Dodaj do ulubionych

Dookoła Hiszpanii

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.07.04, 12:29
Właśnie wróciłem z podróży dookoła Hiszpanii: Walencia, Cuenca, Madryt,
Toledo, Cordoba, Kadyks, Tarifa, Gibraltar, Granada, Murcia, Walencja i
Barcelona. Mnóstwo wrażeń, przepiękny kraj. Bardzo otwarty i przyjazny dla
turystów, można jechać w ciemno bez wcześniejszych rezerwacji i wszędzie są
miejsca w hotelach czy hostelach. Jedyny problem - najpierw trzeba tam
dojechać, a nie jest to łatwe, z Warszawy do Walencji jest ponad 2700 km.
Przy dużym zamozaparciu można to zrobić w 2 dni. Jeżeli macie jakieś pytania
chętnie udzielę odpowiedzi: kromak@poczta.onet.pl.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol Re: Dookoła Hiszpanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 09:18
      Witaj, Ile czasu ci to zajęło ? Jechałeś samochodem ? Ja powiem szczerze wybieram się na troszkę dłużą podróż - chcę jechać : Hiszpania -Donostia, Bilbao, madryt, Toledo, Salamanca, Portugalia - Guimares, Braga, Porto, Fatima, Sintra, Lizbona, Silves, Hiszpania - Gibraltar, Granada, Walencja, Barcelona, Andorra - chcę to zrobić w 3 tygodnie dam radę ? Mniej więcej cały półwysep Iberyjski. Potrzebuję info co się podczas takiej wyprawy przydaje najbardziej prócz kasy oczywiście.
      Pozdrawiam
      • Gość: Kromak Re: Dookoła Hiszpanii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.04, 21:03
        Moja podróż zajęła 2 tygodnie, licząc od wyjazdu z Polski do powrotu. Ale gdyby
        trwała 4 to też nie byłoby zbyt długo, Hiszpania jest naprawdę piękna. Co się
        może przydać? Trudne pytanie. Na pewno duży plażowy parasol, zbiornik na wodę
        (jadąc przez niektóre części kraju jesteś prawie sam na drodze). Nie polecam
        namiotu, spanie w nim w takich temperaturach to pewna bezsenność. Co do
        pieniędzy, naprawdę nie potrzeba ich aż tak dużo, ale to już zaupełnie inna
        bajka, wszędzie można wydać każdą sumę. Jedna uwaga: nie polecam zabierania
        polskich map, są nieaktualne, mają jakieś dziwne oznaczenia dróg, najlepiej
        kupić mapę na miejscu.
      • jita Re: Dookoła Hiszpanii 20.07.04, 08:59
        Praktyczne porady n/t podróży do Hiszpanii i Portugalii znajdziejsz w dziale
        porady na stronie

nasze-podroze.republika.pl/
    • toja10 Re: Dookoła Hiszpanii 19.07.04, 10:02
      jakie sa ceny w hostelach? Planuje 3 tygodniowy pobyt w Hiszpani we wrzesniu i
      na razie sprawdzałam ceny na campinach (bungalow) - wychodzi ok. 50 euro za
      noc. Jak na bungalow to chyba duzo???.
      • Gość: Kromak Re: Dookoła Hiszpanii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.04, 21:07
        Sam nocowałem raczej w hotelach, ale ogólnie biorąc ceny są podobne: od 15 Euro
        w górę. Hiszpania jest słabo zinformatyzowana, w necie jest może 5% hoteli czy
        hosteli. Jeżeli nie szukasz ekstremalnie tanich ofert i nie jedziesz w
        superszczycie sezonu nie powinieneś mieć żadnych problemów. W czasie całej
        podróży tylko raz spotkałem hotel całkowicie zajęty, i był to hotel **** w
        Murcii, więc nie specjalnie się tym przejąłem.
    • Gość: Tomasz Re: Dookoła Hiszpanii IP: 5.5.* / 80.58.43.* 20.07.04, 14:36
      Mam oferte na noclegi, mieszkam w Gironie/Besalu na uboczu - trzeba miec
      samochod albo isc 4Km od Besalu w gory. Bardzo piekne mijsce w naturze, dla
      malych grop, rodzin z dziecmi idealne. Teren 200ha, dom stary duro mijsca etc.
      niski konfort, spanie w jednym pomieszczeniu, mozliwosc gotowania, prysznice.
      Dom an wzgorzu - idealne na wycieczki, rowery, wspinaczki, konie, etc.
      Grupy zorganizowane milie widziane!
      Cena od osoby za dzien € 6,- min. 5 osob i 5 dnii.
      Kontakt: tel. 34 666 0323 97 tomasz e-mail:moto@grn.es
      • Gość: Kromak Re: Dookoła Hiszpanii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.07.04, 21:58
        Szkoda że dopiero teraz, ale dobre i to! Dziękuję, polecę znajomym!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka