Gość: lato31 IP: *.net.stream.pl 05.08.11, 20:30 Proszę o relację , każda informacja moze sie przydać- jakie hotele, jedzenie, co zaskoczyło, jaki pilot z jaką wiedzą itd. Relacja dzień po dniu jest bezcenna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lato31 Re: Kto był z Itaką "w rytmie flamenco"? IP: *.net.stream.pl 07.08.11, 18:45 Nikt nie chce sie podzielić doswiadczeniem?Kupiłam wycieczke i chce sie przygotować na to co aktualnie Itaka oferuje..Pomóżcie bo wpisy są ale stare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimba Re: Kto był z Itaką "w rytmie flamenco"? IP: *.amplico.pl 08.08.11, 14:53 podbijam wątek. też zastanawiam się nad tą wycieczką, chciałabym się wybrać sama we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: Kto był z Itaką "w rytmie flamenco"? IP: *.net.stream.pl 16.08.11, 18:54 Uparcie podbijam ,może ktoś się zlituje i coś opisze. Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 Re: Kto był z Itaką "w rytmie flamenco"? 19.08.11, 18:43 Byłam w ubiegłym roku, służę informacjami. Odezwij się na maila mk0615@wp.pl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Kto był z Itaką "w rytmie flamenco"? IP: *.tktelekom.pl 01.09.11, 10:44 Czy możesz krótko napisać tutaj czy hotele na objeździe te ** i *** były ok/do zaakceptowania ? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: sam sobie odpowiem IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 12:38 Sam sobie odpowiem bo byłem na tej wycieczce we wrzesniu 2011. Hotele bardzo przyzwoite. Noclegi w dobrych hotelach 3*(zasługujących na te ***) ale także 2 noclegi w hotelu Guadalmar 4* w Maladze tuz przy plaży z widokiem na morze z kazdego pokoju (tak było w przypadku naszej wycieczki...czasem moga byc pewnie inne hotele). Jedzenie bardzo smaczne i z reguły wiele dań do wyboru tylko w 1 hotelu były źle umyte talerze. No i raz na serwowana kolację głównym daniem był kurczak z frytkami...co niektórym się nie podobało bo był suchy...ale mi smakował.W większości hoteli był bufet na sniadanie i kolacje. W 2 była serwowana kolacja. co wiecej moge napisać.... Program zrealizowany w 100%. Przejazdy autokarem nie długie. Max pojedynczy przejazd poniżej 2h. Ilość czasu wolnego w poszczególnych miastach wystarczająca. Bardzo dobra pilotka Pani Joanna. Autokar komfortowy. Bardzo ciekawa wycieczka mogę każdemu polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: sam sobie odpowiem IP: *.net.stream.pl 23.09.11, 21:25 Bardzo dziękuję za kilka informacji ale proszę o więcej.Ja wyjeżdżam juz za tydzień.Na razie zmienili godzinę wylotu z Warszawy z 13 na 17. Czy mógłbys króciutko każdy dzień opisać? O której wyjazdy i czy trzeba bardzo wcześnie wstawać?Czy przyjazd do hotelu jest na tyle wcześnie że mozna jeszcze obejrzeć okolicę? czy jest mozliwość zakupu w pobliskim sklepie wody na czas podróży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: sam sobie odpowiem IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.11, 08:17 Śniadania były w zależności od dnia ok 7:30-8:30 z tego co pamiętam. Wyjazdy z hotelu po 8:00 więc nie było żadnych problemów. W hotelu wieczorem zakwaterowanie ok 20:00 czasem troszkę wcześniej. Wodę można kupić w marketach nieopodal hotelów (co ciekawe woda w marketach jest dobra i tania np 0,5l za 0,15 euro).Tylko w Maladze nie było blisko sklepu tego typu. Mają też w Hiszpani dużo automatów z wodą, napojami, kanapkami i papierosami.W razie czego zawsze tam można kupić wodę tylko drożej. Dodatkowo kierowca autokaru miał wodę w lodówce ale już drożej 1 euro/0,5l. Dni nie bedę opisywał bo za dużo rzeczy się działo każdego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: sam sobie odpowiem IP: *.net.stream.pl 26.09.11, 20:17 Dzięki za wszystkie informacje i za cierpliwość.Jeszcze tylko jedno małe pytańko , czy w pierwszy dzień jest szansa jeszcze na kolację ( ze względu na przesuniętą godzinę wylotu na 17 ) , bo inaczej trzeba mieć jakieś kanapki , czy można coś zjeść w pobliżu hotelu?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: sam sobie odpowiem IP: *.ip.netia.com.pl 27.09.11, 07:55 My lecieliśmy też o 17:00 i kolację zjedliśmy normalnie w Hotelu w Maladze (tyle że trochę późno). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: sam sobie odpowiem IP: *.net.stream.pl 29.09.11, 18:18 Jeszcze raz dzięki, pora się pakować i w drogę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: sam sobie odpowiem IP: *.net.stream.pl 11.10.11, 21:02 Wróciłam bardzo zadowolona.Pilotka Magda ok.( chociaż miała słabsze momenty- inne niż ja i kilku innych uczestników wycieczki punkty zwiedzania uważała za ważne ).Wszystkie hotele poza centrum , początkowo żal ale i tak po całym dniu nie było siły na indywidualne włuczęgi.Hotele bardzo dobre, jedynie jedzenie w Granadzie wiecej niz skromne, nawet kawa z torebki a nie ekspresu.Doskonale połozony hotel w Maladze. Oceniając całość - wrócilismy bardzo zadowoleni , Itaka godna polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak Re: sam sobie odpowiem IP: *.ksiezyc.pl 19.03.12, 09:12 Bardzo się ucieszyłam czytając te opinie, bo wybieram się w sierpniu na tę wycieczkę. Bardzo chętnie poczytałabym jeszcze jakieś relacje z tej wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kto był z Itaką "w rytmie flamenco"? IP: *.root.com.pl 19.03.12, 10:21 Przecież jest to biuro dla seniorów i bez objazdówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak Re: Kto był z Itaką "w rytmie flamenco"? IP: *.ksiezyc.pl 02.04.12, 15:30 Czy wieczorem są proponowane wycieczki fakultatywne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salkien Re: Kto był z Itaką "w rytmie flamenco"? IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.12, 19:24 Na wycieczce bylem w czerwcu 2012. Generalnie moge kazdemu polecic, ciekawa i dobrze zorganizowana wycieczka na mocna 4. Wiecej zabytkow i miast niz atrakcji przyrody, choc te ostatnie (jak jaskinia w Nerja) tez byly! Ponizej plusy/minusy: Plusy: + ciekawy i zarazem niemeczacy program wycieczki z czasem wolnym na zdjecia, sen i odpoczynek po zwiedzaniu; + pilotka p. Magda, dobry organizator i znawca Hiszpanii, biegly jez. hiszpanski; + skrupulatne rozliczenie wydatkow na wejscia przez p. Magde na koniec wycieczki, zostalo po 13EUR na glowe; + swietny hotel Holiday Inn Express w 2 dniu objazdu; + 2 dni w domkach Jardin de la Reina pod Sewilla - dobre jedzenie i darmowy WiFi; + Sewilla - 2h czasu wolnego na swietne pobliskie, prawdziwie hiszpanskie bary tapas (polecam bar Bodega Santa Cruz Las Columnas); + piekna Granada i swietnie zorganizowany program dnia, od spaceru w dol Albaicin poprzez ogrody Generalife do Alhambry a konczac na ponadprogramowej / nieobowiazkowej wycieczce po hiszpanskim markecie prowadzona przez p. Magde, okazja do udanych zakupow miejscowych specjalow! + relaksujacy ostatni dzien wycieczki, degustacja w Lanjaron (z pokazem picia wina z kublaka!) i czas na plazowanie / lunch w Nerja + dla latajacych z katowic pelny dzien do wykorzystania (np. na plazowanie) w ostatni dzien (lot o 18.55!) + nowy i wygodny autokar Minusy: - 1szy (i ostatni) hotel w Torremolinos (Kristal) - kiepski standard, problemy z klima i prysznicem; - malo "hiszpanskie" jedzenie w hotelach; - Malaga: brak w standardzie zwiedzania katedry (albo czas na toalety, albo zwiedzanie katedry we wlasnym zakresie); - Ronda: strata czasu na czekanie na lokalnego przewodnika, w koncu kierowca robil za "autochtona"; - Gibraltar wart zobaczenia, ale zwiedzanie tylko dla osob ktore wykupily pakiet za 30 EUR, czyli dowoz busem do punkty Europa, mala jaskinie (duzo wieksza w Nerja) i niezainteresowane malpki bezogonowe. Lepiej podjechac miejscowym autobusem za 2 EUR do punktu Europa i przejsc sie we wlasnym zakresie po miescie; - wieczor flamenco mozna sobie darowac (4 z 10 osob byly zadowolone); - Kadyks: doslownie bieg po miescie, p.Magda chyba sie zagadala z lokalna przewodniczka na niekorzysc grupy; - Sewilla piekna, ale rejs po rzece Gwadalkiwir nie wart ceny, pare zabudowan po Expo 92, goraco i duszno, dobra okazja do drzemki popoludniowej, ale za 16 EUR? - Hotel w Granadzie o dobrym standardzie, ale wydzielone porcje sera i wedlin na sniadanie (po 1 plasterku), wywieszka "nie wunosic jedzenie ze stolowka", kaucja za pilota do TV!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak Re: Kto był z Itaką "w rytmie flamenco"? IP: *.ksiezyc.pl 21.07.12, 09:30 Bardzo dziękuję za wszystkie informacje. Wylot już coraz bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak Re: Kto był z Itaką "w rytmie flamenco"? IP: *.ksiezyc.pl 24.07.12, 17:23 Mam jeszcze pytanie a'propos Gibraltaru. Czy nie ma obawy, że się nie zdąży tym busem wrócić przed tą naszą wycieczką zorganizowaną? Ile jest czasu wolnego i jak często jeżdżą te lokalne busy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak Re: Kto był z Itaką "w rytmie flamenco"? IP: *.ksiezyc.pl 25.09.12, 10:13 Byłam na tej wycieczce w sierpniu. Jestem z niej bardzo zadowolona. Najbardziej zachwyciła mnie Sewilla, ale Ronda, Mijas i katedra w Cordobie tez robią ogromne wrażenie. Trochęzbyt pobieżne było zwiedzanie Malagi. Baeza i Ubeda mnie nie zachwyciły. Urocza była też Nerja i jej niesamowite jaskinie. Gibraltar może i drogi, ale warto było zobaczyć, bo sam Punkt Europa, to akurat taka sobie atrakcja (jeśli ktoś myśli, że pojedzie tam na własna rękę busem i będzie taniej, to się rozczaruje), chyba że uda się komuś pojechać kolejką, ale to ponoć trzeba się mocno uwijać i mieć dużo szczęścia, żeby się na nią załapać ( u nas w grupie byli tacy i im się bardzo podobało). Ja byłam zadowolona, że miałam okazje tymi wąskimi uliczki pojechać busem na miejsce widokowe i do jaskini przed którą można zobaczyć małpki. Wieczór flamenco, to nie piękne kobiety w kolorowych sukniach, ale cygańskie flamenco z niepowtarzalną atmosferą. Hotele w porządku, oprócz pierwszego i ostatniego w Torremolinos (dobrze, ze chociaż położenie było ok). Pani Magda (przewodniczka) zawsze dawała nam czas wolny na posiłek w ciągu dnia, zakup picia czy pamiątek w centrum miejscowości. Wykazała się ona tez ogromną wiedzą. Całość dopełniała niesamowicie zgrana grupa ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin11 Re: "w rytmie flamenco" w lutym 26.01.14, 13:49 Czy pierwsza polowa lutego to dobry termin na tę własnie wycieczkę? Odpowiedz Link Zgłoś