dariusznow 20.08.11, 21:53 Właśnie jesteśmy na tej pięknej wyspie, jeśli macie pytania postaram się odpowiedzieć Jesteśmy po raz pierwszy więc nie na wszystkie pewnie będę mógł odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dariusznow Re: Minorka 2011 pytania ? 20.08.11, 22:00 pierwsze fotki dariusznow.fmix.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.kalisz.mm.pl 22.08.11, 21:38 wypoczywaj człowieku na tej pięknej wyspie, napiszesz, jak wrócisz... widzisz, że niektórzy nawet nie wiedzą, że Minorka to inna wyspa niż Majorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 12:20 jaka miejscowość na Majorce jest najbardziej imprezowa? i jakie kluby są tam najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Minorka 2011 pytania ? 22.08.11, 22:51 tu jest jedna (!) dyskoteka urządzona w naturalnej jaskini, wstęp ponoć 30 eur to nie Majorka, tu spokój i cisza, strefa ochronna przyrody, cudowne krajobrazy, ciepło i fantastycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 09:03 W którym jesteście hotelu? Czy było jakieś opóźnienie wylotu, jadę z maluchem i chcę się przygotować- psychicznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.11, 18:09 My byliśmy na przełomie lipca i sierpnia. Nie było opóźnień, wszystko zgodne z ofertą i punktualnie, rezydentki nie potrzebowaliśmy. Warto wypożyczyć samochód i samemu zwiedzać wyspę. Hotel Hotasa Sea Club jak najbardziej godny polecenia. Wyspa ma niesamowity urok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 21:19 Może pamiętasz może ile kosztuje auto, mniej więcej, na tydzień, jakiś VW? Czy foteliki dla dzieci sa płatne? Czy parkowanie w Mao i Ciutadelli jest płatne, a jeśli tak to czy np w weekend jest gratis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.11, 21:31 Za auto klasy B na 6 dni płaciliśmy 360 euro , Pegueot 207. Foteliki już nas nie interesowały, ale zajrzyj na stronę np. tej naszej wypożyczalni www.nuracar.com/index-en.php . W Maó i Ciutadelli są parkomaty, nie wiem jak w weekend,byliśmy w tygodniu, ale np. W Es Mercadal w czasie sjesty nie był potrzebny bilet - tylko do 13 a potem bodajże znowu od 17-stej. Nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem miejsca, w Maó przy samym porcie czy np w Ciutadelli przy placu defilad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 09:32 Dzięki za info, bardzo mi sie przyda, juz parę lat nie byłam na Balearach i wypadłam z "cenowego obiegu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Minorka 2011 pytania ? 24.08.11, 18:56 no i jutro do domciu szkoda opuszczać tę rajską wysepkę po tygodniu pobytu człowiek się orientuje co i gdzie, ale tak to jest z nowymi miejscami jedno, co mnie niezbyt mile zaskoczyło, to pewien dystans i brak otwartości ze strony miejscowych ludzi, owszem, grzeczni, uczynni, ale coś się w ich zachowaniu wyczuwa, trudne do określenia, ale chyba nie są zbyt szczęśliwi z pobytu tylu turystów ale to pikuś, w porównaniu do tego, co można tu zobaczyć :) zapraszam do oglądania fotek, których będzie przybywać.. www.dariusznowocien.com zakładka PORTFOLIO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.Red-88-19-120.staticIP.rima-tde.net 26.08.11, 00:31 Fotki zachęcają. Wlasnie zaczynam pobyt będę wdzięczny za wsazówki jakie miejsca szczególnie polecasz, będę w okolicach Ciutadelli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 15:17 A czy ktoś był w Parc Naturel de s`Albufera ? Odpowiedz Link Zgłoś
klaryma Re: Minorka 2011 pytania ? 02.09.11, 20:01 Ja bylam w parku. Bez lornetki tak naprawde niewiele widac, nie mozna podejsc zbyt blisko wody, sa takie budki drewniane i pomosty do ogladania ptakow, ale est to dosyc daleko od wody. najwieksz plusem tego miejsca jest m.zd. spokoj, kiedy my tam bylismy, 26.08. nie bylo poza nami nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Minorka 2011 pytania ? 26.08.11, 22:32 byliśmu na Minorce po raz pierwszy więc nie mam podstaw do porad, tym bardziej w okolicach Ciutadelelli, byliśmy tam tylko na wycieczce w pobliżu jest jest piękna plaża i fantastyczna naveta my byliśmy w Punta Prima, więc z drugiej strony wyspy Generanie polecam piesze wycieczki gdyż wtedy można trafić na fantastyczne miejsca, których na wyspie jest bardzo dużooo nas najbardziej kręciły cichutkie ztoczki i mało uczęszczane miejsca mam spotro folderów z wyspu jeśli chcesz, prześlę skany pisz na adres dariusznow@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Minorka 2011 pytania ? 02.09.11, 22:55 nowe fotki z Minorki, zapraszam do oglądania http//dariusznow.fmix.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wojewoda Re: Minorka 2011 pytania ? 05.09.11, 12:19 Witam, wybieram się na Minorkę w tym tyg. Mam pytanie do osób któe niedawno wróciły. Jak wygląda kwestia komarów, muszek, mrówek tudzież innych insektów ? Na co trzeba się przygotować ? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Minorka 2011 pytania ? 05.09.11, 13:15 nie przypominam sobie aby coś nam dokuczało z insektów właściwie ich nie było jedyną uciążliwością było gorąco przy sporej wilgotności, ale klima spisywała się jak należy, a poza tym to własnie po to się tam jedzie miłego urlopu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helen Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.11, 18:32 W lipcu nie było absolutnie żadnych insektów ;) Życzę udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś