Dodaj do ulubionych

Cypr czy Majorka?

26.01.12, 19:25
Gdzie lepiej się wybrać ??
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Cypr czy Majorka? IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 11:36
      Na Cypr , bo to dwa państwa na jednej wyspie.
      • zabaaa1984 Re: Cypr czy Majorka? 27.01.12, 12:30
        Cieżko powiedzieć-byłam tu i tu. Zależy na jaki typ wakacji się nastawiasz-plażowanie/zwiedzanie/imprezowanie czy co tam jeszcze :) Mi się podobało i tu i tu ale zgadzam się z poprzednikiem że Cypr ma to do siebie że można na jednej wyspie zobaczyć zarówno kulturę grecką jak i turecką.
        • Gość: aaaga9 Re: Cypr czy Majorka? IP: *.mmj.pl 27.01.12, 22:01
          Witam
          Wiesz nastawiam się na super hotel z duzym basenem , plażą przy hotelu oraz miejscowośc gdzie mogę się zabawić ;]]] Możesz mi coś polecic;]?
      • tigertiger Re: Cypr czy Majorka? 27.01.12, 18:33
        ale ją nie państwa interesują tylko hotel na wypasie:) co komunikuje w wątku obok.
    • grekan Re: Cypr czy Majorka? 29.01.12, 00:21
      Jesli chcesz poszalec na Cyprze, wybierz kurort Aya Napa; miasteczko dyskotekowe z dziesiatkami roznych dyskotek, zabawa codziennie do rana, mnostwo mlodziezy z calej Europy i nie tylko. Hotel? np.Asterias. Zobacz na str: fly.pl oferty hoteli na Cyprze Polnocnym/Aya Napa/ z opisem i cenami.
      • zabaaa1984 Re: Cypr czy Majorka? 29.01.12, 11:38
        grekan napisał:

> Jesli chcesz poszalec na Cyprze, wybierz kurort Aya Napa

O tak, z tym się zgodzę. Właśnie tam byłam, raj dla imprezowiczów, życie tam zaczyna się dopiero po zmroku ;)
    • m.malena Re: Cypr czy Majorka? 31.01.12, 18:21
      2012 Cypr, 2013 Majorka
      albo na odwrót
      Nie ma co porównywać.
    • grekan Re: Cypr czy Majorka? 02.03.12, 01:45
      Mam odmienne zdanie o Cypryjczykach. Sa bardzo goscinni, sluza pomoca. Kilka razy bylismy goszczen przez obcych ludzi w przydroznych turystycznych barach. Zamawiajac cos do picia dostawalismy talerz z owocami, oliwkami ,serem, pieczywem gratis. Czestowano nas winem , Zivana/rakija/, Comandaria. Jadac skuteram obok plantacji musielismy poczestowac sie swietnymi pomidorami, brzoskwiniami, ucinajac przy tym mila pogawedke.Jak w kazdym kraju, moze trafiles na tych z mniejszosci niezbyt sympatycznych dla obcokrajowcow; zdarza sie ale nie mozna uogolniac.
    • dodekanezowiec Re: Cypr czy Majorka? 13.07.17, 21:50
      Na Majorce jeszcze nie bylem, ale przypuszczam, że jej atrakcyjność będzie dla mnie podobna co Kreta i Teneryfa, czyli:
      1. Rodos
      2. Kos
      3. Kreta, Teneryfa i Majorka
      4. Cypr.
      Cypr nie jest aż taki ciekawy. Jest trochę sztuczny. Natomiast jednoznacznie w lipcu i sierpniu Cypr jest za gorący, a w maju i październiku Majorka ma nie za ciekawą pogodę. Cypr naromiast na maj paźdz. jak znalazł.
      • jusytka Re: Cypr czy Majorka? 16.07.17, 10:44
        Lepiej się wypowiadać, jak się jednak było na danej wyspie w określonym czasie. Ja byłam ostatnio w lutym na Majorce i pogoda była super, codziennie słońce, temp max 18 stopni, byłam też w lipcu, wtedy było max ok 28, też przyjemnie zarówno na plażę jak i do bardziej aktywnego wypoczynku. Byłam też w Turcji i Grecji w lipcu, wtedy latem moim zdaniem przyjemnie nie było, bo upal był zbyt męczący.
        • jusytka Re: Cypr czy Majorka? 16.07.17, 10:50
          Gdybym miała wybierać pomiędzy tymi wyspami, podobnie jak przedmówcy decydująca byłaby pora, bo obie wyspy mają dużo do zaoferowania i trudno stwierdzić, która ładniejsza. Jeśli lato to Majorka, choć trzeba wtedy liczyć się z tłumami turystów, poza sezonem ciut cieplej jest na Cyprze, ale na Majorce też jest super, nawet zimą, kiedy cała wyspa tonie w kwitnących wtedy migdałowcach.
        • dodekanezowiec Re: Cypr czy Majorka? 16.07.17, 22:36
          Ale skoro statystyki mówią o 90% słońca we wrzesniu na Cyprze i 65% na Majorce (50% w Polsce) - to jest to b. istotna informacja.
    • Gość: Magda Re: Cypr czy Majorka? IP: *.184.212.81.ipv4.supernova.orange.pl 02.08.17, 21:07
      Zdecydowanie Majorka, zapraszam na bloga, opisuję nasz 12 dniowy urlop w czerwcu:
      topolino.pl/hotel-bellevue-suneoclub-lagomonte-na-majorce-recenzja/
      • Gość: Asc Re: Cypr czy Majorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.17, 22:40
        O Majorce nic nie ma
        Jest o hotelu, hotel jak hotel, wierzę, że dobry
        Natomiast mnóstwo osobistych zdjęć córeczki powinno być w albumie rodzinnym, na pewno nie w internecie, córeczka to nie hotel żeby ciągle pokazywać jej prywatne zdjęcia bez jej zgody
        • Gość: nekrofilia Odpowiedzi po latach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.17, 21:38
          Ludziki czy czytacie daty postów na które odpowiadacie? Ogarnijcie się!
          • Gość: anty_21:38 Re: Odpowiedzi po latach IP: *.internetunion.pl 06.08.17, 22:46
            Skończ ze swoim kretyńskim określeniem "ogarnąć się". Sama się "ogarnij". Co jest nieaktualnego w porównywaniu (między 2012 a 2017) 2 wysp, które są od tysięcy lat? Fakt że temat został odświeżony przez jakiegoś spamiarza z jakimś biurem "Jojo", ale dotyczy dwóch niedocenianych w Polsce wysp. Owszem, przecenianych przez Rosjan (Cypr), Niemców (Majorka) i Anglików (obie wyspy). Ale Polacy na dorobku dopiero zaczynają tam jeździć.
            • ja.s.i.u Re: Odpowiedzi po latach 07.08.17, 16:19
              Anty21_38 zaparz sobie melisy. Zadaniem forum nie jest chwalenie się, co wiesz o poszczególnych miejscach, ale odpowiedź na problem, przez kogoś postawiony. Tyle, że ten problem już dawno temu został zdezaktualizowanych, a nie ma chętnych, by w tym temacie zadawać kolejne pytania. To faktycznie jest dyskusja jałowa, bez wskazania odbiorcy nowych wpisów. Warto ciągnąć?

Polacy na dorobku? Ci dorobieni też, a więc niegrzecznie tak dzielić Polaków.
              • Gość: Anty21_38 Re: Odpowiedzi po latach IP: *.internetunion.pl 08.08.17, 19:25
                A co powiesz o chamstwie poprzednika/poprzedniczki, który/a porównuje dyskusje o temacie do nekrofilii? I używa pogardliwie "ludziki"? Natomiast chodziło o to, że Polacy jako naród są na dorobku. A moim zdaniem ma sens kontynuowanie dyskusji, ponieważ właśnie inne kierunki - chcąc nie chcąc - niż Egipt i Turcja, coraz bardziej zyskują na znaczeniu. Temat jest więc aktualniejszy niż w 2012 r.
                • Gość: anty_21_38 Re: Odpowiedzi po latach IP: *.internetunion.pl 08.08.17, 19:29
                  mało tego, poprzedni chamski wpis tej samej osoby od "ogarniania się" został usunięty z wątku, a ta osoba dalej swoje.
                  • ja.s.i.u Re: Odpowiedzi po latach 09.08.17, 00:03
                    Po pierwsze, część Cypru, to jednak Turcja.
                    Po drugie, temat być może aktualny, ale kogo interesuje? Kto w temacie zadał kolejne pytanie? Takie ciągnięcie dyskusji, bo może komuś się przyda, moim zdaniem jest trochę bez sensu. Pozdrowienia z Teneryfy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka