Gość: kniga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 07:42 witam!.ktos byl w calella?jest tam cos ciekawego do zwiedzania,w jakiej cenie sa wyprawy statkim.jest jakis plac zabaw dla dziecka? pilne............................ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aldonka Re: calella 2010 IP: 109.243.229.* 25.06.10, 12:46 W Calleli warto zobaczyć: - neoklasyczny kościół Santa Maria z barokowym wejściem, a także mniejsze kościółki Sant Quirze i Santa Julita - XIX wieczną latarnię morską (można ją zobaczyć tylko zza ogrodzenia chyba, że coś się zmieniło) - XIX wieczne wieżyczki - pozostałości po fortyfikacji - Park Dalmau - z pomnikami i przeróżnymi okazami roślin, znajdują się tam 2 place zabaw (poza parkiem jest jeszcze około 3 placów zabaw) - na skrzyżowaniu ulic Carrer de les Escoles Pies i Carrer de Jovara znajduje się budynek na którym rosną pnące się kaktusy Poza tym: - pospacerować promenadą wzdłuż szerokiej i piaszczystej plaży - popłynąć statkiem do Blanes (ogród botaniczny z egzotyczną roślinnością) albo do Tossa de Mar (średniowieczny zamek i zabudowa wokół niego) - pojechać i zwiedzić magiczną Barcelonę (najlepiej udać się tam szybką kolejką) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: calella 2010 IP: *.chello.pl 01.07.10, 23:05 witam, bylismy w calella na poczatku czerwca, jest tam duzo placów zabaw dla dzieciaków, niedaleko 2aquaparki, polecam deptak wzdłuż wybrzeża rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: calella 2010 IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.10, 16:40 wczoraj wróciłam z Calelli po prostu rewelacja! nie zastanawiajcie się dla dzieci rewelacja, super plac zabaw w parku! w hotele też mają wiele do zaoferowania dla dzieci animacje, baseny. Polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TATA Re: calella 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 23:17 jak tam ceny wycieczek ,przejazdow koleja ,statkiem,dzieje sie cos ciekawego/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subet Re: calella 2010 IP: *.nat.rev.ndi.net.pl 03.07.10, 09:16 Ja tez chętnie czegoś dowiedział - wybieram się w sierpniu... Jaki są ceny w sklepach wycieczek, kolejki do Barcelony, Tosy, Blanes, jak wygląda miasto itp...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: calella 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 12:35 cisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś