Dodaj do ulubionych

Delta Travel i Calella

IP: 172.16.62.* 11.04.02, 13:42
Wybieram się do Calelli z biurem Delta Travel,będę wdzięczny za podzielenie się
doświadczeniem z biurem oraz informacją o Calelli i okolicy.Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: slakoc Re: Delta Travel i Calella IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 22:51
      Witam szczerze ci zazdroszczę tej wyprawy,bo tą okolicę darzę szczególną
      sympatią Ja mieszkałem niedaleko,tzn w Cala Bona W calleli jest mała ale ładna
      plaża/dosyć dużo ludzi.Myślę że nie będziesz tylko trzymać się tej okolicy
      trzeba pojechać do Manacoru/fabryka perel/,Valdemosa/fryderyk Chopin+ George
      Sant,PIĘKNE SERPENTYNY KOLO Alcudii.Flamenco w mniejszym wydaniu,ale jest
      słyszalne w nocy w pobliskich barach,no i oczywiście wschody i zachody
      słońca.Dodać należy gaspacho/tradycyjna zupa/puellę.
      Będzie dużo wrażeń.Biura Delta travel nie znam Pozdrowienia slakoc@wp.pl
      • Gość: alpine Re: Delta Travel i Calella IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.19.* 24.04.02, 13:51
        Gość portalu: slakoc napisał(a):

> Witam szczerze ci zazdroszczę tej wyprawy,bo tą okolicę darzę szczególną
        > sympatią Ja mieszkałem niedaleko,tzn w Cala Bona W calleli jest mała ale ładna
        > plaża/dosyć dużo ludzi.

NO CHYBA COŚ CI SIĘ POMYLIŁO!
        byłem dwa razy na Costa Brava , ostatnio (3 latatemu)właśnie w Calleli, chyba
        drugi co do wielkości po Loret kurort, plaża jest... nigdy mi się nie chciało iść
        do końca ok. 1 km w strafie hotelowej (zresztą zajrzyj do foldera), piasek czysty
        wtedy codziennie nad ranem był przesiewany za śmieci, przy wietrznej pogodzie są
        fale :)), a na zachodnim skraju skałki a za nimi małe zatoczki ;), niestety
        oddzielona od miasta torami(przejścia podziemne częto śmierdzą moczem), życie
        nocne skupia się przy ul Turisme jak masz hotel w tej ok to ok. do 150m od plaży,
        chyba że lubisz wczesnie chodzić spać, wtedy nic z tego, młodzież krązy, od disco
        do disco, chociaż tradycyjna część miasteczka też jest ok. mnóstwo sklepików i
        knajpek, no i niedaleko Barcelony, polecam nawet bez samochodu, jest metro,
        trudno się zgubić (ale mapa i przewodnik konieczne)obowiązkowo Sagrada Famillia
        (pisownia?) i Muzeum Picassa, a wieczorem pokaz fontann...
        PZDR
        drugi raz na Costa Brava rownież wybrałbym Callelę
        • Gość: slakoc Re: Delta Travel i Calella IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 22:25
          Przepraszam Oczywiście pomyliłem tą Callelę z C na Majorce.Wybcz/-cie mi tą
          informację
          Pozdrawiam Slakoc
          • Gość: Tads Re: Delta Travel i Calella IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.62.* 25.04.02, 12:44
            Dzięki za informacje!Faktycznie coś mi tu nie pasowało gdy studiowałem mapę
            Hiszpanii.Skoro już wiemy o którą Calelle chodzi to jak najlepiej skoczyć z
            niej na Majorkę?Pzdr.
          • Gość: Tads Re: Delta Travel i Calella IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.62.* 25.04.02, 12:49
            Dzięki za informacje!Faktycznie coś mi tu nie pasowało gdy studiowałem mapę
            Hiszpanii.Skoro już wiemy o którą Calelle chodzi to jak najlepiej skoczyć z
            niej na Majorkę?Pzdr.
            • Gość: alpine Re: Delta Travel i Calella IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.19.* 26.04.02, 11:39
              Gość portalu: Tads napisał(a):

> Dzięki za informacje!Faktycznie coś mi tu nie pasowało gdy studiowałem mapę
              > Hiszpanii.Skoro już wiemy o którą Calelle chodzi to jak najlepiej skoczyć z
              > niej na Majorkę?Pzdr.

RADZĘ PORZĄDNIE NAPOMPOWAĆ MATERAC! ;)
              a poważnie jak masz ochotę na Majorkę to leć prosto tam , czarter z lastminut ok
              900zł, z Barcelony pewnie jest prom ale to chyba za duzo kombinacji chyba że
              planujesz dłuższą wizytę w Hiszpani...

• Gość: Seb&Arla Re: Delta Travel i Calella IP: *.gtech.com / 156.24.228.* 23.05.02, 16:56
          Widze, ze piszesz z ZGRUDNA z pracy, ja kiedys pracowalem w Polkowice-
          Sieroszowice, milo spotkac swojego na forum.
          Nie wiem dlaczego chcecie jezdzic na plaze, ja mieszkam teraz w Barcelonie i
          oprocz plazy jest wiele innych atrakcji a do Callella jest tez dojazd pociagiem
          podmiejskim.
          Jak chcesz to przyjedz do barcelony, wunajmuje pokoj (zobacz moj post o
          Barcelonie), lub jesli chcesz moge czegos Ci poszukac w dobrej cenie.
          pozdrawiam.
    • Gość: Spainka Re: Delta Travel i Calella IP: *.ists.pl 25.04.02, 22:23
      Witam serdecznie ,
      prawdopodobnie wakacje w Calelli ( z biurem Delta Travel ) mogą sie okazać
      strzalem w dziesiątkę , w moim przypadku tak było. Z Calelli wszędzie jest
      blisko , Tossy de Mar , Blanes i Loret de Mar , obowiazkowo nalezy zwiedzić
      wszystkie te miejscowości , a dostęp do nich jest bardzo prosty , wystarczy
      wsiąść na stateczek , który kursuje co chwilę i rozkoszować sie z niego
      widokiem poszarpanego wybrzeża . ( bilety sa stosunkowo tanie ).
      Gorąco plecam ogród botaniczny w Blanes , i naprawdę cudowną Tossę de Mar ze
      wspaniałymi średniowiecznymi ruinami.
      Było by wielkim grzechem , nie zobaczyc Barcelony , wspaniałego tętniącego ,
      zyciem miasta , warto ją zwiedzać na własna rękę , majac jedynie plan miasta i
      bilet na bus turistic ( specjalny autobus , ktory kursuje z placu Katalonia , a
      ktory to zatrzymuje sie przy wszystkich wazniejszych obiektach , można zwiedzic
      i jechać dalej , bilet jest wazny cały dzień , a kasuje sie go tylko raz ,
      mozna go kupić w autobusie , tam tez otrzymasz plan itp.)
      Jeśli chodzi o Callelę , to jest to drugie po Lorret de Mar tak duże skupisko
      hoteli , dyskotek i sklepów , Wspaniała plaża i promenada , ma sie wrażenie ,
      że życie tam nie zamiera , a tętniące życie nocne przeciąga się długo do godzin
      rannych, jeśli chodzi o sama Delte Travel , to naprawde jest to godne polecenia
      biuro ,
      Pozdrawiam i życzę udanych wakacji i dobrego kremu do opalania

spainka :)))
      • Gość: m Re: Delta Travel i Calella IP: *.com.pl / 10.16.25.* 22.07.02, 12:11
        Gość portalu: Spainka napisał(a):

> Witam serdecznie ,
        > prawdopodobnie wakacje w Calelli ( z biurem Delta Travel ) mogą sie okazać
        > strzalem w dziesiątkę , w moim przypadku tak było. Z Calelli wszędzie jest
        > blisko , Tossy de Mar , Blanes i Loret de Mar , obowiazkowo nalezy zwiedzić
        > wszystkie te miejscowości , a dostęp do nich jest bardzo prosty , wystarczy
        > wsiąść na stateczek , który kursuje co chwilę i rozkoszować sie z niego
        > widokiem poszarpanego wybrzeża . ( bilety sa stosunkowo tanie ).
        > Gorąco plecam ogród botaniczny w Blanes , i naprawdę cudowną Tossę de Mar ze
        > wspaniałymi średniowiecznymi ruinami.
        > Było by wielkim grzechem , nie zobaczyc Barcelony , wspaniałego tętniącego ,
        > zyciem miasta , warto ją zwiedzać na własna rękę , majac jedynie plan miasta
        i
        > bilet na bus turistic ( specjalny autobus , ktory kursuje z placu Katalonia ,
        a
        >
        > ktory to zatrzymuje sie przy wszystkich wazniejszych obiektach , można
        zwiedzic
        >
        > i jechać dalej , bilet jest wazny cały dzień , a kasuje sie go tylko raz ,
        > mozna go kupić w autobusie , tam tez otrzymasz plan itp.)
        > Jeśli chodzi o Callelę , to jest to drugie po Lorret de Mar tak duże skupisko
        > hoteli , dyskotek i sklepów , Wspaniała plaża i promenada , ma sie wrażenie ,
        > że życie tam nie zamiera , a tętniące życie nocne przeciąga się długo do
        godzin
        >
        > rannych, jeśli chodzi o sama Delte Travel , to naprawde jest to godne
        polecenia
        >
        > biuro ,
        > Pozdrawiam i życzę udanych wakacji i dobrego kremu do opalania
        >
        > spainka :)))

Czy moglabys napisac cos wiecej o polaczeniu z Calelli do Lloret? Czy mozna tam
        dojsc spacerem? Chodzi mi o dotarcie do wodnego miasteczka jak najtanszym
        kosztem :-)) A moze wogole cos szerzej o samym miasteczku, okolicach i biurze?
        I co z tym stateczkiem-jesli pamietasz gdzie i za ile? Bylabym wdzieczna (bo
        bede tam we wrzesniu po raz pierwszy).
    • Gość: spainka Re: Delta Travel i Calella IP: *.ists.pl 25.04.02, 22:25
      Gdyby potrzebne były jeszcze jakies inne informacje to
      napisz :spainka@interia.pl papa
      ;))))
      • Gość: alan Re: Delta Travel i Calella IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 18:18
        calella!!!!! super miejscowosc , bardzo ładne okolice . W Calelli byłem w
        wakacje 2001 .wybrałem sie tam z P.T.MARTIN z Poznania i wszystkim polecam to
        biuro bo ceny sa zaskakujaco niskie. mieszkalismy w hotelu Catalonia ** ale
        zasługuje przynajmiej na *** , wyzywienie było super . bardzo polecam ta
        miejscowosc szczegolnie młodziezy bo dyskotek to jest bardzo duzo . polecam
        callele wszystkim pozdrawiam alan17@interia.pl
        • wari Re: Delta Travel i Calella 26.06.02, 23:38
          Jak nie masz zbyt dużych wymagań to Calella je spełni. Moloch turystyczny,
          hotelowe blokowiska, kiepskie dyskoteki, jedyna atrakcja to wzajemne oglądanie
          się turystów na głównych uliczkach. Jeżeli zamieszkasz w pobliżu głównej ulicy
          w pokoju bez klimatyzacji to masz pewne nieprzespane noce z powodu jeżdżących
          samochodów. Ogólnie straszna nędza. Raczej dla mało wybrednych. Z 3-
          tygodniowego pobytu spędziłem tam 4 dni. Ale byłem autem, więc miałem szansę
          ucieczki. Jeżeli lubisz gwar miejski to już lepiej pojechać do Barcelony albo
          dojeżdżać tam kolejką podmiejską z Calelli, jeżeli potrzebujesz więcej spokoju
          i pięknych krajobrazów to polecam Pireneje.
    • Gość: m Re: Delta Travel i Calella IP: *.com.pl / 10.16.25.* 22.07.02, 12:04

> Wybieram się do Calelli z biurem Delta Travel,będę wdzięczny za podzielenie
      się
      >
      > doświadczeniem z biurem oraz informacją o Calelli i okolicy.Z góry dziękuję!

Tads, czy juz byles w Hiszpanii? Ja tez wybieram sie tam z Delta Travel (ta z
      ul. Dietla 37 w Krakowie - precyzuje, bo sa cztery biura z wyrazem delta w
      nazwie). Jade na poczatku wrzesniai tez do Calelli? Jakbys mogl zdac relacje,
      bylabym wdzieczna.
      • Gość: Tads Re: Delta Travel i Calella IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.62.* 22.07.02, 13:19
        Właśnie niedawno wróciłem z Calelli,byłem z Deltą-Travel w hotelu Bon Repos do
        którego się wybierasz.Było świetnie!Jesli interesują Cię szczegóły pisz
        Ekips1@poczta.onet.pl
        • Gość: miki Re: Delta Travel i Calella IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 16:20
          ktos byl ostatnio z delta w calelli? jak wrazenia. jade do mar blau za 2 tyg
          • Gość: aga Re: Delta Travel i Calella IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.07.03, 18:50
            Gość portalu: miki napisał(a):

> ktos byl ostatnio z delta w calelli? jak wrazenia. jade
            do mar blau za 2 tyg

Wyjeżdżasz 9 lipca? Ja też :) Tylko że do Bon Repos. Do
            zobaczenia :)
        • lisica2 Re: Delta Travel i Calella 25.07.03, 20:00

> Jesli interesują Cię szczegóły pisz...

Pozwoliłam sobie wysłać do Ciebie maila (z innego adresu
          niż ten tutaj). Bardzo Cię proszę o odpowiedź. Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka