Gość: Stefan IP: *.play-internet.pl 11.07.14, 15:57 Ktoś był? Jak to wychodzi finansowo? Czy warto wykupić miejsce w hotelu na www.booking.com i szukać taniego lotu? Kiedy to robić? Pół roku przed wyjazdem. Czy lepiej apartament. Poproszę o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusytka Re: Majorka na własną rękę 11.07.14, 17:26 Ja wprawdzie w tym roku skorzystałam z "gotowca", ale wykupiłam go w niemieckim biurze podróży, bo tak było taniej, zwłaszcza z ok. półrocznym wyprzedzeniem. Ostatnio jednak sama zorganizowałam wyjazd na Teneryfę, zaczęłam od przelotu, bo od kosztów przelotu zależy czy będzie się to opłacać. Udało mi się złapać tanie bilety z Berlina z Easy Jet (kupione ok 7-8 miesięcy przed przelotem) Jednak Majorka jest znacznie bliżej i łatwiej o tani przelot. Hotel znalazłam również na niemieckich portalach, wyszło ok 90 euro dziennie za rodzinę 4-osobową (starsze dzieci gratis) all incl w świetnym hotelu z fajnymi animacjami i dużą ilością atrakcji dla dzieci. W Polsce nie byłabym w stanie znaleźć hotelu w tej cenie i o takim standardzie w opcji all incl. Jednak Majorka jest droższa od Teneryfy (podobno mają niższe podatki). Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Majorka na własną rękę 16.07.14, 16:03 A możesz dać namiary na to biuro i niemiecki portal? My zawsze jeździmy z biur polskich ale ceny są naprawdę szalone. Szukałam taniego lotu i naszego hotelu na www.booking.com i w sumie to by wyszło podobnie jak moja rezerwacja pod koniec grudnia na końcówkę czerwca/początek lipca. W przyszłym roku zastanawiam się nad inną organizacją, może wyjdzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anthonyb Re: Majorka na własną rękę IP: *.ip20.fastwebnet.it 18.07.14, 19:23 ja korzystam z portalu niemieckiego www.eurosun.de w tym roku kupilam all inc za 3 tyg okolo 1800 € za 2 doroslych i 5 latka na przelomie sierpnia i wrzesnia - majorka loty kupilam osobno za okolo 250€ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna56 Re: Majorka na własną rękę IP: *.play-internet.pl 21.07.14, 10:02 Gość portalu: anthonyb napisał(a): > w tym roku kupilam all inc za 3 tyg okolo 1800 € za 2 doroslych i 5 latka > na przelomie sierpnia i wrzesnia - majorka > loty kupilam osobno za okolo 250€ Przełom sierpnia i września (nie kupiony jako last minute) jest tańszy niz lipiec. To wychodzi 8 500. Rozumiem że za 2 tygodnie, bo jeśli za tydzień to nie jest to tańsze niż z polskiego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna56 Re: Majorka na własną rękę IP: *.play-internet.pl 21.07.14, 10:03 doczytałam że za 3 tygodnie. ok Odpowiedz Link Zgłoś
expertour Re: Majorka na własną rękę 18.07.14, 08:11 To prawda jak by nie szukać to Kanary zawsze wyjdą taniej niż Majorka choć jest 2 razy dalej. Na Majorce polecam Viva Cala Mesquida Park 4* All bije na głowę większość greckich 5* i wszystkie kanaryjskie 4*. Extra bezpieczne place zabaw dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Jusytka 20.07.14, 17:54 a możesz podać nazwę tego hotelu? ja również próbowałam zorganizować wakacje samodzielnie, ale ceny hoteli (szukałam z Hb) były tak powalające że nawet przy tanim locie nie wychodziło mniej niż zorganizowana wycieczka. a szukałam nawet agroturystyki lub hostelu. w końcu kupiłam wycieczkę, udało mi się trafić na ostatni moment kiedy ceny były znośne, teraz (2-3 tyg przed wylotem) WZROSŁY o ok 20%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna56 Re: Jusytka IP: *.play-internet.pl 21.07.14, 10:08 To ja też poproszę. Niestety moje wszelkie próby poszukania czegoś taniej kończą się niczym ;) (w sensie osobno lot i osobno hotel) Ostatnie 5 lat kupowałam first minute i potem śledziłam oferty ;) Moje było taniej :) Jeździmy na różne typy wyjazdów i zwykle szukam dużo wcześniej np. hotele na www.booking.com. Ale teraz planujemy krótki wyjazd do Wilna i poczekam do końca bo widzę, że oferty są tańsze na koniec. Ale Majorka? Tu trudno byłoby mi znaleźć coś NAPRAWDĘ taniej niż wyjazd z biura. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Jusytka 21.07.14, 18:51 Bo to wcale takie łatwe nie jest, ale możliwe :-) Hotel na Teneryfie nazywał się Villa Tagoro, www.dreamplacehotels.com/en/hotel-apartments-villa-tagoro/ Wyszedł tak tanio, bo nie płaciliśmy za starsze dzieci (opcja all incl), korzystaliśmy z niemieckiego serwisu 1-2-fly.de który pokazuje oferty z kilkunastu biur podróży, które są tańsze niż bezpośrednio w hotelu, a także na Booking.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Jusytka 21.07.14, 18:58 Dodam jeszcze, że w przypadku Wysp Kanaryjskich, które są dość daleko sztuką nie jest znaleźć dobry i tani hotel, ale tani lot, dlatego od tego należy zacząć organizacje wakacyjnego wyjazdu. Niestety z kraju nie ma zbyt wiele lotów ani na Majorkę, ani na Teneryfę, dlatego lepiej mają ci, którzy mieszkają w zachodniej części kraju i mogą dojechać na jakieś niemieckie lotniska, skąd loty odbywają się codziennie, a nawet kilka razy w ciągu dnia. Jak leciałam na Majorkę prawie miesiąc temu, to z Berlina leciały na Majorkę dwa samoloty o tej samej godzinie, ale różnych przewoźników i niektórzy się mylili ;-) Niektórzy mówią, że Majorka to kolejny niemiecki land. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Jusytka 22.07.14, 16:01 Sun Club Eldorado - fajny hotel dla rodzin z dziećmi, bo są animacje dostosowane do wieku i bogata baza sportowa Jednak standard samych bungalowów nieco niższy niż w Villa Tagoro na Teneryfie Oba hotele mają doskonałą relacje swojej oferty do ceny, zwłaszcza jak się je odpowiednio wcześnie zarezerwuje i dużo atrakcji dla dzieci, za które nie płaci sie wcale lub niewielki procent normalnej ceny w przypadku dzieci starszych Odpowiedz Link Zgłoś
karollo666 Re: Majorka na własną rękę 19.07.14, 11:48 Własnie tez chcemy z narzeczona na wlasna reke poleciec i to organizujac w ostatniej chwili bo znalazlem nie drogie bilety na 8 sierpnia myslicie ze dam rade znalezc jakis hotel w rozsadnej cenie? Pierwszy raz sami cos planujemy bo biura podrozy sa faktycznie kosmiczne ceny a hotele pozostawiaja wiele do zyczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alamakota Re: Majorka na własną rękę IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.07.14, 23:24 Tutaj jest stronka dla Niemcow pelno ofert fajnych pokoi i calych mieszkan rowniez na majorce www.airbnb.de/s/Mallorca--Balearen--Spanien?source=hdr&checkin=25.07.2014&checkout=09.08.2014 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Majorka na własną rękę IP: *.play-internet.pl 23.07.14, 23:28 Jaka cena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Majorka na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.14, 21:10 Byłbym zainteresowany od 13.08 do 20.08. Z adresu mailowego posty są odsyłane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Majorka na własną rękę IP: *.internetunion.pl 29.07.14, 20:14 Hej. Byłam na Majorce na własną rękę na początku maja. Jesli nie liczyć samochodu to za tydzień wyszłoby około 1200zł od osoby w hotelu *** ze śniadaniem i obiadokolacją. Jesli chcesz ekonomicznie to lepiej wziąć hotel na minimum miesiąc przed wylotem bo ceny na Majorce są wysokie. Bilety dostaniesz w Ryanair. Wszystko opisałam na blogu. Jeśli ktoś ma ochotę poczytać zapraszam : womanintravel.blogspot.com/ . Majorka jest piękna ! Odpowiedz Link Zgłoś