Dodaj do ulubionych

Minorka 2011 pytania ?

20.08.11, 21:53
Właśnie jesteśmy na tej pięknej wyspie, jeśli macie pytania postaram się odpowiedzieć
Jesteśmy po raz pierwszy więc nie na wszystkie pewnie będę mógł odpowiedzieć
Obserwuj wątek
    • dariusznow Re: Minorka 2011 pytania ? 20.08.11, 22:00
      pierwsze fotki
      dariusznow.fmix.pl/
      • Gość: gosc Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.kalisz.mm.pl 22.08.11, 21:38
        wypoczywaj człowieku na tej pięknej wyspie, napiszesz, jak wrócisz...
        widzisz, że niektórzy nawet nie wiedzą, że Minorka to inna wyspa niż Majorka
    • Gość: kinga Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 12:20
      jaka miejscowość na Majorce jest najbardziej imprezowa? i jakie kluby są tam najlepsze?
      • dariusznow Re: Minorka 2011 pytania ? 22.08.11, 22:51
        tu jest jedna (!) dyskoteka urządzona w naturalnej jaskini, wstęp ponoć 30 eur to nie Majorka, tu spokój i cisza, strefa ochronna przyrody, cudowne krajobrazy, ciepło i fantastycznie
        • Gość: evulevu Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 09:03
          W którym jesteście hotelu? Czy było jakieś opóźnienie wylotu, jadę z maluchem i chcę się przygotować- psychicznie :)
          • Gość: meg Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.11, 18:09
            My byliśmy na przełomie lipca i sierpnia. Nie było opóźnień, wszystko zgodne z ofertą i punktualnie, rezydentki nie potrzebowaliśmy. Warto wypożyczyć samochód i samemu zwiedzać wyspę. Hotel Hotasa Sea Club jak najbardziej godny polecenia. Wyspa ma niesamowity urok.
            • Gość: evulevu Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 21:19
              Może pamiętasz może ile kosztuje auto, mniej więcej, na tydzień, jakiś VW? Czy foteliki dla dzieci sa płatne? Czy parkowanie w Mao i Ciutadelli jest płatne, a jeśli tak to czy np w weekend jest gratis?
              • Gość: meg Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.11, 21:31
                Za auto klasy B na 6 dni płaciliśmy 360 euro , Pegueot 207. Foteliki już nas nie interesowały, ale zajrzyj na stronę np. tej naszej wypożyczalni www.nuracar.com/index-en.php . W Maó i Ciutadelli są parkomaty, nie wiem jak w weekend,byliśmy w tygodniu, ale np. W Es Mercadal w czasie sjesty nie był potrzebny bilet - tylko do 13 a potem bodajże znowu od 17-stej. Nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem miejsca, w Maó przy samym porcie czy np w Ciutadelli przy placu defilad.
                • Gość: evulevu Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 09:32
                  Dzięki za info, bardzo mi sie przyda, juz parę lat nie byłam na Balearach i wypadłam z "cenowego obiegu" :)
    • dariusznow Re: Minorka 2011 pytania ? 24.08.11, 18:56
      no i jutro do domciu
      szkoda opuszczać tę rajską wysepkę
      po tygodniu pobytu człowiek się orientuje co i gdzie, ale tak to jest z nowymi miejscami
      jedno, co mnie niezbyt mile zaskoczyło, to pewien dystans i brak otwartości ze strony miejscowych ludzi, owszem, grzeczni, uczynni, ale coś się w ich zachowaniu wyczuwa, trudne do określenia, ale chyba nie są zbyt szczęśliwi z pobytu tylu turystów

ale to pikuś, w porównaniu do tego, co można tu zobaczyć :)

zapraszam do oglądania fotek, których będzie przybywać..
      www.dariusznowocien.com zakładka PORTFOLIO
      • Gość: Bartek Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.Red-88-19-120.staticIP.rima-tde.net 26.08.11, 00:31
        Fotki zachęcają. Wlasnie zaczynam pobyt będę wdzięczny za wsazówki jakie miejsca szczególnie polecasz, będę w okolicach Ciutadelli.
        • Gość: evulevu Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 15:17
          A czy ktoś był w Parc Naturel de s`Albufera ?
          • klaryma Re: Minorka 2011 pytania ? 02.09.11, 20:01
            Ja bylam w parku. Bez lornetki tak naprawde niewiele widac, nie mozna podejsc zbyt blisko wody, sa takie budki drewniane i pomosty do ogladania ptakow, ale est to dosyc daleko od wody. najwieksz plusem tego miejsca jest m.zd. spokoj, kiedy my tam bylismy, 26.08. nie bylo poza nami nikogo.
        • dariusznow Re: Minorka 2011 pytania ? 26.08.11, 22:32
          byliśmu na Minorce po raz pierwszy więc nie mam podstaw do porad, tym bardziej w okolicach Ciutadelelli, byliśmy tam tylko na wycieczce
          w pobliżu jest jest piękna plaża i fantastyczna naveta
          my byliśmy w Punta Prima, więc z drugiej strony wyspy
          Generanie polecam piesze wycieczki gdyż wtedy można trafić na fantastyczne miejsca, których na wyspie jest bardzo dużooo
          nas najbardziej kręciły cichutkie ztoczki i mało uczęszczane miejsca
          mam spotro folderów z wyspu jeśli chcesz, prześlę skany
          pisz na adres dariusznow@o2.pl
          • dariusznow Re: Minorka 2011 pytania ? 02.09.11, 22:55
            nowe fotki z Minorki, zapraszam do oglądania http//dariusznow.fmix.pl
    • wojewoda Re: Minorka 2011 pytania ? 05.09.11, 12:19
      Witam, wybieram się na Minorkę w tym tyg. Mam pytanie do osób któe niedawno wróciły.
      Jak wygląda kwestia komarów, muszek, mrówek tudzież innych insektów ?
      Na co trzeba się przygotować ?
      Dziękuję.
      • dariusznow Re: Minorka 2011 pytania ? 05.09.11, 13:15
        nie przypominam sobie aby coś nam dokuczało z insektów
        właściwie ich nie było
        jedyną uciążliwością było gorąco przy sporej wilgotności, ale klima spisywała się jak należy, a poza tym to własnie po to się tam jedzie

miłego urlopu :)
      • Gość: helen Re: Minorka 2011 pytania ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.11, 18:32
        W lipcu nie było absolutnie żadnych insektów ;) Życzę udanego pobytu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka