Dodaj do ulubionych

PLAYA DE ARO

25.03.15, 13:30
Witam, wybieramy się z żoną i synkiem na camping international cologne w maju pierwsze o co chciałbym zapytać to jak oceniacie ten camping jeśli chodzi o warunki, drugie pytanie dotyczy transportu do Barcelony bo wybieramy się na wycieczkę jak można sie dostać do Barcelony i za jaką kwotę mniej wiecej, no i ostatnie pytanie czy ktos podróżował samolotem z wrocławia do gerony bo przylot jest o 23:50 i nie wiem czy jest po za taxi jakiś inny sposób aby dostać się do Playa de Aro.
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi co gdzie i jak, a może ktos sie wybiera w tamte regiony od 10 maja to można pisać zawsze to raźniej.
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: PLAYA DE ARO 25.03.15, 19:02
      Byłam na tym campingu, ale oceniam go raczej słabo w porównaniu z innymi w Hiszpanii, na których są namioty lub mobilhoumy Eurocampu. Jak napisane jest w katalogu "camping położony malowniczo na stromym zboczu wzgórza". To prawda. Tylko wchodzenie pod tę górkę, momentami dość strome (szczególnie stromo jest w okolicach basenu, jest dość uciążliwe. Plaża ładna, piaszczysta ze skałkami. Jak napisano "można się do niej dostać przechodząc po pieszej kładce, zawieszonej nad wiodącą wzdłuż wybrzeża drogą, a następnie schodząc po schodach". Tylko niestety te schody są pod kątem 45-50 stopni od plaży. Zejść się da, ale powrót w upalny dzień, po zażywaniu kąpieli słonecznych to prawdziwa mordęga. Nie wiem w jaikm wieku jest synek, ale dla 2-3 latka to będzie prawdziwe wyzwanie. :)
      Na campingu dwa baseny, ale rewelacji nie ma. Brak zjeżdżalni. Dla dzieciaków tylko niewielki brodzik bez żadnych atrakcji (chyba że coś dostawiono od czasu, gdy tam byłam).
      Camping czysty, ale sanitariaty raczej skromne, chociaż nie można powiedzieć, że brudne, bo często sprzątane. Do centrum Platja d`Aro ok. 3-4 km.
      Moim zdaniem mogliście wybrać lepszy camping, jak np. Castell Montgri czy El Delfin Verde nieopodal miejscowości orroella de Montgri.
      Warto zwiedzić położone niedaleko średniowieczne miasteczko Pals. Na temat transportu publicznego nie mogę się wypowiadać, bo zawsze korzystam z własnego środka lokomocji.
    • Gość: eda Re: PLAYA DE ARO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.15, 09:11
      Witam. Byłam rok temu. Bardzo czysty i spokojny camping, widok na morze przepiękny. Domki eurocamp usytuowane na samej górze, porównanie do Karpacza jeśli znasz. Ja mam 16 latka więc mi to nie przeszkadza. Ogólnie trzeba się nachodzic, my lubimy. Do Barcelony dojdziesz z dworca autobusem 16€,/1os do Est Nord stąd dojdziesz do pl catalunia i będzie centrum. Czytałam www.shuttedirectt.com transfer z lotniska, ludzie chwalą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka