Dodaj do ulubionych

Lotnisko w Maladze

02.02.13, 17:55
Czy na lotnisku w Maladze jest mozliwosc jako takiego przekimania przez noc, jak tak to gdzie ewentualnie najlepiej,w którym terminalu?

Przylot mam o godz 22.30, wylot powrotny o godz 6 rano, wiec czuję ze czekają mnie 2 noce na tym lotnisku.
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: Lotnisko w Maladze IP: *.Red-79-148-189.dynamicIP.rima-tde.net 03.02.13, 13:53
      lotnisko jest otwarte całą dobę. więc spokojnie możesz sobie odpocząć.
      teraz ludzi nie ma więc jest spokój w nocy, nie ma lotów od 2 do 6tej rano
      dokąd dalej się wybierasz, bo może jest połączenie autobusowe? sprawdź tutaj
      www.avanzabus.com/web/horarios.html?ga=portillo.avanzabus.com
      • madrilena5 Re: Lotnisko w Maladze 03.02.13, 14:23
        Dzięki za info, właściwie planowałam zostać 1-2 dni w Maladze a później dalej gdzieś w Andaluzję. Problem jest tylko z godziną przylotu,lecę sama i nie bardzo mam ochote włóczyć się po nocy po mieście którego nie znam. Wprawdzie ostatni autobus do centrum jest chyba o 23.30 (czyli godzinę po przylocie), więc rozważam też znalezienie jakiegoś niedrogiego noclegu blisko przystanku w centrum, ewentualnie taxi z centrum do hostelu. Problem sie tylko zrobi jak się samolot spoźni. Sama nie wiem jak to rozegrać, wiec chyba się nastawię na nocleg na lotnisku jednak.
        • Gość: gg Re: Lotnisko w Maladze IP: *.Red-2-138-236.dynamicIP.rima-tde.net 03.02.13, 14:39
          jeśli nie masz zapewnionego noclegu jednak proponowałbym zostanie tej pierwszej nocy na lotnisku.
          z lotniska ostatni autobus do marbelli odjeżdża o 22.30 Renfe również nie ma nocnych pociągów... a taxi kosztuje
          www.malagaairportcarhire.com/es/informacion/malaga_aeropuerto_trenes.htm
          • madrilena5 Re: Lotnisko w Maladze 03.02.13, 15:15
            Tak też chyba zrobię tzn zostanę na lotnisku. Noclegu nie mam , ale tez do wyjazdu mam jeszcze jakieś 1,5 mca. Zabukować nocleg nie byłoby problemu, tylko jak ten hostel znależć w środku nocy, może nie być nikogo na ulicy kogo możnaby zapytać o trasę. :)
            A co do lotniska, wiesz może gdzie najlepiej tam możaby przekimać, tzn który terminal?
            • Gość: gg Re: Lotnisko w Maladze IP: *.Red-83-41-12.dynamicIP.rima-tde.net 03.02.13, 15:40
              lotnisko nie jest takie duże, ale po przylocie wejdź na górę na odloty,
              tam masz wielki hol, dużo ławek i krzesełek na pewno coś ci się spodoba.
              szczególnie nowa część, T3 jest przestronna
              www.guiadeviaje.net/espana/imagenes/malaga-aeropuerto-plano.gif
              • madrilena5 Re: Lotnisko w Maladze 03.02.13, 16:07
                Dzięki serdeczne za info :)
                A moze jeszcze będziesz wiedział, czy w okresie przed i sama Semana Santa mogą być problemy, żeby kupić od ręki bilety autobusowe po andaluji, czy lepiej wtedy rezerwować przez net z wyprzedzeniem. Wydaje mi się że nie powinno byc problemów ale kto wie.
                I tak samo zastanawiam sie czy rezerwować wcześniej noclegi (hostele), czy moze wystarczy z 1-2 dniowym wyprzedzeniem. W okolicach Wielkiego Czwartku/Piątku planuję być w Sevilli do ok poniedziałku, więc tam raczej zarezerwuję, ale co do reszty objazdu nie mam jeszcze planu.
                • Gość: gg Re: Lotnisko w Maladze IP: *.Red-83-36-33.dynamicIP.rima-tde.net 03.02.13, 17:00
                  co do biletów na autobus uważam, że nie powinno być żadnych problemów, tak samo z noclegami
                  w końcu mamy kryzys. obserwując wiadomości, na święta bożego narodzenia wyjechało mniej o prawie 20% niż w poprzednim roku...to też o czymś świadczy

może w samej SEVILLI być trochę problemu z noclegiem a to z powodu, że jednak dużo osób chce oglądać na żywo największą procesję w kraju.
                  • madrilena5 Re: Lotnisko w Maladze 03.02.13, 23:25
                    Dzięki raz jeszcze :)
    • Gość: ir-ed Re: Lotnisko w Maladze IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 21:32
      madrilena5 napisał(a):
      Czy na lotnisku w Maladze jest mozliwosc jako takiego przekimania przez noc, jak tak to gdzie ewentualnie najlepiej,w którym terminalu?
      Przylot mam o godz 22.30, wylot powrotny o godz 6 rano, wiec czuję ze czekają mnie 2 noce na tym lotnisku
      .

czerwone punkty i punkciki < to miejsca na nocleg

Poczytaj, dowiesz się więcej > tinyurl.com/ctet5vj
      • madrilena5 Re: Lotnisko w Maladze 03.02.13, 23:35
        Nocleg potrafię znaleźć, ale zazwyczaj te koło lotniska są dość drogie. Jak dostać się do centrum też już znalazłam,tak szukałam jak Ty to podajesz, chodzi mi tylko o to że nie chcę się włóczyć sama po obcym mieście w nocy nie znając zupełnie trasy do hostelu. W dzień można kogoś zapytać,a przynajmniej widać nazwy ulic na budynkach, w nocy moze być już gorzej. :)
        • Gość: Paulina Re: Lotnisko w Maladze IP: *.dhl.com 10.03.16, 09:11
          hej, a nie wiecie jak dostać się z centrum Malagi na lotnisko tak, żeby około 5-5:30 być na lotnisku? Lot mam o 6:20 i nie wiem czy jakiekolwiek pociągi/autobusy kursują tak wcześnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka