Dodaj do ulubionych

Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda

28.05.13, 17:12
Czytaliście to:
wiadomosci.onet.pl/swiat/hiszpania-lato-rozpocznie-sie-dopiero-we-wrzesniu,1,5526965,wiadomosc.html
Ja jestem załamana :( Wakacje zabukowane na drugą połowe lipca. Liczyłam na porządne upały.. I co teraz jak nie bedzie pogody?
Obserwuj wątek
    • kasia_p45 Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda 29.05.13, 23:02
      Mam nadzieje, że te złe prognozy sie nie sprawdzą...
      • Gość: gg Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda IP: *.Red-79-147-106.dynamicIP.rima-tde.net 29.05.13, 23:23
        TO RYANAIR sponsoruje takie wiadomości bo po sezonie mają mniejsze obłożenie i MUSI obniżać ceny lotów....hehehe
        już mamy w dzień 25 st , a w słońcu termometr pokazuje mi już ok 50
        poza tym prognoza na najbliższe 2 tyg nie przewiduje deszczu na CdS.
        • kasia_p45 Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada 30.05.13, 10:00

Cyt:.. "Ulewne deszcze, burze,wiatr i chłód - tak synoptycy opisują zbliżające się lato. Podobno na wschodzie i północy Hiszpanii temperatura wahać się będzie od 14 do 25 stopni C a w niewielu miejscach przekroczy 30."

Tak czy owak napisali, że nie zanosi sie na fajne lato. troche sie boje tych czarnych scenariuszy. Już sie przyzwyczaiłam, że tam gdzie jade na wakacje jest gorąco i super pogoda (Egipt, Turcja, Grecja, Wyspy Kanaryjskie..).. i nie wyobrażam sobie aby teraz w Hiszpanii było inaczej.. Tym bardziej, że będzie to druga połowa lipca gdy powinno byc najcieplej i prawie bezdeszczowo...
          • Gość: Ada Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 18:55
            Po co się nakręcać takimi mrzonkami? Jest jeszcze maj, do lipca daleko. Zazwyczaj prognozy na kilka miesięcy naprzód nie sprawdzają się, to jak wróżenie z fusów.
            • Gość: ann Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 19:57
              To raz, a dwa - żeby w Hiszpanii przez trzy letnie miesiące miało być chłodno, to świat musiałby stanąć na głowie.:)
              • kasia_p45 Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada 30.05.13, 21:10
                Trzymam was za słowo :))
                • Gość: Gość Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.13, 08:10
                  Czy jesteś blondynką ?
                  Kobieto, nie siej defetyzmu. Te prognozy możesz sobie schować między bajki. W lecie w Hiszpanii musi być gorąco. Spójrz na globus - nie ma innego wyjścia i przestań wreszcie biadolić.
                  • kasia_p45 Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada 31.05.13, 17:03
                    Nie biadole. Troche mnie tylko zmartwiły te prognozy.. Blondynką też nie jestem :P
                    Bez patrzenia na globus wiem gdzie leży Hiszpania.. Mniej wiecej na tej samej wysokości co Turcja. Costa Dourada mniej więcej ta sama wysokość co Istanbuł w Turcji... A tam jaka bywa pogoda? Napewno nie taka sama jak na Riwierze Tureckiej...
                    A tak na marginiesie tez mam nadzieje, że prognozy na lato dla Hiszpanii są mocno naciagane ;) :P
                    • Gość: Adrian Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 18:12
                      Czego oczekujesz? Że spotkasz na forum jasnowidza, który powie Ci, że pogoda będzie super? Po co tworzyć takie wątki?
                      • kasia_p45 Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada 31.05.13, 18:17
                        Masz z tym jakis problem? To nie odpowiadaj..!
    • Gość: gość Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.13, 16:02
      Fantastyczne hiszpańskie słońce na pewno dopisze, spokojnie! :)
      Do lipca jeszcze trochę czasu zostało więc polecam mini lekturę co do atrakcji, najlepszych plaż i festiwali odbywających się na Costa Dorada. Może się przydać! >> www.yougo.pl/wakacje/31/wakacje-na-costa-dorada
      • kasia_p45 Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda 10.06.13, 22:56
        OO tego mi było trzeba .. Dziekuje bardzo :))
      • Gość: Madziarrra Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda IP: *.4web.pl 17.06.13, 22:14
        Witajcie!
        Ja właśnie wczoraj wróciłam z Salou, pogoda na Costa Dorada była cudowna dzień w dzień mieliśmy ok. 30 stopni C na plaży nie dało się wytrzymać. Powiem szczerze, że nie wiem czy pojechałabym w lipcu czy sierpniu mimo, że kocham słońce myślę, że nie wytrzymała bym takich temperatur. Woda w morzu miała ok. 21 stopni dobrze, że na plażach są natryski, którymi można się ochłodzić. Pogodę na tydzień, w który byłam sprawdzałam na stronie Holiday Weather i naprawdę się sprawdziła.
        • kasia_p45 Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda 17.06.13, 22:30
          Bardzo dziekuje za te informacje. Za miesiąc już tam będe :)
          A powiedz prosze jak tam jest z wilgotnością powietrza? Jest parno czy raczej sucho i goraco?
          A czy nocki też sa bardzo ciepłe? Czy raczej chłodniejsze?..
          Mam tylko nadzieje, że to ciepełko sie utrzyma do mojego przyjazdu.. Już sie doczekać nie moge :))
          • Gość: agis Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda IP: *.Red-88-12-118.dynamicIP.rima-tde.net 19.06.13, 20:04
            Właśnie jestem na Costa Brava i jeśli w lipcu będzie taka pogoda to szczerze Ci współczuję ... Bez parasola nie ma po co iść na plażę. Właściwie odpowiednia godzina na opalnie to 16 . Wczoraj było pochmurno i wiało ale to była idealna pogoda na zwiedzanie Barcelony. Dziś znów upał. Woda fajna do kąpania ale szybko jest głęboko. Wiatr to 3-4 , fale zwalały z nóg. Na plazy żwir , brudzący... Pozdrawiam z Calella
            • Gość: Gość Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.13, 08:46
              Przyjacielu, Costa Brava to nie to samo co Costa Dorada. Na CB są plaże jednak z piasku gruboziarnistego, a na CD z drobnego.
          • Gość: malika Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 16:24
            dzisiaj wróciłam z Salou (costa dorada), byłam tam tydzień i oprócz jednego pochmurnego ale ciepłego dnia, który przeznaczyliśmy na zwiedzanie Tarragony i okolic, codziennie było piękne słońce, które grzało mocno do 19:00. Wieczory i noce są bardzo ciepłe, trochę wieje przy samym morzu ale już przy pięknej i długiej promenadzie można spacerować całą noc :). W lipcu pogoda na pewno będzie piękna, udanego wypoczynku :)
            malika
            • kasia_p45 Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda 23.06.13, 18:20
              Dziekuje bardzo :)) Ja juz powoli zaczynam odliczanie... jeszcze 3 tygodnie i tam będe :))
    • bruy-ere Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda 20.06.13, 15:18
      Kompletnie nie wierzę w te prognozny, zimna i deszczowa Hiszpania, he he he. Kto tam bywa latem, wie jak jest...
    • kasia_p45 Re: Wakacje w Hiszpanii - Costa Dorada - pogoda 01.07.13, 16:43
      Jaka jest teraz pogoda na Costa Brava i Dourada? Jest tam ktos obecnie??
      • Gość: p Re: pogoda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.13, 20:13
        kobieto - wyluzuj....To jakaś obsesja :(
        • kasia_p45 Re: pogoda 02.07.13, 20:17
          Oj pierwszy raz tam jade to sie troche denerwuje... kolejnym razem będę mądrzejsza.. :P
          • Gość: malika Re: pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 20:56
            proponuję śledzic accuweather, sprawdza się dosyc dobrze, nie wiem do jakiej miejscowości jedziesz, podaję link do Salou na costa dorada, pogoda idealna :)
            www.accuweather.com/pl/es/salou/304711/july-weather/304711
            • kasia_p45 Re: pogoda 03.07.13, 05:52
              No własnie do Salou jade . Widze, że pogoda zapowiada sie idealnie..
              Dziekuje bardzo :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka