melka9 26.05.04, 13:30 Chciałabym zapytać czy warto tam jechać ? jaka jest plaża? No i czy daleko stamtąd do Barcelony, a raczej jak daleko? Niestety nie znalazłam tego na mapie, domyślam się , że jest to samo południe. Dziekuje z góry za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafał Re: costa del sol IP: *.c.net.pl 26.05.04, 21:32 Nie wiem, czego oczekujesz od takiego wyjazdu. Costa del Sol to dziesiątki kilometrów plaż, często z szarym grubym piaskiem lub kamyczkami oraz plaż kamienistych (może są i z drobnym żółtym piaskiem, każdej plaży nie oglądałem). Ta część hiszpańskiego wybrzeża, podobnie jak Costa Brava, jest skomercjalizowana (może trochę mniej niż nadmorskie tereny niedaleko Barcelony).Jeśli chcesz głównie plażować a wieczorem się zabawić, to nie ma sensu jechać tak daleko w głąb Hiszpanii, wystarczy w okolice Barcelony. Z Costa del Sol do Barcelony jest kilkaset kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: costa del sol 27.05.04, 09:30 Costa del Sol ( Wybrzeże Słońca )to nazwa regionu turystycznego w Andaluzji obejmująca rejon między Gibraltarem a przylądkiem Cabo de Gata. Do Barcelony jest stamtąd około 1000 km. Ale bliżej są znacznie ciekawsze miejsca niż Barcelona. Chociażby Almeria z mauretańską twierdzą Alcazaba i Granada z pałacem Nasrydów Alhambrą. Warta zobaczenia jest też Malaga. Jeszcze nie byłam w tamtym rejonie, ale po Portugali polubiłam sztukę mauretańską. Odpowiedz Link Zgłoś
melka9 Re: costa del sol 27.05.04, 13:43 No cóż, chciałabym mieć ładną piaszcystą plażę, a takie jak słyszałam (nie weim czy to prawda) są w Andaluzji. Wybierałam się na costa brava, bo chciałam być bliżej Barcelony, ale tam podobno plaże są nie za ładne, no i strasznie tłoczno. Może moglibyście mi coś polecić:) Odpowiedz Link Zgłoś
melka9 Re: costa del sol 27.05.04, 13:49 Ps. i oczywiście chciałabym coś pozwiedzać! A costa del azahar? Odpowiedz Link Zgłoś
skara Re: costa del sol 27.05.04, 18:24 Plaże Costa del Sol są różne. Musisz pomysleć o konkretnej miejscowości i wtedy Ci odpowiemy. Ładna jest Nerja - z żółtym piaseczkiem i błękitnym morzem. A do zwiedzania jest mnóstwo miejsc: Malaga, Granada, Sewilla, Kordoba i mnóstwo mniejszych: jak Ronda, Gibraltar itd. Andaluzja jest przepiękna, warta zobaczenia, ale nastaw się, że bardzo gorąca. No Costa Brava jest więcej Polaków, na Wybrzeżu Słońca mniej. Ja bym wybrała Andaluzję, ale to Twój wyjazd. Jak masz jakies pytania to pisz na mejla (skara@gazeta.pl) - chętnie odpowiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: costa del sol 27.05.04, 23:41 A może Portugalię ... ? Plaże sa naprawde piękne ze złocistym piaskiem i skalnymi klifami i dużo jest do zwiedzania. Zajrzyj na moją stronę www. amanda.radom.net/~tenbitka Jeśli chcesz mogę Ci udzielić bliższych informacji o Portugalii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: costa del sol IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.04, 18:34 melka!!! Okolice międzyzdrojów tez sa wspaniałe. Bedzie taniej zdecydowanie. A jak lato bedzie gorące to plaze sa lepsze niż w Hiszpani. Mniej ludzi,piaszczyste. Wszyscy gadają po polski. czego jeszcze chcesz? Wiem,że to nie ten sznit ,ale przemyśl to jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś