Gość: mira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 11:26 był ktoś w tym hotelu? Warto? Jaka okolica ? Jaki standard? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Belika Re: A Hotel Santa Maria???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 15:22 A gdzie on jest? Nie napisałaś tego, ale jeżeli pytasz o ten na Teneryfie to byłam tak temu i całkowicie polecam, świetne położenie, samo centrum Playa las Americas. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira dzieki za odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 09:25 Bardzo dziękuję, właśnie chodzi mi o Teneryfę. Weszłam wczoraj na wakacje pl. i czytałam chyba Twoje wypowiedzi i... chyba sie zdecyduję. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: dzieki za odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 23:21 no i co Mira zdecydowałaś się na Santa Maria? bo my też tam lecimy 20 stycznia. Podobno całkiem fajny hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: dzieki za odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 08:15 Lecicie z oferty ecco? Kurcze ja nadal sie waham, ale chyba sie zdecyduje... mam czas, bo chcę jechać w maju, ale czytałam że w tym biurze nie opłaca sie za wcześnie robić rezerwację i dlatego jeszcze sie wstrzymuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belika Re: dzieki za odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 08:37 Rokm temu robiliśmy rezerwację z oferty "Firt Minute - Dziecko Gratis" - opłaciło się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira pati jak wrócisz daj znac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:37 zdecydowalam sie na wyjazd... w maju... więc jak wrócisz daj znać ok? Dzięki z góry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belika Re: dzieki za odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 08:43 Jeżeli czytałaś na wakacje.pl - to moje :) Zajrzeliśmy w tym roku do Santa Marii i muszę przyznać, że się starają. Od naszego pobytu w tym hotelu minął rok, myślę, że wszystkie pokoje powinny być już odnowione, na dole koło recepcji odnowili częściowo hol. Jedź i baw się dobrze :)Zazdroszczę :) Jeżeli czytałaś moje posty to namiary na wypożyczalnię samochodów pewnie też znalazłaś. Polecam. pzdr Belika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: dzieki za odpowiedź IP: *.oil.lublin.pl 27.12.04, 09:09 lecimy z ecco, z tego co zdążyłam się zorientować to czekanie na lasta do ostatniej chwili jest ryzykowne, ponieważ mają mało miejsc w samolocie i wystawiają dobre ceny na last, a miejsc w samolocie już dawno nie ma. Taka mała podpucha marketingowa. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belika Re: dzieki za odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:08 Zawsze mamy urlop zarezerwowany na kilka miesięcy wcześniej i nigdy nie zwróciłam uwagi na to co piszesz, może tak być :)) Wszystko możliwe :)) Udanych wakacji! Pzdr Belika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira klamka zapadła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:35 Zdecydowałam się- jadę do Santa Matia w maju... mam nadzieję że ecco zrobi nam miłą niespodziankę i wszystko będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: klamka zapadła IP: *.oil.lublin.pl 30.12.04, 10:59 po powrocie, pod koniec stycznia napiszę Ci jak było w Santa Maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natis Re: A Hotel Santa Maria???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 18:09 Ja byłam! Obsługa - bardzo dobra (fajny Pan strażak z wąsem:D) Pokoju - nawet ładne i wielki PLUS to to, że Panie Sprzątaczki sprzątają codziennie:)CHOWAJ TYLKO DOKUMENTY I PORTFLE PRZED NIMI Jedzenie - stół szwedzki - ogolem bardzo dobre jedzonko, tylko picia trzeba kupować na obiad i kolajce, ale na poczatku myslałam, że to masakra, ale uwierz, że Jak dadzą Ci tyle pysznych owocków to nie bedziesz picia potrzebowała Basen- czysty i miły:) Było ogolnie bardzo dobrze, i Jak bede jechała jeszcze raz do LLoret to na pewno do tego hotelu POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: A Hotel Santa Maria???? IP: *.oil.lublin.pl 28.01.05, 13:46 Cześć wszystkim, Wróciłam!!! Ufff po 8 godzinach w samolocie śniłam że nadal lecę. W jedną i drugą stronę międzylądowanie na GC.Jeśli jedziecie z dziećmi proponuję wziąć małe co-nieco do jedzonka, bo to co dają w samolocie to za mało dla dziecka na cały dzień ( bułka, żółty ser i oliwki). My hotelem nie byliśmy zachwyceni, chociaż nie jesteśmy typem turystów-marudów. Jest to hotel stary, trochę coś tam remontowali kiedyś, ale w łazienkach system kanalizacyjny kiepski, u nas była wiecznie zapchana wanna i zapach w łazience koszmarny, co roznosiło się na cały apartament. Zgłosiliśmy to rezydentce, ona obiecała że się tym zajmie i na obietnicy się skończyło. Kupiliśmy więc jakiś spray i pogodziliśmy się z klimatem w pokoju. baseny małe, przeznaczone raczej do taplania sie w lodowatej wodzie, niż do pływania. Jest co prawda basen podgrzewany, wielkości 5m/5m, w kompletnie zacienionym zakamarku, co sprawia, że woda jest także zimna. Jedzenie i restauracja bez rewelacji, dania (szczególnie na śniadania) przez 2 tygodnie identyczne: jajecznica, parówki i sadzone- aż do obrzydzenia. Na naczynia nie należy się przyglądać, bo nie domyte, zwłaszcza przezroczyste szklanki wyglądają jak nie myte z rok. Jeżeli zamierza ktoś korzystać z aneksu kuchennego(my nie mieliśmy takiej potrzeby) to musi zaopatrzyć się w płyn do mycia naczyń, ściereczki, zmywaki itd. Rozmawialiśmy z chłopakiem, który tam pracuje jako animator(przynajmniej próbuje)i mówił nam że hotel ciągnie ostatkiem sił finansowych i oszczędza na wszystkim. Napisałam, że próbuje, bo w hotelu w 90% goszczą niemieccy i angielscy emeryci, więc poderwać ich do jakiejkolwiek animacji jest nielada wyczynem. A teraz dobre strony: Hotel położony świetnie, bliziutko plaży i centrum, widoki przepiękne, słońce cudne, piasek wspaniały, perfumy tanie, i to co napisałam wyżej nie zmieniło tego, że urlop spędziliśmy b. sympatycznie. Bo grunt to nastawić sie na minimalizm, a w końcu hotel do najdroższych też nie należy. aha, jeszcze jedno. Wykupiliśmy wycieczkę dookoła wyspy u naszej rezydentki w Ecco z pobytem w Loro Parku. Zapłaciliśmy 59 E od osoby.Za kilka dni wzięliśmy do ręki foldery które leżą wszędzie na murkach, ławkach i trawnikach. Okazało się że nasza wycieczka w innych biurach kosztuje 9 E bez biletu w Loro, a 19 z pobytem w Loro Parku i obiadem. Oferta ta była przez nas sprawdzona, nasza znajoma pojechała na taką wycieczkę i wróciła zachwycona. miłego pobytu, pozdrawiam pati Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: A Hotel Santa Maria???? IP: *.swietochlowice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 14:47 dzieki Pati, trochę opis hotelu przygnębia, podróz też, a przynajmniej jej długość, ale co tam!!! raz sie żyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belika Re: A Hotel Santa Maria???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:45 Nie przygnębiaj się :) Spodoba Ci się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: A Hotel Santa Maria???? IP: 5.5.* / 80.58.40.* 28.01.05, 20:41 Super hotel Odpowiedz Link Zgłoś