Dodaj do ulubionych

Girona - co zrobić z bagażem?

25.08.11, 16:47
Wybieram się do Barcelony, lot do Girony i chciałabym zwiedzić to miasto, bo wiele osób poleca. Ale co zrobić z bagażem? Jakiś czas temu był wpis, że nie ma nic na dworcu pkp ani autobusowym w Gironie, ale to było 2 lata temu. Na innym forum znalazłam wpis, ze stały zafoliowane skrytki na bagaż na dworcu pkp. Czy wiecie może czy jest już przechowalnia bagażu?Czy ktoś zostawiał w jakimś sklepie czy hostelu(nie nocujać tam)?
Dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej Re: Girona - co zrobić z bagażem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 10:16

Jak zawsze wybieram dobry hotel, im lepszy tym lepiej, i daję bagaż
      do hotelowej przechowalni facetowi w hotelowym lobby. Wieczorem
      odbieram. Nikt nigdy o nic nie pyta. Mozesz byc przeciez gosciem hotelowym
      lub nim wkrótce będziesz. Jednoczesnie z prośbą o przechowanie bagażu
      daj bell-hopowi napiwek (nie mniej niż trzy euro, piatka czyni cuda:)
      Pamiętaj o zabraniu kwitka bagażowego.

W Gironie mozesz to zrobić w AC Hotel Palau de Bellavista by Marriott.
      Doskonała sieć z usługami. Prawie zawsze zostawiam u nich bagaż.
      W Warszawie też.

Bon voyage - Andrzej
      • xulu Re: Girona - co zrobić z bagażem? 26.08.11, 12:51
        Gość portalu: andrzej napisał(a):

>
        > Jak zawsze wybieram dobry hotel, im lepszy tym lepiej, i daję bagaż
        > do hotelowej przechowalni facetowi w hotelowym lobby. Wieczorem
        > odbieram. Nikt nigdy o nic nie pyta. Mozesz byc przeciez gosciem hotelowym
        > lub nim wkrótce będziesz. Jednoczesnie z prośbą o przechowanie bagażu
        > daj bell-hopowi napiwek (nie mniej niż trzy euro, piatka czyni cuda:)
        > Pamiętaj o zabraniu kwitka bagażowego.
        >
        > W Gironie mozesz to zrobić w AC Hotel Palau de Bellavista by Marriott.
        > Doskonała sieć z usługami. Prawie zawsze zostawiam u nich bagaż.
        > W Warszawie też.
        >
        > Bon voyage - Andrzej

dobrze doradzasz, podaj koszt przechowania w tej "sieci" ;)
      • nothing.at.all Re: Girona - co zrobić z bagażem? 26.08.11, 18:07
        I nigdy nikt Cię nie zapytał czy jesteś gościem hotelu? Rano zostawiasz, wieczorem odbierasz i jedziesz/lecisz dalej? Sprytnie, ale obawiam się czy mnie nie zapytają kto ja jestem;).

A czy o tych zafoliowanych skrytkach nic nie wiesz? Moze zauważyłeś je na dworocu?

Skorzystam z okazji i jeszcze zapytam;). Do Girony z lotniska autobusem najszybciej się dostanę, tak? A potem do Barcelony pociągiem? Możesz doradzić jaki bilet zakupić.

Z góry dziękuję!
        • Gość: ola Re: Girona - co zrobić z bagażem? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.11, 20:52
          ha...a ja z walizą tłukłam się po kamiennych uliczkach G.To w górę, to w dół.Jak doszłam do katedry to miałam ochotę tę cholerną walizkę ( na kółkach) zrzucić po tych stopniach na dół ...Ale starówka mnie urzekła. Warto było a ten kufer nigdzie nie mogłam zostawić.To w związku z zabezpieczeniem a/bombowym.
          Z G dworca jedź z powrotem na lotnisko ( ok.1,5 euro).Tam autobus w niecałą godzinkę jest w B .( dworzec autobusowy -bus station- Estatio Nord-blisko jest metro) za ok.14 euro. (aeroport Girona-Barcelona -4x na godzinę)
          • Gość: andrzej Bagaz w hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 21:31

W dobrych hotelach nigdy nie zadają żadnych pytań. Personel wychodzi z założenia,
            że "gość hotelowy" wie co robi. Facet od przechowalni jest zainteresowany przyjęciem
            lub wydaniem bagażu i otrzymaniem napiwku. Dobry hotel to najlepsza (i najtańsza)przechowalnia bagażu.

Nie pytaj czy mozesz przechować bagaż, powiedz, ze chcesz przechować bagaz.
            Odrobina asertywności zawsze pomoże. I pamiętaj o napiwku z góry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka