ja na 1 pietrze a reszta polaków z Rainbow na 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinko Re: Hotel Caprici w Santa Susanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 22:47 Statek do Tossa jest o 9:50 ! Powrót chyba ok 18 tej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Do Trinko IP: *.ghnet.pl 29.06.10, 11:28 DZięki za wszystkie info. Już po ptakach... trudno, jakoś będzie... Jeszcze o plaży tzn. leżysz na piasku? A inne hotele, mają serwis plażowy? Jedziemy z dzieckiem ,więc potrzebujemy parasola. A za info o płytach dzięki. Pomyślę o następnych turnusach Polaków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinko Re: Do Trinko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 13:12 Którys hotel w stronę Tossy ma serwis i parasole . W strone Barcelony jak okiem siegnąc nie widziałem , byc moze było po prostu przed ,, wysokim sezonem ,, . natomiast w strone Barcy ok 2 km - masz juz plażę nudystów . Jak sie dobrze przyglądać z okien pociagu widac wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Do Trinko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 23:49 leżaki i parasole są na plaży na lewo od hotelu (patrząc na morze), ale dosyć drogie - komplet tj. dwa leżaki + parasol - 15 EUR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Dzięki Iza IP: *.ghnet.pl 30.06.10, 11:40 jakieś światło w tunelu:)A możesz podać inne info? Będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinko Re: Dzięki Iza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 22:34 Dam głowę że patrzac pod hotelem na lewo nie widzialem zadnych lezaków . Jak sie wyjdzie za ten uskok koło capingu to cos tam w oddali majacze o czym juz wczesniej pisałem ,ale to hektar drogi od hotelu!:). Plaza pod hotelem jest taka ze spokojnie na ręczniczku mozna leżeć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZA Re: Dzięki Iza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 22:40 hej, nie wiem jakich jeszcze informacji potrzebujesz. Ja z mężem i 3-letnią córką byliśmy na przełomie maja / czerwca 2010 w hotelu Florida Park, "twój" hotel znam więc tylko z widzenia. Generalnie Santa Susanna nad morzem to część hotelowa, z licznymi sklepami pamiątkami. Codziennie ok 18.00 na deptaki wzdłuż miasta ustawiają się kramiki z wszelkim dobrem ;-) Warto przejechać się "pociągiem", który jedzie ulicami miasta i wjeżdża na górę gdzie położona jest część mieszkalna (nie turystyczna) Santa Susanna (bilet ok 7 EUR za 2 osoby dorosłe, dziecko 3 lata gratis), pozdrawiam. Baw się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Dzięki Iza IP: *.ghnet.pl 01.07.10, 12:04 Jedziemy z 4letnum synem. Pytam o te parasole jak jakaś maniaczka, ale nie wyobrażam sobie, że on cały dzień na słońcu. Wybaczcie:) Iza, a jakie jeszcze atrakcje dla maluchów? A woda i plaża pod kątem dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinko Re: Dzięki Iza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 12:31 Koło Florida Park jest wesołe miasteczko. Nie zanudzi sie Twoj czterolatek na bank . Do tego 2 wodne parki i Carrefour :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Dzięki Iza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 20:59 tak jak Trinko napisał - jest wesołe miasteczko, karuzela dla mniejszych dzieci - 2,5 EUR jeden przejazd, są też gokarty, trampoliny, samochody, przez jeden wieczór był też nadmuchiwany zamek (ale potem go złożyli nie wiem dlaczego). jest dużo placów zabaw, co szczególnie przypadło do gustu naszej córce. Plaża - drobny żwirek, woda (jak my byliśmy) zimna. W Barcelonie - warto zwiedzić oceanarium, można zoo. Naszej córce podobała się również każdorazowa podróż pociągiem do Barcelony ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cradle Re: Dzięki Iza 21.07.10, 13:53 Ciekawe jak z wodą we wrześniu, mam zamiar popływać trochę-pytanie czy warto zabrać graty do nurkowania-w Grecji było co oglądać pod wodą. Odpowiedz Link Zgłoś