Dodaj do ulubionych

Biuro Neckermann i Majorka

IP: *.corp.redshift.com 10.04.02, 04:25
Wybieramy sie na Majorke i myslimy skorzystac z uslug biura Neckermann. Czy
ktos z was ma jakiekolwiek doswiadczenia z tym biurem? Wszelkie informacje o
Majorce bylyby rowniez bardzo pomocne. Dziekuje z gory.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Biuro Neckermann i Majorka IP: 172.16.62.* 10.04.02, 07:24
      Witaj.
      3 lata temu byłem z Neckeremanem w Turcji. nie było żadnych problemów. Obsługa,
      rezydentka w porządku. Myślę, że można się nie obawiać. Jedyny minus to ceny
      fakultatywnych wycieczek na miejscu. Lepiej rozejżeć się w ofertach biur
      lokalnych ( może być taniej nawet o połowę- przynajmniej tak było w Turcji) a
      jakość porównywalna. Życzę miłego pobytu, Jacek.
    • Gość: lo Re: Biuro Neckermann i Majorka IP: *.acn.waw.pl 11.04.02, 12:00
      Z Neckermannem wyjeżdżałam kilkakrotnie. Byłam również z nimi na Majorce.
      Przyznam, że wybierając to biuro kierowałam się raczej marką niż jakąś
      superobsługą. Bałam się powierzać niemałe pieniądze za wycieczkę małej,
      nieznanej firmie. Co do Neckermanna, to moje odczucie jest takie, że rezydenci
      nie rwą się do pomocy. Wszelkie problemy w hotelu załatwialiśmy we własnym
      zakresie. Inni turyści również. Gorzej mieli ci, którzy nie znali języków.
      Musieli prosić o pomoc inne osoby z grupy. Rezydenci mają godzinne dyżury 2
      razy lub raz w tygodniu w wyznaczonym hotelu, niekoniecznie Twoim i nie mają
      głowy do jakichś głupot. Przede wszystkim zależy im na sprzedaniu wycieczek
      fakultatywnych, które jak wspomniał mój przedmówca, są 2 razy droższe niż w
      lokalnych agencjach turystycznych. W niektórych miejscach (np. na Teneryfie)
      opłaca się natomiast wypożyczenie samochodu za pośr. Neckermanna. Samochody te
      są w dobrym stanie, z klimą, radioodtwarzaczem i co najważniejsze, pełnym
      ubezpieczeniem. Pamiętam, że na Majorce zdecydowanie taniej było jednak w
      wypożyczalni z ulicy. Ale jak będzie w tym sezonie - nie wiem. Majorka jest
      zdominowana przez Niemców, którzy czasami są głośni (zwłaszcza ich dzieci i
      młodzież). Może się zdarzyć, że w Waszym hotelu będziecie jedynymi Polakami
      pośród naszych sąsiadów z Zachodu. Radzę bardzo uważnie sprawdzić warunki
      podane w katalogu z tym, co dostaniecie na miejscu. Nie pozwólcie potraktować
      się jak goście gorszej kategorii niż Niemcy i twardo domagajcie się tego, za co
      zapłaciliście. Weźcie ze sobą tę stronę z katalogu, na której jest opisany Wasz
      hotel. Zdarzało się, że niektórzy turyści lądowali np. w pokojach poniżej
      poziomu ziemi, albo z balkonem tuż przy wyciągu kuchennym. Na szczęśćie w
      Neckermanie nie jest to norma, a raczej incydentalne przypadki. Majorka jest
      uroczą wyspą. Na pewno trzeba zobaczyć jej górzystą północną część i "Smocze
      jaskinie" w części płd.-wsch. z największym w Europie podziemnym jeziorem.
      Radzę też wybrać hotel przy ładnej szerokiej plaży, bo widziałam tam też plaże
      tak wąskie, że z trudem mieścił się na nich jeden rząd leżaków. Chyba że nie
      lubicie się opalać.
      Życzę udanego wypoczynku.
      • Gość: Marta Re: Biuro Neckermann i Majorka IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 11.04.02, 18:02
        Ja byłam z Neckermannem na Gran Canarii i podzielam zdanie poprzedniczki co do
        pilotów i rezydentów biura.Specjalnie się nie przemęczają,turystami też nie za
        bardzo się przejmują.Większość spraw rzeczywiście trzeba samemu załatwiać w
        recepcji(jak się zna język).Moja pilotka na Gran Canarii miała nogę w gipsie,
        więc w ogóle nie miała żadnych dyżurów, tylko raz w tygodniu przychodziła do
        biura Neckermanna w centrum miasta.Jedyny plus tego biura-to to że opis tego co
        jest w katalogach zgadza się w pełni z tym co jest w rzeczywistości.
        • Gość: Ola Re: Biuro Neckermann i Majorka IP: *.corp.redshift.com 12.04.02, 10:11
          Lo, Jacek i Marta...serdecznie dziekuje za porady i informacje. Jest to nasza
          1sza wycieczka z polskim biurem. Mieszkamy w USA i chcemy spotkac sie z rodzina
          z Polski na Majorce. Oferty Neckermanna via internet wydawaly nam sie najlepsze.
          Czy tam mozna sie dogadac po angielsku? Czy na Majorce, Hiszpanii jezdzi sie
          bardzo brawurowo i ryzykancko. Troche odwyklismy od tego:-(
          • Gość: Marta Re: Biuro Neckermann i Majorka-do Oli IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 12.04.02, 11:39
            W poprzednim poście zapomniałam napisać,że też byłam na Majorce ale ze Scan
            Holiday.Majorka jest bardzo piękna.Polecam miejscowość El Arenal z piękną długą
            piaszczystą plażą i śliczną promenadą nad morzem.Jedyny minus tej wyspy-to
            to,że jest tam bardzo dużo Niemców,zresztą oni się panoszą po całej Europie ale
            w Hiszpanii i na wyspach hiszpańskich jest ich zatrzęsienie.Są potwornie
            hałaśliwi,zwłaszcza młodzież.Na Majorce bez problemu porozumiesz się po
            angielsku.W każdym hotelu,w każdym sklepiku- no wszędzie.Co do samochodów-
            Hiszpanie jeżdżą strasznie niebezpiecznie i ja bałabym się tam prowadzić
            auto.Jak masz jeszcze jakieś pytania- pytaj ja z przyjemnością odpowiem.Pzdr.
          • Gość: lo Re: Biuro Neckermann i Majorka IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 18:01
            Witaj Olu,
            Gwoli wyjaśnienia, Neckermann to oczywiście firma niemiecka a nie polska, tyle,
            że mająca oddziały w różnych krajach, w tym również w Polsce. Rozumiem, że
            korzystasz z oferty oddziału polskiego. Zgadzam się z moją przedmówczynią, że
            po angielsku spokojnie się dogadacie, ale nie zdziw się, że sprzedawcy,
            recepcjoniści, kelnerzy itd. zawsze będą zaczynali rozmowę od niemieckiego. Dla
            nich turysta, to przede wszystkim Niemiec. Natomiast zdziwiła mnie opinia mojej
            przedmówczyni na temat ruchu samochodowego. Ja na Majorce (czy na Kanarach)
            czułam się w samochodzie bardzo bezpiecznie, znacznie bardziej niż w Polsce. Po
            pierwsze kierowcy stosują się do przepisów. Na drogach przeważają samochody
            wypożyczone przez turystów (łatwo je odróżnić od miejscowych po rejestracji).
            Jak wiadomo turyści to przede wszystkim Niemcy, a Niemcy jeżdżą dobrze. U
            miejscowych też nie zauważyłam jakiejś brawury. Jeździłam tam naprawdę z
            przyjemnością. Bardzo ostrożnie trzeba jeździć po górach. Tam drogi są bardzo
            wąskie i kręte, ale za to jakie widoki! Jeszcze jedna uwaga. Na bocznych
            drogach wyspy oznakowanie miejscowości nie zawsze zgadza się z mapą. Może to
            wynik dość dowolnego używania na Majorce raz jęz. hiszpańskiego, raz
            katalońskiego. Miłego urlopu.
            • Gość: Ola Re: Biuro Neckermann i Majorka IP: *.corp.redshift.com 12.04.02, 19:45
              Marta, Io jestescie kochani. Bardzo mi pomagaja wasze info. Jak tylko
              potrzebujecie jakiekolwiek informacje o Kalifornii to sluze.
              Co do jazdy to w Polsce wogole bym nie mogla jezdzic mimo moich ...nastu lat za
              kolkiem.Pocieszajace ze w Hiszpanii nie jest az tak ryzykownie.
              Trzymajcie sie cieplo.
    • Gość: MB Majorka IP: *.instal.pl 15.04.02, 15:41
      Byłem z Neckermanem w Sa Comie, hotel 3,5 *. Pilotka beznadziejna.
      Jedzenie przyzwoite, morze super i plaża świetna (długie płycizny, raj dla
      dzieci).
      Wycieczka objazdowa - koniecznie, Smocze groty - podaruj sobie. Palma +
      katedra - warto.
      Ładnie jest w Cal Bona, Cal Millor. W El Arenali Magaluf - zgiełk, tłok i syf.
      NAJPIĘKNIEJ W ALCUDII (nie byłem niestety ale wynikło to z rozmów)
      • Gość: do MB Re: Majorka IP: *.corp.redshift.com 16.04.02, 10:08
        Bardzo nam pomogles. Wlasnie jutro mamy wykupic pobyt. Pytanie, czy radzisz z
        posilkami czy raczej lepiej miec je we wlasnym zakresie ? Twoje ulubione
        potrawy i knajpki? Czy jest wystarczjaco duzo Supermarketow?
        Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: MB Re: Majorka IP: 217.96.9.* 17.04.02, 09:19
          Ja miałem 2 x szwedzki stół i bylismy full zadowoleni.
          Supermarteky oczywiście są i właśnie tam trzeba kupować napoje - sangrię, piwo
          (w 1l butlach, ale schłodzone pycha), pepsi. Jest taniej, ale i tak nieco
          drożej niz w Polsce.
          byłem w 3,5* hotelu i wyżywienie było smaczne i obfite. z tego powodu rzadko
          jedlismy cokolwiek w knajpkach (a naprawde to nic ;) ).
          Aha, co do zakupów - koniecznie kupcie (nawet do Polski) ichnie koniaki - są
          tanie a jakościowo - świetne.
          Życzę miłego....
          • Gość: Ola do MB IP: *.corp.redshift.com 17.04.02, 22:58

Dzieki Twoim poradom juz zamowilismy pobyt w Arcudia na 2 tygodnie ale bez
            wyzywienia. Ciekawam czy mozna czasem wykupic te buffet czy szwedzki stol
            indywidualnie na niektore dni?
            Czy wynajmowaliscie auto?
            Bardzo dziekuje za porady. Ja moge sie zrewanzowac swa wiedza o USA w szczegolnie
            o Kalifornii.
            • Gość: MB Powodzenia i udanego wypoczynku... IP: 217.96.9.* 22.04.02, 07:51
              No cóż, cieszę się, że wpłynąłem na wasz wybór. Napiszccie po powrocie jak
              było. Samochody mozna wypożyczyć praktycznie wszędzie. Najtańsze
              wypozyczalnie - to małe lokalne firmy (znajdziesz na każdej ulicy).
              Myślę, że wyzywienie będziesz mogła spokojnie dokupić w hotelu.
              Pozdrawiam.
              P.S.
              Kalifornia - myślę, że to równiez wspaniałe miejsce na wypoczynek. Lecz na
              razie nie stać mnie niestety, ale kiedyś, kto wie .... ;)))
    • Gość: slakoc Re: Biuro Neckermann i Majorka IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 23:40
      Byłem z rodzina na Majorce w miejscowości Cala Bona.Jest to jedyne miejsce z
      najpiękniejszymi piaszczystymi plażami.Od razu wypożyczyłem samochód i
      jeździliśmy po wyspie.Majorka jest przepiękna i tego lata w lipcu chcę raz
      jeszcze pojechać.Jeździ się świetnie/najczęsćiej 50 km/h.
      Polecam Alcudię ze wspanialą latarnią/dojazd po serpentynacxh,Valdemosa/chopin/
      fabrykę pereł/piękny sklep z wyrobami w tejże fabryce.
      Ja osobiście polecam.Co do rezydentów Neckermana to jakby lekki niedosyt -
      więcej zalatwilem u niemieckiego rezydenta tegoż biura.
      Pozdrawiam slakoc@wp.pl
      • Gość: Slakoc Re: Biuro Neckermann i Majorka IP: *.corp.redshift.com 20.04.02, 20:48
        Witam! Ciekawam ile placiles za tydzien wynajmu auta? Czy wszystkie sa z
        automatyczna skrzynia biegow? Jakie polecasz knajpki czy potrawy?
        Pozdrawiam z Kalifornii.
        • Gość: slakoc Re: Biuro Neckermann i Majorka IP: *.szpital-bielany.torun.pl 21.04.02, 22:39
          Olu Opłata za samochód jest mala -coś ok 25 euro za dzien Oczywiście ważna na
          ile dni bierzesz samochód.Polecam wynajem w eurocar-firma porządna/nawet
          pomogli mi jak zamknąłem samochód i kluczyki zostawilem w bagażniku/przeżyłem
          koszmar wraz z załogą hotelu,gdyż oni też nie wiedzieli co robić.Różne są
          sposoby na poznanie nowych ludzi.Na koniec wszyscy się pośmieliśmy i porzy
          sangi porozmawiali /hm...po migowo-niemiecko-angielsko,a po kilku głębszych
          nawet po polsku/Pozdrowienia.
          Może też będę w te wakacje na Majorce/jeśli zbiorę fundusze/
          • Gość: Ola do Slakoc IP: *.corp.redshift.com 22.04.02, 06:57
            Dzieki, 25 EU to faktycznie tanio jednak my jestesmy zupelni analfabeci na
            recznej skrzyni biegow. Takiego auta nigdy nie prowadzilam. Zmuszeni jestesmy
            wynajac z automatyczna. Dzieki za Eurocar. Napewno skorzystamy.Zycze sukcesow w
            zbieraniu funduszy! Wiesz ze Floryda nie jest bardzo droga jak juz sie do niej
            dojedzie...
            • Gość: slakoc Re: do Oli IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 18:50
              czuję się zaproszony do odwiedzenia Florydy-hm.Od dzisiaj gram w toto-lotka.
              Co do samochodów to w przeglądarce www.google.com znalazlem pod haslem
              europcar-spain seata cordobę który ma skrzynię automatyczną.
              Sam posiadam seata tolego i są to świetne samochody.
              Niestety nigdzie nie mogę znaleźć aktualnych cen/nie chcę cię oklamywać.
              Wiedz tylko że tam zbyt szybko się nie jeździ/ciągle tabliczka 50 km/h
              Lokujciesię w rejonie Calla millor,Cala Bona.Piękna jest Alcudia,nie mówiąc o
              La Palmie.W tej ostatniej przeżyłem zamach bombowy.Należy wiedzieć że w La
              Palmie są parkometry,ale stoją też tzw pilnowacze-nie idź na ich propozycje-
              mówią że popilnują samochodu,często pokazując na miejsca skąd Policja ściąga
              samochody.Wlaśnie podczas takiego zamachu mój samochód stal w pobliżu i
              oczywiście bez kartki z parkometru.Pilnowacz nawiał i nie wiedziałem co mówić
              jak zaczęto mnie spisywać.Chyba mi z oczu dobrze patrzyło bo mnie i rodzinę
              puścili,ale bvyło troczę nerwów.Napisz mi gdzie się meldujecie na Majorce.
              Pozdrowienia ze slonecznego Torunia
              • Gość: Stefan Re: do Oli IP: *.proxy.aol.com 06.05.02, 03:10
                Olu, chcac wynajac auto w europie oplaca sie zrobic rezerwacje i przed plate w
                stanach.Placisz z "gory" nie ma zadnych ukrytych kosztow i niespodzianek.Poza
                Eurocar firma ktora tez to robi jest Kemwel 800 6780678. Korzystalem z ich
                uslug pare razy.Majorka jest piekna, jest cala masa fajnych knajpek, nie
                wykupoj hotelowego stolowania.W porowaniu z Calif ceny bardzo przystepne.
                Jezdza ostro ale bezpiecznie, lepiej niz w polsce.
                • Gość: Ola do Stefana IP: *.corp.redshift.com 06.05.02, 04:38
                  Podziekowania za informacje. Domyslam sie ze znasz CA. Jakbys porownal Kalifornie
                  z pld. Hiszpanii? Milo bedzie poknajpowac taniej niz to jest u nas.
                  Pozdrawiam.
                  > Eurocar firma ktora tez to robi jest Kemwel 800 6780678. Korzystalem z ich
                  > uslug pare razy.Majorka jest piekna, jest cala masa fajnych knajpek, nie
                  > wykupoj hotelowego stolowania.W porowaniu z Calif ceny bardzo przystepne.
                  > Jezdza ostro ale bezpiecznie, lepiej niz w polsce.

• Gość: Stefan Re: do Oli IP: *.proxy.aol.com 06.05.02, 22:58
                  Czesc Olu,jezeli mieszkasz w poludniowej Cal to poludnie Hiszpani napewno
                  klimatycznie i widokowo przypomni Ci "wlasne podworko". Rowniez tak jak w South
                  Cal jest tam teraz bardzo tloczno.Uwazaj na kieszonkowcow. Amerykancow (nawet
                  tych nowych)zawsze uwazaja za latwy cel.Pozdrowienia Stefan
                • Gość: slakoc Re: do Stefana IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 21:27
                  Z tymi przedplatami ,to uważam że nie masz racji.Nie ma to jak na
                  miejscu.Piszę tak bo miałem to już przerobione osobiście.
                  Firma Europcar jest b wiarygodna.Konkurencja na miejscu stwarza możliwość
                  dogadywania się z cenamiMoja żona potrafiła nieco zmniejszyć opłatę i udało
                  się to jej/a tylko się uśmiechała/Uważam że na odległość można sobie pgadać
                  natomiast wydawać pieniądze wolę widząc towar.
                  Pozdrawiam i nie obraź się Stefan-nie chcę nikogo urażać,tylko jest to moje
                  zdanie.Pozdrawiam z upalnego/32 stopnie Torunia.
    • Gość: nulka Re: Biuro Neckermann i Majorka IP: *.acn.pl / 10.133.128.* 12.05.02, 21:47
      Byłam z Neckermannem 2 razy na Majorce, w Andaluzji, w Tunezji i na
      Malediwach. W tym roku też wybieram się na wakacje z tym biurem. Nie mam
      żadnych zastrzeżeń. Czasami było lepiej niż w ofercie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka