Dodaj do ulubionych

Platja dAro - Costa Brawa - Kemping Valldaro

IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 21.05.04, 11:00
Interesuje mnie wszystko , zwiazane z Platja dAro , jak równiez z samym
kempingiem , im wiecej informaci tym lepiej , moze ktos był i mógłby sie
podielic informacjami o tym miejscu
z góry dziekuje :) spainka
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Platja dAro - Costa Brawa - Kemping Valldaro 21.05.04, 13:53
      Dużo informacji o samym campingu znajdziesz na stronie www.valldaro.com/
      Cóż można powiedzieć o Platja d`Aro...? To typowy kurort nadmorski, którego
      dużym atutem są położone w skalistych zatoczkach piaszczyste plaże. Jak to w
      każdym kurorcie, tak i w d`Aro dużo sklepów, dyskotek, barów.
      Na temat Costa Brava poczytać możesz troszkę na stronie
      azymutczarter.com.pl/hiszpania/costa_brava.htm
      www.hiszpania-online.com/przewodnik/katalonia/
      • izzaa Re: Platja dAro - Costa Brawa - Kemping Valldaro 12.06.04, 16:08
        byłam w Platja'daro 4 raz razy jest cudowne sluzę pomocą
        link do miasta
        www.platjadaro.com
        • Gość: spainka Re: Platja dAro - Costa Brawa - Kemping Valldaro IP: *.ists.pl / *.ists.pl 12.06.04, 19:32
          Witaj jako stała bywalczyni napewno orientujesz sie jak mozna dostac z Platya
          dARO do sasiednich miejscowosci Pals , Begur , Palamos , Lescala , czy mozesz
          polecic jakąs wypozyczalnie samochodów , skuterów ( ewentualnie podac ceny )czy
          wiesz czy z Platya dAro odpływaja statki do Palamos i dalej , czy w Platya dARO
          odbywa sie jakis targ , w jakim dniu i w jakim miejscu
          i wreszcie czy mozesz cos powiedziec o samym kempingu
          za wszystkie informacje z góry dziekuje
          pozdrawiam :)spainka
          • aseretka Re: Platja dAro - Costa Brawa - Kemping Valldaro 13.06.04, 07:59
            W Platja dĄro targ odbywa się w piątki. We wtorki bodajże jest w Palamos, a w
            środy w Begur. Na targ łatwo trafić, bo stragany zazwyczaj rozciągają się
            wzdłuż głównej ulicy lub promenady.
            W Palamos codziennie o 17 odbywa się giełda połowu, pełne folkloru widowisko,
            które warto zobaczyć.
            W Platja jest kilka wypożyczalni samochodów ( niestety adresów ci nie podam, bo
            zawsze korzystam z własnego środka lokomocji.
            Do wymienionych przez ciebie miejscowości jest dobry dojazd autobusowy.
      • Gość: spainka Re: Platja dAro - Costa Brawa - Kemping Valldaro IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.06.04, 21:28
        dziekuje aseretka , mam jeszcze jedno pytanie , czy tam jest jakis dworzec ,
        skad odjezdzaja autobusy do Palamos, Begur , pALS itp jesli masz jeszcze jakies
        fajne informacje , co warto zobaczyc , bede wdzieczna za wszystko
        pozdrawiam i dziekuje
        • aseretka Re: Platja dAro - Costa Brawa - Kemping Valldaro 14.06.04, 12:45
          Oczywiście, że jest takie miejsce. Jednak, czy nazwać je dworcem, czy tylko
          przystankiem autobusowym, to dyskusyjne.
          Pytasz, co warto zobaczyć, ale nie wiem, czy chodzi ci o samo d`Aro, czy i o
          inne miejscowości. W d`Aro nie ma według mnie niczego ciekawego do obejrzenia,
          ot zwykła miejscowość wypoczynkowa.
          W Palamos warto pospacerować po Starówce oraz wybrać się na spacer na najwyższe
          wzniesienie w okolicy, górę Punta del Moli. Na szczycie znajduje się latarnia
          morska, a widoki na morze są niezapomniane.
          W Blanes polecam zajrzeć do ogrodu botanicznego.
          W okolicach Begur warto odwiedzić średniowieczne miasteczka Pals, Peratallada
          czy Bellcaire d'Emporada, gdzie łatwo odnieść wrażenie, że czas zatrzymał się
          tam w miejscu kilkaset lat temu.
          W Gironie oprócz spaceru po starówce polecam odwiedzenie najlepiej zachowanych
          w Hiszpanii łaźni arabskich oraz starej dzielnicy żydowskej.
          W Tossa wspaniale zachowane średniowieczne stare miasto z murami obronnymi i
          wieżami.
          W Pals idealnym miejscem do spacerów są kamienne mury i domy oraz wąskie strome
          uliczki.

• Gość: spainka Re: Platja dAro - Costa Brawa - Kemping Valldaro IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 15.06.04, 14:14
            Dziekuje Ci aseretko , zalezy nam na zwiedzeniu wybrzeża Costa Brava w strone
            Francji , w strone Barcelony , znamy juz niemalze kazda miescinę , to juz nasza
            4 wyprawa na dzikie wybrzeże , a ponieważ jesteśmy ciekawi nowych miejsc
            interesuje mnie wszystko , każda najdrobniejsza informacja dotyczaca
            interesujacycyh miejsc , chciałam sie dowiedzic o to połączenie autobusowe z
            Platya daRO ,INTERSUJE NAS rOSES , eMPURIAbRAWA , Lescala , Begur , Pals ,
            Palamos , Pallafrugel i te okolice , jesli znasz je , chetnie wysłucham co
            mozesz nam polecic , a za informacje , które udzieliłas do tej pory dziekuje
            bardzo
            pozdrawiam :)
            moze wiesz cos o fiestach jedziemy 14 lipca na dwa tyg
            • aseretka Re: Platja dAro - Costa Brawa - Kemping Valldaro 15.06.04, 15:09
              Niestety też bardziej znam Costa Brava w kierunku Barcelony ale aktualnie
              jestem w trakcjie przygotowywania planu podrózy w stronę przeciwną i w głąb
              lądu. Ja jadę dopiero we wrześniu. Teraz mogę się podzielić tylko informacjami,
              które zebrałam. Mam nadzieję, że jak wrócisz podzielisz się swoimi
              spostrzeżeniami, co pozwoli mi dopisać do trasy podróży jakieś nowe miejsca.
              • Gość: spainka Re: Platja dAro - Costa Brawa - Kemping Valldaro IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 15.06.04, 18:44
                Wygląda na to , ze to ja bede przedzierać szlaki , nie wiem tylko na ile
                wystarczy czasu , jeszcze jedno pytanie , te autobusy kursujace miedzy
                miejscowościami sa lini sarfa , czy jakies inne? (podmiejskie)

• aseretka Re: Platja dAro - Costa Brawa - Kemping Valldaro 16.06.04, 09:07
                  Słonko, nie mam pojęcia. My podróżujemy zawsze włąsnym środkiem lokomocji.
                  Jeden raz tylko, jadąc z Malgrat do Barcelony skorzystaliśmy z pociągu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka